Bir Derdim Daha Var..!

Tek tek cvp veremeyeceğim için toplu olarak yazmış olayım. Herkes baskıcı olduğum için kardeşimin sakladığından filan bahsetmiş. Ben rahat davransam kesin söyleyeceğinden bahsetmiş. Ben kardeşime karşı her zaman ılımlı ve olumlu yaklaştım. Hata yapsa bile arkasında olacağımı hep söyledim. Bişey yapıyorsa bana söylemesi gerektiğini, en azından onu nerde bulacağımı bilmem gerektiğini hep söyledim. Daha önce sevgilisi oldu, ufak yakınlaşmaları oldu. Hiç biri için yargılamadım hepsini dinledim ve asla eleştirmedim. Hayat tabiki onun hayatı. Kardeşimin bunu saklama sebebi kendisininde yanlış olduğunu bilmesi. Fikir istemiştim belirtmişsiniz hepiniz teşekkür ederim ama ben canavar değilim. Bana empati yapmam gerektiğini söylüyorsunuz ama 19 yaşında çocuk sayılacak bi kız sizin kardeşiniz olsa bu kadar rahat konuşabilir miydiniz merak ettim doğrusu..

Kesinlikle haklısınız..Tamam sevgilisi olabilir ancak evine gitmek nedir yani..Neler okuyoruz duyuyoruz..Herkesin kendi hayatı fakat bu benim hayat görüşüme ters...19 yasinda kendi kararlarini verebilir diyorlar burada ama bu yasta kendi kararlarını verecek olgunlukta olmuyor gençler..

Tek tek cvp veremeyeceğim için toplu olarak yazmış olayım. Herkes baskıcı olduğum için kardeşimin sakladığından filan bahsetmiş. Ben rahat davransam kesin söyleyeceğinden bahsetmiş. Ben kardeşime karşı her zaman ılımlı ve olumlu yaklaştım. Hata yapsa bile arkasında olacağımı hep söyledim. Bişey yapıyorsa bana söylemesi gerektiğini, en azından onu nerde bulacağımı bilmem gerektiğini hep söyledim. Daha önce sevgilisi oldu, ufak yakınlaşmaları oldu. Hiç biri için yargılamadım hepsini dinledim ve asla eleştirmedim. Hayat tabiki onun hayatı. Kardeşimin bunu saklama sebebi kendisininde yanlış olduğunu bilmesi. Fikir istemiştim belirtmişsiniz hepiniz teşekkür ederim ama ben canavar değilim. Bana empati yapmam gerektiğini söylüyorsunuz ama 19 yaşında çocuk sayılacak bi kız sizin kardeşiniz olsa bu kadar rahat konuşabilir miydiniz merak ettim doğrusu..

Orasını biz bilemeyiz sizinle birlikte yaşamıyoruz. Konuda anlattıklarınıza göre yorum yazıyoruz. Konuda çizdiğiniz profil kardeşini şehir dışında okumasını gözünün önünden ayrılmasını istemeyen, 19 yaşında bir gencin kendini çekip çeviremeyeceğini düşünen dolayısıyla büyüdüğünü zorluklarla baş etme yaşının geldiğini kabullenemeyen, kardeşi telefon açmayınca yurdu arayan, kardeşinin arkadaşının annesine ağlayıp aman dikkat et edin yanlış bir şey yapmasınlar diyecek kadar kardeşine güvenmeyen bir abla profili çiziyorsunuz. Şimdi yazdıklarınızla ilk yazdıklarınız uyuşmuyor bu yüzden. Kimse size canavar demiyor haksız bulunmuş olmayı kabullenemiyorsunuz bence.
Konunuza ekleme yapsaydınız keşke 19 yaşında kardeşi olmayanlar yorum yapmasın diye. Hepimizin 19 yaşında tanıdıkları var kiminin kardeşi kiminin yeğeni kiminin kuzeni. 19 yaş mı çocuk sayılıyormuş? Öncelikle kardeşinizin büyüdüğünü kabullenin çocuk falan değil reşit olmuş bir yetişkin.
Kendinizle kardeşinizi kıyaslamayın siz normal arkadaşınızın evinde kaldınız diye o sevgilisinde kalamaz mı? Kardeşiniz çocuğu tanıdığına inanmış kendince ki güvenmiş evine gitmiş. Dahası çocuğun annesi de evde. Üniversite ortamında insanların birbirinin evinde kalması sevgilisi veya arkadaşı farketmeksizin sizin düşündüğünüz gibi çok mahrem, çok utanç verici bir durum değil. Abartı mı tepki verdim diye sormuşsunuz evet abartmışsınız.

içinize doğmuş, zaten annelik yapmışsınız ona. Hiç çekinmeden size yalan söylüyor, acığa cıkınca da tepki veriyor. Bana göre nankörlük bu. Ailesinin kızacagı şeyleri bilir kardeşin sonuçta. Bile bile yapıypr ve çok pişkin. Bence bunun ortaya cikmasi onu arsızlaştırabilir iyice. Çünkü öğrenince bir şey olmadıgını gördü. Dikkatli olun. Pişman olacagını şeyleri yapmasına izin vermeyin

içinize doğmuş, zaten annelik yapmışsınız ona. Hiç çekinmeden size yalan söylüyor, acığa cıkınca da tepki veriyor. Bana göre nankörlük bu. Ailesinin kızacagı şeyleri bilir kardeşin sonuçta. Bile bile yapıypr ve çok pişkin. Bence bunun ortaya cikmasi onu arsızlaştırabilir iyice. Çünkü öğrenince bir şey olmadıgını gördü. Dikkatli olun. Pişman olacagını şeyleri yapmasına izin vermeyin

Ne yapsın mesela konu sahibi? Babasına söyleyip her birlikte kızı okuldan alıp eve mi kapatsınlar?

Pişmanlık da biz insanlar için değil mi? Bahsettiğiniz kadar kısıtlanan, korunan, kollanan pişman olacağı hiç bir şey yapmayan gençler nasıl hayatı öğrenecekler? Siz hiç pişman olacağınız bir şey yapmadınız mı? Keşke yapmasaydım dediğiniz bir şey yok mu? Bu hak neden alınsın bu gencecik kadının elinden?

Bir de gerçekten kızarak, ceza vererek, kısıtlayarak gençleri engelleyebileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Gördüğüm kadarıyla hamilesiniz, sağlıkla kucağınıza alın. Bebeğinizin 20 yıl sonra bu tip kaçamaklar, etkinlikler yapmayacağını mı sanıyorsunuz?

Ne yapsın mesela konu sahibi? Babasına söyleyip her birlikte kızı okuldan alıp eve mi kapatsınlar?

Pişmanlık da biz insanlar için değil mi? Bahsettiğiniz kadar kısıtlanan, korunan, kollanan pişman olacağı hiç bir şey yapmayan gençler nasıl hayatı öğrenecekler? Siz hiç pişman olacağınız bir şey yapmadınız mı? Keşke yapmasaydım dediğiniz bir şey yok mu? Bu hak neden alınsın bu gencecik kadının elinden?

Bir de gerçekten kızarak, ceza vererek, kısıtlayarak gençleri engelleyebileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Gördüğüm kadarıyla hamilesiniz, sağlıkla kucağınıza alın. Bebeğinizin 20 yıl sonra bu tip kaçamaklar, etkinlikler yapmayacağını mı sanıyorsunuz?
Ben pişman olacağım şeyler yaptım ve bazılarını kendime yakıştırmadığım için önüne geçmesini tavsiye ettim zaten konu sahibine. Yani tam da bu sebepten.
İnsanlar hata yapabilir, üstelik sadece gencecik yaşta degil çok olgun yaşlarda bile yapabilir. Ama ben burada bu kızın tavırlarında pişkinlik ve nankörlük görüyorum.
Yaptığını hata olarak gördüğünü bile sanmıyorum.
Ailesi onu oraya egitim alsın diye gönderiyor, ne idugu belirsiz tiplerin evinde kalsın diye degil. Bunun önünü almak zorundalar, başına nelerin gelecegini kestirebiliyor muyuz?
Tabiki herkesin kaçamakları olur, bu durum ailenin gerekeni yapmasına engel degil.
Ayrıca ben eger babasına söylemesini mantıklı bulsam bunu da belirtirdim merak etmeyin.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Ha bu arada yazımın hiçbir noktasına cezaya da değinmedim. Cezayı hiçbir yaşta tasvip bir ve bir eğitim şekli olarak görmüyorum.

Siz kardeşsiniz ne yaparsanız yapın anne olamazsınız ona. Anne gibi de müdehale edemezsiniz kardeşinizin hayatına. Evet bir cahillik yapmış ama siz onu böyle sıkıştırıp zorbalık yaptıkça o daha da kaçacak sizden yapmayın bunu kendinize de ona da. Gençlikte böyle şeyler olabiliyor. Biraz alttan alarak yanlışı doğruyu anlatırsanız dinler. Ama sizin tavrınızın karşılığı olarak sadece sırtarır.
Bilmiyorum ama kardeşinizin başka bir ilde okumasına karşı olmanızı hatta bunun için babanızla konuşup diretmenizi de anlamlandıramadım. Yıl olmuş 2019 hala başka şehirde okuyamazsın kafası mı kaldı?

Ben pişman olacağım şeyler yaptım ve bazılarını kendime yakıştırmadığım için önüne geçmesini tavsiye ettim zaten konu sahibine. Yani tam da bu sebepten.
İnsanlar hata yapabilir, üstelik sadece gencecik yaşta degil çok olgun yaşlarda bile yapabilir. Ama ben burada bu kızın tavırlarında pişkinlik ve nankörlük görüyorum.
Yaptığını hata olarak gördüğünü bile sanmıyorum.
Ailesi onu oraya egitim alsın diye gönderiyor, ne idugu belirsiz tiplerin evinde kalsın diye degil. Bunun önünü almak zorundalar, başına nelerin gelecegini kestirebiliyor muyuz?
Tabiki herkesin kaçamakları olur, bu durum ailenin gerekeni yapmasına engel degil.
Ayrıca ben eger babasına söylemesini mantıklı bulsam bunu da belirtirdim merak etmeyin.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Ha bu arada yazımın hiçbir noktasına cezaya da değinmedim. Cezayı hiçbir yaşta tasvip bir ve bir eğitim şekli olarak görmüyorum.

Yaptığını hata olarak görmüyor hata değil çünkü. Pişkinlik ve nankörlük değil dik duruş diyoruz ona aslında. Yaptığının arkasında duruyor. Ben de olsam aynısını yapardım muhtemelen.

Okumaya gidince arkadaşlarla zaman geçirilmiyor mu? Hepimiz okumaya gittik bi yerlere, okuduk ve bitirdik de ama gençliğimizi de yaşadık. Asosyal insanlar olmadığımız sürece hiç birimizin okul hayatı yurt ve okul arasında geçmedi. Sokakta, barda da sabahladık, sevgilimizde de kaldık, konsere de gittik. Bunlar o yaşta yapılır çünkü. Ben babam hariç aileden gizlemedim ama çoğu arkadaşım gizli saklı yaptı bunları. Şimdi bir araya gelince gülerek hatırlıyoruz sonra normal bir saatte evlere dağılıyoruz. Çünkü artık otuzlu yaşların ortasında koca koca evli barklı çoluklu çocuklu insanlarız.

Yaptığını hata olarak görmüyor hata değil çünkü. Pişkinlik ve nankörlük değil dik duruş diyoruz ona aslında. Yaptığının arkasında duruyor. Ben de olsam aynısını yapardım muhtemelen.

Okumaya gidince arkadaşlarla zaman geçirilmiyor mu? Hepimiz okumaya gittik bi yerlere, okuduk ve bitirdik de ama gençliğimizi de yaşadık. Asosyal insanlar olmadığımız sürece hiç birimizin okul hayatı yurt ve okul arasında geçmedi. Sokakta, barda da sabahladık, sevgilimizde de kaldık, konsere de gittik. Bunlar o yaşta yapılır çünkü. Ben babam hariç aileden gizlemedim ama çoğu arkadaşım gizli saklı yaptı bunları. Şimdi bir araya gelince gülerek hatırlıyoruz sonra normal bir saatte evlere dağılıyoruz. Çünkü artık otuzlu yaşların ortasında koca koca evli barklı çoluklu çocuklu insanlarız.
Yaptığının arkasında duran telefonda arınınca yurttayım demez.
Arkadaşta kalmak başka ne idugu belirsiz bir erkegin evinde kalmak çok başka.
Yaptıgı size göre hata olmayabilir ama ailesine göre hata, hatta kendi tavrından görüyoruz ki ona göre de hata.

Yaptığının arkasında duran telefonda arınınca yurttayım demez.
Arkadaşta kalmak başka ne idugu belirsiz bir erkegin evinde kalmak çok başka.
Yaptıgı size göre hata olmayabilir ama ailesine göre hata, hatta kendi tavrından görüyoruz ki ona göre de hata.

Erkek arkadaşı neden ne idüğü belirsiz bir erkek oluyor? Sıradan arkadaşla erkek arkadaş farkı nedir?
Neyse vazgeçtim gereksiz sorular oldu. Vereceğiniz cevapları az çok tahmin ediyorum. Gençleri bu şekilde baskı altına alarak bir yere varamayacağınızı size ve konu sahibine tekrar hatırlatıp iyi geceler diliyorum.

Erkek arkadaşı neden ne idüğü belirsiz bir erkek oluyor? Sıradan arkadaşla erkek arkadaş farkı nedir?
Neyse vazgeçtim gereksiz sorular oldu. Vereceğiniz cevapları az çok tahmin ediyorum. Gençleri bu şekilde baskı altına alarak bir yere varamayacağınızı size ve konu sahibine tekrar hatırlatıp iyi geceler diliyorum.
Çünkü henüz iki aydır tanıyor, ailesinden hatta ablasından gizliyor
Aileden kimse bu evde kaldığı şahsı tanımıyor bile. Başına gelebilecek şeyleri de herkes az cok tahmin eder.
Özgürlük diye diye de başımız beladan kurtulamıyor işte. Sıradan bir arkadaş bile olsa, ailenin tanımadığı bilmediği birinde kalınmasını ben onaylamıyorum.

Çünkü henüz iki aydır tanıyor, ailesinden hatta ablasından gizliyor
Aileden kimse bu evde kaldığı şahsı tanımıyor bile. Başına gelebilecek şeyleri de herkes az cok tahmin eder.
Özgürlük diye diye de başımız beladan kurtulamıyor işte. Sıradan bir arkadaş bile olsa, ailenin tanımadığı bilmediği birinde kalınmasını ben onaylamıyorum.

Peki 20 yıl sonra da onaylamazsınız😉

Ben anlamadım ki.
Sevgilisinin evine gitmesine mi taktınız, size haber vermemesine mi yoksa aralarında bir şey geçecek diye mi?
Valla kusura bakmayın da bu ülke 20 30 40 sene aynı yastığa baş koyduğu adam tarafından öldürülen nice kadınlarla dolu.
Hatta sırf karısına ulaşamayıp, onu katledemiyor diye canını acıtmak için öz evladını öldüren adam(maalesef sözlük terimi bu) gördük.
Tanıyıp tanımamaya bakmıyor bu durum, karşıdakinin ruh sağlığına bakıyor ve hepimiz için geçerli!

Böyle davranmaya devam ettiğiniz sürece, sesine hasret kalacaksınız, onu söyleyeyim de...

Son düzenleme:
İnsanların gençleri kısıtlayabileceklerini düşünmeleri bana komik geliyor. Hayırlı olsun artık yaptıgı hiçbir şeyi sizinle paylaşmayacak, istedigi her şeyi yine yapacak. Kızcağızı rezil etmissiniz, annesi olduğunu kesinlikle düşünmüyorum arkadaşlarına rezil etmissiniz. Kötü bir şey yapmalarına izin vermeyin ne demek. 19 yasında bi kız bu, yanlıs yaparsa da yapacak hayat bu. Siz ne olursa olsun arkasında olarak koruyacaksınız onu

Benim sizinkinden de küçük bir kız kardeşim var. Yaş farkımız oldukça fazla olduğu için hem anne hem abla oldum ona diyebilirim. O nedenle de gayet empati yapabilerek yorum yazıyorum öncelikle..

Yaptığınız çok yanlış olmuş bence. O kızcağız size bundan sonra değil özelini, genel paylaşımını bile minimumda tutacaktır. Bir kere baştan sıkıntı varmış başka şehire gitmesine engel olmaya çalışmışsınız. Çok çirkin bir şey bu. Yani bu kızcağız ne yaptı da bu kadar güvensizlik doldunuz, eğitim hayatını etkileyecek bir kararı aldırtmayı göze alabildiniz?

Bana biraz siz yaşayamamışsınız vakti zamanında diye o da yaşayamasın istemişsiniz gibi geldi ne yalan söyleyeyim. Bence bu konuda bi kendinize karşı dürüst olun. İkinci olarak da, baskılanan her şey daha çekici olur, arkadaşlarının yanında küçük düşürülmüş bir genç kızdan bahsediyoruz bu tepkiniz onu hata yapmaya açık hale getirdi şimdi.

Bence düşündüğünüzü ve o akşamki tepkinizin çok fazla olduğunu anladığınızı insani bir korkuyla böyle yaptığınızı bunun da nedeninin ona ulaşamamış olduğunuz olduğunu samimi şekilde dile getirin tehdit etmek yerine ki bi nebze yumuşasın. O güveni verememişsiniz bu açık. Bundan sonra vermeye çalışın hatta onu 1-2 şaşırtın ki baksın ya aslında söyleyebilirim demeye başlasın. Hala geç değil bunu sağlayabilmeniz için ama çaba harcamanız gerekiyor. Kendinizi haklı olduğunuza inandırmaya çalışmaktan vazgeçmekle başlayabilirsiniz ilk olarak. Çünkü burdaki tutumunuz da sizi haksız gören çoğunluğa karşı direnmek olmuş gördüğüm kadarıyla. Haklı ya da değil olmak bile bir şey değil aslında ortada 19 yaşında bir genç kız varken.

Evet, siz de oynayama devam edin. İnanın ilgi alanım degil.
Bu konularda fazla polemiğe girmemek lazım..Herkesin kendi doğrusu var..Benim ailemden aldığım terbiyeme inancıma aykırı mesela böyle bir şey..İnşallah çocugunuz da 20 yıl sonra onaylamadiginiz şeyleri yapmayacak bir evlat olur😊

Herkes şehir dışında okumasına karşı çıktığım için tepki göstermiş. Babam bu yaz sakatlandı ve şu an doğru düzgün çalışamıyor. Bir yandan zaten ödediği bi Ev kredisi var. Kardeşime para yetiştirebilmek için burda kendisi yıpranıyor. Kardeşimde sağolsun bunun bilincinde olmasına rağmen kendisine para dayandıramıyoruz. İlk sebebi orada babamda ona para gönderemezse ne yapacağıydı. Çalışır eder demeyin kardeşim çalışmak istemiyor. İkinci sebebide benim kardeşim daha 13 14 yaşındayken benden gizli internette tanıştığı biriyle buluşmak için uçağa binip şehirdışına gidip gelmeyi göze almış. Ben bunu aylar sonra uçak biletlerini görüp öğrendim. Düşüncesiz ve katı olduğum için o yaşta çocuk bunu gizli yaptı. Söyleyip yapsa ne kadar normal olurdu değil mi. Hep benim hatam buda.

Bu konularda fazla polemiğe girmemek lazım..Herkesin kendi doğrusu var..Benim ailemden aldığım terbiyeme inancıma aykırı mesela böyle bir şey..İnşallah çocugunuz da 20 yıl sonra onaylamadiginiz şeyleri yapmayacak bir evlat olur😊
Kesinlikle herkesin bir doğrusu oluyor böyle konularda, ben de polemige girme taraftarı degilim pek ama oluyor işte istemeden de olsa. :)
Teşekkür ediyorum, bilmukabele :KK200::anneadayı:

Back
X