- 8 Eylül 2014
- 208
- 257
- 73
- 45
Bence ikisi de tuhaf. Yani erkeğin kadının parasını yemesi de, kadının erkeğin parasını yemesi de. Ama amaç buysa tuhaf. Erkek işsiz kalmıştır, iş arıyordur o sırada karısı çalışıyordur o başka bir şey. Ya da kadının çalışabilme durumu yoktur parasını kocasından alıyordur o da başka bir şey. Ama sırf karşı tarafın parasını yemek için sevgili olan ya da evlenen erkek ve kadınlar var ve iki cinsiyet için de aynı derecede aşağılayıcı hem para yedirmek hem de para yemek.Ben bu durumu heralde tüm ömrüm boyunca anlayamayacağım..
Etrafımda da bu tür insanlar giderek çoğalmaya başladı, hatta burada bile o kadar çok ki..
Halbuki evlenmeden evvel hiç bilmezdim böyle erkeklerin varlığını..
Karılarının maaş kartlarını alıp içinden çok az miktar verenler, erkeğe harçlık verip onu besleyenler, telefon alanlar ve daha neler neler, adamlar evde keyfe keder oturuyor bazı kadınlar onları resmen ödüllendiriyor
bir tek bana mı garip geliyor bu durum?
Yoksa roller mi değişmeye başladı
Bilemem artık var bir özellikleri heralde o kadar para saçıldığına göre :) Hiç sevmediğim şeydir erkeğe para verilmesi.böyle bir erkek elde tutulsa ne olur ki...
tabiiki zengin kız avcıları yokmu onlarada yazıklar olsunBence ikisi de tuhaf. Yani erkeğin kadının parasını yemesi de, kadının erkeğin parasını yemesi de. Ama amaç buysa tuhaf. Erkek işsiz kalmıştır, iş arıyordur o sırada karısı çalışıyordur o başka bir şey. Ya da kadının çalışabilme durumu yoktur parasını kocasından alıyordur o da başka bir şey. Ama sırf karşı tarafın parasını yemek için sevgili olan ya da evlenen erkek ve kadınlar var ve iki cinsiyet için de aynı derecede aşağılayıcı hem para yedirmek hem de para yemek.
Kadının işi evine bakmak, kocasına çocuğuna bakmak mıdır yani sizin gözünüzde? Kadın da çalışıp kendi parasını kazanmalı, erkek de evde karısına yardım etmeli. Ev işi sadece kadının işi değildir. Para kazanmak da sadece erkeğin görevi değildir. Ben bu bakış açısını anlayamıyorum malesef. Kadın ev hanımı olunca sorun yok, erkek ev erkeği olmaya karar verince rezil adam oluyor. Saçma.bunu bir kadın olarak söylemen çok ilginç
kadın tüm gün yemek,çamaşır, ütü ,bulaşık ,temizlik işleriyle zaten sürekli meşgul
ve en zoruda çocuk büyütmekle
zaten en zor işi kadın sırtlıyor bir de çalışma işe eklenince kadının işi daha da zorlaşıyor
ben bu düşüncede olsam zaten çalışmamKadının işi evine bakmak, kocasına çocuğuna bakmak mıdır yani sizin gözünüzde? Kadın da çalışıp kendi parasını kazanmalı, erkek de evde karısına yardım etmeli. Ev işi sadece kadının işi değildir. Para kazanmak da sadece erkeğin görevi değildir. Ben bu bakış açısını anlayamıyorum malesef. Kadın ev hanımı olunca sorun yok, erkek ev erkeği olmaya karar verince rezil adam oluyor. Saçma.
Gerçeklere yönelik konuşuyorum zaten. Problem kadınlarda bence. Çocukluktan beri evinin kadını olma, eşine hizmet etme kavramları kodlanıyor bize. E adamlar da buna alışınca ohh ne ala memleket diyip yayıyorlar. İki gün yapmayın bakın o adam kalkıp nasıl yapıyor kendi işini.ben bu düşüncede olsam zaten çalışmam
Keşke erkekler yardım etse karılarına ama burda her gün okuyoruz kadınlar deli gibi çalışıp birde eve gelince tüm sorumluluk onlarda oluyor
lütfen gerçeklere yönelik konuşalım ülkemizde kaç erkek karısına yardım ediyor ki?
bu dediğiniz belki bundan 20 sene sonra falan ancak değişir..Gerçeklere yönelik konuşuyorum zaten. Problem kadınlarda bence. Çocukluktan beri evinin kadını olma, eşine hizmet etme kavramları kodlanıyor bize. E adamlar da buna alışınca ohh ne ala memleket diyip yayıyorlar. İki gün yapmayın bakın o adam kalkıp nasıl yapıyor kendi işini.
evet sanırım biraz karmaşa olacak ama herkesin fikrine saygım sonsuz..Vay anam vay.
Çok tartisilacak bir konu bu ya.
İçinden cikilmaz.
Ama bana kimse denesin ki evde duran kadın calismiyor..
katılıyorum size.erkek yardım etse bile yükü azaltıyor. bütün yükü üzerimizden almıyor ki. hengi erkek gece on kere kalkıp çocuğu emzirip altını değiştirip sabahın koründe işe gidiyor.akşama yemek düşünüyor. bazı insanlar sanki başka bi dünyada yaşıyor.ben bu düşüncede olsam zaten çalışmam
Keşke erkekler yardım etse karılarına ama burda her gün okuyoruz kadınlar deli gibi çalışıp birde eve gelince tüm sorumluluk onlarda oluyor
lütfen gerçeklere yönelik konuşalım ülkemizde kaç erkek karısına yardım ediyor ki?
sanırım herkesin olaylara bakış açısının farklılığından kaynaklanıyor bu durum..katılıyorum size.erkek yardım etse bile yükü azaltıyor. bütün yükü üzerimizden almıyor ki. hengi erkek gece on kere kalkıp çocuğu emzirip altını değiştirip sabahın koründe işe gidiyor.akşama yemek düşünüyor. bazı insanlar sanki başka bi dünyada yaşıyor.
bu yazınızı okuyunca yıllar önce babamın söylediği bir laf geldi aklıma;kadınlar kızlarını damatları için yetiştiriyor maalesef demişti.Gerçeklere yönelik konuşuyorum zaten. Problem kadınlarda bence. Çocukluktan beri evinin kadını olma, eşine hizmet etme kavramları kodlanıyor bize. E adamlar da buna alışınca ohh ne ala memleket diyip yayıyorlar. İki gün yapmayın bakın o adam kalkıp nasıl yapıyor kendi işini.
Evlendiğimden beri çalışmıyorum. Çalışmak istemediğimden değil, iş bulamadığımdan. Psikolojik açıdan çökmüş durumdayım bu yüzden. Ama kendimi hiç ev kadını olarak göremedim. Canım istemez yemek yapmam, eşim gelince yapar ya da dışardan söyleriz. Çamaşırı ben yıkarsam eşim asar, bulaşık aynı. Kendi ütüsünü kendi yapar. Çünkü bunlar benim görevim değili kazıdım kafasına. Annem kızıyor bazen, çalışmıyorsun sen yap diye ama benim bakış açım bu değil. Arada ütü falan yapınca da teşekkür üstüne teşekkür alıyorum. Kaç kişinin eşi yemek yaptığı için teşekkür ediyor? Hiç. Çünkü bu sizin göreviniz olmuş. Ay konu nereye gitti böyle yahu. Her neyse ev işi kadının görevi değildir kısaca. Siz buna inanırsanız eşleriniz de inanır.bu dediğiniz belki bundan 20 sene sonra falan ancak değişir..
Ama daha düşünün bunu kadın olarak ben algılayamıyorum yani bir gün yemek yapmasam çok büyük suç işlediğimi düşünüyorum
aslında dediğin konuda çok haklısın..
senin eşin çok anlayışlıymış be canımEvlendiğimden beri çalışmıyorum. Çalışmak istemediğimden değil, iş bulamadığımdan. Psikolojik açıdan çökmüş durumdayım bu yüzden. Ama kendimi hiç ev kadını olarak göremedim. Canım istemez yemek yapmam, eşim gelince yapar ya da dışardan söyleriz. Çamaşırı ben yıkarsam eşim asar, bulaşık aynı. Kendi ütüsünü kendi yapar. Çünkü bunlar benim görevim değili kazıdım kafasına. Annem kızıyor bazen, çalışmıyorsun sen yap diye ama benim bakış açım bu değil. Arada ütü falan yapınca da teşekkür üstüne teşekkür alıyorum. Kaç kişinin eşi yemek yaptığı için teşekkür ediyor? Hiç. Çünkü bu sizin göreviniz olmuş. Ay konu nereye gitti böyle yahu. Her neyse ev işi kadının görevi değildir kısaca. Siz buna inanırsanız eşleriniz de inanır.
Annem babama hizmet etmekten keyif alıyor. Mesele orda işte bence. Uç değilim aslında canım. Ben de evdeyim nasıl olsa yapayım her şeyi yorgun argın yapmasın adam desem 2 senede camış misali yayılırdı bu adam. Kadınlar evliliğin ilk zamanlarında kocaya hizmet etmeye bayılıyor, sonra sıkılınca adamlar noluyor diyor.senin eşin çok anlayışlıymış be canım
sen çok uç örneksin..
en yakınına bak mesela annene annende babana böyle davranabiliyormu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?