Bir erkeğe nasıl güvenilir?

riseofrider

Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2014
14
0
6
İzmir
Merhabalar, 26 Yaşındayım ve hayatımda bir çok acı yaşadım. Erkeklere güvenmiyorum, ön yargılı davranıyorum ve inanmıyorum. Biriyle tanıştım ve her şey çok yolunda gidiyor. Denizci ve yakışıklı kültürlü bir insan. Çok güzel konuşuyor, sohbet ediyor ileriye doğru planları var. Bana aşık ve beni seviyor. (Diye düşünüyorum) Ama kafamı kurcalayan soru şu ki, ben ona inanmamak için ya da güvenmemek için sürekli bahaneler uyduruyorum. Denizci, yakışıklı vs.. Bir gün beni aldatır mı yada normal bir vakitte aldatmazsa, 9 aylık yurt dışı görevlerinde ihtiyaç meselesi olarak aldatacağını düşünüyorum. Kendime güvenmediğinden değil bende gayet alımlı bir insanım ama insan sevince korkuyor işte.. Bu ön yargımı yenmek için çok çabaladım. Bir kişi de yenmiştim ama yüz üstü bırakıldım denebilirim. 2. kez bu ön yargımı yenemiyorum ne yapmalıyım ?

güven konusunda ihtiyaç adı altında aldatan erkeklerin varlığını düşündükçe hayattan soğuyor insan..evet bende sizinle aynı duyguları yaşıyorum..
belkide bu yüzden hiçbi zaman evlenmeyebilirim..24 yaşındayım ve bu Güven duygusu ne zaman sağlam olur bilmiyorum.
evli kadınların çoğundada bu duygu var..
Kimse asla asla demiyor fakat istisnalar vardır ve belki sizin görüştüğünüz kişi öyle bişey yapmaz...
kimbilir...

İşte tüm sorun bu her ne kadar kadın olarak hayalperest olsamda ilişkiler konısunda fazla gercekciyim ve net bir sonuc almak istiyorum. Bu erkekler din değil ki belli bir aüre sorgulamayı bırakalım...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

zaten güvenme bence. erkeklere güvenmek için hiçbir sebep yok.

hepsi aldatma potansiyeline sahipler

hele seninki bir de denizciymiş işin zor valla.

sen de birileri bu duygunu azaltsın diye konu açmışsın ben hepten seni dolduruyorum ama bu aralar düşüncem bu.

erkekler o kadar kız meraklısı ki önüne gelene yazıyorlar ya. sevgilileri olsa bile böyleler. nereden ne çıkar diye bakıyorlar.

şuan sevgilim yok ve nasıl birine güvenirim bilmiyorum.

sen yine iyi aşık olduğu konusunda güvenmişsin ben kimsenin aşkına bile inanamıyorum. hep yalan geliyor.

niyetleri başkaymış gibi geliyor. böyle yazınca farkettim de ben de baya bu konuda kafayı yemişim.

ama ciddi güvenemiyorum ya.:44:

Denizcilere o gözle bakma canım bence, kardeşimin erkek arkadaşı çarkçı, kesinlikle o çocuğun ihanet edeceğini düşünemiyorum bile. Tamamen kişide biten bir olay, mesleğe bağlamamak gerekiyor. Şu an için %100 güvenmek zorunda değilsin zaten, ama bu güvensizliğini de belli etme. Zamanla, sana verdiği değerle zaten o güven oluşacaktır. Ve kesinlikle eski ilişkilerindeki insanlarla karşılaştırma iyi ya da kötü anlamda. Bu senin objektif bakmanı engelleyecektir.

Eğer aşık değilseniz sevmiyorsanız bence bırakın
Çünkü o hep göreve gidecek daha çıkmadan güvenmiyorsanız napar acaba diye sorguluyorsanız,
Çıkınca bence kıskanmaktan çok yorulacaksınız çok da üzüleceksiniz.
Düşünsene bir de deli gibi aşık olacağın zamanı yorulmaz mısın uzaktayken aklın onda kalmaz mı?

Ben zamanında hayatımın darbesini bir erkekten yedim, aileme rezil olduğum yetmezmiş gibi, bir de beni dolandırdı. Dünyanın parasını çarptı gitti, uzun zaman borç ödemek zorunda kaldım. Asla dedim, bir daha asla güvenemem, erkek sineğe tahammülüm yok derken, internette tanıştım eşimle. Bir okey sayfasında, okey oynarken. Güvenmek için özel bir çaba sarf etmedim, o da sırf ona güveneyim diye yalakalıklar yapmadı. Sanırım , bu benim ona güvenmemi sağladı, bilemiyorum. Birden bire gelecek için hayaller kurarken bulduk kendimizi , güveniyor muyum eşime? Sonsuz güveniyorum, güvenmesem aynı yastığa baş koyamam, güvenmesem duramam. Yapım gereği affedici değilim, hiç affedici olmadım. Eşim de bunu bilir, belki de eski nişanlımın bende açtığı en büyük hasar bu. Artık affetmek yazmıyor benim kitabımda, biliyorum affedersem daha çok üzülücem.

Kısacası, birine güvenmek yada güvenmemek sizin elinizde değil. Doğru insanı iliklerinize kadar hissedeceksiniz, size sadece bunu söyleyebilirim.

Bütün erkekler aynıdır, hepsi aldatır gibi klasik kadın lafları kullanmayacağım size, çünkü hepsi aynı değildir. Tıpkı her kadının aynı olmadığı gibi. Kendinizi biraz akışa bırakın, güvenip güvenmeyeceğinize zaman karar versin.

Güven zamanla oluşan birşey karşındaki insana şüpheyle yaklaşmak hayatı çekilmez bir hale getirir öncelikle aldatacak mı aldattı mı böyle şeyleri atın kafanızdan olacağı varsa olur ve siz o zaman yapmanız gereken ne varsa onu yaparsınız kaybedeceğim bitecek diye korkmak sadece can sıkar ve ilişkiyi mahveder oluruna bırakmak gerek bazı şeyleri hayatta artık kolay kolay kimseye güven olmuyor devir zor bir devir ama yinede güvenmeyi bilmek gerek yoksa şüpheyle bir yere kadar gider hele ki evlilik yapacaksak çok önemli birlikte olduğum insanın bana güvenmediğini hissetsem çok üzülürüm ve devam edemem yani güvenin ama her daim körü körüne bağlanmayın herşey bizler için

Son düzenleme:
Eger evlenmeyi dusunuyorsaniz, denizci diye aldatma ihtimalini degil esinizin 6 ay ila 1 sene boyunca sizden uzakta olmasi gercegini goz onunde bulundurmaniz gerekir bana kalirsa.
Benim yakin bir arkadasimin 7 senelik bir iliskisi var. Sevgilisi denizci. Sevgili olduklarini ve sevgilisinin denizci oldugunu ogrendigimde bir yerden duydugum su lafi soylemistim ona: "denizcinin parasi pul, karisi dul." Tabii ki saka yapmistim. Meslekle degil kisiyle ilintili bu durum. Arkadasim simdi nisanlandi ve o uzun sure yalniz kalmayi goze aliyor. Siz de alabilecekseniz ne ala. Ama hic aldatma ihtimalini dusunmeyin. Siz kendinizi yeseniz de yemeseniz de o bildigini yapacak. Yani karakterinin gerektirdigini yapacak.

Bir gün beni aldatır mı yada normal bir vakitte aldatmazsa, 9 aylık yurt dışı görevlerinde ihtiyaç meselesi olarak aldatacağını düşünüyorum.

İhtiyaç meselesi değil o, kişilik meselesi... Uçkuruna düşkün, nefsine hakim olamayan biri ise aldatabilir. Güvenip güvenmemen onun karakterini etkilemeyecektir. Burada asıl soruyu kendine sorman lazım. Ondan bu güveni alamıyorsam, bu şüphecilik benim gündelik hayatımı ne kadar sekteye uğratıyor diye düşün. Endişelerin her an kafana takılıp, seni sen olmaktan çıkarıyorsa, hiç bir erkek için değmez bence...

.

Ilk cümleler itibariyle sanki kendi yaşantımı gördüm. Hala ödüyorum. Bitmiyor bir türlü öde öde. 2 yıldır ne kazaniyorsam borca gidiyor. Ne param kaldı ne de pulum. ((

düşkün olmayanı var mı peki?

en iyisi bile sanal alemde kız peşinde koşuyor. özellikle yabancı kızların peşinde.

diyin ki şöyle iyi erkekler de var. bari bir ümit olsun bende de.

düzgün erkeğin ancak yüzde 5 seviyesinde olduğuna inanıyorum o da bana mı denk gelicek düşüncesi var.

Var canım, öyle genellemeler saçma. İlişkisine sadık kadınlar olduğu gibi erkekler de var.

Bundan iyisini bulamam mı diyorsun?...Kader kısmet meseleri bunlar. İnşallah herşey gönlünce olsun.

.

Güvenmemekte çok haklısın, hayal kırıklıkları da yaşadıkça insan tüm erkekleri aynı kefeye koyuyor.
Allah herkesin karşısına hayırlı insanlar çıkarsın.
Evlilik biraz şans işi kim ne derse desin. Hele güven... Sana şu an güvenilir erkek şöyle olur böyle olur diyemicem belli bi kriteri yok çünkü.
Seçimlerini insan kendisi yapar her zaman, umarım seçimlerin seni pişman etmez.

Var canım, öyle genellemeler saçma. İlişkisine sadık kadınlar olduğu gibi erkekler de var.

Bundan iyisini bulamam mı diyorsun?...Kader kısmet meseleri bunlar. İnşallah herşey gönlünce olsun.

.

teşekkür ederim canım senin de her şey gönlünce olsun.

konu sahibiyle karıştırdın sanırım benim zaten sevgilim de yok şuan hoşlandığım biri bile yok. ondan dolayı ben güvenebileceğim birini bulamam diye düşünüyorum.

Arkadaşlar her birinize tek tek teşekkür ederim, herkesin fikrini kulagıma küpe edeceğim. Erkek arkadaşım bana dün babasının bir söZünü söyledi.'imsan bir kere aşık olur gerisi teferuattır' onun ilk aşkı 4 yıllık bir bayan ve aldatılmayla sonuclanmıs(bayan) sonra 2 sene sonra hayatına ben giriyorum ve bana aşığım dedi. Söze inanıyor, ama ilk aşkı ben değilim. Bu beni korkutuyor. Sizce burada ne yapmalıyım? Kafamdaki acabalar gitmiyor. Sürekli de ailesiyle akrabalarıyla tanıstırıp el öptürme cabasına girip bir şeyler bekleyince benden dengem iyice altüst oluyor. Ben aşk evliliği istiyorum ya mantık istiyorsa o ?

İnsan güven aklında yokken guvenıyor, karşındakinin bir sözü yetiyor bence ama siz pek guvenmek istemiyorsunuz ya da fazla ön yargılısınız ya da bu adam bişiy yaptı bişiy gördunuz o yuzden guvenmek istesenizde olmuyor gibime geldi.

Hayır hiç bir şey yapmadı, öncesinden yaralı biriyim. Zaten tanısalı 3 ay vs oluyor..

Sizin ilk aşkınız o mu sanki ? Herkes ilk aşkıyla evlenemiyor maalesef. Hem bence sevi ve güven daha önemli aşk geçer ama sevgi hep kalıcıdır saygı bitmesin o ilişki sarsılmaz zaten çok ön yargılısınız yaa, akışına bırakın o ilişkiyi yaşayın her hamlesinden bir şey çıkartmayın

Benim ilk aşkım 15 yaşında duydugun hislerde süşündüğümde ne kadar doğru bilemiyorum cocukluk askı varsaysak bu benim ilk aşkım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…