- Konu Sahibi CANIM2YAVRUM
Kızlar kızımın okul başarısı kademe kademe hızla düşüyor çıldırmak üzereyim.kızım okula başladığı yıllar hep bir isteksizlik vardı.ama ben elimden geldikce o isteksizliğini kendine olan güvenin yerine gelmesi için elimden geleni yaptım.matematiği ilkokul 2. sınıftan , 4. sınıfa kadar hep 4`tü ... 5.sınıfta matematiğini 3 e düşürdü.diğer dersleri çok çok iyidi.6 sınıftan sonra notlar dahada düştü.orta okulu 325 puanla tamamladı.kazandığı okuldan daha yüksek puanı olan anadolu lisesine naklini aldık.ama lakin kesinlikle okuldan gelince konu tekrarı hiç yapmadı.sınav gününün bir gün önceki günü azda olsa çalıştı.bazen hiç çalışmadı.böyle böyle ilk dönem 8 zayıf getirdi.bu sene 8 zayıftan birini dahi verememiş.eşimle gittik sınıf öğretmeninlede müdürlede konuştuk sınıfta kalacak diyorlar.hiç bir şey değilde 1 senesine çok yanacağım.okulda bize uzak birdahaki seneye o okula yollamamda imkansız.1 sene yaptığımız masrafta boşa çıktı bilseydim yakınımdaki kız meslek lisesine verirdim en azından bir senesi ziyan olmazdı.anne yapamıyorum aklımda kalmıyor bu okul benim seviyemden yüzsekte diyor.kendi güven sen yaparsın dedimsede yok yapamam aklıma girmiyor dersler.girsede aklımdan çıkıyor unutuyorum diyor.telefonunu elinden hiç düşürmüyor.arkadaşlarınla gurup kurmuşlar sürekli onlarla yazışıyorlar.elinden telefonu almaya çalışsam evi başıma yıkıyor.babasına söylüyorum uyarıyor tamam baba diyor ama yine aynı.bu sene dershaneye vermedik çünkü geçen senelerde bir fazdasını görmedik yine çalışmadı.telafi sınavları var onlarada girmek istemiyor nasıl olsa kalacağım diyor.telefi sınavlarında öğretmenler çok zor soruyormuş sınıfta bırakmak için öyle diyor.şuan 50 nin altındayız ..dil anlatımı baraj dersi iyi ondan geçiyor ama yıl sonu ortalaması 42. kızlar ne olur akıl verin beynim durdu.söz dinlemeyen bir genç kızım var.