- Konu Sahibi kurk_mantolu_madonna
-
Benimde kaynim nisanli eltim olucak buyuk eltiler kucugu kiskanirmis gercekten kendimden soyluyorum ona iyi deseler bile deli oluyorum doganin kanunu bu sen iyi ol fesatlik yapma iyi gecin arkadas ol onu yanilt yuz vermemeyle eline bisey gecmiyo onun kocasi senin abin onunda gozunden dusme bosver sen iyi ol ne diyosa tamam de
O evlenmiş az çok tecrübesi var diye yardımcı olmaya çalışıyordur belki
Siz şimdiden elti diye karşı taraf olarak görüyosunuz sanırım
Ondan böyle algıladınız
Ama şimdi susar dinlerim ilerde uyarırım diye bişey yok
Nasıl başlarsan öyle gider
Hoşlanmadıysan merhaba de geç, ben memurum da kıskandı da ondan böyle diye kendini bilemene gerek yok
Net olmak lazım her zaman herkese
Sen iyi ol oda olur
Tüm yorumları okumadım ama bu arkadaşa katılıyorum..zamanında tavrını koy ilerisi daha sorun olur...Bazı insanlar zordur..herseyi bilir ve yönetmek isterler basta Susarsan ona seni yönetmesi ni öğretmiş olursun..her lafına laf verirsen de sidik yarıştırmış olursun...nişanlın da sevmediği ne göre sanslısın az görüşürsün
Buna katılmıyorum işte...bence bu iyi kötü olma meselesi değil...Bazı insanlar Narsist tir bazıları obsesif..yani hep bana diyenler ve cevresini baskı altına almak isteyen kişilikleri vardır..kişilik çatışması bu
ben de eskiden elti konularına şaşırırdım güler geçerdim insanın başına gelmeyince anlayamıyormuş... ben çok iyi niyuetli yazmıştım... birisi memurluğumu vurguladığımı söylemiş ben memur değil bir öğretmenim... eğitimciyim...zaten eltimin karşısında susmamın onu hoş görmemin hoş tutmamın nedeni de bu ben insan psikolojisini biliyorum çünkü... burada samimi bir ortam var sanal ortam diye o anki duygu patlamamla yazdım sadece... ne diyim size tek dileğim Allah benim eltim mizacında eltiler görümcüler kayınvalideler versin size... baksanıza daha tanımadan onu melek beni şeytan ilan ettiniz onun gibi melek insanlar çıksın karşınıza hep arkadaşlarım :)
He amin amin siz öyle dediniz ya kesin tutar:)
Arkadaşım işinize farklı görüş almak gelmiyosa konu açmanızdaki mantık nedir?
Biri demiş boşver bilmişleri, biri demiş onlar da senin eltin gibi ondan...
Ben de okudum üniversiteyi, elti adayım da var tanıştım da ilk görüş olarak ben de ısınmadım ama ilk yorumumda ne dedim fevri davranmayın. Çok zor şeyler değil bunlar bu kadar esmeye gerek yok.
Bu nasıl konu, bunlar nasıl cevaplar yani...
Kendinizi doldurup, kendi kendinizi yiyin eltinize de bol bol gülümseyin sonra burada ama sen de şöyle yapıyosun deyince esin gürleyin.
Çok güzel.
Benim en güzel "duam" Allah karşınıza kendiniz gibisini çıkarsındır. Tavsiye ederim :)
amiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn keşke Allah karşıma hep benim gibileri çıkarsa :) gece gece o kadar mutlu oldum ki böyle bi dua aldığıma... tabi ben kadar mükemmeller çıkarmasın hep ben en mükemmel en kültürlü en bilgili kalayım da ev hanımlarını küçük görmeye devam edebileyim :)
ben de eskiden elti konularına şaşırırdım güler geçerdim insanın başına gelmeyince anlayamıyormuş... ben çok iyi niyuetli yazmıştım... birisi memurluğumu vurguladığımı söylemiş ben memur değil bir öğretmenim... eğitimciyim...zaten eltimin karşısında susmamın onu hoş görmemin hoş tutmamın nedeni de bu ben insan psikolojisini biliyorum çünkü... burada samimi bir ortam var sanal ortam diye o anki duygu patlamamla yazdım sadece... ne diyim size tek dileğim Allah benim eltim mizacında eltiler görümcüler kayınvalideler versin size... baksanıza daha tanımadan onu melek beni şeytan ilan ettiniz onun gibi melek insanlar çıksın karşınıza hep arkadaşlarım :)
Kadinin seni kiskandigini kurgulayan sensin, kendince kendini ondan ustun goruyosun. Her zaman buyukler kucuklere akil verir. Allahtan memursun yani bi de yuksek statulu bir isin olsa nasil egolu olurdun kim bilir
benimki de evlenmeye karar verdiğimizde bize oturup bir sürü nasihat vermişti. öyle yapın böyle yapın bilmemne diye. en son düğün günü saat kaçta kuaföre gideceğime bile karışmaya kalktı .
karışamayacağını anlayınca pısıp oturuyolar. sen hiç sallama he de geç .
işte kaynanann sessiz sakin olduğu için..eeee illa bir kaynanalık yapan olacak küçük eltiye..bu misyonu eltin ilk olduğu için üstlenmiş..hep kıskanırlar..aldığına verdiğine parana evine hele hele kocanın seninle arası iyiyse..aman aman...sen sen ol sakın kocanla aranda tatsız tuzsuz bir şey geçerse eltine söyleme için için sevinir..başkalarına da söyleme böyle eltilerin kulağı her yerde olur..
kızlar nişanlıyım...haftasonu nişanlımın ailesiyle vakit geçirdik baya... eltimden çok gözüm korktu ya ne yapıcam ben bu kadınla? ben okudum memurum çalışıyorum diye kendini kurmuş ta kurmuş... inanır mısınız 2 gün boyunca üstünlük taslamaya çalışmaktan çatlıcaktı... kendisi ev hanımı ama bütün gününü gezmeye adamış biri... yani çalışmak hayatta bişey yapmak gibi gayesi yok... ben farklıyım ondan diye kendini bilemiş te bilemiş... yaptığım işle ilgili bile bana akıl vermeye kalktı ya... alacağım mobilyadan evime alacağım temizlikçiye kadar akıl buyurdu bana... sanki ben kendim düşünemicem yok benim aklım sen kimsin ya... yüzüne belli etmedim kibarlığımı asla bozmadım ama içten o kadar bozuldum ki... nişanlım bile şok oldu... yengemin bilirim huyunu zaten biliyordum ama bu kadar abartacağını düşünmemiştim dedi resmen sana karşı "bak ben senden aşağı değilim ben okumadım ama senden çok biliyorum" şeyini gözümüze sokmak için kendini yırttı dedi...
sürekli konuşuyor... nişanlıma dedim ama ben onu uyarırım ileride diye...çünkü mesleğimde bile bana akıl öğretmeye kalktı ya resmen... ileride onunla sorun yaşamaktan korkuyorum... onu umursamam açıkçası hiç sallamıyorum ama onunla aramız soğuduğu için kayınvalidenin de bundan etkilenmesinden korkuyorum... genel anlamda baktığımda iyi niyetli bi kadın kayınvalidem... ama o elti çenesiyle kadını parmağında döndürecek potansiyele sahip...
nişanlım zaten taa çıkarkenden uyarmıştı beni abimin eşiyle samimi olma diye... çünkü nişanlımda sevmiyor yengesini nefret ediyor ben bilirim huyundan... ona bişeyini sakın anlatma çok dedikoducudur herkese anlatır demişti ama ben inanın bu kadarını beklememiştim... çok iyi niyetli gitmiştim ama gözüm korktu ya bende şirretlik yok çünkü ben başedemem şirret insanlarla
Eskiden lise mezunu bulmak zorken,şimdi iki yıl bile okuyan üniversite mezunu biliyorsun.Ama ne okumak insana insanlık anlamında birşey katıyor,ne de okumamak insanın insanlığını azaltıyor.Keşke herkes okusa.Mesleki açıdan bir kariyerleri olur.Ama nice maddiyattan,hayata karşı olumsuzluklardan okuyamamış aklı selim sahibi hayat tecrübeleri edinmiş insanlarımız da var.Bunları neden mi söylüyorum,çünkü her ne kadar kabul etmesen de,şu yazdığın cümlelerin içinde bile,sen ve nişanlının okumakla ev kadını olmak arasında bir kıyaslama fikrine sahipsiniz.Benim gördüğüm bu.Elti adayın,tam da senin bahsettiğin gibi rahatsız edici,bilgiçlik taslayıcı tavırlarda bulunmuştur.Haklısındır.Ama herkesin hayattaki öncelikleri,fikir yapıları,davranış şekilleri farklıdır.Kendini kanıtlama derdindedir.Ben bilirim havalarındadır.İnsanları oldukları gibi kabul etmektir OLGUNLUK.Kimseyi değiştiremeyiz.Bize uymuyorsa rahatsızlığımızı kırmadan DİLE GETİRİR veya muhattap olmaz araya mesafe koyarız.Şöyle de bir ayrıntı var.Senin henüz nişanlın olan kişi,abisinin eşini sana kötüleyerek bir ön yargı oluştumuş kafanda.Erkeklerin bakış açıları beklentileri farklıdır.Tek taraflı bakmamak gerekir.Kadın kendini ifade de edememiş olabilir.Senden olumsuz bir elektrikte almış olabilir.Ya da çok içten davranmışsındır da,aklınca sana akıl verip yengelik yapmışta olabilir.Aynı nişanlının dediği huylara da sahip olabilir.Kayınvalidemi etkiler diyorsun da,kendin zaten belirtmişsin.Geçmişim,bulunduğum yer belli.Yani isteyen istediği kadar kötülerse kötülesin senin duruşun,kayınvalidene tavrındır aslolan.Sen iyi olduğun halde,eltinin etkisinde kalmasından korkuyorsan kayınvalidenin,o da onun sorunu.Onun bunun etkisinde kalan insan,zaten ne kadar güven veriri ki?.ya bu insanlar neyin kafasında anlayamadım? gerçekten herkes kötü niyetli olmuş... yahu ben kimi niye küçük göreyim... benim annem babam ilkokul mezunu... kuzenlerim asgari ücretli tekstilde çalışan ilkokul mezunu insanlar... ben kendim lisans yüksek lisans yaptım diye hayatta yükseldiğini sanan insanlardan değilim... çünkü zaten öyle yaparsam çıktığım kabuğu beğenmemiş olurum benim sülalem okumamış ama hayata tutunmuş insanlarla dolu... ben isteseydim eşimin yengesini o konuştuklarının onda biri kadar konuşturmazdım... keşke gerçekten havalı olsaydım kuzu gibi karşısında oturup işimle üniversitede okuduğum bölümle ilgili konferans verirken tek sözümle lafı ağzına tıkmayı bilirdim... yapmadım ve ben yapmadıkça da coştukça coştu... ben istifimi bozmayıp konuşmadıkça onun kendine güveni geldi... ee benim değerimden bişey mi eksildi? hayır... tam tersi nişanlımın gözünde yerim yükseldi hayran kaldı olgunluğuma... benim değerimi o ya da başkaları ne derse desin zaten düşüremez çünkü zaten geçmişim belli hayatta yaptıklarım belli geldiğim yer ve şuan bulunduğum yer belli kendimi eşimin yengesiyle aşık atarken hayal edemiyorum çünkü eğer ben öyle bişey yaparsam işte o zaman kendimden taviz vermiş olurum... o yüzden zaten ona asla cevap vermedim her dediğini dinledim kafa salladım tamam öyle yaparım dedim geçtim... konuyu açmamnın nedeni de o değildi zaten... onun yüzünden kayınvalidemle aram bozlur diye korkmamdı... inşallah öyle bişey olmaz
benimki de evlenmeye karar verdiğimizde bize oturup bir sürü nasihat vermişti. öyle yapın böyle yapın bilmemne diye. en son düğün günü saat kaçta kuaföre gideceğime bile karışmaya kalktı .
karışamayacağını anlayınca pısıp oturuyolar. sen hiç sallama he de geç .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?