- 5 Ekim 2012
- 268
- 53
- 123
- Konu Sahibi kurk_mantolu_madonna
-
bana çok tanıdık geldi nedense :))
her şeye karışır özellikle evimin düzenine bunu buraya koyun şu şurda daha güzel olur falan ben istemediğim hiç bişeyin yerini değiştirtmem ona ev benim kendi evinde nereye koymak istiyorsa koysun. sömestrda bize geldi çocuklarıyla ( ayrı şehirlerdeyiz 1 yıldır önceden aynı binadaydık) ben işteyken gardolabımı baştan düzenlemiş ki hiç dağınık değildi kıyafetlerim askıda renk sıralamasında katlı olanlarda ince kazaklar kalın kazaklar iç badileri falan diye katagorilere ayrılmış renklerine göre karlanıp sıralanmış falan sen bunları boz tekrar yap yaprığı bir değişilikte yok benimkinin aynısı akşam eve bi geldim canım sana gardolabını düzenledim sen çalışıyorsun yapamıyorsundur dedim dedi burdayken bir yararım dokunsun dedi şok oldum hiç gerek yoktu dağınık değildiki dedim olsun canım dedi neyse misafir gelmiş kırmıyım dedim salona geçtim onlar dönünce eşime rahatsızlığımı söyledim yatak odama girip çamaşırlarımı katlaması hiç hoş değil dedim dağınık falan olsa neyse iyi niyetlidir derim. mutfağımdada kullanmadığım misafir tabakları 2 dolaptaydı dolaba tıkıştırmış sana yer açtım dedi gittikten sonra onlarıda eski düzenine eşime sokturdum söylene söylene eşek ölüsü gibi tabakları bi dolaba sokuşturmuş bir kase için tüm dolabı boşatmam gerekiyor dolap o kadar yükü taşıyamaz diye araya çizgini koy mesafeni sağlam tut onlar aştıkça sen kalınlaştır çizgini
ilk önce olumsuz yorum yapan arkadaşlara cevap vermek istedim... kimi arkadaşlar benim kendimi işim var okudum diye üstün gördüğümü söylemişsiniz... ilk konumu okursanız ben apzında sakızla benim karşımda laubali laubali konuşan satıcı kızlara "sen" diyemeyip "siz" diye hitap edip, naifliğim yüzünden bu tarz insanlardan saygı görmeyen bi insanım... insanlar benim naifliğimden kibarlığımdan konuşurken ki karşımdakine verdiğim yüceltme duygusundan ötürü beni öyle "kolay lokma" görürler ki bana sizli bizli konuşma gereği duymazlar.. ilk konum buydu bi okuyun isterseniz... ben hayatında meziyetlerini sayarak övünerek insanların yanında anlatıp üstünlük taslayan biri olmadım olmam da... eltim olacak bayan karşımda ben ağzımı dahi açmadım gerek mesleğimle gerek kuracağım evle patır patır atıp tutarken kendini sanki vali yardımcısımış gibi överken ağzımı açıp tek kelime bile etmedim bir kere bile geçmişimden kendimden bahsetmedim... hep tebessümle dinledim... nişanlımda zaten benim bu tavrımdan dolayı mahçup oldu sen ne kadar asil bı kızsın die... çünkü hiç tebebbüsümü bozmadan dinledim ağzımı açmadım... benim buraya öyle bi uslup la yazmamnın nedeni dolmam ona kırılmasın die belli edemediğim tepkimi tüm doğallığıyla buraya yazdım... ki ben hayatta hep kaybediyorum kaybedicem de... çünkü hayatımda bir kez bile kendimi kanıtlama çabasına girmedim çünkü gerek yok allaha şükür...kaybedeceğim nokta şu ki bu tarz hayatlarında en ufak şey başaramamış içinde kompleks olan insanlar karşımda saatlerce konuşacaklar ben yine aynı tebessümümle dinleyeceğim ve sırf onlar yine de kırılmasın dargınlık olmasın die içime atıp iyilik ben de kalsın diyeceğim...
Bence siz cevrenizdekilerin size yeterli degeri vermedigini dusunuyorsunuz. Ilk actiginiz konuyuda biliyorum . Siz pasif davrandiginiz icin iliskilerinizde size saygi duyulmadigini hissediyorsunuz. Bu da sizi etkilemis. Eltinizin tecrubelerini, bilgilerini iyi pazarlamis olmasi sizin de pasif kalmaniz sizi sinirlendirmis. Aslinda cevrenize karsi pasif kaldikca icinize atiyorsunuz ve sizden daha aktif biriyle karsilasinca bozuluyorsunuz diye dusunuyorum. Elti olayinizda buna benzemis. Eltiniz sizden baskin bir karakter ve siz sustukca aslinda sorun edilmeyecek seyleri bile kafaniza takip eltinize kinleneceksiniz. Iliskilerinizde biraz daha aktif olun. Susmak yerine gore guzeldir. Ama her susuş naiflik veya mutevazilik degildir.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kadinin seni kiskandigini kurgulayan sensin, kendince kendini ondan ustun goruyosun. Her zaman buyukler kucuklere akil verir. Allahtan memursun yani bi de yuksek statulu bir isin olsa nasil egolu olurdun kim bilir
Bence sen çok kurulmuşta gitmişsin gibi geldi... o ailenin içinde sen henüz tam girmeden önyargı ile eleştirmişsin kadını. evet belki haklısın ama o sana ne dese zaten sen aldığın önbilgiyle farklı şeye yoracaktın sanırım...
iyi ki ordinaryüs falan değilsin yoksa o cahil aileye nasıl katlanırdın bilemiyorum sevgili madonna.. siz o yüksek eğitim seviyesi ve yaptığınız doktoralar ile son derece bilgili olabilirsiniz ama evlilik, eşya seçme, ev temizleme konularında acemisiniz.. kadıncağız belli ki akıl vermek istemiş, ne demek sen kimsin? allahım ya, üniversitede mütevazilik dersi gelmeli acilen..
Bence elti vakası yaratan sensin tatlim. Maalesef onda değil ama sende bir üstünlük kurma çabası gördüm hani bole buram buram hemdee... okumusum çalışıyorum hihh sen kimsin pabucumun ev hanımı demedigin kalmis kadın icin. Kasma be gülüm kendini. . Koyver gitsin. Oda tecrübeli sonuçta bazen öyle konularda haklı olurrki şaşarsin....
Eltini bilemem tam olarak ne dedi vs.
Ancak senin tutumun da aşağılayıcı.
Ben okudum, eğitimliyim, memurum, o ev hanımı anca geziyo vs vs.
Evlilik tecrüben var mı? Yok. Evliliğin düzenini, yemeği, temizliği anca kabataslak bilebilirsin biz bekarlar gibi.
Mesleğin hakkında söylediklerini sırf laf olsun diye de söylemiş olabilir.
Sırf adı elti, kaynana diye çok çabuk bileniyoruz bence.
Şimdi annen evine temizliğe yardıma gelecek kadın için öneri de bulunsa ayy canım annem dersin ama elti, kaynana dedi mi ters anlaşılıyo nedense.
Çünkü kurulup da gidiyoruz :)
Bence hemen kötüye çekme, dur bakalım.
Hem kıskana da bilir sana zararı dokunmadıkça insanız olabilir yani biz ki çoğumuz evin en küçüğüyken sonradan çıkan kardeşimize "nerden çıktı bu yaa" demiş insanlarız.
Azcık pozitif, zaman göstersin bırak şimdi nişanlının dediklerini...
Eltiniz bi sey yapmamis. Kendini ustun goren sizsiniz. Nisanliniz da size vermis gazi vermiş gazi elti dusmani olmussunuz. biraz yere inin bence.
hay maaşallah sen nasıl sakin kalabildin bu durumda yaaa
benden izinsiz düzenliyorum ayağına dolabımı karıştırsın anında kavgaya tutuşurum valla bu ne terbiyesizlik bee
bence arkadaşın içinde kötülük yok kusura bakmayın ama suan kendini ustun goren diğeri (ki ustun olmadıgı halde) yani kimse kimseden üstün değildir bu bi gercekte diğer eltinin beyni okadar çalışıyo işte.Allaha binlerce sukur olsunki eltim yok ama cevremden biliyorum en azından gorumcemden hani bi tabir vardır ya 'sidik yarıştırıyorlar' resmen eltisiyle.herkes kendisini üstün görüyo aama gerçekte ikisinide bi kefeye koy denk gelirler.Sen cok fazla samimi olmayarak,kafaya takmayrak en iyisini yapıyosun arkadaşım bırak kendi çapında çırpınsın onunla o seviyede yarışacağına it bi kenara yoluna devam et))
Allah hepimizi bu kötü huylu eltilerden korusun bendede var birtane...hayatimda onun kadar kompleksli insan görmedim...aninda surati düser kiskaninca...hemen belli eder...sen kendi hayatina bak...kendi planlarina...bosver herkesi..catlayan devam catlasin gün gelir bir hic olur catlamaktan...devam etsinler....
neden görümcem kayınvalidem dememiş memursun bide yüksek bişey olsan demişsin kolaysa sende ol sınava gir bu zamanda memurluk öyle kolay değil hemde sanırım sende ev hanımısın.
benimki de evlenmeye karar verdiğimizde bize oturup bir sürü nasihat vermişti. öyle yapın böyle yapın bilmemne diye. en son düğün günü saat kaçta kuaföre gideceğime bile karışmaya kalktı .
karışamayacağını anlayınca pısıp oturuyolar. sen hiç sallama he de geç .
aynen aynen benimkide çok karışır
canımmmm bak işinize karışmak gibi olmasın ama onu öyle yapma, bunu buraya asma, öyle oturma, böyle giyinme vs vs
sorma yaa ne zaman aramız iyi olsa sayesinde kavga ederken buluyoruz kendimizinapıyo ediyo hiç anlamıyorum
zaten biz kavga edince o bütün seslerimizi yukardan duyuyo :2:
benimki sağolsun hep antrede yapar kavgayı. sonra naklen yukarda dinlemece işte
bana çok tanıdık geldi nedense :))
her şeye karışır özellikle evimin düzenine bunu buraya koyun şu şurda daha güzel olur falan ben istemediğim hiç bişeyin yerini değiştirtmem ona ev benim kendi evinde nereye koymak istiyorsa koysun. sömestrda bize geldi çocuklarıyla ( ayrı şehirlerdeyiz 1 yıldır önceden aynı binadaydık) ben işteyken gardolabımı baştan düzenlemiş ki hiç dağınık değildi kıyafetlerim askıda renk sıralamasında katlı olanlarda ince kazaklar kalın kazaklar iç badileri falan diye katagorilere ayrılmış renklerine göre karlanıp sıralanmış falan sen bunları boz tekrar yap yaprığı bir değişilikte yok benimkinin aynısı akşam eve bi geldim canım sana gardolabını düzenledim sen çalışıyorsun yapamıyorsundur dedim dedi burdayken bir yararım dokunsun dedi şok oldum hiç gerek yoktu dağınık değildiki dedim olsun canım dedi neyse misafir gelmiş kırmıyım dedim salona geçtim onlar dönünce eşime rahatsızlığımı söyledim yatak odama girip çamaşırlarımı katlaması hiç hoş değil dedim dağınık falan olsa neyse iyi niyetlidir derim. mutfağımdada kullanmadığım misafir tabakları 2 dolaptaydı dolaba tıkıştırmış sana yer açtım dedi gittikten sonra onlarıda eski düzenine eşime sokturdum söylene söylene eşek ölüsü gibi tabakları bi dolaba sokuşturmuş bir kase için tüm dolabı boşatmam gerekiyor dolap o kadar yükü taşıyamaz diye araya çizgini koy mesafeni sağlam tut onlar aştıkça sen kalınlaştır çizgini
aynen eşimin hatrı işte misafir evimde huzur bozmuyim dedim ama yüz ifademde bozulduğum gayet rahat belli oluyordu. yaa bide sabah işe giderken yatak odamın kapısını kapalı tutuyordum sonuçta mahremiyet bölgesi orası geceliklerim gibi özel eşyalarımın bulunduğu bi mekan nasıl sormadan rahatça karıştırıp sonrada tekrar yerşeltirme yüzünü buldun kendinde şok oldum resmen görünce
arkadaşlar hep derim "eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar" die... ben kendimi ne kadar anlatmaya çalışırsam çalışayım sizler gibi eltilerinden çekmiş insanlar dışında anlayan olmayacak beni... ya sanki biz onunla vakit geçirirken orada bizimleymiş gibi neler neler yazmışlar ya inanılır gibi değil :) ama benim içim rahat ben kendimi biliyorum ve hep bilicem... o istediği gibi bana üstünlük taslamaya işime karışmaya devam etsin benim eşim kayınvalidem yanımda... dedim ya size nişanlım çok utandı mahçup oldu die.. annesine demiş kızı bir kelime konuşturmadı işini bile öğretmeye kalktı defalarrca lafı ağzına tıktı ama madonna hiç istifini bozmadı diye... annesi de şey demiş "oğlum ben abinin hatrından yıllardır çekiyorum ama siz çekmeyin madonna çekmek zorunda değil... eviniz yolunuz ayrı küsmeyin de samimi de olmayın " demiş... ki kayınvalidem öyle bi insan çok iyi niyetli eltimin gözünün içine bakıyor tatsızlık olmasın die... benim arkamda nişanlım ve kayınvalidem olduktan sonra içim rahat çünkü yedi sülaleri biliyor onun huyunu...ee beni de zamanla daha iyi tanıyacaklar zaten... yani kayınvalidemn bu sözlerinden sonra inanın çok rahatladım... saolun desteğiniz için kızlar
tabi canım çekmeyen ne bilsin. insanlar senin mesleğinle hava attığını düşündüler ama ben katılmıyorum. sonuçta aynı tarz elti bende olduğu için gayet iyi anlıyorum senihem azcıkda havan olucak yani sonuçta memur olmak kolaymı. bak ben bu sene yine giricem kpssye rabbim inşallah dualarımı görür.
bu arada eşin ve annesinin yanında olması süper. Allah'ıma bin şükür benimkilerde öyle. sen bakma eltine o evlendiğinden beri öyle diyo herkes
ki bi de yukarıdaki yorumlarda defalarca yazdım ben ilkokul mezunu anne babanın çocuğuyum sülalem desen asgari ücretle kendi yağlarında geçinen insanlar... ben paşa çocuğu muyum işimle mişimle övünecek en çok buna içerledim yaa... öyle bişey yapsam bırak eşimin yengesini kendi çıktığım yumurtaya ihanet etmek olur... ben sadece olayı daha iyi anlasınlar die o ayrıntıları verdim ki öğretmenim die bile yazmadım öğretmenliğini vurgulamış demesinler die memurum dedim geçtim... ama gerçekten insanlar anladığı gibi anlıyor... anlasınlar... sana da arkadaşım allah bol sabır ve şans versin... kpss için sana dua ettim inan gnlüne göre olsun herşey
birincisi ablam olacak yaşta ve tecrübede olsa zaten yine de kırılmazdım... benle aynı yaşta kendisi... ki sanki kırıldım da belli mi ettim ona ya da en ufak bi yüz mü astım ya da bişey mi dedim... çok garip sanki 2 gün onla beraberken siz de yanımdaydınız da onu küçük gördüğümü açık açık belli etmişsin demişsin... pardon böyle bir kanıya nasıl vardınız? bi kaç yorum yukarıdaki alıntılarımla cevapadığım şeylere bakarsanız hep tebbüs ettiğimi gıkımı çıkarmadığımı hep yazdım... konumdaki ilk yazımda içimi döktüm sinirimi boşaltıp yazdım diye onunla konuşurken de bu tavırda olduğumu nerden anlayabilirsiniz? ki kaç kere belirttim asla ama asla yüzümü asmadığımı o konuşurken gıkımı çıkartmadığımı... ne diyim Allah sana da benim eltim gibi masum iyi niyetli ağzından bal damlayan elti görümce vs versin baksana demekki sin böyle bir insanı hoş görecek sevecek erdemdesiniz...ama kusura bakma hem dışımdan ona saygıyla yaklaşıp bir kelime etmeyip sineye çekip hem de içimden mevlana gibi ne olursan ol gel diyemeceğim...
kızlar nişanlıyım...haftasonu nişanlımın ailesiyle vakit geçirdik baya... eltimden çok gözüm korktu ya ne yapıcam ben bu kadınla? ben okudum memurum çalışıyorum diye kendini kurmuş ta kurmuş... inanır mısınız 2 gün boyunca üstünlük taslamaya çalışmaktan çatlıcaktı... kendisi ev hanımı ama bütün gününü gezmeye adamış biri... yani çalışmak hayatta bişey yapmak gibi gayesi yok... ben farklıyım ondan diye kendini bilemiş te bilemiş... yaptığım işle ilgili bile bana akıl vermeye kalktı ya... alacağım mobilyadan evime alacağım temizlikçiye kadar akıl buyurdu bana... sanki ben kendim düşünemicem yok benim aklım sen kimsin ya... yüzüne belli etmedim kibarlığımı asla bozmadım ama içten o kadar bozuldum ki... nişanlım bile şok oldu... yengemin bilirim huyunu zaten biliyordum ama bu kadar abartacağını düşünmemiştim dedi resmen sana karşı "bak ben senden aşağı değilim ben okumadım ama senden çok biliyorum" şeyini gözümüze sokmak için kendini yırttı dedi...
sürekli konuşuyor... nişanlıma dedim ama ben onu uyarırım ileride diye...çünkü mesleğimde bile bana akıl öğretmeye kalktı ya resmen... ileride onunla sorun yaşamaktan korkuyorum... onu umursamam açıkçası hiç sallamıyorum ama onunla aramız soğuduğu için kayınvalidenin de bundan etkilenmesinden korkuyorum... genel anlamda baktığımda iyi niyetli bi kadın kayınvalidem... ama o elti çenesiyle kadını parmağında döndürecek potansiyele sahip...
nişanlım zaten taa çıkarkenden uyarmıştı beni abimin eşiyle samimi olma diye... çünkü nişanlımda sevmiyor yengesini nefret ediyor ben bilirim huyundan... ona bişeyini sakın anlatma çok dedikoducudur herkese anlatır demişti ama ben inanın bu kadarını beklememiştim... çok iyi niyetli gitmiştim ama gözüm korktu ya bende şirretlik yok çünkü ben başedemem şirret insanlarla
not : olumsuz yazanlara cevap vermicem çünkü kendimi defalarca ifade etmeye çalıştım siz kafanızda zaten benim olayı kurgulamışsınız bile... vaktinizi başka konulara yorum yaparak değerlendirin... hehehee eltimle vakit geçirince huy geçmiş sanırım bakın size akıl öğretmiş oldum eee ne demişlerr üzüm üzüme baka baka kararır
Okul ve meslek konusunda kendilerini üstün gören insanlara gerçekten şaşırıyorum. Konu sahibini hayretle okurken kendi hayatımı düşündüm.Mühendisim Şükür ki çok iyi bir kurumda uzman olarak çalışıyorum. Maaşım çok iyi durumda. Öğretmen maaşının 2 katı kadar. Allah herkese versin. En yakın arkadaşlarımdan biri ise aile sorunları yüzünden okuyamadı. İkimiz de evliyiz. O ev hanımı, ben çalışıyorum. Ama arkadaşlığımızda hiçbir problem yok. "hayatta hiçbir şeyi başaramamış insanlar" gibi bir tabir kullanmışsınız. Arkadaşım okuyamadı diye başarısız olmuyor. O da ev konusunda, yemek konusunda çok iyi. Uzmanlaşmış artık. Sağolsun bana hep taktik verir. Ev işlerinin hayatımızın önemli bir kısmını oluşturduğunu düşünürsek bu taktiklerin gerçekten işime yaradığı ortada. Sadece ev konusunda değil çoğu konuda da benden iyi durumda. Faydası çok oluyor. Mesleğimle bizim arkadaşlığımızın ne alakası olabilir ki?
Demem o ki.. Ben kendim için, ailem için çalışıyorum. O kadar. Meslek hiçbir zaman ilişkilerimi etkilememiştir. Okumamış insanlar da asla hayatta bir şey başaramamış insanlar değildir. Siz önce eltinize karşı önyargınızı yıkın. Öğretmen olmak zor bir şey değil artık. Atom parçalamadınız. Bunun farkında olup insanlara o şekilde bakın. Eminim iyi dönüşler alacaksınız.
Şu yorumun bile kendi karakterini o kadar belli ediyor ki.Olumsuz yazılara cevap vermeyeceğim ne demek.Bu nasıl bir kompleks.Senin çooooookkkk olgunlaşman lazım canım.Sana kimse hakaret etmedikçe,kimsenin kendi penceresinden,senin yazdığın cümlelere düşünce fikrine sana vakit ayırıp,bir bakış açısı sunmalarına böyle alaylı çocuk gibi verdiğin cevap kendine yakışan harekettir.Eleştiri kaldırabilecek yapın yoksa konu açmayacaksın.Eğer senin göremediğin yönden insanlar kurduğun kelimelerdeki yanlışları gösteriyor da sen verecek cevap bulamayıp,yaşayanbilir, eltisi olan anlar gibi basit yuvarlak cevap vermekten başka birşey yapamıyorsan ona göre davran.Sen madem çok akıllısın eltin çok basit yedidüvel biliyor Eeeee sorun ne.Şunu unutma,kurgulayan sensin bizler değil.Sen de vaktini kendini olgunlaştırmaya harca.Eltimle nasıl başa çıkarıma değil.Hayat toz pembe şu an sana.
Neyse daha da vakit harcamayalım senin dediğin gibi.
Bu smile ı da aynen iade ediyorum güzelim
olgunlaşmayı öğreneyim diye buraya geldim zaten... naparsın canım ya huy illa birilerini aşağılayacağım yoksa kendimi iyi hissetmiyorum :) en son ağıma eltim düştü bulmuşken onu aşağılayayım dedim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?