Bir derdim var yanimda olur musunuz?

Merhabalar 8 yıllık evliyim. Eşimin 1 tane oğlu var annesiyle yaşıyordu artık bizde kalacak. Biraz hiperaktif bir çocuk birde yeni tüp bebek tedavisi oldum sonucu güzel cıktı çok şükür fakat asabilik uzerimde çocuğa sert davranıyorum (şiddet yok tabi Allah korusun). Birde minnoş 7 aylık köpegim var. Iki çocuk anlaşamıyorlar eşimde çocuk yüzünden şila(kopegim) yi dövdü bende aşırı sinirlendim. Sonra başladı kavgamız sen bu çocuğa iyi davranmıyorsun böyle devam ederse sonumuz yok demeye. Tabi bu tartışmadan sonra biraz sancim oldu doktorum endişelenme stres olmuş deyince rahatladım. Fakat eşimin tutumu beni rahatsız etti. Çocuğuma değer vermiyorsan umrumda değilsin demesi beni çok üzdü. Sizce bu ilişki nereye gider? Birde bebek sahibi olmak için yıllarca bekleyip herşeyin birbirine girmesi tam yıkım timi gibi oldu. Off ne bileyim canım çok sıkkın....
Köpek dövmek nedir ya ustelik 7 aylık bir de bu zat baba olacak... sıkıntılı bir durum köpek dövülür mü hangi aklı olan masum bir canliya zarar verir. Ogluyla da arasina girme niye giriyorsun ki anneligini ya da bakiciliginizi istemiyorsa size uzak olmak istiyorsa 14 15 yasindaki ogluyla esiniz ilgilensin.

Merhabalar 8 yıllık evliyim. Eşimin 1 tane oğlu var annesiyle yaşıyordu artık bizde kalacak. Biraz hiperaktif bir çocuk birde yeni tüp bebek tedavisi oldum sonucu güzel cıktı çok şükür fakat asabilik uzerimde çocuğa sert davranıyorum (şiddet yok tabi Allah korusun). Birde minnoş 7 aylık köpegim var. Iki çocuk anlaşamıyorlar eşimde çocuk yüzünden şila(kopegim) yi dövdü bende aşırı sinirlendim. Sonra başladı kavgamız sen bu çocuğa iyi davranmıyorsun böyle devam ederse sonumuz yok demeye. Tabi bu tartışmadan sonra biraz sancim oldu doktorum endişelenme stres olmuş deyince rahatladım. Fakat eşimin tutumu beni rahatsız etti. Çocuğuma değer vermiyorsan umrumda değilsin demesi beni çok üzdü. Sizce bu ilişki nereye gider? Birde bebek sahibi olmak için yıllarca bekleyip herşeyin birbirine girmesi tam yıkım timi gibi oldu. Off ne bileyim canım çok sıkkın....
ben olsam çocuğun eğitimini babasının yapmasını isterdim.hamilesiniz stresten uzak durmanız lazim neden kendinizi zorluyorsunuz sizde babasiyla başbaşa birakin rahatsizim deyip evde dinlenin bazi konularda karışmamak en dogrusu eşinizle boşuna kötü olursunuz bu yüzden.

Stresli bir zamandan geçiyorsunuz öncelikle sakin olmaya çalışın.. Eşinize durumunuzun hiç de normal olmadığını en azından şu zamanı atlatan kadar biraz tolere edilmeye ihtiyacınız olduğunu söyleyin.. Fakat onun çocuğuna da ters davranmaktan kaçının kendi çocuğunuz olsaydı sert davranmış olsaydınız o kadar göze batmayacak belki ama onun evladı olduğu için daha dikkat ediyor bence eşiniz de haklı.. Ayrıca konuya başlarken eşinizin çocuğu ile ilgili olumsuz yönünü vurgularken, köpeğinizle ilgili de minnoş diyerek ona sevginizi vurgulamanızdan sanki çok da haz etmiyorsunuz o çocuktan mecburi olarak katlanıyorsunuz gibi bir izlenim oluştu bende şuan.. Ama eğer bu şekilde bakıyorsanız hiçbir zaman sinirli haliniz geçmeyecektir.. Allah yardımcınız olsun..

Bana kızmışsınız ama bilmediklerimiz var 8 yil süren evlilik döneminde hic mı çocuk bizimle kalmadı sanıyorsunuz bu süre zarfında hep mı kötü davrandım alış verişe hep benimle gider babası ilgilenmez bir iki birşey istedim olmadı sağlık olsun onu hep azarladım sanmayın her seferinde ablacım oyle olmaz dedim ama annesi güzelce doldurup gönderince ortalık karisti
Hanımefendi size kızmak değil eleştirmekti amacım. Ayrıca kendiniz söylemişsiniz annesiyle kalıyordu bizimle kalmaya başladı diye. Siz yazmasanız ben 8 senede sizinle ne yaşadığını, kaç kez kaldığını nasıl bilebilirim? Yukarıya ne yazdıysanız ona göre yorum alırsınız. Ayrıca yine kendiniz yazmışsınız asabileştim çocuğa sert davrandım diye - ki bu 8 yıllık süreçte ne yaşarsanız yaşayın karşınızdaki ergenlik döneminde olan bir çocuk. Evliliğinizle ilgili olan sorunların ve ya çektiğiniz sıkıntıların suçlusu bu çocuk değil. Üstelik bu yaşlarda sağlıklı aile ortamında büyüyen çocukların bile ne sorunlar çektiği, ergenlik sancıları, kimlik arayışı vs malumken üstüne bir de çocuğu çok tuhaf bir şekilde "terbiye etmeye" çalışmışsınız. Eşinizin çocuğuna olan koruyucu tavrı çok normal. Herkesin çocuğu kendine en kıymetlidir. Anne olacaksınız çocuğunuzu kucağınıza sağlıkla alın inşallah ama bu süreçte pedagojik bilgi içeren kitaplar okumanızı tavsiye ederim.

bu çocuk büyücek buyurken illa sinirli halin olcak insansın yaa eşin yanlış anlarsa seni yaa cocuk buyudugunde seni üzerse yada cocuk kalmicak ya kendj cocugun oldugunda ikisi anlasamazsa sen korumaci olursan cok zor aklima bunlar geldi ikidebir esin kendi cocugunu korursa olmaz ama hani daha ılımlı yaklaşmalı gerci cocugun olsa kardes de olcak belki ordan hani kan bagi babadan kan bagi olck ya belki ordan iyi olabilir ama sana olee de davranmasin yanj dmi hani biter die dusunmesin güven olmaz bu defa beni bosaycakmi bir gun demeye baslarsin cocuk isterken neler dusunuo hos deil hernan birakiverecekmis gbi illa sinirli olcaksn cunku insanlik hali bunu bi konusun sizi gerçekten seviorsa yaninizda birnsekilde olur ya ins cocukda buyurken anlayışli biri olur ya olursa dedm ama ihtimal hep esinizli bi konusun tekrar tekrar cpcuk isterken biter demesin kizginlikla bile olsa hani bu defa sey gbi oluo cocugumu sana tercih ediorm ona gore bak demis oluo bunu boyle yaparak ama ihtimaller aklinizda bulunsun yinede o tedbirli davraniosa sende tedbirli ol ondan boyle dedm sizin sucunuz ne yani yoksa dimi

Stresli bir zamandan geçiyorsunuz öncelikle sakin olmaya çalışın.. Eşinize durumunuzun hiç de normal olmadığını en azından şu zamanı atlatan kadar biraz tolere edilmeye ihtiyacınız olduğunu söyleyin.. Fakat onun çocuğuna da ters davranmaktan kaçının kendi çocuğunuz olsaydı sert davranmış olsaydınız o kadar göze batmayacak belki ama onun evladı olduğu için daha dikkat ediyor bence eşiniz de haklı.. Ayrıca konuya başlarken eşinizin çocuğu ile ilgili olumsuz yönünü vurgularken, köpeğinizle ilgili de minnoş diyerek ona sevginizi vurgulamanızdan sanki çok da haz etmiyorsunuz o çocuktan mecburi olarak katlanıyorsunuz gibi bir izlenim oluştu bende şuan.. Ama eğer bu şekilde bakıyorsanız hiçbir zaman sinirli haliniz geçmeyecektir.. Allah yardımcınız olsun..

Müthiş bir tespit. Aslında çok doğru söylediniz nasıl olacak bilmiyorum. Çok iyiydi aramız annesinin kiskirtmalarindan sonra olan oldu desem yeri.ona karşı olan ilgim sevgim hepsini o kadın aldı götürdü hic düşünmedi yarın cocugum onda kalmak zorunda kalırsa çocuğuma kötü davranmasın diyip çocuğu doldurmayacaktı olan bana ve çocuğa oluyor iki sorumsuza bisey olmuyor

bu çocuk büyücek buyurken illa sinirli halin olcak insansın yaa eşin yanlış anlarsa seni yaa cocuk buyudugunde seni üzerse yada cocuk kalmicak ya kendj cocugun oldugunda ikisi anlasamazsa sen korumaci olursan cok zor aklima bunlar geldi ikidebir esin kendi cocugunu korursa olmaz ama hani daha ılımlı yaklaşmalı gerci cocugun olsa kardes de olcak belki ordan hani kan bagi babadan kan bagi olck ya belki ordan iyi olabilir ama sana olee de davranmasin yanj dmi hani biter die dusunmesin güven olmaz bu defa beni bosaycakmi bir gun demeye baslarsin cocuk isterken neler dusunuo hos deil hernan birakiverecekmis gbi illa sinirli olcaksn cunku insanlik hali bunu bi konusun sizi gerçekten seviorsa yaninizda birnsekilde olur ya ins cocukda buyurken anlayışli biri olur ya olursa dedm ama ihtimal hep esinizli bi konusun tekrar tekrar cpcuk isterken biter demesin kizginlikla bile olsa hani bu defa sey gbi oluo cocugumu sana tercih ediorm ona gore bak demis oluo bunu boyle yaparak ama ihtimaller aklinizda bulunsun yinede o tedbirli davraniosa sende tedbirli ol ondan boyle dedm sizin sucunuz ne yani yoksa dimi

Aynen ben ona şunu da söyledim tamam ben suçluyum çocuğa bu sekilde davranmamam gerekirdi ama sen benim strese bağlı sancimda beni evde yalnız bıraktı gel dedim sen git nereye gidersen o evde yasa dedi ben şok ne yapacam şimdi

Ergenlik döneminde olan erkek çocuğu her açıdan çok zor. Bunu lise öğretmeni olarak söylüyorum ki bu yaş grubuyla asla ego yarışına, karşılıklı tartışmaya girmeyiniz. Sizin istediğiniz olmayacağı gibi aksine çocuk size daha da fazla gıcıklaşır. Yani hamilelik döneminde de bu durum sizin için baya ağır imtihan olmuş. Yine de sabır göstermeniz lazım, sonuçta bu çocuğun olduğunu bilerek evlenmişsinizdir siz de. Köpeğe şiddet uygulayan kocanızı hiç söylemiyorum, yorum yapılabilecek bir konu değil, Allah ıslah etsin yani. Size kolaylıklar dilerim.

Ergenlik döneminde olan erkek çocuğu her açıdan çok zor. Bunu lise öğretmeni olarak söylüyorum ki bu yaş grubuyla asla ego yarışına, karşılıklı tartışmaya girmeyiniz. Sizin istediğiniz olmayacağı gibi aksine çocuk size daha da fazla gıcıklaşır. Yani hamilelik döneminde de bu durum sizin için baya ağır imtihan olmuş. Yine de sabır göstermeniz lazım, sonuçta bu çocuğun olduğunu bilerek evlenmişsinizdir siz de. Köpeğe şiddet uygulayan kocanızı hiç söylemiyorum, yorum yapılabilecek bir konu değil, Allah ıslah etsin yani. Size kolaylıklar dilerim.

Teşekkür ederim öğretmen hanım sabırlı olmaya çalışacağım ama önce ikili ilişkide ki güven sorunu yaşadık bunu çözmekte fayda var. Sağlıksız bir ilişkiye gidiyor maalesef...

Teşekkür ederim öğretmen hanım sabırlı olmaya çalışacağım ama önce ikili ilişkide ki güven sorunu yaşadık bunu çözmekte fayda var. Sağlıksız bir ilişkiye gidiyor maalesef...
Bence çift terapisine gidebilirsiniz, özellikle böyle hassas bir dönemde konuların üzerini kapatmak sadece günlük çözümler sağlar. Gün gelir ki psikolojik patlamalar yaşarsanız o zaman çok daha zor bir hal alır.

Müthiş bir tespit. Aslında çok doğru söylediniz nasıl olacak bilmiyorum. Çok iyiydi aramız annesinin kiskirtmalarindan sonra olan oldu desem yeri.ona karşı olan ilgim sevgim hepsini o kadın aldı götürdü hic düşünmedi yarın cocugum onda kalmak zorunda kalırsa çocuğuma kötü davranmasın diyip çocuğu doldurmayacaktı olan bana ve çocuğa oluyor iki sorumsuza bisey olmuyor
Eşinizin eski eşinin yaptığı çok çirkin bir davranış minicik çocupu doldurması gerçekten kabul edilir değil fakat o çocuğa şuan ne derseniz ona inanıp onu uygulayacak yaşta.. O yüzden mantıklı düşünüp çocuğa bilenmemeniz lazım.. Eşinizle evlenirken yanında yaşamayacak bile olsa bir çocuğu olduğunu ileride bu çocuğun babasının yanında kalma ihtimalinin olduğunu ve annesi ile bağlarını hiçbir zaman da koparmayacağı düşüncesine eminim sizde sahiptiniz.. Fakat başınıza gelince tahammül edemiyorsunuz bunu da şu an ki yaşadığınız sürece bağlayın.. Çocuğun sizinle yaşamasının dünyanın en doğal şeyi olduğunu annesinin çirkin davranışlarına rağmen o çocuğun bir suçu olmadığını düşünün ki zaten normal olan böyle.. Eşinize de yaptığınızın farkında olduğunuzu fakat annesinin tutumu ve içinde bulunmuş olduğunuz hassas dönemin de bunda etkisi olduğunu, çocuğun hiçbşr suçu yokken istemeden agresifleştiğinizi bundan sonra da ona böyle bir haksızlık yapmayacağınızı eşinize anlatın inanın eşinizin de size karşı bakışı değişecek ona göre davranacak size ve siz eskisinden daha rahat ve mutlu olacaksınız..

Kocanızın köpeği dövmesıne burdan başlatım küfre de ban yerım neyde. Sizde çocuğa otorıte kurmsya çalışıyorsunuz ve sızle yaşaması canınızı sıkmış ben bunu algıladım. Ama böyle ise kusura bakmayın babasıyla tabıbysşsyacak evlenırken eşinizin bır evladı olduğunu bılıyordunuz. Çocuğa burası senın iş yerın çöpü at falan demenız gereksız. Tamam yapabılırdı ama sız değil babası desın demıyorsa sız nıye dıyırsunuz. Evet babasının iş yerı anladığım kadarıyla ama sızın emır vermenız hıc hoş değil belkı uslubunuzda sıkıntı vardır. Çocuğa sadece şiddet fızıksel olmaz psıkolojık şiddette uyguluyorsanız sureklı azarlıyorsanız babasının da gözüne batmıştır bır erkek kolayca bunu demez. Belkıde aşırıya kaçan hareketlerınız vardır. Eğer kı ıkımcı evlılığımde çocuğuma eşim ıyı davranmıyorsa çocuğuma değer vermeyene bende aynısını derım. Sızın çocuğu azarlamanızda sorun yok ama babası çocuğunu düşünüp sıze sonumuz yok demesınde mı sorun var ?

Eşinizin eski eşinin yaptığı çok çirkin bir davranış minicik çocupu doldurması gerçekten kabul edilir değil fakat o çocuğa şuan ne derseniz ona inanıp onu uygulayacak yaşta.. O yüzden mantıklı düşünüp çocuğa bilenmemeniz lazım.. Eşinizle evlenirken yanında yaşamayacak bile olsa bir çocuğu olduğunu ileride bu çocuğun babasının yanında kalma ihtimalinin olduğunu ve annesi ile bağlarını hiçbir zaman da koparmayacağı düşüncesine eminim sizde sahiptiniz.. Fakat başınıza gelince tahammül edemiyorsunuz bunu da şu an ki yaşadığınız sürece bağlayın.. Çocuğun sizinle yaşamasının dünyanın en doğal şeyi olduğunu annesinin çirkin davranışlarına rağmen o çocuğun bir suçu olmadığını düşünün ki zaten normal olan böyle.. Eşinize de yaptığınızın farkında olduğunuzu fakat annesinin tutumu ve içinde bulunmuş olduğunuz hassas dönemin de bunda etkisi olduğunu, çocuğun hiçbşr suçu yokken istemeden agresifleştiğinizi bundan sonra da ona böyle bir haksızlık yapmayacağınızı eşinize anlatın inanın eşinizin de size karşı bakışı değişecek ona göre davranacak size ve siz eskisinden daha rahat ve mutlu olacaksınız..

Dediginiz gibi olmasını çok istiyorum. Olur mu olmaz mı bilemiyorum hayırlısı herşeyin. Biraz sakin kendimle kalmak istiyorum. Evlendik evleneli hep bir sorundu zaten geçecek diye hep sabırla bekledim bu mu patlama noktası acaba diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Her evlilikte zor zamanlar olmuştur hepimiz oyle veya böyle birilerinin istememesi kıskançlığından sorun yaşamadık mı beni tamamen anlayissiz görmesi zoruma gitti.

Aynen ben ona şunu da söyledim tamam ben suçluyum çocuğa bu sekilde davranmamam gerekirdi ama sen benim strese bağlı sancimda beni evde yalnız bıraktı gel dedim sen git nereye gidersen o evde yasa dedi ben şok ne yapacam şimdi
bnce hemen cocuk dusunmesenmi biliorm cok hecanmisin yani yap diecem ama ya bırakırsa simdi bir kere o cümleyi kurdu cocugu senin onune gecmemeli evksttir tbiki ama seni dışlar gbide yapmamali en ufak sinirlensen bisey yapacak gbi izlenim aldim anlattigindan bnimde babam baska kadinla evli suan annem kucukken öldü cunku mesela bana asla laf soletmez babam uvry annemle ikgili uvey annemede benm hakkimda laf soletmez bu gbi bi iliski cocukda ilerde anlayışlı olursa ne mutlu sana ama suan sanki skinti ya bnce eger seni birakmak yari yolda hele ki cocuk yapip birakmak gbi dusuncesi varsa sen tedbirini al yani illa sinirli olcaksin cocugu dovceksin deil olayda hani insanlik hali ters zamanina denk gelir olur yani esler arasinda bile oluo cocukmu etkilenmicek babasina şikayet de edebilir ergenlik cagindami bilmiorm nasil bir çocuk ama ilerde sana sıkıntı yaratmasn en ufak hareketinde ne yaparsan yap diyecekse olmaz ne yapvaskn once bi konussanmi yanliz bas basa anlayana kadar konuş bnce ya dikkat etmem evlatim herkesden oncedr diosa sende tedbirini al sen mutlu olmak icin evlaniosun ama onemseyen yok olmaz o belki kk de yazanlar farkli seyler solicektir sanada olmaz bu sekilde ortak nokta olmali cocugunada seni ezdrmicek ole olmali

Küfür yok psikolojik şiddet gördüm önceden. Çocuğa nasıl davranıyorum açıklayayım aşırı şımarık her istediği yapılmış. Bende yapilmama taraftarıyım çünkü doyumsuz olacak. Mesela iş yerinde beraberiz diyorum ki oğlum çöp kocası dolmuş hadi şunu boşalt ta gel yok gidemem çok yorgunum bende kızıyorum oğlum bak bu şirket senin en aşağı yerden başlaman lazım büyüdüğünde her işi sen yapacaksın gerekirse çöpleri bile havadan konmaya olmaz ama kime diyorum iş yerinde mesela tornavida yi al şuraya bırak diyorum ama kime diyorum bir dünya laf ediyor benimde sabrım tükeniyor ne zaman bize ayak uyduracaksın bak ben hamile bir şekilde evimde oturmayıp her işi yapıyorum sen yapmıyorsun deyip başlıyoruz tartışmaya kendisi 14 yaşında bu arada 5 yaşındaki bir çocuk degil
Siz bu çocuğu istemiyorsunuz belli...kabullenmesenizde biliyordunuz eşinizle öyle evlendiniz...talimatları bence kendi çocuğunuza ve kendiniZe saklayın zira
Çocukta sizi sevmiyor zorlamaya gerek yok..

Derdime ortak olup gerek hatalarimi gerek hak verenler hepinize teşekkür ederim. Kimseyi kırmak istemiyorum bilmeden yanlış telaffuz ettiysem kusuruma bakmayın.
Siz bu çocuğu istemiyorsunuz belli...kabullenmesenizde biliyordunuz eşinizle öyle evlendiniz...talimatları bence kendi çocuğunuza ve kendiniZe saklayın zira
Çocukta sizi sevmiyor zorlamaya gerek yok..

Düşüncenize saygı duyuyorum...

Bu hayatta en nefret ettiğim şey birinin biirne emir vermesi özellikle evislerinde
Bu cocukda sizi annesi olarak görmüyor
Babasi dese belki bir nebze olur
Ama bence o sizi üvey anne olarak görüyor
Söylemleriniz onu incitiyor.
Yap dedikce yapmıyor.

Bu hayatta en nefret ettiğim şey birinin biirne emir vermesi özellikle evislerinde
Bu cocukda sizi annesi olarak görmüyor
Babasi dese belki bir nebze olur
Ama bence o sizi üvey anne olarak görüyor
Söylemleriniz onu incitiyor.
Yap dedikce yapmıyor.

Bu sebepten ötürü kendimi uzak tutuyorum babası ilgilensin ben bana düşeni yaparım eğitimi babasından alacak ben üzülmek ve üzmek istemiyorum birde bunu deneyelim o zaman belki iyi şeyler olur yada olmaz hayırlısı...

Offf böyle gider yapan erkekleri gördükçe sinirden tüylerim diken diken oluyor. “”Noluyo sana? benim biyolojik kum saatim işliyor, seninle vakit kaybetmemem için bana yardımcı olma istersen”” de.

Sen haksizsin babasi var unutma send en once onun annesi var Sen karisma

Back
X