Arkadaşlar acil yardım. Bir erkek soguduysa sevmiyorsa ve evlenmek istemediği halde evlenirse evlendikten sonra mutlu olur mu evlendiğinde yapacak birsey yok benim kaderim bu sevcem artık deyip evlenince sever mi sizce
Ama eskiden sevmis sogumus yani eskiden mutlu olacagina inanmis sonrasinda ise nedenlerden dolayi sogumus sizce ilerde sevmek mutlu olmak gibi bir durum yokmu ?
Hani derler ya nikahta keramet vardır diye. Hah, o asrın en büyük palavralarında ilk 5'e oynar işte sayın konu sahibesi. Kimse defterin birine bi imza attı diye sevmediği birini aniden sevmeye başlamaz. Hatta aksine, hani bi grafik yapsak ilişki boyunca sürekli yukarı doğru tırmanan aşk ve sevgi, işler ciddiye bindiğinde yokuş aşağı gitmeye başlar. Stres, baskı, sorumluluklar, uyum sağlanacak yeni durumlar aşkı yeşertmekten ziyade soldurur.
Kaldı ki evlilik dediğiniz kurumu yürütmek için aşk ve sevgi tek başına yeterli değildir.
Tarafların birbirine saygı ve güven duyuyor olması gerekir mesela. Zira tüm hayatınızı, sosyal çevrenizi, kararlarınızı iki kişilik hale getirmiş olursunuz.
Her iki tarafın da evliliğe elverişli karakterler olması ve belirli sorumlulukların altına girecek kadar olgunlaşmış olması gerekir sonra.
Soğuduğunuz, artık sevmediğiniz, mecburen evleneceğinizi söyleyecek duruma geldiğiniz bi insanla evlendiğinizde bırakın aynı evi paylaşmayı, aynı tuvaleti bile paylaşmak zul gelir insana. Saçma sapan şeyler gözünüze batar.
Ki kadınların eziyet çekmeye, erkeklerin eziyet etmeye programlandığı ülkemizde son derece yaygın tuhaf aile yapısı da işin içine girdi mi eyvah eyvah.
"Kan kustum kızılcık şerbeti içtim" "Evlilikte olur böyle şeyler" "Bebek olsun düzelir" laflarının bi erkeğe söylendigini hiç duymazsınız mesela. Zira erkekler düzeltmeye uğraşmazlar kolay kolay bu aile yapısında, onlar dağıtır siz toplarsınız. Onlara dağıtmak size toplamak, onlara domine etmek size alttan almak, onlara kafasına eseni yapmak size alacağınız her kararda önce kocanızın gözünün içine bakmak öğretilir çünkü.
O yüzden saçma sapan umutlarla kendinizi kandırmayın. Ha bi de konu detaylardan o kadar yoksun ki şu yazdıklarımın ne kadarı boşa gidiyor hiç bilemiyorum. Yani ne ilişkinin durumu belli, ne tarafları birbirinde sogutan sebep var ortada, ne evlenmeye iten mecburiyeti açıklamışsınız.