Bir elti meselesi 🙄

Ben bir bakıma sizi anlıyorum aslında .. Hayır bunca şeyi alirken sürekli yanınızda mi da aynılarını alabiliyor.. Her şeyden nasıl hemen haberi oluyorki.. Bir kaç kez denk gelirsiniz anlarım ama anlatılanlara göre sanki hep bilmiş gibi neyi nereden aldığınızı..

Bence de mesafe koyun, çok da önemli değil ama birisi benim evime gelip sen de mi aldın bundan dese ben olduğu gibi söylerim başka nerde gördünüz ki diye 😁

Bence Konu sahibinde ciddi ego problemi var.
Yani şimdi tam olarak ne boyutta bi taklit bilmiyorum kesin bir şey diyemiyorum ama şuna da katılıyorum genel olarak eşyalar objeler üç aşağı beş yukarı aynı zaten trend diye bir şey var ve çoğumuz kapılıp gidiyoruz

Yani şimdi tam olarak ne boyutta bi taklit bilmiyorum kesin bir şey diyemiyorum ama şuna da katılıyorum genel olarak eşyalar objeler üç aşağı beş yukarı aynı zaten trend diye bir şey var ve çoğumuz kapılıp gidiyoruz
Yani insanların da sıfatlarının neredeyse aynı olduğu bir çağda aynı model eşya seçti diye beni taklit ediyor demek de 😅

Yani insanların da sıfatlarının neredeyse aynı olduğu bir çağda aynı model eşya seçti diye beni taklit ediyor demek de 😅
Sonuçta bir yerden görüp beğendiğimiz eşya aldığımız çok oluyor herkesi taklit ediyoruz o zaman.

Benim evlendiğim yıldan bir yıl önce evlenen eşimin kuzeni ile salon eşyalarımızın aynı renk ve aynı model olduğunu (sadece kumaş farkı var) anladığımda yaklaşık 2 yıllık evliydim..o yılın trendi o model ve renk olduğu için gidip almıştım demek onların da zevki o yöndeymiş..şu an hayatta bu eşyaları seçmem o ayrı🙈Yer yüzünde ev araba alan tek kişi siz olmadığınız için siz alırken başkasını taklit ettiğinizi düşünmediğim gibi sizi de taklit ettiklerini düşünmedim açıkçası..meslek olarak sizin mesleğinize atanmayı düşünen kişi sonuçta o eğitimi almıştır diye de düşünmeden edemedim..bence benzer bir çevrede yaşayan ,ortalama aynı gelirlerle hareket eden kişilerin tüketim alışkanlıkları ,marka seçimleri de o ürüne ulaşılabilirlikleri de benzer oluyor ..misal giyim markası olarak sadece coton ,lcw gibi seçeneklerin olduğu bir ilçede yaşasanız iş arkadaşınızla aynı gün aynı kıyafetle pişti olma olasılığınız çok çok yüksektir. Bu durum birbirinizden esinlendiğiniz için değil sizin ürüne ulaşabilirlikleriniz ve alım gücünüzün benzerlikleri ile ilgilidir.
Haklısınız da sürekli aynı markanın aynı ürünü olması biraz fazla değil mi?

Maalesef böyle insanlar her zaman karşımıza çıkabilir. Rahatsız olmakta çok haklısınız. Denk gelerek bi kaç şey aynı alınmış olsa anlarım ama sizden hemen sonra alması veya yapması onun ezikliği. Bence siz de lafın iyisi şakayla söylenir mantığıyla gelene gidene benim aldığımı almasa onun evi tamam olmaz zaten bundan sonra kendime alırken ona da alacağım vs tarzında şeyler söyleyin. Elin ağzı torba değil büzemezsiniz en azından bi süre sonra insanlar onun taklitçiliğini farkedecektir. Ayrıca bu konuya küçümsemek amacıyla başka derdin olmayacak kadar işsizsin imasında bulunmayan çalışan bi arkadaş var. Çok merak ettim kendi çok mu yoğunmuş çok mu önemli dertleri varmış bu saatte kkda insanların dertlerin okuyup üşenmeden yorumluyor bide imalarda bulunma zahmetine giriyor. Çok güldüm gece gece 😂😂

Eltimle aramda 5 yaş, evlilik olarak 5 ay var. Ben önce evlendim. Bu hanım kızımız ne yapsam ne alsam aynısı yapıyor delirmek üzereyim.
Mobilyalarımız tıpa tıp aynı rengi farklı sadece salon, oturma odası, mutfak masamız perdelerimiz, daha nice eşya. Ya çay bardaklarımıza kadar aynı olur mu.
Geçen sene ev aldık bir kaç ay farkla onlar da aldı. İçini kendi zevkimize göre yaptırdık aynısını yaptırdı.senin için sorun olur mu diyo bi de. 😡 aynısı olmasın siz kendi zevkinize kullanışınıza göre yaptırın dedim.
Ben çalışıyorum evlenirken de çalışıyordum kendisi de çalışmak istiyormuş ne tesadüf benim mesleği istiyor. Hoş atanabilirse tebrik ederim.
Geçenlerde eşim orta düzey bir araba aldı kaç senedir işe otobüsle gel git rezillik çekiyorum. Uzak biraz. Kendisi de araba istiyor. Eş dost akraba gezmeye iyi olurmuş. Çocuğu 1 sokak ötedeki okula götürecekmiş.
Keyfine örgü örüyorum kızıma. Üstü örgü altı kumaş elbise. aynısını kendisi de yapıyor. Velhasıl bunaldım. O yapacak diye evime bir çöp alamaz oldum. İşin tuhaf yanı kayınvalidem bana sürekli bu gelinin evini övüyor. Şöyle güzel, böyle eşyası var, bundan onda da var sen de mi aldın.... tövbe estağfurullah 🤯 Evine gidiyorum sanki benim evim. Takıntı haline getirdim bu durumu 😪
Yerinizde olsam elime çekirdeğimi alır oturur beni kıskanmasını izler dalga geçerdim. İnsanlar birbirinde gördüğü 1-2 eşyayı sever alır. Huyu hoşuna gider. O da edinir de heeeer şeyi başkasına göre yaşamak ahmaklık bence. Komik sadece. Dert edeceğiniz hiç bsey yok

Hani o ilde olmayan bir markadan özel tasarım eşya yaptırsam ve elim de gidip aynısını görsem yok artık derim ama mobilyacılar sitesinde hemen hemen aynı model mobilya çalışan mağazalar arasından aynı model mobilya aldığını görmek öyle kolay ki🤷‍♀️

Size karşı saygısı, sevgisi nasıl?
Fesat mıdır, arkanızdan konuşur yüzünüze güler mi?
Politik takılan samimiyetsiz biri mıdır?
Öyleyse şikayetlenin elbette.

Ama bu nedir, dert mi sahiden?
Eşya, mal, bardak aynı olsun ne olur?
Zevkinize, tercihinize kiymet vermiş örnek alıyor ne hoş diye düşünün. Güzel bir sey görünce ona da alin hediye edin mesela.
Beğenirsin diye düşündüm diyerek.
Kv önünde yapin bunu.
Ben zaten senin zevkine güvenirim sagol düşündüğün için derse problem yok iyi niyetli biri demektir.
Üç günlük dünya sahiden kötü insan görmemişsiniz.

Bazı insanlar böyle. Abartıp hayallerini çalanlar da var :KK55: yıllar önce seyahat etmeyi hayal ettiğim bir yer vardı bunu bir yere yazmıştım, ertesi gün kuzenim, benim cümlemin aynısını kurarak kendi hayaliymiş gibi söyledi (haritada yerini göster deseydim keşke)

Taklit denilen şey ne boyutta bilmiyoruz ki belki de gerçekten konudaki elti tam bir taklitçi ve sinir bozucu belki sadece belli şeyleri beğenip aldı konu sahibi abartıyor. Dedim ya eltim baya sorun etmişti eşyaların aynı benimkilerle diye ama alakaları yok 🤷🏻‍♀️

Çalışma atanma toplarına girmeseydi okey de o karıştırdı kafamızı 😅
Böyle konularda iki tarafta dinlenmeli tek kişinin anlatmasıyla bir yargıya varmak objektif değil
Elimizde konu sahibi ve verileri varken
Elti kişisi
Haset gösteriş budalası düşünemeyen fikri olmayan bir organizma şeklinde ortaya çıkıyor
Referans konu sahibi
Bu konuda haklı açık verene kadar
İlk açığı çalışmamı kıskanıyor 😂😂

Taklit denilen şey ne boyutta bilmiyoruz ki belki de gerçekten konudaki elti tam bir taklitçi ve sinir bozucu belki sadece belli şeyleri beğenip aldı konu sahibi abartıyor. Dedim ya eltim baya sorun etmişti eşyaların aynı benimkilerle diye ama alakaları yok 🤷🏻‍♀️
Evet orası da öyle gercekten.. yani anlatıldığı gibiyse çok ama çok fazla abartı taklit olur.. tabiki işin içyüzünü bilemeyiz.. ben de yazılana göre değerlendirdim

Böyle konularda iki tarafta dinlenmeli tek kişinin anlatmasıyla bir yargıya varmak objektif değil
Elimizde konu sahibi ve verileri varken
Elti kişisi
Haset gösteriş budalası düşünemeyen fikri olmayan bir organizma şeklinde ortaya çıkıyor
Referans konu sahibi
Bu konuda haklı açık verene kadar
İlk açığı çalışmamı kıskanıyor 😂😂
Bence buraya elti de gelmeli 😅😅

Evet orası da öyle gercekten.. yani anlatıldığı gibiyse çok ama çok fazla abartı taklit olur.. tabiki işin içyüzünü bilemeyiz.. ben de yazılana göre değerlendirdim
Anlatıldığı boyutta taklitse çevrelerindeki insanlar da farkındadır zaten ve bu durumda saçma sapan bi konumda olan elti oluyor.

Bence o biraz arkadaşın da abartması ..ama E. home ve madam c. dışında bir ev mağazasının olmadığı yerde yaşadım ..gittiğimiz arkadaşta kahve fincanımız da aynı denk gelebilirdi mutfakta ki el bezimiz de .Ha kahve yanı su takımını nereden aldığını sorup koşa koşa aynısını aldığım arkadaşım da oldu😂bence bizim arkadaş da fazla takılıyor bu konuya ..karşı tarafın araba alma isteği için bile bizden özeniyor diye düşünmesi çok farklı geldi

Bence o biraz arkadaşın da abartması ..ama E. home ve madam c. dışında bir ev mağazasının olmadığı yerde yaşadım ..gittiğimiz arkadaşta kahve fincanımız da aynı denk gelebilirdi mutfakta ki el bezimiz de .Ha kahve yanı su takımını nereden aldığını sorup koşa koşa aynısını aldığım arkadaşım da oldu😂bence bizim arkadaş da fazla takılıyor bu konuya ..karşı tarafın araba alma isteği için bile bizden özeniyor diye düşünmesi çok farklı geldi
Bi arkadaş grubumuz var WhatsAppta birimiz bi üründen memnun kalınca öneriyor ihtiyacımız varsa onu tercih ediyoruz. Misal 8 kişinin beşinde aynı kahve makinesi var 😅

Back
X