bir elti vakası da benden :)

üstünlük kime göre neye göre,ki bu konuda konu sahibi arkadaş kendini farklı gördüğünü her fırsatta vurgulamış zaten ,ayrıca akıl vermek o söyleneni yapacaksın anlamına gelmiyor ki hepimize bir akıl veren birileri oluyor bu kadar ön yargılı olmayın derim çünkü gerçekten abartılacak bir durum yok başka davranışları olsa neyse de bundan gercekten bir şey yok

Kadinin seni kiskandigini kurgulayan sensin, kendince kendini ondan ustun goruyosun. Her zaman buyukler kucuklere akil verir. Allahtan memursun yani bi de yuksek statulu bir isin olsa nasil egolu olurdun kim bilir

Eltiniz bi sey yapmamis. Kendini ustun goren sizsiniz. Nisanliniz da size vermis gazi vermiş gazi elti dusmani olmussunuz. biraz yere inin bence.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ilk önce olumsuz yorum yapan arkadaşlara cevap vermek istedim... kimi arkadaşlar benim kendimi işim var okudum diye üstün gördüğümü söylemişsiniz... ilk konumu okursanız ben apzında sakızla benim karşımda laubali laubali konuşan satıcı kızlara "sen" diyemeyip "siz" diye hitap edip, naifliğim yüzünden bu tarz insanlardan saygı görmeyen bi insanım... insanlar benim naifliğimden kibarlığımdan konuşurken ki karşımdakine verdiğim yüceltme duygusundan ötürü beni öyle "kolay lokma" görürler ki bana sizli bizli konuşma gereği duymazlar.. ilk konum buydu bi okuyun isterseniz... ben hayatında meziyetlerini sayarak övünerek insanların yanında anlatıp üstünlük taslayan biri olmadım olmam da... eltim olacak bayan karşımda ben ağzımı dahi açmadım gerek mesleğimle gerek kuracağım evle patır patır atıp tutarken kendini sanki vali yardımcısımış gibi överken ağzımı açıp tek kelime bile etmedim bir kere bile geçmişimden kendimden bahsetmedim... hep tebessümle dinledim... nişanlımda zaten benim bu tavrımdan dolayı mahçup oldu sen ne kadar asil bı kızsın die... çünkü hiç tebebbüsümü bozmadan dinledim ağzımı açmadım... benim buraya öyle bi uslup la yazmamnın nedeni dolmam ona kırılmasın die belli edemediğim tepkimi tüm doğallığıyla buraya yazdım... ki ben hayatta hep kaybediyorum kaybedicem de... çünkü hayatımda bir kez bile kendimi kanıtlama çabasına girmedim çünkü gerek yok allaha şükür...kaybedeceğim nokta şu ki bu tarz hayatlarında en ufak şey başaramamış içinde kompleks olan insanlar karşımda saatlerce konuşacaklar ben yine aynı tebessümümle dinleyeceğim ve sırf onlar yine de kırılmasın dargınlık olmasın die içime atıp iyilik ben de kalsın diyeceğim...

bayramdan bayrama muhatap olursun
bu şekilde daha da çatlar

kendini övsün dursun ne olacak ki
boşver idare et nişanlın da sevmiyormuş zaten
arada görüşürsün olur biter..

Bir insanin meslegi ile atip tutarsan,o insandan daha iyi biliyor gibi tabi ki sinir bozucu olursun.
Bende sinir olurum bu tür insanlara.
Tavrini koy,fikirlerini acikca normal bi sekilde söyle.

beni anlayıp pozitif yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum... sanırım yanlış anlaşıldım biraz... aslında bunu umursamıyorum herkes kendi düşüncesinde özgür fakat canı yanmayan kimse öyle bir uslupla burada bişey yazmaz... inanın arkadaşlar ben ne elti kaynana peşine düşecek bi insanım ne de böyle şeyle riçin kafamda yer var... ben sadece incindim çünkü inanın resmen beni ezmeye kalktı... ve ben o mesleğimde dahi bana akıl verirken yemin ediyorum size yüzümde tebessümle dinledim... o da ben uysal oldukça coştukça coştu bir insan çok konuşur ama hiç susmaz mı :) kolay lokma gördü sanırım beni :) görsün varsın zaten dediğiniz gibi muhattap olmam nadir görüşürüm olur biter ama ben onun yüzünden kayınvalidemle aramın soğumasından korkuyorum çünkü kayınvaldem özünde iyi biri ve beni seviyor...

Aynı şeyi yapan eltilerden bazıları konuşmuş :)) boşverr bende de var tam aynısı hiç sallamıyorum.

Bence de...

Ev hanımı olan eltiler rahatsız olmasınlar, kırılıp üzülmesinler diye sanki bir kabahat işlemişçesine meslek sahibi olduğumuzu bile söyleyemez olduk.

Komplekse gireceklerine takdir etseler de büyüklük onlarda kalsa olmuyor mu?

Ne tuhaf insanlar var, gerçekten anlayamıyorum...

bence ortada birşey yok.. müstakbel eltin kendini tanıtmış aslında.. sen de ona göre davranırsın. zaten çalışan biri olarak çok da zaman geçirmezsin. hani düğündür,bayramdır bir araya geldiğiniz de merhaba merhaba... ayrıca bazen de çok iyi görünür çok samimi olursunuz ama maalesef sık muhabbet tez ayrılık getirir hesabı araya soğukluklar girer. dolayısıyla çok birşey yapman gerekmiyor. sen kurduğun düzene göre herşey şekillenecek..

sen okudun ookumadi diye uzulmus kendisini asagi goreceklerini hissetmis olabilir.ama sende oyle dusundugunu acik acik velli etmissin.kendini yuksek goren bence sensin..iyimser olup diyebikirsin aman abla okumakla adam olunmaz..insan insan olsun sende insansin vende aramizda fark yok.kulturlu olmak bambaska bisey deseydin.al birini vur otekine

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

birincisi ablam olacak yaşta ve tecrübede olsa zaten yine de kırılmazdım... benle aynı yaşta kendisi... ki sanki kırıldım da belli mi ettim ona ya da en ufak bi yüz mü astım ya da bişey mi dedim... çok garip sanki 2 gün onla beraberken siz de yanımdaydınız da onu küçük gördüğümü açık açık belli etmişsin demişsin... pardon böyle bir kanıya nasıl vardınız? bi kaç yorum yukarıdaki alıntılarımla cevapadığım şeylere bakarsanız hep tebbüs ettiğimi gıkımı çıkarmadığımı hep yazdım... konumdaki ilk yazımda içimi döktüm sinirimi boşaltıp yazdım diye onunla konuşurken de bu tavırda olduğumu nerden anlayabilirsiniz? ki kaç kere belirttim asla ama asla yüzümü asmadığımı o konuşurken gıkımı çıkartmadığımı... ne diyim Allah sana da benim eltim gibi masum iyi niyetli ağzından bal damlayan elti görümce vs versin baksana demekki sin böyle bir insanı hoş görecek sevecek erdemdesiniz... ama kusura bakma hem dışımdan ona saygıyla yaklaşıp bir kelime etmeyip sineye çekip hem de içimden mevlana gibi ne olursan ol gel diyemeceğim...

Son düzenleme:

Onlar her fırsatta sen çalışıyosun bilmezsin muhabbetine girmekten çekinmiyo tabi ki.

ya bu insanlar neyin kafasında anlayamadım? gerçekten herkes kötü niyetli olmuş... yahu ben kimi niye küçük göreyim... benim annem babam ilkokul mezunu... kuzenlerim asgari ücretli tekstilde çalışan ilkokul mezunu insanlar... ben kendim lisans yüksek lisans yaptım diye hayatta yükseldiğini sanan insanlardan değilim... çünkü zaten öyle yaparsam çıktığım kabuğu beğenmemiş olurum benim sülalem okumamış ama hayata tutunmuş insanlarla dolu... ben isteseydim eşimin yengesini o konuştuklarının onda biri kadar konuşturmazdım... keşke gerçekten havalı olsaydım kuzu gibi karşısında oturup işimle üniversitede okuduğum bölümle ilgili konferans verirken tek sözümle lafı ağzına tıkmayı bilirdim... yapmadım ve ben yapmadıkça da coştukça coştu... ben istifimi bozmayıp konuşmadıkça onun kendine güveni geldi... ee benim değerimden bişey mi eksildi? hayır... tam tersi nişanlımın gözünde yerim yükseldi hayran kaldı olgunluğuma... benim değerimi o ya da başkaları ne derse desin zaten düşüremez çünkü zaten geçmişim belli hayatta yaptıklarım belli geldiğim yer ve şuan bulunduğum yer belli kendimi eşimin yengesiyle aşık atarken hayal edemiyorum çünkü eğer ben öyle bişey yaparsam işte o zaman kendimden taviz vermiş olurum... o yüzden zaten ona asla cevap vermedim her dediğini dinledim kafa salladım tamam öyle yaparım dedim geçtim... konuyu açmamnın nedeni de o değildi zaten... onun yüzünden kayınvalidemle aram bozlur diye korkmamdı... inşallah öyle bişey olmaz

Onlar her fırsatta sen çalışıyosun bilmezsin muhabbetine girmekten çekinmiyo tabi ki.

arkadaşlar bu yazdığım mesajı size de kopyalamak istedim beni anladığınız için teşekkürler

ya bu insanlar neyin kafasında anlayamadım? gerçekten herkes kötü niyetli olmuş... yahu ben kimi niye küçük göreyim... benim annem babam ilkokul mezunu... kuzenlerim asgari ücretli tekstilde çalışan ilkokul mezunu insanlar... ben kendim lisans yüksek lisans yaptım diye hayatta yükseldiğini sanan insanlardan değilim... çünkü zaten öyle yaparsam çıktığım kabuğu beğenmemiş olurum benim sülalem okumamış ama hayata tutunmuş insanlarla dolu... ben isteseydim eşimin yengesini o konuştuklarının onda biri kadar konuşturmazdım... keşke gerçekten havalı olsaydım kuzu gibi karşısında oturup işimle üniversitede okuduğum bölümle ilgili konferans verirken tek sözümle lafı ağzına tıkmayı bilirdim... yapmadım ve ben yapmadıkça da coştukça coştu... ben istifimi bozmayıp konuşmadıkça onun kendine güveni geldi... ee benim değerimden bişey mi eksildi? hayır... tam tersi nişanlımın gözünde yerim yükseldi hayran kaldı olgunluğuma... benim değerimi o ya da başkaları ne derse desin zaten düşüremez çünkü zaten geçmişim belli hayatta yaptıklarım belli geldiğim yer ve şuan bulunduğum yer belli kendimi eşimin yengesiyle aşık atarken hayal edemiyorum çünkü eğer ben öyle bişey yaparsam işte o zaman kendimden taviz vermiş olurum... o yüzden zaten ona asla cevap vermedim her dediğini dinledim kafa salladım tamam öyle yaparım dedim geçtim... konuyu açmamnın nedeni de o değildi zaten... onun yüzünden kayınvalidemle aram bozlur diye korkmamdı... inşallah öyle bişey olmaz

eltin daha şimdiden seni kıskanmaya başlamış..sana üstünlük taslıyor seni ezmeye başlayacak kaynanalık yapacak..eeee ona göre kocasının kardeşinin karısı olacaksın..böyleleri kocasına hükmettiği gibi eltiyede hükmetmek ister..hani ilk gelin yaaaa öncelik onda her konuda...sen hiiiiç tınma şekerim..sen ezmeye onu ezmeye çalış hatta mümkünse mesafeli ol..senin kazancınıda kıskanır ..eltilerden hele hele ilk gelinlerin eltiliğinden hayır gören olmamıştır..

çok saolun işte sizin gibi tecrübeli kadınlardan yardım almam lazım çünkü ben hiç bilmiyorum babamın annesi babası yoktu annemin eltisi de yoktu... hiç kayınvalide elti çatışması görmedim hayatımda... bilmiyorum ima etmeyi alttan alta laf tıkıştırmayı... bin kere söyledim gene söyleyeyim bana resmen ders verdi kaç yık yaptığım işim hakkında bir dedi tamam iki dedi tamam 3 dedi tamam... inan ben köyden gelmişim hiç bişey bilmeyen yeni gelinim... yemin ediyorum hiç ima bile etmedim kuzu kuzu dinledim yaa... ki bu kadın benden büyük de değil aynı yaş... keşke aileden tecrübeli olsaydım bu ilişkiler konusunda çok tecrübesizim çünkü

tamam işte anladı senin toy utangaç olduğunu sana yaşıt bile olsanız büyüklük taslayacak seni yönetmeye kalkacak...ah o elti benim eltim olacaktı kiiii.ben bilirdim amaaaa...dişli ol yoksa üzerler seni..benden demesi..

Benim annemin eltisi de mesela yaptiginiz birseyi anlatinca ben ders almam ders veririm der hep hep kendi bilir, benim esimin baba bir anne ayri bir abisi var onun eside sadece dugun ve nisanda gordugum biri ama hemen ben cok biliyorum moduna girdi bende cok mesafeli durdum cunku hicbirseyde yanimda yoktu o zaman hicbir seyde laf soyleyemez diye ama benim sanssizligim benim esim cok saftir hic gormez insanlari ama senin nisanlinin da sinir olmasi iyi birsey

hayatlarında bişey başarmış olmaları için ille devlet dairesin de ya da özel sektörde çalışıyor olması mı lazım?
siz haklısınız ama böyle aşağılayıcı konuşmalarla kendinizi haksız durumuna düşürüyorsunuz..
ilk mesajınızdaki alt tarafı bi ev kadını tavrınızda buna dahil..
onun dışında gerçekten kötü niyetinden eminseniz ve tavırlarından bu denli rahatsız oluyorsanız bir dahaki görüşmenizde gzelce uyarıp
devam ederse merhaba merhaba der görüşmezsiniz.. çünkü nişanlılık dönemi hiç birde bunun evlilik sonrası var..
bu arada nişanlınıza fazla güvenmeyin yarın bigün seni de haksız görebilir!

Bu ne ya yarabbim ben bile deli oldum kadina seni daha ailenin gelini olmadan kiskanmis hayirli olsun canim bence hic yüz verme araya hep mesafe koy kendini sana ispatlamaya calisiyor kumam yok demiyeceksin eltiden iyi kuma mi olur ben su anda eltimle kusum 5 yol dayandim arkamdan çevirdiği dolap lara 1 yildir konusmuyoruz kafam rahat boşver takma nisanlinda bilmiyormuş durumu zaten

Konu açıyosunuz ama olumsuz hatta olumsuz bile değil farklı bir görüş geldi mi hemen terslenmeler başlıyo.
Ozaman konu açmayın derim ben, siz konuyu farklı bi'görüş almak için mi açtınız yoksa şöyle haklısın, tü eltinize dememiz için mi?
Ayrıca " Aynı şeyi yapan eltilerden bazıları konuşmuş" denmiş ben evli bile değilim haliyle eltim kaynanam yok. Herkesin bakış açısı farklı olduğu için bu iğneleme de yersiz.

"gerçekten herkes kötü niyetli olmuş..." siz iki olumsuz cevapta böyle bi'kanıya varabiliyosanız biz de sizin için fevri, önyargılı diye düşünebiliriz. Neticede yazdıklarınızı baz alıyoruz, tanıyıp hoşlanmıyo değiliz ki kasıtlı yapalım...

Daha aileye girmeden bu kadar küçük şeylere takılırsanız siz üzülürsünüz. Bastırarak ev hanımı tek derdi gezmek diyen de sizsiniz mesela, onun gezmesi sizin gözüne niye batıyo da bunu bu konuda çok alakasızken serpiştiriyosunuz cümlelerinize.

Ben diyorum ki tecrübesini aktarmak istiyo olabilir, mizacı öyle olabilir bi'fırsat verin tanımaya hemen aman beni kıskandı moduna girerseniz olan size olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…