- 20 Aralık 2015
- 33
- 7
- 36
- 30
- Konu Sahibi VadidekiGelincik
-
Soru 1: Paris'e gitti.26 Ağustos 2015den beri yüz yüze canlı canlı görüşemedik,Sürprizz yapıcam bilet aldım gelicem dedi ümitlendirdi kasımda yıldönümümüz vardı bu tarihte gelir diye düşünmüştüm ama şubata almış bileti,Yani çok özledim diye öyle bir başlık attım.Kafamda deli sorular...
Soru 1: Başlık ne alaka?
Soru 2: Muhafazakar yapıdayız derken?
Soru 3: Ablanı abini silen kıskanan bir insana insan diyebilir miyiz?
Soru 4: 1 cm kalmış poposunun açılmasına kısmını bir örnekle gösterebilir misin? Ölçtün mü?
Bunlar doğruysa sen uydurmadıysan bu senaryoyu, diyecek bir şey bulamıyorum....
Sevgilerimle,
Muhafazakar insanların Avrupa'yı kirlettiğini düşünüyorum. Böyle şeyleri kendi memleketinizde yapın, oraların insanlarını böyle şeylerle rahatsız/meşgul etmeye hakkı yok kimsenin. Kime ne, kızlar nasıl giyinmiş?
Mesajın çok rahatlattı beni gerçekten çok teşekkür ederim. Tabi ki öyle,burda bir çok kişi seni aldatıyodur işte araştır filan dedi ama bana o kadar rapor veren şifresini osunu busunu veren,konuştuğu ettiği kişileri saklamayan biri ne yaparsa gözümün önünde yapıyor tabi okulda ne yaptığını görmüyorum ama okulda fazla durmuyor haftada 2 gün okulda biri tam gün diğeri yarım gün,yarım gün olunca direk işe gidiyor,haftada 5 gün çalışıyor,sabah gidip gece 11 de dönüyor o yüzden kendine bile vakit ayıramıyor yani aldatacağını düşünmüyorum o yüzden.İnşaAllah hiç aldatmaz...Hediye konusu şöyle ben ona yakışmayacak bir şeyi almam,o hep alışmış çok sade düz renkler giymeye aslında aldıklarımda cafcaflı değildi,yenilik yaparsa iyi olur diye düşünmüştüm. Biraz rahat bıraktım onu.Yazmıycam bir süre yalnız kalsın kafasını toplasın. Allah bütün sevenlerin yardımcısı olsun...Canim ilk senelerimizi hatirladim. Bende boyle birilerini sildim durdum simdi o sildigim kizlarla cok yakin arkadasiz :) boyle seyleri takma bence rahat ol. Senleyse senledir. Guven cok onemli. Birde evli degilsin nisanli degilsin, bunlar sizin icin birer sinav. Etrafinda hic kiz olmasa guveniniz nasil sinanacak iliskiniz nasil degerli olacak. Ilerde gulup gececeksin inan bana..
Hediye olayida gercekten cok sorunlu. Alsan begenmez almasan olmaz. Herkesin zevki baska birak ne istiyorsa onu giyinsin. Belkide ona hitap etmeyen hediyeler aliyorsun boyle dusun. Bence hediye konusunda en yakin arkadaslarindan fikir al mesela o hediyelerini begenip giydigi insanlardan. Boyle boyle zevkini anlamis olursun.
Zaten uzaktasiniz birbirinizi seviyorsaniz bence boyle seyler icin birbirinizi uzmeyin. Biraz rahat ol emin ol Allah cok buyuk ve bugun degilse yarin anlarsin sana bir yanlisi olup olmadigini :)
Avrupaya ahlaksız diyen olmadı ki.Evet yabancı erkekelre göre bizim erkeklerimiz gerçekten acınacak halde.Sonra derler neden yabancı erkeklerle evleniyor millet,tabi yabancı erkekelrle evlenir Türk erkekleri hödüğün önde gideni olduktan sonra...Avrupa'ya bende gittim geçen sene,gerçekten kuralları yasaları çok güzel,muhafazakarım derken tutucuyum,geleneksel bir ailede büyüdüm demek istedim,çok rahat,geniş değilim.Dilimin ucuna kadar geldi simdi polemik baslar diye yazamadim ama cok dogru. O muhafazakar denen tipte erkeklerin buralarda yemedigi haltlar yok sonra da namus abidesi kesiliyorlar. Avrupa merakliligi falan degil burada kadinlarin güvenligi sonuna kadar kanunlarla güvence altindadir. 7 sene olacak yurtdisindayim daha bir kez birak taciz edilmeyi yan gözle bakan olmamistir. Ayda iki defa aksam yemege gideriz kadin kadina. Yer icer egleniriz sohbet uzarsa gece 1 gibi döneriz trenle eve. Yemin ederim gencinden yaslisina bir erkek bile gözünü ayirip bakmaz, bu zaten yollu deyip pesinize takilmaz, yaninizdaki koltuga oturmak icin izin ister.
Istanbul'a geliyorum iki cocuk iki elimde metrobüste rezil adam gözünü ayirmiyor vücudumdan. En son Ekim ayinda pazardan annemin evine dönerken pesime takilan birine esim yüksek rütbeli polis diye yalan söyledim belki korkar defolur gider diye. Eskiden dan dun girerdim ne bakiyosun hayvan diye ama simdi yanimda kücük cocuk olunca cekiniyorum korkar etkilenirler diye. Ahlaksiz denen Avrupa'da kimse genc kizlari otobüsle minibüsle kacirip tecavüz edip ellerini kesmiyor, bicakla ölmeyince benzin döküp yakmiyor. Millet takmis kafayi muhafazakarlik diye diye. Her türlü giybeti yapayim, milletin arkasindan dedikodu yapip günaha gireyim, kendim gibi olmayani tü kaka ilan edeyim ama ben muhafazakarim.
Kimse Avrupa'ya pis ahlaksiz demesin benim ülkemin erkekleri on yüz basar ahlaksizlikta. Yasalar, kanunlar, sosyal kurallar her sey ama her sey toplumun refahi güvenligi ve huzuru icin düzenlenmis.
Ayrica bu acik sacik giyinme de kime göre neye göre? Sadece türbanla basini örten biri carsaf giyen bir hanima göre aciktir öyle degil mi?
Dilimin ucuna kadar geldi simdi polemik baslar diye yazamadim ama cok dogru. O muhafazakar denen tipte erkeklerin buralarda yemedigi haltlar yok sonra da namus abidesi kesiliyorlar. Avrupa merakliligi falan degil burada kadinlarin güvenligi sonuna kadar kanunlarla güvence altindadir. 7 sene olacak yurtdisindayim daha bir kez birak taciz edilmeyi yan gözle bakan olmamistir. Ayda iki defa aksam yemege gideriz kadin kadina. Yer icer egleniriz sohbet uzarsa gece 1 gibi döneriz trenle eve. Yemin ederim gencinden yaslisina bir erkek bile gözünü ayirip bakmaz, bu zaten yollu deyip pesinize takilmaz, yaninizdaki koltuga oturmak icin izin ister.
Istanbul'a geliyorum iki cocuk iki elimde metrobüste rezil adam gözünü ayirmiyor vücudumdan. En son Ekim ayinda pazardan annemin evine dönerken pesime takilan birine esim yüksek rütbeli polis diye yalan söyledim belki korkar defolur gider diye. Eskiden dan dun girerdim ne bakiyosun hayvan diye ama simdi yanimda kücük cocuk olunca cekiniyorum korkar etkilenirler diye. Ahlaksiz denen Avrupa'da kimse genc kizlari otobüsle minibüsle kacirip tecavüz edip ellerini kesmiyor, bicakla ölmeyince benzin döküp yakmiyor. Millet takmis kafayi muhafazakarlik diye diye. Her türlü giybeti yapayim, milletin arkasindan dedikodu yapip günaha gireyim, kendim gibi olmayani tü kaka ilan edeyim ama ben muhafazakarim.
Kimse Avrupa'ya pis ahlaksiz demesin benim ülkemin erkekleri on yüz basar ahlaksizlikta. Yasalar, kanunlar, sosyal kurallar her sey ama her sey toplumun refahi güvenligi ve huzuru icin düzenlenmis.
Ayrica bu acik sacik giyinme de kime göre neye göre? Sadece türbanla basini örten biri carsaf giyen bir hanima göre aciktir öyle degil mi?
Gülüm lafı 2013 yılında geçmiş eski yani.Şuanda böyle birşeyi yok ama işte o zamalar çok samimi takıldığı için silmek istedim rahatsız oldum.Kusurum olduysa affola ama sevgilin umutsuz vaka.
Muhafazakarlık defterini kapatmış görünüyor bence kızlara gülüm demenin nesi muhafazakarlık? Arkadaşlarının nasıl giyindiği onu ilgilendirmez belki ama sadece not için veya gerektiğinde konuşabilirdi, bunu yapmamış laubali olmuş.
Senin yerinde olsam onu şimdiden unutmaya çalışır ve hazır hissettiğimde terk ederdim. Çünkü sıkılmaya başladığı çok belli oluyor. Tüm hareketleri dengesiz. İşe yaramaz çocuğun teki gibi geldi bana.
Batıda burası batı istediğim her haltı yerim diye mi düşünmeli bir insan sizce? Rahatlıktan geviş getirelim,erkek arkadaşlarımız,eşlerimiz kızların peşinde pervane olsun nasıl olsa batıdayız değil mi gayet normal,istersek 3lü 4 lü grup kuralim nasıl olsa batıdayız.Batıya giden her insan batılıymış gibi davranmak zorunda değil,doğuya gidende doğuluymuş gibi.Asıl siz bu geri kafalı yobaz düşüncenizle nasıl batıda yaşıyorsunuz ben anlayamıyorum.
Aslında o da pek yandan yandan yaşamıyor,haftanın 5 günü çalışıyor 11 de eve geliyor,yemek duş benle konuşmak,ders çalışmak derken sonra yatıyor,haftada 1 gün tam gün olarak okula gidiyor yarısı gün yarım gün olarak gidiyor sonra okul çıkışı hemen işe gidiyor.Pazar günleri evde akşama doğru bir teşkilatın sohbetlerine gidiyor.kız istediği gibi gezsin ama onun faceinde bulunmasın istiyorum.kızları eleştirme tavrınızı hiç hoşuma gitmedi.
sizene ister bir karış giyer ister komple açık giyer gezer.
burda esas konu sevgilinizin sizi eve kapatacak durumda olup
kendisinin pariste ohhh yandan yandan hayatı yaşaması.
Mesajın çok rahatlattı beni gerçekten çok teşekkür ederim. Tabi ki öyle,burda bir çok kişi seni aldatıyodur işte araştır filan dedi ama bana o kadar rapor veren şifresini osunu busunu veren,konuştuğu ettiği kişileri saklamayan biri ne yaparsa gözümün önünde yapıyor tabi okulda ne yaptığını görmüyorum ama okulda fazla durmuyor haftada 2 gün okulda biri tam gün diğeri yarım gün,yarım gün olunca direk işe gidiyor,haftada 5 gün çalışıyor,sabah gidip gece 11 de dönüyor o yüzden kendine bile vakit ayıramıyor yani aldatacağını düşünmüyorum o yüzden.İnşaAllah hiç aldatmaz...Hediye konusu şöyle ben ona yakışmayacak bir şeyi almam,o hep alışmış çok sade düz renkler giymeye aslında aldıklarımda cafcaflı değildi,yenilik yaparsa iyi olur diye düşünmüştüm. Biraz rahat bıraktım onu.Yazmıycam bir süre yalnız kalsın kafasını toplasın. Allah bütün sevenlerin yardımcısı olsun...
Bura saatiyle 11 demek siteidm 10.30 da işe başlıyor ora saatiyle 9.30 da işten çıkıyor ora saatiyle,ora saatiyle 10.00 bura saatiyle 11 de evde demek istedim. İş çıkış giriş saatlerine baktım araştırdım.Dışarda yemiyor çünkü cimri,para biriktiriyor.Sifre olayina pek güvenme. Fransa'da yeni hesaplar acmis olabilir. Cevresinde hep Fransizca konusuluyor. Yani Türkiye icin ayri Fransa icina ayri hesaplari olabilir. Bak seni cok iyi niyetli saf buldum. Erkek arkadasinla beraber ol veya ayril bize ne. Kimse kimseyi tanimiyor burada. Ama bu yazdiklarin kesin degil. Yani bu saatte burada surada falan deme. Özellikle Fransa'da genelde disarda yenilir icilir. Kadin veya erkek is okul cikisi geneli evine gitmez. Bistro, cafe tarzi yerlerde takilir sohbet eder, klasik olacak ama birer kadeh sarap icerler. Kimse aksam 7'de eve gidip 10'da uyumaz. Tabi bu dedigim bekar ve cocuksuzlar icin gecerli. Avrupa'da hele hele Fransa'da kimse sabahtan gece 11'e kadar calismaz kanunlar müsade etmez. Sabah gidenin ögleden sonra isi biter. Aksam 11'de isten cikan en erken öglen saat 2 gibi ise baslar. Yani bizdeki gibi sabahtan gece yarisina kadar calisilmaz Fransa'da.
Amin canim benim..Mesajın çok rahatlattı beni gerçekten çok teşekkür ederim. Tabi ki öyle,burda bir çok kişi seni aldatıyodur işte araştır filan dedi ama bana o kadar rapor veren şifresini osunu busunu veren,konuştuğu ettiği kişileri saklamayan biri ne yaparsa gözümün önünde yapıyor tabi okulda ne yaptığını görmüyorum ama okulda fazla durmuyor haftada 2 gün okulda biri tam gün diğeri yarım gün,yarım gün olunca direk işe gidiyor,haftada 5 gün çalışıyor,sabah gidip gece 11 de dönüyor o yüzden kendine bile vakit ayıramıyor yani aldatacağını düşünmüyorum o yüzden.İnşaAllah hiç aldatmaz...Hediye konusu şöyle ben ona yakışmayacak bir şeyi almam,o hep alışmış çok sade düz renkler giymeye aslında aldıklarımda cafcaflı değildi,yenilik yaparsa iyi olur diye düşünmüştüm. Biraz rahat bıraktım onu.Yazmıycam bir süre yalnız kalsın kafasını toplasın. Allah bütün sevenlerin yardımcısı olsun...
Bura saatiyle 11 demek siteidm 10.30 da işe başlıyor ora saatiyle 9.30 da işten çıkıyor ora saatiyle,ora saatiyle 10.00 bura saatiyle 11 de evde demek istedim. İş çıkış giriş saatlerine baktım araştırdım.Dışarda yemiyor çünkü cimri,para biriktiriyor.
Her bir satırının altına binlerce kez imzamı atıyorum ve %100 katılıyorum. Zaten nerede tecavüzdü ensestti yan gözle bakmaydı töre cinayetiydi hepsi muhafazakar (!) insanların başının altından çıkıyor. İsviçre'de böyle suçları işleyenleri vatandaşlıktan atıyorlarmış ya da çok uzun süre hapiste tutuyorlarmış. Burada yok kravat giydi iyi hal indirimi olsun, yok kadın istedi, kuyruk salladı, yok kadın direnmemiş vs diyorlar. Ya tecavüz ederken boğazına bıçak ya da kafasına silah tuttuysa? Hayatta kalmak için direnememiştir. Ama yook, kadın askılı tişört giydi. Abovvvv yollu o zaman yolluuuu !Dilimin ucuna kadar geldi simdi polemik baslar diye yazamadim ama cok dogru. O muhafazakar denen tipte erkeklerin buralarda yemedigi haltlar yok sonra da namus abidesi kesiliyorlar. Avrupa merakliligi falan degil burada kadinlarin güvenligi sonuna kadar kanunlarla güvence altindadir. 7 sene olacak yurtdisindayim daha bir kez birak taciz edilmeyi yan gözle bakan olmamistir. Ayda iki defa aksam yemege gideriz kadin kadina. Yer icer egleniriz sohbet uzarsa gece 1 gibi döneriz trenle eve. Yemin ederim gencinden yaslisina bir erkek bile gözünü ayirip bakmaz, bu zaten yollu deyip pesinize takilmaz, yaninizdaki koltuga oturmak icin izin ister.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?