• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir elti sorusu

kayınvalidemle aramız iyi bozulmasını istemiyorum beni kötüniyetli biri olarak değerlendirmesini istemiyorum.
Eltinizle niye konuşmuyor, her şeyi oğlum kendi yaptı biz sadece bir miktar verdik, size de aynısını yapabiliriz o kadar, niye demiyor? Kayınvalideniz siz cici gelin modunda olduğunuz için iyi ama aynı zamanda yalancı. Kaynımla konuşun, biz üzerimize düşenin dışında bir şey yapamayız, bizden fazla miktarda beklentileri olmasın diyebilir misiniz kendisine? Siz sağda solda her şeyi biz yaptık dediğiniz için onlar da beklenti içindeler, bir an önce konuşun doğrusunu bilsinler diyebiliyor musunuz?
Ne yapsaydık eşimin ailesinin arkasından onlar bu işin şu kadarlık yüzdesini karşıladılar gerisini biz yaptık mı deseydik kızlar ilginçsiniz Türkiyede yaşamıyor musunuz yani bir aile yapısı var burada aile babası bir şey söyleyince onu yalancı mı çıkarıyoruz?
Evet aynen öyle diyeceksiniz. Kayınpeder arkanızdan namusunuza iftira atsa, ileri geri konuşsa aile babasını yalancı çıkarmam diyip susacak mısınız? Onlar yalan söylerken iyi siz doğruyu söyleyince mi kötü oluyorsunuz? Pasifliğin pısırıklığın bu kadarına da pes. Hepimizin aile babası var ama millete bizim hakkımızda yalanlar söylemiyorlar.

Acaba evlilik masraflarınızı eş ailesi karşıladı ama kocanız ödedi sanıyor olabilir misiniz? Siz hariç yedi düvel öyle biliyor çünkü.

yardım edersen sonunda nankörlük göreceksin ben olsam kendi hallerine bırakırdım

Ne yapsaydık eşimin ailesinin arkasından onlar bu işin şu kadarlık yüzdesini karşıladılar gerisini biz yaptık mı deseydik kızlar ilginçsiniz Türkiyede yaşamıyor musunuz yani bir aile yapısı var burada aile babası bir şey söyleyince onu yalancı mı çıkarıyoruz?
Madem böyle düşünüyorsunuz,
Neyse ben eşimle konuşacağım meseleyi o halletsin gerekirse laf arasında ablacım biz de evlilik aşamasında sıkışmıştık annemler bize x vermişti üstünü biz tamamlamıştık o dönem kolay olmadı ama hallettik şükür diye söylerim ama bunu zaten biliyor yani gelin hanım.
eşiniz ile ne konuşacaksınız? Aile babasını yalancı çıkaracak bir durum da yok üstelik, bilip işine gelmeyen yeri de hatırlatmakta fayda var, bize ailem de yardımcı oldu deyin kibarca, eltinin ailesi de elini cebine atsın kızları üzülüp duruyormuş madem.

Ya işte mesela iki gündür kendimi anlatıyorum anonim olma imkanına güvenip kendimi dümdüz anlatıyorum burda bile şov yapan içten pazarlıklı olan oldum. Tanımadığım insanlar bile bana böyle bir şey söyleyince üzülüyorum işte ne yapayım yapım bu yani. Aile içinde de beni böyle görmelerini istemiyorum tabiki kayınvalidemle aramız iyi bozulmasını istemiyorum beni kötüniyetli biri olarak değerlendirmesini istemiyorum. Kimseye şov yapma peşinde değilim sosyal medya hesabım yok gittiğim ettiğim aldığım bir şeyi paylaşan biri değilim. Ne yapsaydık eşimin ailesinin arkasından onlar bu işin şu kadarlık yüzdesini karşıladılar gerisini biz yaptık mı deseydik kızlar ilginçsiniz Türkiyede yaşamıyor musunuz yani bir aile yapısı var burada aile babası bir şey söyleyince onu yalancı mı çıkarıyoruz?

Evet yalansa yalancı çıkarıyoruz. Ben öyle yaptım.

Ne yapsaydık eşimin ailesinin arkasından onlar bu işin şu kadarlık yüzdesini karşıladılar gerisini biz yaptık mı deseydik
Kimseye bişey demenize gerek yok. Düğün, kayın ve ailesini ilgilendiriyor. Siz sadece takınızı takıp geçeceksiniz. Bu kadar müdahil olmanızı gereksiz bulduk

Evet yalansa yalancı çıkarıyoruz. Ben öyle yaptım.
Ben de yaptım. Kaynana sağda solda ben yaptım demiş. Ben de yaptıysa biz neyin borcunu ödedik o kadar dedim. Zoruna gitmiş hanımefendinin, az gitsin dedim.

Yanlış anlamazsanız bu kadar iyi niyet bana hiç normal gelmedi.

Eşinizin size tavır alıp evliliğinizin bozulacağından falan mı endişe ediyorsunuz?

Başka türlü pek oturmuyor konu kafamda. Düğün zamanı kayınpederi yalancı çıkarmamış olabilirsiniz ama şu an yapılacak şey belli ve basit. Net bir şekilde “Bize bunları niye anlatıyorsunuz, çalıştık kendimiz yaptık.” diyeceksiniz ve bir daha bu mevzulara asla girmeyeceksiniz.

Ben de yaptım. Kaynana sağda solda ben yaptım demiş. Ben de yaptıysa biz neyin borcunu ödedik o kadar dedim. Zoruna gitmiş hanımefendinin, az gitsin dedim.

Bizimki daha da komik. Annemin aldığı evi x ev aldı demişler. Bende soranlara "x in öyle bir parası yok. Annem aldı oturmamıza izin veriyor" dedim. Bizimkilerde kızmıştır ama sesleri çıkmadı 😆

sadece düğün sürecinde eşimin ailesi etrafta oğlanı evlendirdik gibi konuştular eşim de güldü dalga geçti o dönem ama müdahale etmedi mahcup olmasınlar diye. ya da takıları falan nişan kına düğün herkesin içinde eşimin ailesi taktı bana ama tamamına yakınını eşim almıştı. biz doğuluyuz (eşimin ailesi değil) bir de takı konusunda biraz daha yüksek beklentiler oluyor o yüksek beklentileri de yaptı.
Sizin para konusunda şov yaptığınızı düşünmedim konuda belirgin bir detay vermediniz, sorulduğunda da genel geçer cevap verdiniz. Ama 'iyi niyetli' görünüp 'kötü' görünmeme arzunuz o kadar güçlü ki anonim bir forumda gerçeği, olanı yazamamışsınız. Gerçekten iyi niyetlisinizdir, değilsiniz demiyorum ama bunu her konuya yediremezsiniz. Herkese karşı olamazsınız. Bu çabanız sizi sahte hissettirir.
11 sayfa olmuş bu kısmı neden daha önce yazmadınız? İnsanlar okları kah kayınaileye çeviriyor, kah kaynınıza çeviriyor eltinin beslendiği bir alan var diye. Israrla mükemmel profil çiziyorsunuz.
şimdi siz diyorsunuz ki bunlar konuşulmadığı için sanki aile yapmış gibi anlaşılmış ve o yönde bir beklenti olabilir mi? bu bana çok saçma geliyor,
Yani 2+2'nin nereye gittiği belli değil mi? İlk alıntının götürdüğü yer herkesin düğününüzü kayınailenizin karşiladığı yönünde. Bu durup duruken olmamış ki herkese öyle anlatmışlar.
Bu kadar saf olduğunuzu düşünmüyorum.
bu yanlış anlaşılmayı ben mi düzelteceğim? k.valide sürekli x’e ne yaptıysak, y’ye de onu yapacağız diyor. kastettiği kendi yaptıkları diye düşünüyordum bize mi ediliyor bu laflar?
Siz değil eşiniz düzeltmeli. Evet sizin yaptıklarınız dahil tamamını kastediyor çünkü kendi düğününüz ve eviniz gibi bir harcamanın sizden çıkabileceğine güveni var.

Yahu eşimin ailesi düğün zamanı o şekilde konuştu şimdi kimse böyle bir şey konuşmuyor ya da sormuyor ki ne deyim eşimin yengesiyle çay içerken eee bu arada bütün masrafları da biz kendimiz yaptık mı diyelim
Yani 2+2'nin nereye gittiği belli değil mi? İlk alıntının götürdüğü yer herkesin düğününüzü kayınailenizin karşiladığı yönünde. Bu durup duruken olmamış ki herkese öyle anlatmışlar.
Tamam da bunu öyle bir iki kez dışarıya söylediler. Eşimin annesi de babası da kaynım da biliyor gerçeği dışarıda çizdikleri imajın derdine de mi ben düşeceğim aile içinde herkes bilirken biz tekrar hatırlatacağız demek ki. Ya da eşim hatırlatacak işte. Dediğiniz doğru benim muhatap olmamam lazım yanlış anlaşılırım

Utanmamışlar evlatlarının harcamasını kendi harcamaları gibi göstermeye. Yalan söylemişler islerine öyle gelmiş. Bu elti çok iyi olmuş onlara. Tırnaklarını kemiriyorlardır şimdi nasıl düğünleri eşitleyeceğiz diye. Bir şekilde eşit gösteremezlerse iki evlat arası ayrım yapmış gibi gözükeceklerinden tutuşmuşlardır. Haketmişler yani.

Ekleme: Orada sizin birikiminiz ve masrafınız da var. Onu da bir kenara koymuş oluyor bu söylem.

Son düzenleme:
Eş ailesi gözünüzün içine baka baka yalanları sıraladılarsa bi zahmet diğer oğlunun düğününü de yapsınlar yok öyle bol keseden hava atmak. Siz kimsenin yalanını örtbas etmek zorunda değilsiniz

Eltinizle niye konuşmuyor, her şeyi oğlum kendi yaptı biz sadece bir miktar verdik, size de aynısını yapabiliriz o kadar, niye demiyor?

bunu demiyor ve demediği gibi gelin hanımın üzüldüğünü de anlatan o. gerçekten beni huzursuz ettiniz kızlar ya. kötü niyetli bir şey yapmıyordur ama bizim imkanlarımızı sınırsız sanıyor olabilir. akşama eşimi bekleyemiyorum resmen konuşmam lazım

Yahu eşimin ailesi düğün zamanı o şekilde konuştu şimdi kimse böyle bir şey konuşmuyor ya da sormuyor ki ne deyim eşimin yengesiyle çay içerken eee bu arada bütün masrafları da biz kendimiz yaptık mı diyelim

Tamam da bunu öyle bir iki kez dışarıya söylediler. Eşimin annesi de babası da kaynım da biliyor gerçeği dışarıda çizdikleri imajın derdine de mi ben düşeceğim aile içinde herkes bilirken biz tekrar hatırlatacağız demek ki. Ya da eşim hatırlatacak işte. Dediğiniz doğru benim muhatap olmamam lazım yanlış anlaşılırım
Ohooo sizin paranızla sağa sola hava atmışlar niye sustunuz ki? Aile babası yalan söylerse gerçeği söylüyoruz evet. Ağzımızın tadı bozulmasın diye diyet ödüyorsunuz, e memnunsaniz karışmayın ödemeye devam ama kocanı niye engelledin ona anlam veremedim. Kayinailen show peşinde sen de buna çanak tutmussun aman beni kötü bilmesinler diye. Sizin paranizla hava atıyorlarsa beş kuruş vermeyin otursunlar aşağı ama yok yapmazsınız. Sizde de böyle değil mi demeyin hayır değil. Karı koca acaipsiniz ya gerçekten ayyy

Utanmamışlar evlatlarının harcamasını kendi harcamaları gibi göstermeye. Yalan söylemişler islerine öyle gelmiş. Bu elti çok iyi olmuş onlara. Tırnaklarını kemiriyorlardır şimdi nasıl düğünleri eşitleyeceğiz diye. Bir şekilde eşit gösteremezlerse iki evlat arası ayrım yapmış gibi gözükeceklerinden tutuşmuşlardır. Haketmişler yani.

Ekleme: Orada sizin birikiminiz ve masrafınız da var. Onu da bir kenara koymuş oluyor bu söylem.
Eş ailesi gözünüzün içine baka baka yalanları sıraladılarsa bi zahmet diğer oğlunun düğününü de yapsınlar yok öyle bol keseden hava atmak. Siz kimsenin yalanını örtbas etmek zorunda değilsiniz

Ohooo sizin paranızla sağa sola hava atmışlar niye sustunuz ki? Aile babası yalan söylerse gerçeği söylüyoruz evet. Ağzımızın tadı bozulmasın diye diyet ödüyorsunuz, e memnunsaniz karışmayın ödemeye devam ama kocanı niye engelledin ona anlam veremedim. Kayinailen show peşinde sen de buna çanak tutmussun aman beni kötü bilmesinler diye. Sizin paranizla hava atıyorlarsa beş kuruş vermeyin otursunlar aşağı ama yok yapmazsınız. Sizde de böyle değil mi demeyin hayır değil. Karı koca acaipsiniz ya gerçekten ayyy
ya o dönem böyle doğrudan bakın biz düğün yaptık ev kurduk her şeyi ödedik gibi söylenmedi onlar. bir iki kere biz de oğlumuzu evlendirdik gibi söylemiş. bizim kulağımıza bu şekilde geldi hatta arkadaşı söyledi eşime o anda mikrofonu alıp duyduk duymadın demeyin bu düğünün çoğunluğunu biz ödedik mi diyecektik 😅😅 Sonrasında mevzusu geçmedi zaten

ya o dönem böyle doğrudan bakın biz düğün yaptık ev kurduk her şeyi ödedik gibi söylenmedi onlar. bir iki kere biz de oğlumuzu evlendirdik gibi söylemiş. bizim kulağımıza bu şekilde geldi hatta arkadaşı söyledi eşime o anda mikrofonu alıp duyduk duymadın demeyin bu düğünün çoğunluğunu biz ödedik mi diyecektik 😅😅 Sonrasında mevzusu geçmedi zaten
Tamam bacım siz yolunmaya devam edin. Anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun artık hangisiyse... Gözümü açtınız diyeceğine beni huzursuz ettiniz diyorsun hala :)

Kaynana da gelin hanımın üzüldüğünü falan demiş size, kardeşi indirim talep etmiş, bakınca sizden açık açık bir şey talep etmiyorlar. Siz bı günleri bekliyormuş gibi atlamış oluyorsunuz.

Bu dönemde hemde nişanda 40 gram altın takan biri 🫣🫣🫣🫣 MaşaAllah umarım kıymetini bilirler bacım ne dim.

Kaynana da gelin hanımın üzüldüğünü falan demiş size, kardeşi indirim talep etmiş, bakınca sizden açık açık bir şey talep etmiyorlar. Siz bı günleri bekliyormuş gibi atlamış oluyorsunuz.
Sıkıntılı işler cidden🤷🏻

Back
X