bir erkek neden sevgilisine seninle bulusmak dahi istemez oldum der?

saadetkaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2011
149
0
46
Ankara
biraz once bir arkadasimla konustum, napiyorsun nasil gidiyor hersey dedi :) bende doluyum ya biraz sevgilimi sikayet ettim. ama o benden doluymus aglaya aglaya anlatti. sevgilisi ona kavga ederlerken artik bu kavgalar yuzunden haftasonu seninle bulusmak dahi istemiyorum hem haftasonum hem haftam rezil oluyor demis. buna cok icerledim dedi, ama ayni zamanda benimle bulusmak isteyen herhaftasonu arayan, benim isim olunca hepte bizim bulusma zamanimizami geliyor diye sitem eden oydu dedi. bende kavga etmekten bunaldim, hatta bazi kavgalar esnasinda ayrilmayi aklimdan bile gecirdim ama is sakinlesince, onu ozleyip bulusmak istiyorum, nasil boyle bir laf eder diyor. ici icini yemis. neden boyle soyledi diye bana sordu. diyemedim bisi, yani aklim almiyor, yani nasil bulusmak istemiyorum diyebiliyor hadi dedi neden o zaman bulusmak icin o ariyor, ya da ayrilmiyor. rkadasim o kadar uzgundu ki yardim edemedigim icn kotu hissettim kendimi, size danismak istedim. cunku ister istemez ben arkadasimin tarafindan bakiyorum, cok iyi bir insandir. siz olsaniz ne dusunrudunuz bu durumda?

Buluşmak istemeyen kadın/erkek sevmiyordur ya da soğumuştur artık.
Bence daha fazla uzatarak yıpranmanın anlamı yok.
Arkadaşınız artık kendi hayatına yön verse iyi olur.

ben olsam dönüp bir bakardım kendime. sorunların çoğu neden çıkıyor, kavgaların nedeni nedir diye kendime sorardım. eğer çoğunluğunda ben hatalıysam, daha sakin, daha ılımlı bir insan olmaya çalışırdım. ama erkeğin hatası varsa ve bunları söylüyorsa, arama mesafe koyardım. genelde bu konularda da erkeğin ne kadar fevri ve yıkıcı olduğunu bildiğim için, büyük ihtimalle arkadaşınız kırılmakta haklıdır. arkadaşınız bence bir süre (en azından bu haftasonu) o adamla görüşmesin. böylece duygularını da tartmış olur.

yani sorunlari konusmuslar, sevgiliisi dikkatli olucam demis, hatta bu haftasonu baska plan yaptiklari halde (ayri ayri), cocuk aramis goruselim diye. iste sorunda burda basliyor yani sadece bu lafi soylese ve geri cekilse o zaman mesafeli davranicak ya da belki ayrilacak. cocuk bunu soylemis ama yazdigim gibi suana kadar bulusmak icin arayan o, bunu soylemesine ragmen yine bulusmak isteyen o, bunu soylerken ben seninle gorusmek istemiyorum seklinde degilde, o kadar cok kavga ediyoruz ki haftasonlari seninle gorusmek dahi istemiyorum diye cumle arasinda belirtmis ama faaliyette yok boyle birsey. arkadasima bende gorusme dedim. gorusmezsem bu sefer herseyi kafaya takiyosun ben onu sana soyledim ama bulusmak isitiyorum ama yine sorun cikariyorsun, takiliyorsun dicek diyor.

yani nasil bulusmak istemiyorum diyebiliyor hadi dedi neden o zaman bulusmak icin o ariyor, ya da ayrilmiyor?

Bir erkek "Buluşmak istemiyorum" diyorsa gerçekten istemiyor, "Sevmiyorum" diyorsa gerçekten sevmiyordur... Kadınlar gibi ilgi görmek için yapmazlar bunu...

"Gurur yapıyor, inatlaşıyor, aslında o da beni seviyor" diyen kendini kandırır zira bunları söyleyen bir erkek sizin örneğinizde olduğu gibi "aramaya, sormaya" devam ediyorsa bu sadece alışkanlıktır... Eninde sonunda "dediğine gelinir" istemiyordur, sevmiyordur... Bunları duyduğu halde ilişkiye devam eden kadın da sürekli aynı laflara ve sonunda ayrılığa hazır olmalıdır...

Yeni alternatifler çıkması, yalnızlık ihtimali kalmaması durumunda adam "Ben zaten istemiyorum demiştim" rahatlığıyla çeker gider... Kadına da "Ama sevmese arayıp sormazdı, buluşmak istiyordu" diye dövünmek kalır...

bence ortada cok buyuk bır problem yok erkek arkadsının tepesı atmıs kızgınlıkla soylemıs.kızın yerınde olsam alındıysam bır hafta bulusmam sonra da zaten gorusmek ıster ıstemesse de cok ta tın:)ama ortada bır problem varsa herkesın kendıne bakması lazım ıkı tarafında anlayıslı olması lazım oturup kousabılmek empatı kurabılmek onemlı e yok bunları da yapamıyorsam anlasamıyorum der ayrılırım kımse bulunmaz hınt kuması degıl.uzuluyorsam bırakırım bu kadar basıt.....

yani simdi bu soylediginizi baska yere yorucam ama yani bende erkek arkadasimla tartisiyorum o da bana bazen istemiyecegim seyler yapiyor,soyluyor, sevse bunu yapmazdi diyorum, tepki gosteriyorum kavga ediyoruz vs vs. ona soruyorum bazen acikca, neden oluyor bunlar diye, seven bir adam bu sekilde olmaz diye. sevmesem seninle bu tartismalari yapmazdim diyor, saatlerce seninle bu konuslri tartismazdim, aramazdim, sormazdim, ugrasmazdim, ayrilirdim diyor. ee simdi burda sizin dediginize geliyoruz.suan arkadasimin basina gelenle ayni sey (onun sevgilisi bu sekilde acikca soyledimi bilmiyorum ama durum cok benzer) yalanmi soyluyor bana sevgilim ? yoksa o bile bunun bir aliskanlik oldugunu bilmiyor mu?

Buluşmalarımız kavga yüzünden zehir oluyor.Buluştuğuma buluşacağıma pişman oluyorum demek istemiş.
Öf şimdi buluşacağız,kesin kavga çıkar,hadi ondan sonra kaç gün tripti şuydu buydu....
Haklı aslında :)
Bazı çalkantılar ve didişmeler her ilişkide olur.Aşkın cilveleri,birbirini tartmanın,anlamanın diğer yolu,anlamamanın hırçınlığı vs...
Ama her seferinde kavga çıkıyor ve sonrası uzun sürüyorsa düşünmek gerekir.
Anlaşamayan iki insan neden ısrarla birlikte olur ?

ben erkeklerde alıskanlık oldugunu da sanmıyorum ıstemese hayatta aramazlar.

anlasamayan ıkı ınsan hayatı bırbırlerıne zehır etmek ıcın bırlıkte olur baska da bır seyı yok.adınıda ask koyarlar sevıyorum derler ben benı kıranı takmayanı nıye sevıyım kı sacma.kı hıc bır duygunun garantısıde yok

bunu bende dusunuyorum son zamanlarda :) ama``bazen`` sevince boyle oluor sanirim, ne kadar kavga edilirse edilsin bu sorunuda asicaz duzelicek gibi goruyor insan. ya da kimsenin ayrilmaya cesaret edememesi bilmiyorum.

ben erkeklerde alıskanlık oldugunu da sanmıyorum ıstemese hayatta aramazlar.

Ne kadar iyimsersiniz... Sizin bahsettiğiniz adamlar dürüst davrananlar... Onlar istemezse elbette aramazlar, adam gibi bitirirler...

"Alışkanlık" meselesi başka...Boşta kalmak istemez kimisi... Yenisini bulana, birini yedekleyene kadar öyle de arar sorarlar, el üstünde tutarlar ki şaşar kalırsınız... Boşuna mı ağlıyor kızlar "Daha dün sensiz ölürüm diyordu bugün koluna başkasını taktı" diye... "Uyanık olmak" lazım...

Genç yaşta böyle hatalar sık yapılır.
İnsan kendini saçma sapan bir ilişkide bulur.
Buluşmak ister,buluşur ama berbat geçer.Yine buluşmak ister,görmeden duramıyorum der.
Ne onunla,ne onsuz durumu...
Hatta "keşke hiç konuşmasa" diye bile düşünebilir.
Konuşunca,kendi istediklerini söylesin ister.
Söylemeyince kızar,bozulur.
Bu sadece cinsel çekimle alakalı.O kişiyi istiyor ama onunla anlaşamıyor,mutlu olamıyorsan,geriye tek bu olasılık kalıyor.

sevıyorum dıye yalan soyleyen adamda cok ona bakarsanızolabılır belkı bana durustlerı denk gelmıstır ama dedım ya koluna ıkı gun sonrda baskasını takar ıkı saat sonrada sevgını garantısı yok.

Forumdaki örnekleri mi sayayım, hayatta gördüklerimi mi...

İlişkiye "Bıktım, istemiyorum, sevmiyorum" lafları kavga anında bile girse bir yerde bir şeyler kopmaya başlıyor... Kadın-erkek kafasında kuruyor en güzel anlarda "Acaba sevmiyor mu artık?" diye... Bakın siz de "Seven adam bunları yapmaz" diyorsunuz... Bunu demek de çok doğal, seven adam sadece eline, beline değil diline de sahip olmalı... "Her şakanın altında bir gerçek vardır" sözüyle büyüyen bir toplum için her lafın altında bir ciddiyet aramak elzemdir...

"Yumuşatma harekatı", olayı dramatikleştirme gibi geliyor tatsız lafların masumlaştırılması, "Sevmesem saatlerce bunları konuşmazdım" lafları..."Sevmesem saatlerce tartışmam, anlatmam" diyen adama denecek laf da "Seviyorsan da bunları söyleme, daha anlayışlı davran" olmalı...

Diyeceksiniz ki "Tartışma olmayan ilişki mi var?" Mesele tartışma değil... Neden erkek arkadaşınız değil de siz "Seven insan bunu yapar mı?" diye düşünüyorsunuz, bunu sorgulamak lazım... Hatta karşı tarafa "Sevse böyle yapar mı?" diye sordurmamak lazım... Kastettiğim bu...

Erkekler daha az korkmaya başladı artık kaybetmekten... Çok rahat söylüyorlar akıllarına eseni, kolayca yapıyorlar akıllarından geçeni... Sonra da aynı rahatlıkla "Sevmesem yanında olmam" deyiveriyorlar... Sanki başkasına gitmemesi lütufmuş gibi... "Madem yanındasın yanındaki kızın yanına yakış, ruhunu okşa; can sıkıcı laflar ettikten sonra -Sevmesem onları söylemem- demenin ne anlamı var? Bunlara mahal vermemek lazım... Zaman zaman "Ne oluyoruz?" demek lazım karşımızdakine... Yoksa terk edilen kızların yaşadıklarına benzer haller başımıza geldiği halde önlem almamış oluruz... Sonumuz da onlarla aynı olur ve bunu yaşamak istemeyiz sanırım...

Son düzenleme:

Ne güzel... Bana da dürüstü denk geldi... Kaldı ki bunun da garantisi yok...

Benim mesajım da "Konu sahibinin arkadaşı tartışmalardan sonra seviyorum diye yalan söylüyor olabilir, iki gün sonra koluna başkasını takabilir, dikkatli olsun"

Aynı şeyi yazıyoruz...

siz çok doğru şeyler yazıyorsunuz. sizin yazdıklarınızı okuyup kendi ilişkimi aklımda sorguladığım bile oluyor.

evet aynı sey sanırımo zamn sonuc kendını dusunucen akıllı olucan

Kızgınlık anında söylenen bir laftır. Problem edilecek bir şey değil. Buluştuklarında sürekli tartıştıkları için, 'artık buluşmak bile istemiyorum' demiş. Bunu sevmediğine yormaya gerek yok.

evet aynı sey sanırımo zamn sonuc kendını dusunucen akıllı olucan

konu neydi nereye geldi :) ama simdi benim kendi adima takildigim bir sey var. birini seviyorsunuz, ve onunda sizi sevdigini dusunuyorsunuz (sizin dediginiz gibi yalan olailir, ilerde bitebilir vs vs bu ihtimaller hep var tabiki), ee bazen insanlar iliskiler emek ister diyorlar. sevdiginiz biri varsa bazen biraz ugrasmak gerek. peki bu nasil olacak? ya da boyel birsey cidden hic yapilmadan direk kendimizi dusunup ayrilmalimiyiz? yoksa iliskiye biraz zaman verip (emek verip)sonucunumu gormeliyiz? bunu neye gore karar veriecz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…