Bir derdim var :( Yarim Paris'i mesken mi tuttun :(

O sildirdi,ben sildim,ben sildim o silmedi.o sil dedi ben sildim,ben dedim o silmedi. Vallahi okurken içim şişti nasıl ilişkiyse bu anlamadım. Kimsenin özele saygısı kalmamış,kimse insanca iletişim kurmak nasıl oluyor onu anlayamamış.kişi kendinden bilir işi hesabı,karşı cinsle her türlü irtibat karşılıklı olarak sınırlandırılıyor. Adam Paris e yüksek lisansa gidiyor ama aklı sevgilisinin face listesinde,kız sevgilinin kendine koyduğu ambargoya dertlenmiyor,sevgilisinin listesini dert ediyor. Valla bence boşa uğraşmayın siz daha çok üzülürsünüz,tabi karşılıklı köle almayacaksanız.
Birde olayları anlatırken,özellikle son sayfada bir yazınız var onun gibi,karşılıklı konuşuyor gibi yazmayın tek cümlesini anlamadım.

Insanlari giyimlerine gore , kaslarina gore ayristirmissiniz 2 sevgili olarak.Tam birbirinizi bulmussunuz.Tencere kapak misali.Iliskiniz de boyle gidecek tabii.Zihniyetler boyle olunca farkli birsey beklemeyeceksiniz.
Bu mutaasip insanlar neden mis gibi Afganistan,Pakistan,Suudi Arabistan dururken Bati ya hucum ederler hic anlamam.Ugrastiginiz islere bak.Batida doguculuk taslama sanatlari icra ederken nasil komik durumlara dusuyorsunuz bi anlatabilsem bunu :)

iliski uzun yillar uzaktan da yurutulur. esim ile gorevlerimiz geregi uzun yillar ayri ulkelerdeydik. paris'te yuksek lisans yaptigini dusunerek sevgilinizin frankofon oldugunu var sayiyorum. belli bir egitim sevinyesindeki iki insanin da iliskilerini bilincli yasamasi taraftariyim. liseye mi gidiyorsunuz? sizin oturup kendinize, hayata nasil faydali olacaginiza dair hayaller kurup, uzaklari yakin etme cabaniz olacagina; kapuson yahut insan ekleme - silme ile iliski yipratma girisiminde misiniz?

cocugun kiza yazdigi ozur sekli son derece normal bir atif, sayet arkadasi da fransiz ise. keza fransizlar bu tip ozurlere cok onem verirler.

kendinizi ve iliskinizi yipratmayin, yolunuz bahtiniz acik olsun.

Buraya ne yazmışsam gerçek hayatta oyum. Neden farklı yazayım ki? Evet aynen böyleyim. Şu ana kadar bir tek erkek arkadaşımın telefonunu elime almadım. Arkadaş listesine bakmadım. Bu kim ya diye sorgulamadım. Ben insanları giydiği kıyafete göre yargılamam. Kişiliğime ailemden öğrendiklerime ters.
Bundan önce ki erkek arkadaşım turizmciydi etrafında turist dolu. Ben hiç rahatsız olmadım. Kıskanmak farklı bir şey ama böyle kısıtlamak , kısıtlanmak farklı. Çok saçma geliyor bana. Kimse için arkadaşımı silemem. Kimse de benim için silmesin. Bir şey yapmak isteyen her türlü yapar zaten.

Bana çok ama çok boğucu bir ilişki geldi. Bu kadar ona bakma, ay o açık giymiş ekleme falan tarzı ilişkiler yoruluyor.
Ayrıca kıskançlığa da çok aşk çok sevgi olarak bakmamak gerek.
Ayrıca ikinizin de birbirinizin sosyal medya hesabına bu kadar karışması hoş değil. Bana doğru gelmiyor. Ufak çocuk da korur kollar gibi bu kadar denetlemek bana ayıp gelir.
Ha bana yapılsa ben sinirlenirim de.
Bana mı güvenmiyorsun derim ve hiç bir kimseyi de silmem. Ben çocuk değilim kimse karışamaz bana.
Bu kadar baskıyla yaşanan ilişkilerden nasıl sıkılmıyorsunuz hayret ediyorum.
Size ne kızın minisinde yahu. Adam adamsa bakmaz merak etmeyin. Sizi yeterince seviyorsa da ilgisini çekmez. Ha çekeceği varsa da tüm kadınlardan uzağa kilitleseniz yine bir yolunu bulur. Ondan siz bukadar ne kendinizi ne adamı yiyin bence.
Ayrıca rahata alışan insan da muhafazakarla yaşayamaz rahat olun, o minililer de sizin muhafazakar sevgilinize ölmezler. Kendimden biliyorum muhafazakar adamla da işim olmaz, isterse Kıvanç Tatlıtuğ olsun. Rahat olun ondan

Kız fransız değil Türk,ben zaten yürütmek için çabaladım aylarca,saldım çayıra mevlam kayıra deseydim çok serbest bıraksaydım o zamanda daha farklı şeyler olmayacaktı,istemediğim şeyleri daha çok yapacaktı.Kendisi Fransa'da yaşayan gurbetçilerden 12 yaşlarındayken oraya taşınmışlar ailecek.ben zaten uzaklar yakın olsun diye çok uğraştım,sürekli adamın kafasını kapuşonlu bilmem ne filan diye kıyafetler için yemedim, o sadece en son tartışmamızda geçen küçük bir ayrıntıydı, özür dileme şekli çok normal değildi, böyle kışkırtır gibi söyledi,çocuk annesine nasıl birini şikayet ederse öyle söylemişti.Ciddi konuşmuştuk sevmediğimiz şeyleri yapmayalım,kendimizi böyle şeylerle üzerek yıpratmayalım,önümüzde uzun bir zaman var ve saçma sapan meseleler yüzünden birbirimizi kırıyoruz,sevmediğimiz,rahatsız olacağımız,aramızı bozacak şeylerden uzak duralım demiştim.Anlamadı.Bir de geçmişte ondan önce yaşadığım bazı durumları hep başıma kaktı. Sanki kendisi sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi.Her zaman karşıma getirdi,bir de geçmişle alakalı unutmak istediğim,söylemek istemediğim şeyleri de bana çok kötü bir oyun oynayarak öğrenmişti,o günden beri yok unutamıyorum,sen onla bunları bunları yapmışsın,gidipte adamın koynuna girmedim bana koynuna girmiş muamelesi yaptı.İnsan ekleme silme olayıda ilişkimizin başlarında face şifremi istemesiyle oldu,ben aslında vermeyecektim sonra dedim şimdi bu büyütür vereyim gitsin,verdim bende ondan şifresini aldım,o an sınavdaydım,girmiş faceime karıştırmış,yok sende şu niye ekli,sen onun fotosunu niye beğendin,yok bu sınıfındaki çocuk sende niye ekli şöyle böyle başladı.Bende dedim sen misin bana öyle yapan,o zaman ben de seni sorgularım.

Öyle diyorsun,kız açık giyinmiş banane zaten ama adam bana faceimdeki erkek arkadaşlarım için kaslarına mı baktın kasların mı hoşuna gitti de ekledin isteğiini kabul ettin demişti,yani karşı tarafında benden bir farkı yok.Ooo o bunların daha beterini yaptı,nerdeyse eski sevgilime gidip yazacaktı beni soracakmış.Kendisi muhafazakar aile yapısı filan da öyle,bunlar babasının yanında çocuğunu sevmeye utanan ayıp deyen kesimden,ben anlamıyorum onun nasıl böyle rahat olduğunu,yeri gelince der ben şöyleyim ben böyleyim,namazdan bilmem dinden bahseder,ama kızlardanda uzak durmaz,sanki kızlara muhtaç gibi davranıyo,diyo ben onlara muhtacım.Neyine muhtaç ben onu anlayamıyorum?Ayda yılda bir soru soruyo zaten kimsenin onu taktığı yok,niye hala onları kafasına takıyo,beni takmayan umurunda olmadığım insanı silerim ben ne diye bulunsun ki.

Batıda burası batı istediğim her haltı yerim diye mi düşünmeli bir insan sizce? Rahatlıktan geviş getirelim,erkek arkadaşlarımız,eşlerimiz kızların peşinde pervane olsun nasıl olsa batıdayız değil mi gayet normal,istersek 3lü 4 lü grup kuralim nasıl olsa batıdayız.Batıya giden her insan batılıymış gibi davranmak zorunda değil,doğuya gidende doğuluymuş gibi.Asıl siz bu geri kafalı yobaz düşüncenizle nasıl batıda yaşıyorsunuz ben anlayamıyorum.

İşte yaptırmayacaksın en başından daha beterini. Ne hakkı var onu sil demeye? Kas mas diye suçlayıcı konuşturmayacaksın, hakaret o dedikleri, dedirtmeyeceksin.
Onun yaptıkları da doğru değil. Ben de zaten boğucu ilişki dedim. İkiniz de birbirinizi boğuyorsunuz. Severken de sıkıp öldürmemek lazım.
Kendini de ezdirme, kimse karışamaz kimle arkadaş olduğuna ve hakaret edemez.
Hoş değil.
Benim en yakın arkadaşlarımdan biri erkek, evlendim hala baş başa görüştüğüm de oluyor. Ben kendimi de biliyorum ve kimse de bana eşim de olsa sevgilim de olsa onla görüşme bunu sil diyemez. Hakaret alırım, güvensizlik olarak görürüm. Kimse de o arkadaşını da sil diyemez, dedirtmem.
Ezdirme kendini..Böyle ilişki bi kere mutluluk vermez ki. Onu ekledin, buna baktın, onla konuştun. Sık sık sık, kıskan, kıskan ve daha çok sık. Yazık günah yahu sevmek bu kadar güvensizlikle ve sıkmakla olmaz ki...

Sosyal medya ..
Kisi kendinden bilir isi demisler sen onlari ders notu icin ekledin.ama o kasi icin falan dedi demek ki o da kizlari guzelligi giydikleri icin eklemis
tek derdiniz buysa kapatin sosyal medya hesaplarinizi kurtulun o zaman

ay allahım arkadaş silme ne ergenler gibi bide abini ablana siliyor ve sen ses çıkarmıyorsun allah aşkına bu kadar karışmasına neden izin veriyorsun

O zaman sildiğinde laf etmiştim,o konuyu kesinlikle alttan almadım zaten bana yaptıklarını alttan almayıp ona söylediğim söylendiğim için bana karşı böyle,susup oturcakmışım,ses çıkarmıycakmışım.

ay allahım arkadaş silme ne ergenler gibi bide abini ablana siliyor ve sen ses çıkarmıyorsun allah aşkına bu kadar karışmasına neden izin veriyorsun
O zaman sildiğinde laf etmiştim,o konuyu kesinlikle alttan almadım zaten bana yaptıklarını alttan almayıp ona söylediğim söylendiğim için bana karşı böyle,susup oturcakmışım,ses çıkarmıycakmışım.

ve hala birliktesin sevgili değil kendine köle arıyor

Yol ver gitsin bence, umursama onu. Hediye seçilmez ayırt edilmez değiştirilmez. Sonuçta sevdiğin insan almış Birde kusur buluyor alcaksan şudna al diyor paşama bak sen.
Bence belli bir süre umursama kızları gerçekten bu taktiği uygula. Devamlı derslerinle okulunla ilgilen bir farkına varsın beyfendi. Kendisini çok umursamışsın biraz bırak akışına. Ama hareketleri güven verici değil
Böyle muhafazakar erkek olmaz.

Canim ne güzel kendini bilen ayaklarin uzerinde saglam durmak isteyen bi kızsin neden böyle bir ilişkiye katlaniyorsun? Belli ki sen cok değer vermissin ona onunda bir yeri kalkmis cok havalanmis. Bu kadar onemseme bence tokaa daha cok üzülürsun.

Ne kadar fedakarlık yaptıysam olmadı
işte yaptığın tüm hata bu.fazla fedakarlık.ne yazıkki erkek arkadaşında bunu anlamıış ve çok güzel tepe tepe kullanıyor seni.senden yaş olarak epey büyük ve nacizhane tecrübeliyim.diyeceğim tek kelime kendine müdahale etirme ve kimse için asla aileni karşına alma değmez.bela geliyorum diyor haberin olsun.kolay kolay kimseye ayrıl demem ama istersen ayrılama ama lütfen evlenme bu adamla sakın.

Aynen öyle,bunu ona söylemiştim işte kusura bakma canım düşünemedim, napayım bende düz ve sade renkler seviyorum desenli şeyleri giymiyorum.Bundan sonra gerçekten öyle yapıcam,sabahları o işe gitmeden önce Günaydın<3 Seni çok seviyorum,kendine dikkat et,hayırlı işler,Allah sana bol kazançlar versin diye mesaj atıp öyle yollardım işe günü iyi geçsin isterdim,paraya ihtiyacı var diye dua ederdim böyle,hep düşünürdüm,yüksek lisansı için araştırma yapmamı istedi o işe gidiyo çalışıyo geç geliyo uğraşamıyo diye ben araştırmasını yaptım,Kitap istedi kitaplarını gönderdim,Araştırma yazısını ben yazdım.Daha neler neler başı sıkışıyo bana geliyo.Çok yüz buldu nasıl olsa beni çok seviyosa ne yaparsam ne dersem benimle şöyle böyle diye tepeme çıktı.Sen böyle böyle yerlere cemaatlere takılıyosun ama yaptıklarına bak ya hiç yakışıyo mu sana dedim,böyle yerlere cemaatlere takılıyosan böyle şeylerden uzak durcaksın yapmıycaksın dedim.Bugün dersten sonra gidicem sinemaya kafa dağıtıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…