- 18 Şubat 2013
- 419
- 350
- 323
- Konu Sahibi kurk_mantolu_madonna
-
Kadinin seni kiskandigini kurgulayan sensin, kendince kendini ondan ustun goruyosun. Her zaman buyukler kucuklere akil verir. Allahtan memursun yani bi de yuksek statulu bir isin olsa nasil egolu olurdun kim bilir
Bence sen çok kurulmuşta gitmişsin gibi geldi... o ailenin içinde sen henüz tam girmeden önyargı ile eleştirmişsin kadını. evet belki haklısın ama o sana ne dese zaten sen aldığın önbilgiyle farklı şeye yoracaktın sanırım...
iyi ki ordinaryüs falan değilsin yoksa o cahil aileye nasıl katlanırdın bilemiyorum sevgili madonna.. siz o yüksek eğitim seviyesi ve yaptığınız doktoralar ile son derece bilgili olabilirsiniz ama evlilik, eşya seçme, ev temizleme konularında acemisiniz.. kadıncağız belli ki akıl vermek istemiş, ne demek sen kimsin? allahım ya, üniversitede mütevazilik dersi gelmeli acilen..
Bence elti vakası yaratan sensin tatlim. Maalesef onda değil ama sende bir üstünlük kurma çabası gördüm hani bole buram buram hemdee... okumusum çalışıyorum hihh sen kimsin pabucumun ev hanımı demedigin kalmis kadın icin. Kasma be gülüm kendini. . Koyver gitsin. Oda tecrübeli sonuçta bazen öyle konularda haklı olurrki şaşarsin....
Eltini bilemem tam olarak ne dedi vs.
Ancak senin tutumun da aşağılayıcı.
Ben okudum, eğitimliyim, memurum, o ev hanımı anca geziyo vs vs.
Evlilik tecrüben var mı? Yok. Evliliğin düzenini, yemeği, temizliği anca kabataslak bilebilirsin biz bekarlar gibi.
Mesleğin hakkında söylediklerini sırf laf olsun diye de söylemiş olabilir.
Sırf adı elti, kaynana diye çok çabuk bileniyoruz bence.
Şimdi annen evine temizliğe yardıma gelecek kadın için öneri de bulunsa ayy canım annem dersin ama elti, kaynana dedi mi ters anlaşılıyo nedense.
Çünkü kurulup da gidiyoruz :)
Bence hemen kötüye çekme, dur bakalım.
Hem kıskana da bilir sana zararı dokunmadıkça insanız olabilir yani biz ki çoğumuz evin en küçüğüyken sonradan çıkan kardeşimize "nerden çıktı bu yaa" demiş insanlarız.
Azcık pozitif, zaman göstersin bırak şimdi nişanlının dediklerini...
Eltiniz bi sey yapmamis. Kendini ustun goren sizsiniz. Nisanliniz da size vermis gazi vermiş gazi elti dusmani olmussunuz. biraz yere inin bence.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bizim ki ne yapacağız? Ne kadarlık eşya alacağız? Bize yardım edenler olacak mı? Buna kadar merak edip, üstüne bir de birikmimiz olduğuna dair benim ağzımdan kaçırdığımı söyleyerek iftira atmış bana, senin ki iyi niyetli mi? kötü niyetli mi bilemem ama, benim elti adayımın niyeti ortada, herkes bu süreçlerden geçerken ne yapıyorsa biz de onu yapacağız neyin merakı bu?
Bu arada bu gibi konularda (elti-görümce) mesleki eğitimi belirtme durumunu gerçekten anlayamıyorum? Şimdi eltinizin tahsili düşük olduğu için mi sizi kıskanıyor yani? Böyle olunca bi alt kademe insan mı oluyor? Siz haklısınız belki ama yazışma diliniz, kelimeleriniz sanki kendinize elti kavgası arıyormuşsunuz gibi geliyor, doğal olarak tepkiyi siz alıyorsunuz..
üstünlük kime göre neye göre,ki bu konuda konu sahibi arkadaş kendini farklı gördüğünü her fırsatta vurgulamış zaten ,ayrıca akıl vermek o söyleneni yapacaksın anlamına gelmiyor ki hepimize bir akıl veren birileri oluyor bu kadar ön yargılı olmayın derim çünkü gerçekten abartılacak bir durum yok başka davranışları olsa neyse de bundan gercekten bir şey yok
Allah yardımcın olsun arkadaşım ne diyim.. Bendede bir elti var benimle bir düğünümde herşeyi yaptı. Kendisi 10 yıllık evli nerdeyse benim düğünümde gidip kayınvalide eşime altın bozdurdu. Yani anlıycan insan görmediği yaşamadığı şeyleri evlendikten sonra yaşıyabiliyor. Değiştiremiyorsun insanları en iyisi mesafeli olmak başka türlü baş edemezsin onunla. Bana öyle geldi.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bayramdan bayrama muhatap olursun
bu şekilde daha da çatlar
kendini övsün dursun ne olacak ki
boşver idare et nişanlın da sevmiyormuş zaten
arada görüşürsün olur biter..
bence arkadaşın içinde kötülük yok kusura bakmayın ama suan kendini ustun goren diğeri (ki ustun olmadıgı halde) yani kimse kimseden üstün değildir bu bi gercekte diğer eltinin beyni okadar çalışıyo işte.Allaha binlerce sukur olsunki eltim yok ama cevremden biliyorum en azından gorumcemden hani bi tabir vardır ya 'sidik yarıştırıyorlar' resmen eltisiyle.herkes kendisini üstün görüyo aama gerçekte ikisinide bi kefeye koy denk gelirler.Sen cok fazla samimi olmayarak,kafaya takmayrak en iyisini yapıyosun arkadaşım bırak kendi çapında çırpınsın onunla o seviyede yarışacağına it bi kenara yoluna devam et))
tecrübeli olduğu için tecrübelerini aktarıyor diyen arkadaşlara katılmıyorum ben.konu sahibi kendisinden fikir istememiş ki ona şöyle yap böyle yap diyebiliyor.hatta ileri giderek mesleğiyle ilgili tavsiyelerde bulunma hakkını kendinde buluyor ,tamamen cahilce davranmış.size akıl danışmayan birine nasihat eder gibi akıl verilmez karşınızdakinin yaşı küçük olsa bile...hiç sevmediğim insan tipi. hem zaten müstakbel eşinizde sizi uyarmış yengesiyle ilgili o yüzden mesafeli davranın tavsiyede bulunacağı zaman hiç cevap vermeyin boş boş bakın konuştuğuyla kalsın .
ben oyle bir sey gormedim konu sahibinin tavrinda. Ama belli ki eltisine gicik olmus. Eltisi de gicik olunucak kadar cok ve gereksiz konusmus bence. Agirligini koyup yardima ihtiyaci oldugunda soyleyebilirdi soyyliyeceklerini, mesele sadece tecrubelerinden faydalandirmaktiysa.
Bir insanin meslegi ile atip tutarsan,o insandan daha iyi biliyor gibi tabi ki sinir bozucu olursun.
Bende sinir olurum bu tür insanlara.
Tavrini koy,fikirlerini acikca normal bi sekilde söyle.
Eltin belkide seninle yakınlaşmak için fazla konuşmuştur canım hani laf lafı açmıştır o da kendince evlilikle ilgili bilgi vermiş olabilir sana. Evlendim diye kimseyle samimi olmak zorunda değilsin ki sıkma canını. Nişanlıyken insan böyle şeyleri kafasına çok takıyo ama evlenince düşünecek zamanı bile olmuyor bu güzel günlerin keyfini çıkar
Canım hiç üzülme bak nişanlın da senin yanında olmuş olayların farkına varmış demek ki. İlerde evlendiğinizde kendisi muhakkak ki abisiyle görüşecektir ama en azından seni bu konuda zorlayacağını sanmıyorum ki yengesinden pek haz etmiyor anlaşılan. Keşke benim kayınbiraderim de beni sevmese benden nefret etse bu arada :)) Kayınvalidene gelince bence etkileneceğini zannetmiyorum etkilenecek kapasitede bir kadınsa da etkilensin zaten sen yakanı kurtarmış olursun
Haklısın arkadaşım...
Eltin bence de seni kıskanıyor. Ben kendini üstün gördüğün sonucuna ulaşmadım, sen sahip olduğun özelliklerinle bu kadından üstünsün zaten, bunu kabul edip seni takdir edeceğine sidik yarıştırmaya kalkmış.
Yarın bir gün beni küçük görüyor diye insanları sana karşı doldurmaya kalkarsa şaşırmam. Bizim insanımız mağdur görünenin yanında olmayı sever. Uzak dur. Sonunda sen kötü olursun...
Bizim ki ne yapacağız? Ne kadarlık eşya alacağız? Bize yardım edenler olacak mı? Buna kadar merak edip, üstüne bir de birikmimiz olduğuna dair benim ağzımdan kaçırdığımı söyleyerek iftira atmış bana, senin ki iyi niyetli mi? kötü niyetli mi bilemem ama, benim elti adayımın niyeti ortada, herkes bu süreçlerden geçerken ne yapıyorsa biz de onu yapacağız neyin merakı bu?
Bu arada bu gibi konularda (elti-görümce) mesleki eğitimi belirtme durumunu gerçekten anlayamıyorum? Şimdi eltinizin tahsili düşük olduğu için mi sizi kıskanıyor yani? Böyle olunca bi alt kademe insan mı oluyor? Siz haklısınız belki ama yazışma diliniz, kelimeleriniz sanki kendinize elti kavgası arıyormuşsunuz gibi geliyor, doğal olarak tepkiyi siz alıyorsunuz..
Aynı şeyi yapan eltilerden bazıları konuşmuş :)) boşverr bende de var tam aynısı hiç sallamıyorum.
sen okudun ookumadi diye uzulmus kendisini asagi goreceklerini hissetmis olabilir.ama sende oyle dusundugunu acik acik velli etmissin.kendini yuksek goren bence sensin..iyimser olup diyebikirsin aman abla okumakla adam olunmaz..insan insan olsun sende insansin vende aramizda fark yok.kulturlu olmak bambaska bisey deseydin.al birini vur otekine
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bence de...
Ev hanımı olan eltiler rahatsız olmasınlar, kırılıp üzülmesinler diye sanki bir kabahat işlemişçesine meslek sahibi olduğumuzu bile söyleyemez olduk.
Komplekse gireceklerine takdir etseler de büyüklük onlarda kalsa olmuyor mu?
Ne tuhaf insanlar var, gerçekten anlayamıyorum...
Bence de...
Ev hanımı olan eltiler rahatsız olmasınlar, kırılıp üzülmesinler diye sanki bir kabahat işlemişçesine meslek sahibi olduğumuzu bile söyleyemez olduk.
Komplekse gireceklerine takdir etseler de büyüklük onlarda kalsa olmuyor mu?
Ne tuhaf insanlar var, gerçekten anlayamıyorum...
Onlar her fırsatta sen çalışıyosun bilmezsin muhabbetine girmekten çekinmiyo tabi ki.
kızlar nişanlıyım...haftasonu nişanlımın ailesiyle vakit geçirdik baya... eltimden çok gözüm korktu ya ne yapıcam ben bu kadınla? ben okudum memurum çalışıyorum diye kendini kurmuş ta kurmuş... inanır mısınız 2 gün boyunca üstünlük taslamaya çalışmaktan çatlıcaktı... kendisi ev hanımı ama bütün gününü gezmeye adamış biri... yani çalışmak hayatta bişey yapmak gibi gayesi yok... ben farklıyım ondan diye kendini bilemiş te bilemiş... yaptığım işle ilgili bile bana akıl vermeye kalktı ya... alacağım mobilyadan evime alacağım temizlikçiye kadar akıl buyurdu bana... sanki ben kendim düşünemicem yok benim aklım sen kimsin ya... yüzüne belli etmedim kibarlığımı asla bozmadım ama içten o kadar bozuldum ki... nişanlım bile şok oldu... yengemin bilirim huyunu zaten biliyordum ama bu kadar abartacağını düşünmemiştim dedi resmen sana karşı "bak ben senden aşağı değilim ben okumadım ama senden çok biliyorum" şeyini gözümüze sokmak için kendini yırttı dedi...
sürekli konuşuyor... nişanlıma dedim ama ben onu uyarırım ileride diye...çünkü mesleğimde bile bana akıl öğretmeye kalktı ya resmen... ileride onunla sorun yaşamaktan korkuyorum... onu umursamam açıkçası hiç sallamıyorum ama onunla aramız soğuduğu için kayınvalidenin de bundan etkilenmesinden korkuyorum... genel anlamda baktığımda iyi niyetli bi kadın kayınvalidem... ama o elti çenesiyle kadını parmağında döndürecek potansiyele sahip...
nişanlım zaten taa çıkarkenden uyarmıştı beni abimin eşiyle samimi olma diye... çünkü nişanlımda sevmiyor yengesini nefret ediyor ben bilirim huyundan... ona bişeyini sakın anlatma çok dedikoducudur herkese anlatır demişti ama ben inanın bu kadarını beklememiştim... çok iyi niyetli gitmiştim ama gözüm korktu ya bende şirretlik yok çünkü ben başedemem şirret insanlarla
eltin daha şimdiden seni kıskanmaya başlamış..sana üstünlük taslıyor seni ezmeye başlayacak kaynanalık yapacak..eeee ona göre kocasının kardeşinin karısı olacaksın..böyleleri kocasına hükmettiği gibi eltiyede hükmetmek ister..hani ilk gelin yaaaa öncelik onda her konuda...sen hiiiiç tınma şekerim..sen ezmeye onu ezmeye çalış hatta mümkünse mesafeli ol..senin kazancınıda kıskanır ..eltilerden hele hele ilk gelinlerin eltiliğinden hayır gören olmamıştır..
çok saolunişte sizin gibi tecrübeli kadınlardan yardım almam lazım çünkü ben hiç bilmiyorum babamın annesi babası yoktu annemin eltisi de yoktu... hiç kayınvalide elti çatışması görmedim hayatımda... bilmiyorum ima etmeyi alttan alta laf tıkıştırmayı... bin kere söyledim gene söyleyeyim bana resmen ders verdi kaç yık yaptığım işim hakkında bir dedi tamam iki dedi tamam 3 dedi tamam... inan ben köyden gelmişim hiç bişey bilmeyen yeni gelinim... yemin ediyorum hiç ima bile etmedim kuzu kuzu dinledim yaa... ki bu kadın benden büyük de değil aynı yaş... keşke aileden tecrübeli olsaydım bu ilişkiler konusunda çok tecrübesizim çünkü
Benim annemin eltisi de mesela yaptiginiz birseyi anlatinca ben ders almam ders veririm der hep hep kendi bilir, benim esimin baba bir anne ayri bir abisi var onun eside sadece dugun ve nisanda gordugum biri ama hemen ben cok biliyorum moduna girdi bende cok mesafeli durdum cunku hicbirseyde yanimda yoktu o zaman hicbir seyde laf soyleyemez diye ama benim sanssizligim benim esim cok saftir hic gormez insanlari ama senin nisanlinin da sinir olmasi iyi birsey[/QUO
beni anladığın için saol... inş senin eşin de görür bazı şeyleri... çünkü nişanlım arkamda olmasaydı cidden kötü hissederdim
ilk önce olumsuz yorum yapan arkadaşlara cevap vermek istedim... kimi arkadaşlar benim kendimi işim var okudum diye üstün gördüğümü söylemişsiniz... ilk konumu okursanız ben apzında sakızla benim karşımda laubali laubali konuşan satıcı kızlara "sen" diyemeyip "siz" diye hitap edip, naifliğim yüzünden bu tarz insanlardan saygı görmeyen bi insanım... insanlar benim naifliğimden kibarlığımdan konuşurken ki karşımdakine verdiğim yüceltme duygusundan ötürü beni öyle "kolay lokma" görürler ki bana sizli bizli konuşma gereği duymazlar.. ilk konum buydu bi okuyun isterseniz... ben hayatında meziyetlerini sayarak övünerek insanların yanında anlatıp üstünlük taslayan biri olmadım olmam da... eltim olacak bayan karşımda ben ağzımı dahi açmadım gerek mesleğimle gerek kuracağım evle patır patır atıp tutarken kendini sanki vali yardımcısımış gibi överken ağzımı açıp tek kelime bile etmedim bir kere bile geçmişimden kendimden bahsetmedim... hep tebessümle dinledim... nişanlımda zaten benim bu tavrımdan dolayı mahçup oldu sen ne kadar asil bı kızsın die... çünkü hiç tebebbüsümü bozmadan dinledim ağzımı açmadım... benim buraya öyle bi uslup la yazmamnın nedeni dolmam ona kırılmasın die belli edemediğim tepkimi tüm doğallığıyla buraya yazdım... ki ben hayatta hep kaybediyorum kaybedicem de... çünkü hayatımda bir kez bile kendimi kanıtlama çabasına girmedim çünkü gerek yok allaha şükür...kaybedeceğim nokta şu ki bu tarz hayatlarında en ufak şey başaramamış içinde kompleks olan insanlar karşımda saatlerce konuşacaklar ben yine aynı tebessümümle dinleyeceğim ve sırf onlar yine de kırılmasın dargınlık olmasın die içime atıp iyilik ben de kalsın diyeceğim...
kızlar nişanlıyım...haftasonu nişanlımın ailesiyle vakit geçirdik baya... eltimden çok gözüm korktu ya ne yapıcam ben bu kadınla? ben okudum memurum çalışıyorum diye kendini kurmuş ta kurmuş... inanır mısınız 2 gün boyunca üstünlük taslamaya çalışmaktan çatlıcaktı... kendisi ev hanımı ama bütün gününü gezmeye adamış biri... yani çalışmak hayatta bişey yapmak gibi gayesi yok... ben farklıyım ondan diye kendini bilemiş te bilemiş... yaptığım işle ilgili bile bana akıl vermeye kalktı ya... alacağım mobilyadan evime alacağım temizlikçiye kadar akıl buyurdu bana... sanki ben kendim düşünemicem yok benim aklım sen kimsin ya... yüzüne belli etmedim kibarlığımı asla bozmadım ama içten o kadar bozuldum ki... nişanlım bile şok oldu... yengemin bilirim huyunu zaten biliyordum ama bu kadar abartacağını düşünmemiştim dedi resmen sana karşı "bak ben senden aşağı değilim ben okumadım ama senden çok biliyorum" şeyini gözümüze sokmak için kendini yırttı dedi...
sürekli konuşuyor... nişanlıma dedim ama ben onu uyarırım ileride diye...çünkü mesleğimde bile bana akıl öğretmeye kalktı ya resmen... ileride onunla sorun yaşamaktan korkuyorum... onu umursamam açıkçası hiç sallamıyorum ama onunla aramız soğuduğu için kayınvalidenin de bundan etkilenmesinden korkuyorum... genel anlamda baktığımda iyi niyetli bi kadın kayınvalidem... ama o elti çenesiyle kadını parmağında döndürecek potansiyele sahip...
nişanlım zaten taa çıkarkenden uyarmıştı beni abimin eşiyle samimi olma diye... çünkü nişanlımda sevmiyor yengesini nefret ediyor ben bilirim huyundan... ona bişeyini sakın anlatma çok dedikoducudur herkese anlatır demişti ama ben inanın bu kadarını beklememiştim... çok iyi niyetli gitmiştim ama gözüm korktu ya bende şirretlik yok çünkü ben başedemem şirret insanlarla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?