bir erkek ilerde evleniceği bayanın neden çalışmasını istemez

amin canım inşallah atanırız. tabiki en güzeli kendi emek verdiğin alın terini döktüğün para. ama eşinle ayrın gayrın olmaz eğer gerçekten o hayatı ortak sayabiliyorsanız. şu an senin göremediğin ama dışardan başkalarının az çok görebileceği bişey var. bu bildiğim kadarıyla ilk ilişkinmiş uzun zamanda geçirseniz sonuçta ilk. bir erkek eğer çok isterse bir kızı böyle kaçamak cevap vermez ortak nokta bulmaya çalışır. sen üstüne düşeni fazlasıyla yapmışsın her şeyiyle kabul etmişsin ki özel harekat normal polislikten çokkk çok zor bunu biliyorum. ne kadar iş streside olsa bunu o seçti senden bunun acısını sıkıntısını çıkartmaya hakkı yok. o işteyken sen evde sıkıntıdan patlayacaksın ve bu onun umurunda değil o eve gelince sen evde süslen hazırlan yemek yap bekle istiyor birazda bu onun lüksü aslında biliyor musun bana öyle geldi yani. ne olur yazdıklarımı yanlış anlama belki senden büyügümdür bir abla nasihatı gibi al sevgilinin niyetiyle ilgili yorumlarımı. sonunuz ne olur bilemem hayırlısı ama ilerde bu olaya dışardan biri gibi bakarsan sende erkek arkadaşının tavrının sebeplerini anlayacaksın eminim. senin bitirdigini sanmış olsa oda söz söylerdi bence. sanırım kaçıyor konuşmak yerine aklında başka bişey var gibi geldi. senin için ne iyi ise o olsun canım.
bu arada ben işletme fakültesi bitirdim yaşım 26.

Sizin çıkıp "Aman hayatım boşver gitsin çalışmam olur biter" demeniz nasıl ki onun için veya ilişkiniz için bir fedâkârlık değilse, ondan beklediğiniz yanıtı vermesi de bir fedâkârlık değil. Bunlar çok ciddi tavizlerdir. Bir insan kendi zihniyetinden, karakterinden, hayatından bu denli taviz vermemeli. Uzun ilişkiler zaman zaman alttan almayı, ödün vermeyi gerektirir ama bu konu çok farklı. Evlilik hayatı "ilk aşkımla evlendim, yuppi" gibi romantikliklerle değil, ortak hayat görüşünün meydana getirdiği zeminde yürüyor.

Erkek arkadaşınızın davranışlarını ve söylemlerini asla tasvip etmiyorum, ama onun da hayattan beklentisi bu demek ki. Bunun doğrusu yanlışı tartışılamaz. "Benim eşimin benim eşim olmaktan başka bir sıfatı, titri olamaz" diyen adamın da kendi görüşüdür, paraya ihtiyaçları olmadığı hâlde çok çalışan, veya ne bileyim sosyal sorumluluk projelerinde aktif olan eşini gururla destekleyen adamın da kendi görüşüdür, ikisi de kendine göre doğrudur. Burada önemli olan başkalarının uzaktan yargılaması değil, bu hayat tarzlarının o kadınlar tarafından da benimsenip paylaşılıyor olup olmaması.

Günümüz gerçeklerini göz önünde bulundurursak tek maaşla ev geçindirmek zor, ama karşınızda buna rağmen "şimdiye kadar verdiğin emeklerin gözümde hiç değeri yok, sen evde otur, ben harçlığını veririm!" diyen bir adam var. Ki ben burada kötü niyet de görüyorum. Kadınları kendilerine muhtaç ve bağımlı kılıp parmaklarında oynatıyorlar, kadınların da çoğu zaman gıkı bile çıkamıyor. Onun da karşısında "O kadar çalıştım bu günlere geldim, elbette kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum" diyen bir kadın var. Siz kabul ederseniz, çok pişman olursunuz, aileniz arkanızda olsa bile kendine güven sorunları yaşarsınız ve eşinizin size layık gördüğünden başka bir hayatınız olamayacağı için hayatınızın geri kalanı onun şartlarını kabul etmek zorunda kalmakla geçer. Onun şu aşamada sizin dediğinizi kabul etmesi pek inandırıcı olmaz, taş çatlasa köprüyü geçene kadardır.

O kendine göre haklı olabilir, herkesin kendi hayatı. Ve bu da sizin hayatınız. Lütfen hayat standartlarınızı önce siz belirleyin. Rüştünü ispatlamış bir insansınız, kendi hayat görüşünüz, kırmızı çizgileriniz olsun. O çizginin dışından size "şunu yaparsın, bunu yaparsın" diyenlere de "sana mı soracağım? diyebilin lütfen. Geleceğinizi başkalarının insafına bırakmayın, siz kendi hayatınızı kurun, hayat arkadaşınızı da dikkatli seçin, kurduğunuz hayatlar örtüşsün, yoksa o hayatlar başka türlü birleşmiyor, karşılıklı pişman olursunuz. Kimse kimsenin hayatına kendini uydurmak zorunda değil. Karşısındakini vazgeçilmez zannedip kabul edebilir, ama sağlıklı bir hayat arkadaşlığı olmaz bu, ona yazık olur.

bu konuyu ailemden çok iyi biliyorum annem ve babam çalışıyor annemin babama müdanası yok (karadenizde kullanılan bir tabir =))erkeklerde yakınlarında böyle bir durum gördüyse eşlerinin onlara maddi yönden bağımlı olmalarından dolayı egolarını tatmin ederler tek sebep bu

Bencilik, ego tatmini icin, kiskancliktan, bagimlilik ve muhtaclik kurmak icin, ev islerine yardim etmemek icin neden, cocuklarla ilgilenmemek icin neden, ezmek icin neden, hakaret etmek icin neden, bi kavgada "parayi getiren benim sen sus" diyebilecek icin... daha sayayimmi? Offf icim karardi sanirim hakkaten ya.

yanlış birşey demediğin halde ''doğru konuş'' demiş ve sana sesini yükseltmiş. zaten çalışmana yasak koyması da cabası.
dikkatli ol sema. hiç iyi işaretler değil bunlar.

Son düzenleme:
semacım seni çok iyi anlıyorum aynı şeyleri ben de yaşadım, ben de eşimle 8 yıl çıktım ve ilk çıktığımdı oda benim çalışmamı istememişti hem de çok katı bir şekilde ama sonra biraz yumuşadı, tamamiyle içine sinmese de yine de benim bu isteğim karşısında beni üzmek istemedi, halen sıcak bakmıyor ama beni engellemiyor da. hatta tercih yaparken yardımcı oldu filan, haa bu süreç içinde çok tartışmalar yaşadık ayrılık aşamasına geldik ayrılmayı da denedik ama şu an 1 yıllık evliyiz, sana tavsiye bu yüzden büyük tartışmalar içine girme ama isteklerini de ona açıkça belli et, boşuna okuyup dirsek çürütmedik ya, tabi ki de çalışıcaz ama iş ciddiye binmeden bu sorunu halletmeniz lazım eğer evlenirseniz de problem çıkarsa daha zor olur canım

yorumların hepsini okuyamadım ama arkadaşlara katılıyorum. kpss'ye gireceğine göre bi eğitim almışsın. neden? evde oturup kocana hizmet için mi.. kocanın canı istediğinde seni itip kakması için mi... unutmayalım ekonomik özgürlük olmadıkça eşler onlara bağımlı, mecbur olduğumuzu düşünebilir.. ilerde çocuğunuz olunca harçlığını kendiniz mi vermek istersiinz yoksa "dur ben babandan harçlık alayım da sana vereyim" mi... annemden bilirim, üzülür buna hep. keşke maaşım işim olsaydı da size destek olabilseydim, zorda kalınca kocaya muhtaç olmasaydım der..

ben bu konunun erkek arkadasinizla tek sorun olarak kalacagindan supheliyim...
daha cok yenisiniz, buna ragmen hayatinizin en onemli kararlarina kadar kendi fikrini dayatmak istemesi sizce normal mi?
insanda bir cekince olur...
bir de izin vermiyor ne demek, ondan mi izin alacaksin calisip calismama konusunda? yani esin olsa bile izin almak diye bir sey soz konusu olmamali...kendinizi bu kadar cok vermeyin bir erkegin kollari altina, sonra nereye cekerse oraya gidersiniz...gitmezseniz de sorun cikar uzulursunuz...
erkek arkadasiniz kotu biri demiyorum, cok iyi biri belki bilemem orasini ama insanlarin kararlarina saygi duymayan biri oldugu belli ki bu evliligin yapi taslarindan biridir, yoksa huzursuzluk cikar...mutsuz olunur...
asil sorun calismana karisip karismamasindan ziyade senin kararlarina saygi duymuyor olmasi...hem de esin bile degilken...esin olunca neler dayatir sen dusun orasini

mesela ben de yurt disindayim, cocuk yapinca yabancilara mi birakacagiz cocugumu?
o zaman sen evde kal bak diye dayatmaz esim hic bir zaman...
bu senin kararin, ister calis ister calisma der...
ben evde kalacagimi sanmiyorum cunku insan esinden ne kadar para alsa da ihtiyaclarini tam anlamiyla gideremiyor...
ben calisinca ornegin ayda 2 ayakkabi alirim, makyaj malzemelerimi alirim, parfumumu alirim...ustune eve de harcarim...
ama calismiyorsan bunlarin tumunu esinin karsilamasi cok zor...
bir sure sonra gereksiz alisveris geliyor erkeklere bunlar...
ben evlendigimiz ilk zamanlar cok zorluk cektim calismadigim icin, kendime bir kot bile almak icin cekinirdim cunku esim bosuna masraf olarak gorurdu...
karimsin benim uzerimde hakkin var demeler falan hikaye ben bunu soyliyim, kadin calismiyorsa ev ihtiyaci disindaki harcamalari erkeklerin gozune batiyor bu iki iki daha dort..
hayirlisi olsun insallah iyi bir sonuca varirsiniz...

yanlış birşey demediğin halde ''doğru konuş'' demiş ve sana sesini yükseltmiş. zaten çalışmana yasak koyması da cabası.
dikkatli ol sema. hiç iyi işaretler değil bunlar.

aynen, doğru konuş ne demek sende kendi isteğini söylemişsin, asıl o doğru konuşsun, semacım 8 ay gerçekten uzun bi zaman değil, ilk ciddi ilişkin bu adam olduğu için öyle görüyosun ama inan ki 8 ayda birini tanıyamazsın, hele ki her gün görüşmüyosanız, ben 17 yaşımdan beri tek bir erkekle beraberim ve bazen aaa böyle bi huyumu varmış diyorum, evlenince dahada farklı keşiflerim olucak eminim

ben eşimle neredeyse 12 yıldır tanışıyorum, sizin gibi 17-18 yaşlarında falan tanışmıştık ve hala beni şaşırtabiliyor bazen..

Özgüveni az olan erkekler böyle oluyor maalesef. Sen para kazanıp başka ortamlara gireceksin, kendini geliştireceksin diye ödleri patlar Seni evinin kölesi olacak, maddi manevi kendisine bağımlı yapacak ki söylecek sözün olmasın. Uzak dur bence, böyle bir adamla hayat geçmez

arkdaşalr yorumlarınızı okumaya devam ediyorum inanın bana o kadar iyi geliyoki fikirlerim dahada bi netlik kazandı.ona çok bağlı değilim yani bitince o kadar kendimi çok kötü hissetmem.zaten restimide çektim.kötü biri olduğunu düşünmüyorum tabi daha çok yeni bi ilşki birbirimizi tanımaya çalışıyoruz değer verdiğini sevdiğini hissettirir mesala ders çalışırken arardı ders çalışıyodum derim nie telini sessie almadın dikkatini dağıttım bak der teli kapatır sen çalış sonra görüşelim derdi bi gün ders çalışmazsam niye çalışmıyosun bak sonra üzülürsün çalış diyende o ydu birklekte derste çalışırdık uzaktan bi ilşkimiz var ama telde görüşüyoduk hiç sıkılmadan görüşebiliyoduk ben aramazsam o arardı sesini özledim diye güzel zmanlarımızda geçti ama her ne hikmetse gelgelelim bu konuda dediğim dedik çıktı normalde hep benim dedğim olurdu .o da kendince haklı hak veriyorum o da bana diyo bek senide anlıyorum emeklerin boşa gidecek diye düşünüyosun öyle düşünme sen kendini geliştirmişsin heran çalışabilicek duruma kendini getirmişsin falan filan öyle böyle konuştuk ama fikri değişmeyecek sanırım ama şu var madem bu kadar kesin fikri pazartesi aradığımda niye o anda kararını vermedi işim çıktı dedi kapattı.bi daha da aramadı .hayırlsı artık yaa ben elimden geleni yaptım kafamda vicdanımda rahat.

sana söyledikleri tutarlı mı sence? ders çalışman için teşvik edecek ama çalışma dicek, sen fantazi olsun diye mi test çözüyosun, kendini her an çalışabilecek duruma getirmek ne demek, çalışabilecek durumdasın ama çalışma bu nasıl mantık? kaldı ki iş öyle hemen bulunabilcek bişey değil tatlım dışarda hayat öyle değil, kpss'yi kazandığın takdirde devlet işi güzel ama adaylıkta ayrı bi gerginlik, bize aday memur eğitimi ve sınavı yaptılar mesela, belki ankaradayım diye bu kadar titizlendiler bilmiyorum, 2 defada burda sınava girdim sanki kpss ile atanmamışım gibi, bu arada bölümün kolay atanmaya müsait bi bölüm mü

ycloz cum
Butun yorumlarinin altina imzami atiyorum
Yuksek musadenle...

Nekadar olgun dusunuyorsun.

Konu sahibi semanin son msj ini okudugumda
Bende bir tutarsizlik gordum...

Fantazi olsun diye mi yirtiyor bu kiz kendini ders calisiyor...ayy bu kismina ozellikle cok guldum...

Sema arkadasim insanlar evlenip yillarini veriyor bir suru yara alip ayriliyor da sen mi ayrilamayacaksin ya...birak daha taze iken bitsin...

Ileriki zamanlarda birakamzsin yoksa...
Seni yetirtiren okutan anne babacigina yazik...
Hedeflerin ve ideallerinden vazgecme...

Sevgili koca cok bulunur da,önemli olan kendi ayaklarinin ustunde durabilmek....

sağol canım naçizane yardımcı olmaya çalışıyorum

kadının bir alternatifi olmasını istemez,
ne halt ederse etsin ona bağımlı bir köle olsun ister evde.
ekonomik yönden sesi çıkmayacak,
tokadı çaktığında/aldattığında çekip gidemeyecek bir kadın ister...
yoksa palavra, ben karımı çalıştırıyor dedirtmem de falan da filan da...

evet bu konu resmen ibretlik ordada yorumlarım var ama semayı hayat tarzı olarak kendime yakın bulduğumdan daha bi canla başla yazıyorum kırıyosamda özür dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…