Bir derdim değil bin derdim var acil hayati mesele. . .

Atipik otizm yüzde 30 du suan ne bilmiyorum belki artmistır.

Geçmis konularina baktim da, 21 aylikken teshis konulmus. Bu bana imkansiz geliyor. %30 diyor doktor, yani o kadar belirtileride yok. Agir bir kategori degil. Nasil teshis koymus o zaman?

Benim bildigim otizim teshisi zor konuldugu, cocuklarda. Cünkü cocuklar çok çabuk degisiyor. Her cocukta ayni degil. Yani en erken 3-4 yaslarinda olur. Kiz 18 ayliktan itibaren hep konu açmissin otizmmi acaba diye.

Bence kesinlike baska doktorlar götürmen lazim. Bu kadar erken teshis koyan bir doktoru ne bilim. Acaba egitim görecegi yer ile bagi varmi? Dedigim gibi çesitli doktor ve professörlere yolla. Otizm bile degildir yada farkli tedavileri, uyaranlara ihtiyaci vardir.

Her şey üst üste geldi.
Böyle olmamalıydı. Neden böyle oldu?
Değil mi?

Allah şifa versin yavrularınıza, yavrularımıza.
Olmasaydı keşke ama olduysa mevcut durumdan güçlü bir şekilde nasıl çıkabiliriz bunun mücadelesinde olmalıyız.
Ah vahlar, ya kötü olursaların bize faydası yok.

Lütfen güçlü durun. Eşiniz destek olmalı.
Ailenizden yakınlarınızdan yardım isteyin.
Iyi olacağına inanın.

Bence kesinlikle düzen kurun kendinize bebeğinizi emzirin emzirme anında da büyük kızınız yanınızda olsun oyuncaklarla oynasın. Bebeğinizi uyutup büyük bebeğinizle ilgilenin. Onun gelişme katetmesi için kesinlikle bir rehabilitasyon merkezi ile görüşün. Mutlaka onun da ihtiyacı var. Biz de iki çocuğa zar zor yetişiyoruz. Emin ol. Benim yakın bir tanıdığıma da Atipik Otizm teşhisi konuldu hem de o kadar geç konuldu ki.. şehir dışında oturuyorlardı. Biz onu senede veya iki senede 1 görürdük. Belliydi yaşıtlarından geriydi. İsmine bakmazdı. Cevap vermezdi. Kendi kendine hareketler yapardı. Herhangi bir şeye feci tutturur o olana kadar çığlık çığlığa bağırır kesinlikle kimseyi duymazdı. Yemek takıntısı vardı sabah öğle akşam tek çeşit yerdi. Ve biz bu çocuğu doktora götürmesine ikna ettik ama yaklaşık 5 yaşında. Anne baba olaylı bir şekilde ayrıldı. Belli ki evlerinde büyük şiddet de görmüştü . Annesi memleketimize geri döndü. Nitekim kız şimdi çok büyük gelişme gösterdi rehabilitasyon merkezine başladı başlayalı. Devletten rapor alıp siz de yararlanın bu imkanlardan. Ve diğer bebeğiniz henüz çooook küçük. Kim onun için ihtimali var demiş teşhisi koymuş pes doğrusu. Çok şaşkınım. Ama korkmayın siz annesiniz ve bu durumda çok rahat ipleri elinize alacaksınız. Sadece sabredin. Lohusasınız siz lütfen en kısa zamanda destek alın kendinize.

Esinizin dinleyecegi, halden anlayan, akli basinda bir aile buyugu yok mu?

Eşinle beklediğin destek ile ilgili yapıcı bir konuşma yap. Sonuçta beklentilerin çocuklarınızın ve sizin ileri ki yaşamını etkileyecek öenmli ve hassas bir konu. Bunalıp kaçmaya hakkı yok, tıpkı senin yapamadığın gibi. Bu tarz bir problem yaşamayan ama aynı yaşlarda ki çocuklar için bile eş desteği olmalı ki, sizin ki şart.
Baktın değişen bir şey yok, çocuğunun sütünü sağ aile büyüklerinden destek iste. Eğitimi, okulu ne varsa götür büyük olanı. Sakın ihmal etme, sonuçta bir kaç saat içinde evine dönecek küçük olanla da ilgilenebileceksin.

Evlatlarınız nasıl şu an. Üzüldüm yazıklarınıza. Eşiniz size destek oluyor mu peki? Genetik olması ilginç. Yani sizde hiçbir belirti olmayıp taşıyıcı olma durumunu ilk defa duyduğum için söyledim yanlış anlamayın. Allah sizin de evlatlarınızın da yardımcısı olsun

Emzirdiğiniz için siz antidepresan kullanamazsınız ama eşiniz kullanabilir, sizin yükünüzü hafifletmek için bir an önce doktora gidip o başlasa iyi olur, böyle sizi tek bırakarak işin kolayına kaçmasın!
Siz de online terapi alabilirsiniz.
Allah yardımcınız olsun, kolaylık versin size.

Her şeyden önce hemen bir psikiyatriste gitmeniz gerekiyor sizin durumumuz çocuğun anne sütü almasından daha önemli şuan.Sosyal fobi üzerine lohusa depresyonu da var gibi sizde.

Siz mutlu olun güçlü olun ki bebeğiniz de öyle olsun.

Öncelikle çok geçmiş olsun ve sabırlar diliyorum. Sizi ucundan kıyısından anlıyorum. Benim de doğum sürecim oldukça zor geçti sonrasında aşırı yoğun çalıştı eşim ve benim o hallerimi de görünce depresyona girdi. Toparlanmamiz zaman aldı. Eşim ilaç tedavisi almaya başladı bence eşiniz bir uzmandan destek almalı. Böylece süreci atlatmanizda biraz daha yardımı dokunur. Ben de hep eşime güçlü ve mutlu görünmeye çalıştım onun topatlanmasinda çok etkili oldu ama benim tavsiyem ağlayın mutlu görünerek süreç uzatılıyor. Sizinde ağlayıp biraz rahatlamaya ihtiyacınız var sinirlerinizi toplayın sonra ve ayağa kalkın. Ayrıca başınıza gelen şey dünyanın bsonu değil. Zor bi süreç çünkü farklı bi çocuğa sahipsiniz ama algıları çok yüksek olan bi çocuk bu. Bizlerin algıları sıradan ve bizim sayımız fazla diye bu onların hasta olduğu anlamına gelmez. Sadece daha fazla desteğe ihtiyaç duyarlar çünkü algıları bizimkinden farklı. Buna hastalık olarak bakmayın bireysel bi farklılık olarak bakın. Benim yeğenim otizm şuan lise sonda çok başarılı yüzmeyi ve resim çizmeyi çok seviyo. Otizm de beslenme çok önemlidir yani mümkün olduğu kadar organik ürünler tüketmeli ve şekerden uzak durmalı siz detaylarını arastirirsiniz. Allah kolaylık ve sabır versin

Benim ailemde engelli hiçkimse yok bilinen atalarda dahil,beni suçlamalarimdan çok sonra öğrendim eşimin tarafında hem görme engelli hem ağır yatalak engelli insanlar varmış,cocuklarimda görme sorunu devam ediyor kalıtsal genetik olduğu için sadece yüzde 10göruyorlar güneşte hiç goremiyorlar malesef ama Allah büyük birgün çare bulunur ümidiyle yaşıyorum ama şükür iyiler zamanla olan gormeleriyle okula heryere gidiyoruz beraber derslerde gayet iyi şükürler olsun,
Tıbbın bizim açımızdan birazdaha gelişmesiyle genetik olduğunu öğrendik ,şimdi yazdığım gibi kim taşıyıcı kısmı aeastiriliyor ve çocuklarım ilerde evlenirse onların çocuklarında da böyle olma olayı olur mu diye testleri yaptırıyoruz,
Şuan gende sorun olduğu için genetik doktorunun dediği ailenizden kim varsa gelip yaptırabilir bu testi bu geni sizin sulaleden temizlememiz lazım dedi,bizim sonuçlara göre ailelerden isteyen yaptıracak bu gen taramasını .
İnsanlara önerim evlenirken ailelerde engelli varsa bı doktora mutlaka bunu sormaları ,olaki engelli çocuğu olan genetik doktoruna mutlaka gitmeli.
Şuan bana tüp bebek yöntemiyle sağlıklı çocuğum olabileceği söylendi.

Ama şuan çocuk istemiyorum ,iki cocugumu en iyi şartlarda nasıl yetistiririmin derdindeyim Rabbim isteyen herkese sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

Canım merhaba. Seni en iyi ben anlarım 9 yaşındaki oğlum otizmli. Hasan önal var kanuni sultan Süleyman hastanesinde şu an corona dan dolayı hasta bakmıyor ama bi de aynı ekolden Ertuğrul kıykım var bunlar diyet öneriyor beyin gelişimi için ilaç veriyorlar. Ben 6 yaşındayken oğlum kk sayesinde keşfettim bunları. Hasan hocaya randevuyu 182 yi arayarak alabilirsin saat tam 16 olunca alıyorsun randevular genelde dolu oluyor. Ben artık para ile Ertuğrul kıykıma götüreyim diyorum cbd diye bi ilaç var algıyı açıyor diyorlar
Biz diyet ve ilaçların çok faydasını gördük. Allahım imtihanımı kolaylaştır diye çok dua ettim oğlumu çok seviyorum memnunum halimden her halimize şükür..
Sana diyeceğim diyeti araştır şükret, dua et, gayret et... annenden mutlaka destek al, ben hala alıyorum. Allah kolaylık versin canım, ben de dua edeceğim sana...

Canım Allaha güven sen bir bildiğii vardır. Bak benim teyzemin 5 cocugu var en küçüğü otizmli oldu 4ndende gün yüzü görmedi otizmli olan cocugu yanımda teyzemin her işine koşar birbirlerine öyle sahip cıkarlarki her serde bir hayır her hayırda bir şer

Atipik otizm ile ilgili biraz arastirma yaptim.Agir olmayan,zamanla belirtilerinin kayboldugu bir otizm cesidi.Hatta teshisi bile koymak zor olan bir cesitmis.Kac uzmana gittiniz?Belki otizm degildir bile.Oyle bile olsa ozel egitimle tamamen iyilesen bir rahatsizlik turu,tedavisi mumkun yani.Imkaniniz varsa ozel bir okula gonderin.Bu konuyla ilgili kitaplar okuyun siz bile cok buyuk degisiklik katabilirsiniz kiziniza.Esinize gelince size yardimci olmak ZORUNDA!Hatta aileniz,esinizin ailesi yakinlarinizda ise onlarda destek olmali.Sosyal fobinize gelince uzman destegi alabilirsiniz,yoksa bunu kendiniz asmaya calisin.Hersey beyinde bitiyor.Dusunce sistemini degistirerek insan ruhsal her turlu problemi asabilir.

Birde sizi mi suçladı terbiyesiz insanlar. Ne deyim Allah yardımcınız olsun. Evlatlarınız için de en güzel geleceği diliyorum inşallah

Esınle konusmalısın bu durumu destek olmalı sıze. Annenız falan destek olamazmı bı donem. Bol bol dua et ıkıtane kuzuyla olum falan dusunme

Bu durumda niye memlekete gittiniz ki. Çocuklar için de en rahatı kendi evinizdir. Eşinle de daha rahat iletişim halinde olurdunuz. 13 günlük bebekle memlekete gitmek akıl karı değil. Bence evinize dönün . Orda daha kolay çözümler bulursunuz gibime geliyor. Geçmiş olsun Allah şifa versin inş

Şimdi bikac anne bana kızacak belki ama sizin durumunuz çok istisna.Bir anneye anne sütünden önce sağlıkli ruhlu bi anne lazım.
Kızınıza mama verin sütten kesin ilaçlariniza başlayin.
ve mama aayesinde diğer kizinizla ilgilenme şansinizda daha yüksek olur.
Korkmayın. atipik otizm dogru egitimle buyuk oranda düzeliyor.
Geç değil.
Bu dediklerimi düşünün.
Anne sütü baskısını bi kenara koyun.
Benim kızım nerdeyse hiç almadı anne sütü.
Kolay kolay hastalanmaz.
Gayet saglikli buyudu.
Anne sutu ile bana surekli hava atan bununla ilgili yazilar gonderen arkadasimin bebegi ise surekli acillerde ayni yastalar.
(Anne sutum gelmedi malesef cok az geldi sonra kesildi)

öncelikle yeni doğan bebiş hayırlı uğurlu bir evlat,çok merhametli bir kardeş olsun balkıza.
şuan ruhsal sıkıntınız lohusalıktan muhtemelen. ikinciyi tecrübe ediyorsunuz ama her biri farklı olur ayrıca stresli bir süre yaşamışsınız. eşiniz konusuna bişey demek istemiyorum heralde lohusa sırasıını sizden almış.şuan onun daha sağla olup sizi kaldırması gerekiyor ama her psikolojinin dayanıklığı aynı değil malesef. eğer varsa kendi ailelerden bir yardım alın
ama ölüm mölüm lütfen tekrarlamayın Rabbim size 2 tane pırlanta vermiş herşeyin çaresi var ölümün yok unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…