- 14 Nisan 2012
- 11.496
- 21.251
- 398
Evet erkekleri biz alıştıyoruzAnnem babama hizmet etmekten keyif alıyor. Mesele orda işte bence. Uç değilim aslında canım. Ben de evdeyim nasıl olsa yapayım her şeyi yorgun argın yapmasın adam desem 2 senede camış misali yayılırdı bu adam. Kadınlar evliliğin ilk zamanlarında kocaya hizmet etmeye bayılıyor, sonra sıkılınca adamlar noluyor diyor.
ama kabul et be canım bir erkeğinde evde boş boş oturması rezil bişey..
Şimdi şöyle bir durum var. Ben evlendim takılar bize kaldı. Hiç bir eşyamız taksitle alınmamıştı fakat eşim maaşını olduğu gibi ev kredisine ödediği için ay sonunda işte bu kadar kredi kartlarına şuna buna şu kadar ihtiyacımız var diyerek benden isterdi. Ben de verirdim. Çok kısıtlı bir bütçeyle üç sene idare ettik. Cüzdanında beş kuruş parası olmazdı. Kredi kartım var deyip geçiştirirdi. Üzülürdüm. Sonra maaşı da arttı. Hatta ev kredisi de beş ay önce bitti ve rahatız.
Ama forumda okuyorum işte evlenmeden önce araba alınmış şu kadar borç var. İşte eşyalar taksitle alınmış yine bir sürü borç. Bu durumda maaşların bir eşte toplanıp ordan ödemelerin yapılması gayet doğal.
Bence evlenmeden önce her iki taraf da kenara para koymalı birikim yapmalı. Evlenmek için çok acele edilmemeli. Biz öyle yaptık en azından. Sonuçta boşanma nedenlerinin başında ailelerle sorunlar ve maddi sıkıntılar geliyor.
Yazdıklarında çok haklısında canım konu o değil bir erkeğin karısının parasını yada sevgilisinin parasını keyfe keder yemesi..