bir derdim var

Bende sizin için çok dua edeceğim. İnşallah buradan bir günde atanma mutluluğumuzu konuşuruz

Düğün konusunda aileleri kısmen anlıyorum
Yığınla düğüne gidip takı takıyorlar haliyle karşılığını bekliyorlar bu yüzden de düğün yapmak istiyorlar
Ama sıkıntı şurda ki nişanlın sorumsuz biraz
Çünkü kendi mesleğini yapamayan bi ton insan var ve kasiyerlik satış elemanı fabrika işçiliği yapıyorlar sırf boş durmamak para kazanmak için.
Nişanlında öyle bi çaba yok malesef.
Yani sorun ailelerin düğün istemesi değil o yapılır elbet ama sorumluluk alamayan rahata bağlayan eş adayı çekilmez.

KPSS çalışıyor musunuz

Şehir küçük mü özel okul temel lise etüt merkezi yok mu

İlk sene bedava gibi çalıştırsalar da tecrübe olur

Aile ile yaşayınca biraz da para birikir o para ile düğün yapılıp ev eşyası da taksitle yapılır

Asgari ücretin biraz üstünde maaşlarımız ile düğün de yaptık ev de kurduk hatta bana düğünde takılan seti de aldık

Biz o dönemde bir de kira ödüyorduk siz aile ile yaşıyorsanız çok rahat olur

Yaşadığım yer küçük ama özel okullara merkezde başvuru yaptım hatta hemen hemen hepsine ama geri dönüş hiç olmadı. Evet kpssye ikimizde yoğun şekilde hazırlanıyorz. Onun dışında iş fırsatlarını, kısa süreliğine işlerde olsa değerlendirip para biriktirmeye çalışıyorum

Atanamamak sizin suçunuz değil, yıllarını verip eğitim almış biri gidip kasiyerlik yapmak zorunda da değil. Benzer bir sıkıntı biz de yaşıyoruz. Ben de lisanstan mezun olduktan sonra 1.5 sene işsiz kaldım, kız kardeşim 2 sene işsiz kaldı, erkek arkadaşım şimdi iş arıyor. Hepimiz mühendisiz. O kadar çok insan var ki benzer şeyleri yaşayan. Bu bizim suçumuz, eksikliğimiz değil.
Şu an yurtdışında doktora yapıyorum, çevremdeki gençleri görünce bizim gençliğimizi heba eden, bizim bu kadar sorun yaşamamıza sebep olan, bundan sorumlu olan herkese çok ağır beddualar ediyorum. Bizim dünyamızı cehennem edenler cennet yüzü görmesin.

Bizde önce iş meselesini halletmeyi düşünüyoruz bu yüzden uzun süredir nişanlıyız

Düğün yapıp 100bin lirayla milleti eğlendireceğime bir sade nikah yaparım kalan parayla görmek istediğim ülkelere giderim daha iyi.

Sade bir nikahla evlendiniz diyelim zaten önemli olan düğün eşya değil aynı eve girince geçinebilmek. Ve inan bu çok zormuş hele bu devirde. Ne iş yaptığı önemli değil ama çalışıp para kazanması önemli. Atanana kadar garsonluk kasiyerlik bir şey yapmalı ( bu işleri küçümsediğim için değil iş bulması bu alanda kolay olacağı için söyledim )

Kızlar meraba benim derdim Gorumcem konuya söyle başlıyim eşimle nisanlandik eşimin işi memleketimizden uzak Gorumcem de eşimin çalıştığı yerde yaşıyor evli nişanlılik boyunca Gorumcem le yüz yüze gelmedik hiç telefonda konuştuk memleketten uzağızya evlenince birbirimize destek oluruz dedik neyse düğünden 2 ay önce nikahimiz Kıyıldı nikah kiyildiktan 1 ay sonrada ev yerleştirmeye geldik ozaman gördüm Gorumcemi kız kardeşim de gelmişti benle neyse evi temizledik tabi Gorumcem D3 geldi ama onun yaptığı yerler hep baştan sağma temuzlik ti eşyaları yerlestirdik bikaç gün kaldık tabi önce Gorumcem de evi yerleştirin ce de kendi evimde kaldım kız kardeşimdə vardı yanımda kardeşimle uyudum ben tabi eşimde salonda yattı sabah geldi Gorumcem saymadigi laf kalmadı ahlaksizlikmis kalmak etik değilmiş falan filan kocasıda ona kızmış niye kendi evimde kalmisizda onlara getirmemisiz aksama kadar ağladım sırf eşimin kalbi kırılmasın diye laf demedim evlendikten sonra yeni gelinim daha haftada 3 gün bizde Gorumcem yer içer saat 11 lere kadar otururdu 1 tane oğlu var 3 yaşlarında hiperaktif ben Evimi bile istediğim gibi aksesuardi açık renk hali falan aldım hiç birini kullanamıyorum sonra bu bi işe girdi benden çocuğuna bakmami istedi ben eşime anlattım ben bakamam çocuk durmuyo Afedersiniz lavoba ya bile gidemiyorum evim küçük duplex merdivenden falan düşer diye üstelik lavodayken kapının kilidi yok kapıyı acıyo ben bakmayın ca biraz uzaklaştı haftada 1 geliyo evimde benim kabullenmek gibi değil sadece kardeşi yaşıyorum gibi davranıyor buzdolabını açar içecek içer ki kendine alır sadece çocuğu banyo yapmak ister banyo yaptırır bişey demeden bize geleceğinde beni değil eşimi arar iste esimde ona farklı sebeple bize geleceğini der eşimde beni aramasını söyler beni arar başka sebeple geleceğini der hatta mesaj yazar 5 dak geçmeden damlar atıyorum bizden bi valiz isteyecek olur bana değil de eşime der eşimde bana sorar ben tüp bebek tedavisi gördüm 1 2 hafta sürdü bigün olsun aramadi beni hep eşimi aradı en son dedim eşime tedavi oldum 1 gün bile aramadi beni diye ondan sonra ne hikmetse beni aradı naptin diye gorumcemin eside geldiginde evimizle dalga gecer gibi hep evimiz kira kapi kilidi var surgulu falan yok guvenligimiz iyiymis falan filan bunun gibi seylerbize geleceğinde de çocugu hastaymış falan diye düşünmez eşime evden aldırtır evine bırakır ki 15 20 dak uzaklıkta evi ben yinede sevgim olmasada Gorumcem e eşimden dolayı saygı gösterdim beni strese sokan o hormonlarım hep yükseliyor stresten benim abartiyorum sizce nasıl davranmam gerekiyo baya uzun oldu ama helal edin zamanınız aldiysam

Insan sevdigini parasi yok işi yok diye bırakmaz..bazen aksilikler üst uste gelebilir zaman gerekli ...amaaaaaaa o da sizi seviyor ve kaybetmek istemiyorsa çaba göstermesi gerekir ..eger bi cabası yok iş yokk aman napim diyip oturuyorsa terk edilmeyi hakediyordur ziraaa bi erkek bence ekmegini taştan çikarmalı

Ailenizi dinlerseniz daha çook evlenemezsiniz.
Nesi varmış sade nikahın? Mis gibi işte.
Düğün yapıp elalemi mi eğleyeceksiniz?
Ailenizi dinleyin.Ailesini dinlemeyen iflah olmuo

Ne zamandır nişanlısınız, ve mezun olalı ne kadar oldu? Nişanlın iş arıyor mu, ya da sadece kpss ye mi çalışıyor?

maddiyat tan değil nisanlinin evliliginde geçinip manevi güven verecek kadar gtu olmadığı için.adamı evcil hyvan gibi evde mi besleyeceksin.bide üstüne çalışmak istemeyen adamin tribi ve ailenin "ben boole olacağını biliyordum"tribi de cabasi

Ailenizi dinleyin.Ailesini dinlemeyen iflah olmuo
O anlamda demedim. Sade nikah istiyorsa nikah kıyar sadece. İlla ailesi istiyor diye düğün yapmayabilir. Düğün gerekli bir şey değil sonuçta ve masraf.

İnsan evliyken de işsiz kalabiliyor ama evliliğe işsiz şekilde başlamayın. Bir de garsonluk, kasiyerlik yapmasini ben istemezdim. Benim eşim de işsiz kaldi, zor dönemden gectik ama kasiyerlik yapsin istemedim hiç.

O kadar donanimli, o kadar okumuş ne işi var market köşelerinde. Benim içime dokunurdu acikcasi. Açlıktan ölüyor olsaydik girerdi bir işe elbet ama onun dişinda ben bekleme taraftariyim. Biz bekledik şuan iyi bir yerde kendi meslegini yapiyor ve hakkettigi ucreti aliyor şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…