Bir derdim var yanimda olur musunuz?

Kopegı doven ınsana dıyecek cok laf varda banlamıyım sımdı. Cocuga gelıncrde annelerın genelı dolduruyor zaten ıstedıgıde olmus kadının amacı zaten sızı bırbırnıze dusurmek. Ona ınat cocukla gayet ıyı anlasın sabır cekın ve esınıze guzel bı dılle anlatın o halletsın. Benım esımınde oglu var onuda anne dolduruyor cocuk kendısı soyluyor annem boyle dedı dıye ama ben takmıyorum sadece kufurlu konusursa ıkaz edıyorum baktım duzelmıyor esıme soyluyorum o konusuyor. Yapılacak bısey yok dengeyı saglayacak olan esınız. Sız bıseyler yapmasını ıstemeyın bırakın yaoarsa yapar yapmazsa yapmaz

Ay kocanız tam bi şuursuz. Köpek dövmek nedir yani? Böyle bi insanı baba yapacağım için asıl derdime yanardım yerinizde olsam. Küçük köpeği öfke anında dövebilen çocuğa neler neler yapabilir. Çocuk denilen canlı da hep güleryüzle annesi babası onu sevsin diye beklemiyor sonuçta. Kocanız bunlarla herhangi bir şiddet uygulamadan başa çıkabilecek mi? 🤷‍♀️

Size gelince çocuğa çok gereksiz dersler vermeye kalkmışsınız bence. Şirket çocuğa kalacak bile olsa 14 yaşında bunu umursayacağını hiç sanmıyorum. Ben genelde biriyle kötülük çıkarasım olduğunda böyle eften püften sebeplere takıyorum. İkinci bir konu eşinizle kendi isteğinizle hamile kalmışsınız. Siz hamilesiniz diye çocuk niye kendine pay çıkarsın? Çalışamayacak durumdaysanız çalışmayın sonuçta hamileyken. Şirket çocuğa kalacak tamam da siz niye sanki şu anki kazançtan faydalanmıyor gibi çocuğa trip atıyorsunuz şirket işlerinde? Bence de başka üyelerin de dediği gibi siz aslında çocuğu istemiyorsunuz. Ama çocuklu biriyle evlenince her zaman olabilecek bir ihtimaldi bu. Eşinizi sadece çocuğuna olan tavrınıza verdiği tepki için takdir ettim geri kalan kısımlarda hala şuursuz. Bir erkeğin öyle basit şeylerden çocuğuma kötü davranıyorsun diyeceğini sanmıyorum ben. Uzun zamandır süren bir asabiliğiniz olmalı çocuğa karşı ki babası da fark etmiş.

Babamin bile bana iş buyurmasi hoşuma gitmiycekken üvey annem bana git çöp at falan at diyce ben de dinlemem. Sorumluluk eğitimini babasına bırakmalısınız. Ve çocuk onunsa köpek de sizin evladınız dovmesine nasıl müdahale etmediniz acımadiniz mi yavrucaga. Hayvanı döven gün gelir sizi de döver ben sevmedim bu adami

Sizin çocuğa sert davranmamanız lazım. Sizin stresiniz, tedaviniz onun sorunu değil. Evlenirken de birgün çocuğun sizinle yaşama ihtimali aklınıza gelmiştir. Eşinizin köpeği dövmesi daha da yanlış. Gücü ona mı yetiyor? Çocuğun canı yandıysa köpeği dövmek çözüm değil. O zaman çocuk köpekle oynamayacak. O hayvan oyuncak diye alınmadı eve. Bizim kedimiz var eşim el kaldırsa o evde net hır çıkar. Maalesef ikiniz de yanlış yapıyorsunuz.

Esinizin sizden gonlu mu gecti acaba ?
Cocuk bahane mi ?
Kopegi dovmek nedir seref yoksunu bir adam belli
Sizin derdiniz bu olmaliydi ,
Tavrinizi koyin bosanmak istiyorsa bosansin,versin tazminatinizi ,ayrica varsa kopegi doverken kamera vs goruntusu saklayin
14 yasinda cocuk olmaz ,yataga soksan cocugu olur ,uzak ve mesafeli durun ,

Merhabalar 8 yıllık evliyim. Eşimin 1 tane oğlu var annesiyle yaşıyordu artık bizde kalacak. Biraz hiperaktif bir çocuk birde yeni tüp bebek tedavisi oldum sonucu güzel cıktı çok şükür fakat asabilik uzerimde çocuğa sert davranıyorum (şiddet yok tabi Allah korusun). Birde minnoş 7 aylık köpegim var. Iki çocuk anlaşamıyorlar eşimde çocuk yüzünden şila(kopegim) yi dövdü bende aşırı sinirlendim. Sonra başladı kavgamız sen bu çocuğa iyi davranmıyorsun böyle devam ederse sonumuz yok demeye. Tabi bu tartışmadan sonra biraz sancim oldu doktorum endişelenme stres olmuş deyince rahatladım. Fakat eşimin tutumu beni rahatsız etti. Çocuğuma değer vermiyorsan umrumda değilsin demesi beni çok üzdü. Sizce bu ilişki nereye gider? Birde bebek sahibi olmak için yıllarca bekleyip herşeyin birbirine girmesi tam yıkım timi gibi oldu. Off ne bileyim canım çok sıkkın....

Öncelikle şunu belirteyim, 14 yaşında çocuk ergendir, ters gider o yüzden emir kipi kullanmayın, eşinim çocukları da böyle bir dönemden geçti. Bu uyum süreçleri karşılıklı anlayışla atlatılır, işin büyüğü eşinizde, ne sizi ezecek ne de çocuğu orta yolu bulacak.
Yalnız şu da var köpeğimi döven adamı parçalarım orası çok net, bir insan bir hayvana el kaldırdıysa onu iğneden ipliğe sorgularım, bir daha asla gözüme giremez asla

Çocuk ve ergen psikiyatri doktorundan randevu alın ve çocuğu terapiye götürün. 14 yaşında annesi ve babası tarafından istenmeyen bir ergen, babası istemediğini kabul etmez ama bu kadar yıl geçmiş ve bu açıklık giderilmemiş, ileride çok büyük problemler yaşar. Siz ona bir çocuk olarak değil artık bir arkadaş, bir yetişkin gibi davranmanız gerekiyor. Nasıl davranacağınızı, taktikleri zaten doktorunuzla konuşarak halledersiniz. Evliliğiniz ve eşinizle alakalı önerebileceğim bir şey yok ne yazık ki. Babası ilgilenebilir ama çocuğa üzüldüm.
Söylemeden duramayacağım ama eşiniz dediğiniz kişinin köpek dövmesine bir açıklama getiremedim. Canice. Bu adamın baba olması nasıl olacak? Diğer çocuğuna babalık yapabilmiş mi ki?

Son düzenleme:
Merhabalar 8 yıllık evliyim. Eşimin 1 tane oğlu var annesiyle yaşıyordu artık bizde kalacak. Biraz hiperaktif bir çocuk birde yeni tüp bebek tedavisi oldum sonucu güzel cıktı çok şükür fakat asabilik uzerimde çocuğa sert davranıyorum (şiddet yok tabi Allah korusun). Birde minnoş 7 aylık köpegim var. Iki çocuk anlaşamıyorlar eşimde çocuk yüzünden şila(kopegim) yi dövdü bende aşırı sinirlendim. Sonra başladı kavgamız sen bu çocuğa iyi davranmıyorsun böyle devam ederse sonumuz yok demeye. Tabi bu tartışmadan sonra biraz sancim oldu doktorum endişelenme stres olmuş deyince rahatladım. Fakat eşimin tutumu beni rahatsız etti. Çocuğuma değer vermiyorsan umrumda değilsin demesi beni çok üzdü. Sizce bu ilişki nereye gider? Birde bebek sahibi olmak için yıllarca bekleyip herşeyin birbirine girmesi tam yıkım timi gibi oldu. Off ne bileyim canım çok sıkkın....
Köpeğime kedime el kaldıran kocam da olsa pişman ederim diye düşünüyorum. Sesini bile yükseltmeye hakkı yok çünkü o da evlat. Çocuk da zaten 4 5 değil 14 yaşındaymış. Şımarık sanırım biraz. İkna olabilirse terapi çok iyi gelir. Şımarıklık ilgi açlığının bir sonucu olabiliyor. Allah sabır versin.

Ben çok üzüldüm köpeğe. Benim gözümde bir bebeği dövmekle hayvana şiddet arasında hiç fark yok. Kim haklı kim haksız hiç bir önemi yok. Ben soğurdum o adamdan.

Köpeğime kedime el kaldıran kocam da olsa pişman ederim diye düşünüyorum. Sesini bile yükseltmeye hakkı yok çünkü o da evlat. Çocuk da zaten 4 5 değil 14 yaşındaymış. Şımarık sanırım biraz. İkna olabilirse terapi çok iyi gelir. Şımarıklık ilgi açlığının bir sonucu olabiliyor. Allah sabır versin.
Teşekkür ederim terapi ile ilgili konuşmak istedim konuyu kapattı bende açmadım. Netice de anladım ki kimse evladına laf gelsin istemiyor. Ona da saygı duyuyorum zamanla söylediklerimi anlayacak 14 yaşındaki çocuk ergen psikolojisini anla diyor bir çok arkadaş ama sunu anlamıyorlar bu çocuk kimseden eğitim almamış hayatı internet olmuş hic bir işe faydası yok ben böyle deyince akıllarınca ona eğitimi anne babası verecek size kalmamış diyorlar. Anası ilgilenmiyor babası ilgilenmiyor iyi bende ilgilenmiyorum geleceğin adamı yolda buyrun sonra demeyin anası babası yok mu? Lafım mesajı alıntı yapan arkadaşıma değil genel kötü yorum yapanlara...

Malesef sert davranma lüksünüz yok. Kendi annesi davranır sorun olmaz ama siz yaparsanız pek çok şeyiniz sorgulanır. O yüzden yumuşak olup eşinizle bu polemiğe mahal vermiceksiniz.. bu işin doğası bu

Öncelikle şunu belirteyim, 14 yaşında çocuk ergendir, ters gider o yüzden emir kipi kullanmayın, eşinim çocukları da böyle bir dönemden geçti. Bu uyum süreçleri karşılıklı anlayışla atlatılır, işin büyüğü eşinizde, ne sizi ezecek ne de çocuğu orta yolu bulacak.
Yalnız şu da var köpeğimi döven adamı parçalarım orası çok net, bir insan bir hayvana el kaldırdıysa onu iğneden ipliğe sorgularım, bir daha asla gözüme giremez asla
Tabi ki emir kipi ile bir kac kez yaklaştım sonra duzelttim. Neticede karşımda ergen var. Ama şuna kızgınım ergen deyipte her istediği yapılan bir çocuk hanginizin çocuğunda hepsi de iyi marka olmak kaydıyla 3 tane cep telefonu var. Diğerlerini saymıyorum. Alabilirsin alamazsın değil ama inanın şimdiden doyumsuz hic birşey onu mutlu etmiyor. Bu annesinin verdiği eğitim babaannesi ve halalarının verdiği eğitimlerde para yönünde çocuğun hayatı paradan internetten ibaret. Okumak umrunda değil faydalı olmakda... 2 sene yurtdışında kolejde eğitim aldı hala yabancı dil konuşmasını bilmiyor neden biliyormusunuz annesinin ve diğerlerinin hep bir şekilde arkasında olacağını bildiği için hic umrunda değil. Sonra ergen o büyüyecek geçecek soruyorum bu saatten sonra düzelir mı?

Küfür yok psikolojik şiddet gördüm önceden. Çocuğa nasıl davranıyorum açıklayayım aşırı şımarık her istediği yapılmış. Bende yapilmama taraftarıyım çünkü doyumsuz olacak. Mesela iş yerinde beraberiz diyorum ki oğlum çöp kocası dolmuş hadi şunu boşalt ta gel yok gidemem çok yorgunum bende kızıyorum oğlum bak bu şirket senin en aşağı yerden başlaman lazım büyüdüğünde her işi sen yapacaksın gerekirse çöpleri bile havadan konmaya olmaz ama kime diyorum iş yerinde mesela tornavida yi al şuraya bırak diyorum ama kime diyorum bir dünya laf ediyor benimde sabrım tükeniyor ne zaman bize ayak uyduracaksın bak ben hamile bir şekilde evimde oturmayıp her işi yapıyorum sen yapmıyorsun deyip başlıyoruz tartışmaya kendisi 14 yaşında bu arada 5 yaşındaki bir çocuk degil
Sen resmen ergen bir çoçuga kafa tutuyorsun kaybeden sen olursun herzaman. Haklısın ama bu yaştaki çocuğa söylenecek sözler degil.

Tabi ki emir kipi ile bir kac kez yaklaştım sonra duzelttim. Neticede karşımda ergen var. Ama şuna kızgınım ergen deyipte her istediği yapılan bir çocuk hanginizin çocuğunda hepsi de iyi marka olmak kaydıyla 3 tane cep telefonu var. Diğerlerini saymıyorum. Alabilirsin alamazsın değil ama inanın şimdiden doyumsuz hic birşey onu mutlu etmiyor. Bu annesinin verdiği eğitim babaannesi ve halalarının verdiği eğitimlerde para yönünde çocuğun hayatı paradan internetten ibaret. Okumak umrunda değil faydalı olmakda... 2 sene yurtdışında kolejde eğitim aldı hala yabancı dil konuşmasını bilmiyor neden biliyormusunuz annesinin ve diğerlerinin hep bir şekilde arkasında olacağını bildiği için hic umrunda değil. Sonra ergen o büyüyecek geçecek soruyorum bu saatten sonra düzelir mı?

Düzelir ya da düzelmez, bu sizi bağlayan bir durum değil. Bende üvey anneyim, iletişimi denedim baktım almıyorlar kestim. O yaşta bir çocuğun sizi ya da beni ebeveyn kabul edip sözünü dinlemesi mümkün değil, bırakın bu konuları babası ve annesi düşünsün, onların düşünüp düzeltemediğini siz yapamazsınız inanın bana, deneyimledim ve gördüm, çok iyi ilişkileri olan üvey aileler var mı var ama bu karşılıklı kabulle olur, sizi kabullenmemiş bir çocuğa ne deseniz boş

Benim de ikinci evliliğim ve bu konuları çok araştırmış biri olarak söylüyorum üvey ebeveyn kural koyucu otorite olmaz. Anne ve baba da olmaz ancak abi ya da abla olur. Siz iyi polis olacaksınız babası kötü polis. Benim oğlum var ve insanın kanına dokunuyor eşim birşey deyince. Eşimin kızı da bizimle yaşamaya başladı. Ona da dedim aynı şeyi kuralları sen koy ben iyi bir abla olurum ancak. Terbiyesi senin.

Çocuğa yaklaşımını çok yanlış buldum.
Çocugun anne babası boşanmış ilk travma, baba başka kadınla evlenmiş iki,
anne başka biriyle evlenmiş üç,
Anne evlendiği adam yüzünden çocuğu babaya sallamış dört,
Babanın evlendiği kadın hamile yeni bebek gelecek beş,
Babanın evlendiği kadın da onu istemiyor altı.
Biraz empati, biraz vicdan o kadar zor olmamalı. Çöpü attırmak falan, filmlerdeki üvey anne gibi bir sahne canlandı gözümde.
Sevilmediği, istenmediği, defalarca hissettirilmis bu çocuğa.
Önce onu istemediğiniz sevmediğiniz duygusunu aşmasını sağlayın.
Çözüm istiyorsanız tabi.

Düzelir ya da düzelmez, bu sizi bağlayan bir durum değil. Bende üvey anneyim, iletişimi denedim baktım almıyorlar kestim. O yaşta bir çocuğun sizi ya da beni ebeveyn kabul edip sözünü dinlemesi mümkün değil, bırakın bu konuları babası ve annesi düşünsün, onların düşünüp düzeltemediğini siz yapamazsınız inanın bana, deneyimledim ve gördüm, çok iyi ilişkileri olan üvey aileler var mı var ama bu karşılıklı kabulle olur, sizi kabullenmemiş bir çocuğa ne deseniz boş
Kesinlikle haklısınız evlendigimizde gelseydi o zamn sorun olmayacaktı bu kadar soğuk değildi. Nasip böyleymiş. Ben elimden geleni yaptım gerisi onlara kalmis

Eşiniz size sert davranınca zorunuza gidiyorsa sizde çocuğa sert davranmayın
Siz hassassaniz o da ergenlik döneminde kalk çöpleri boşalt en aşağıdan başla ne demek yada emirler vermek
Böyle düşünüyorum sonunda çocuğunu seçer bunuda bilmenizi isterim

Back
X