Bir erkekten bu kadar ince düşünmesini beklemek hata mı?

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
113
günaydın hanımlar...
konuyu sıcağı sıcağına açmak istedim size.
ben her sabah saat 7 de nişanlımı işe gitmesi için uyandırırm ve 8e kadar muhabbet ederiz.
bugünde aynısı oldu.
konu düğün günümüze geldi.3 ay sonra düğünüm var Allah nasip ederse
biz kınayı erkek tarafıyla ortak yapacağımız için,onların evleriyle bizim evin mesafeside yaklaşık olarak 1 saat olduğu için,muhtemelen eve 12 1 gibi döneceğiz.
adettendir tüm genç kızlar,arkadaşlarım,kuzenlerim o gece bizde kalacak,gecede onlarla biraz eğleniriz.
ertesi günde düğünüm saat 1de başlayacak.kuaförümle anlaştık,sabahın6sında kuaföre gidince anca yetişeceğim,çünkü ordan çıkar çıkmaz dış çekimler olacak sonra koştur koştur 11de eve gelmem lazım.
malum kız çıkarılacak.
yani 2 gün bize uyku haram,çok yorulacağız,biliyorum tatlı telaşlar bunlar ama,
arada(ayda bir falan) nişanlıma o gün çok yorgun stresli olacağız ilişkiyi balayına mı bıraksak diye(tabi bunları şakaya vurarak söylüyorum) söylüyordum.
nişanlım ciddi olmadığımı bildiği için o da benle:''olmaz birtanem kurtulamazsın elimden '' diye dalga geçiyordu
buraya kadar herşey güzel...
geçen kayınvalidem geldiğinde bana ''DUVAK'' diye bir adetlerinden bahsetti.
bizim evimiz erzurumda,düğün ankarada olacağı için,balayına kadar 2 gün kayınvalidemlerde kalacağız.
duvakta kuran okunur,daha sonra da oynanırmış,misafirler gelirmiş.
ben sevinirim bile buna fakat beni üzen şu ki düğünden hemen ertesi gün olacakmış
kayınvalidemi severim ama bu üzdü beni,''bu çocuklar yeni evleniyor,yorgun olurlar,dinlensinler'' diye düşünmesini umardım.
fakat hiç dile getirmedim üzülmesin diye.

bu sabah nişanlımla gene bu düğün telaşını yorunluğunu konuşurken biraz daha ciddiydim ve adetlerinden bahsettim,ertesi günde dinlenemeyeceğiz dedim.
(fakat hiç kayınvalidemi öne sürmedim.yani annen böyle istiyor,niye böyle oluyor,istemiyorum ben gibi şeyleri hiç söylemedimki,yanlış anlamasın beni)

olay bundan sonra koptu...ben nişanlımın:''olur mu öyle şey biz yeni evliyiz,gerdekten çıkar çıkmaz insan içine çıkılırmı,başbaşa olmamız lazım balayına kadar'' demesini beklerken,
nişanlım aynen şunları söyledi:''balım sen düğünümüzde yaşanacak güzellikleri düşün,neden hep olumsuz tarafından bakıyorsun.varsın 1 gün daha yorulalım(o yorulmanın derdindeyim sanıyor ama benim derdim yalnız kalmaktı ).zaten 2. gün balayına gideceğiz bol bol dinleniriz.ayda bir defa bu konuyu açıp düğün yorgunluğundan bahsediyorsun,tabiki yorulacağız,bu bizim düğnümüz,bunlar tatlı yorgunluklar,varsın bu sebepten yorulalım,ertesi günde ''duvak'' olur,ondan sonra zaten değil tüm günler tüm ömür bizim ''
tatlı sert beni uyardı..
düşüncesi güzel nişanlımın fakat ''gelinle damat yalnız bırakılır,ertesi gündende misafir olurmuymuş'' diye hiç aklına gelmemiş olması beni kırdı: (
hiç birşey demedim,nişanlıma:''peki'' deyip kapattım konuyu.
az evvelde msj atmış:''karıcım ben seni üzzmek istemedim,üzdüysemde özür dilerim sadece bu konuyu sık dillendirmen bana biraz garip geldi,boşver herşeyi akışına bırakalım ve sadece güzel yuvamızı düşünelim olur mu balım?''
bende uzatmadım zaten,hemen eski neşeme döndüm.
yani şuan herşey yolunda.
şimdi nişanlımın tepkilerine bakınca diyorumki:''HAKLI''...
e ama bende düşününce:''HAKLIYIM'' diyorum...
acaba ben mi çok ince fikirliyim yoksa bir erkekten bu kadar ince fikirli olmasını beklemek hata mıdır? :44:

NOT:şimdi ders çalışmam lazım o yüzden çıkıyorum hanımlar.Arada uğrayıp,cevaplandıracağım inşallah.şimdiden çok teşekkürler yorumlarınız için

Son düzenleme:
Malesef evlenirken sadece eşinizle evlenmiyorsunuz onun ailesiylede evleniyorsunuz. Bu nedenle iki tarafın örf ve adetlerinin uygulanması gerekiyor sizin huzurunuz için. Çoğu adet aslında eski ve gereksiz ama , naparsınız bir ömür boyu dillerinden kurtulmamak yerine başta uygulayın bitsin gitsin derim. Eşiniz o kütürde yetiştiği için bahsettiğiniz Duvak olayı onun için gayet normal, sizin adetlerinizde olmadığı için size farklı geliyor ve bundan vazgeçmelerini bekliyorsunuz.

gerçekten mevzuyu dert edindiğiniz için mi açtınız yoksa bize birbirinizi ne kadar sevdiğinizi arzuladığınızı anlatmak için bu yolu mu seçtiniz balım, şey pardon civcivvvv?

dert okuyacağım diye sonuna kadar geldim; ama sizin ilk gece fantezilerinizden, birbirlerinize hitaplarınızdan boğuldum

ben okuyacak diğer arkadaşlar için konuyu özetleyeyim de satırlarca okumasınlar yok yere:

"nişanlıyım, 3 ay sonra düğünüm var. kına gecemde kızkıza eğleneceğiz. düğün ertesi gün 1de başlayacağı için kuafore sabah 6'da gideceğim. ayrıca düğünden 2 gün sonra da balayına çıkacağız kayınvalidem düğünün ertesi günü duvak adı verilen bir adetlerinin yerine gelmesi için kendilerine gidilmesini istiyor. nişanlım da bunu doğru buluyor. oysa ben kına, düğün, gerdek stresinden sonra ertesi gün dinlenmemiz gerektiğini düşünüyorum. sonuçta yola da çıkacağız vs.. sizce nişanlımı ve ailesini bu konuda nasıl ikna edebilirim"

Nişanlınızın konuşma uslubuna bakılırsa yapıcı birine benziyor..

Gereksiz yere takılmıyorsunuz ben olsam bende takılırdım. Bu duvak olayına çok kızıyorum.

Ama madem balayına gideceksiniz bu iki gün öyle ya da böyle geçer, çaresi yoksa huzursuzluk girmesine değimez aranıza.

Evet malesef ince düşünmeleri olanaksınız.

Ancak hanımlar inceden dokunduracak sonra anlayacaklar.

İnşaallah çok mutlu olursunuz.

çok tuhaf bir adet. hiç duymadım boyle şey ve bence haklısın . yalnız bende şuna takıldım şimdi evlenceniz ve 2 gun kayınvalidenin evinde kalcanız. yani özür dilerim ama ilk birlikteliğinizi kayınvalidenin evindemi yaşıcaksınız. yanlış anladıysam çok pardon. ama gerçek buysa bence iğrenç bi durum balayını bekleyin

evet maalesef sadece iki kişi değil, aileler de evleniyor birbirleriyle o nedenle iki tarafın da birbirinin adetlerine, geleneklerine hoşgörüyle yaklaşması gerekiyor. sizin tarafınızdan bakıldığında siz de haklısınız, ama nişanlınız da orta yol bulmak zorunda. kalkıp da ailesine hayır bunu yapmıcaz diyemez ki... o zaman işler daha kötüye gider. siz de boşverin varsın 2 3 gün yorulun sonra balayında rahat rahat dinlenirsiniz

valla dünyanın sonu değil bir gün daha yorulmak
siz yine 2. günü balayına gidiyormuşsunuz ...
ilk sabah bizide güya yalnız bırakacaklardı ama saat 11 gibi geldiler bende çok isterdim gün boyu yalnız kalmayı ama olmadı
akşamda akrabaların eli öpülecekmiş kapı kapı millete gittik hiçbirşey istediğim gibi olmadı
duvak denilen adet eşim tarafındada vardı ama bana yapmadılar ne hikmetse
kabus gibi 1 hafta yaşadım neyseki bitti gitti
nişanlınız gayet mantıklı açıklamalarda bulunmuş zırt pırt aynı şeyleri konuşarak canınızı sıkmayın
şunun şurasında bir gün daha yorulacaksın çok değil

nisanlin iyi birine benziyor güzel bir dille anlatiyor bunda sorun yok

amaaa ben sabah sabah uykudan kalkinca agzimi bicak acmaz ,siz iyi 1 saat konusuyonuz bide her sabah uyyy

Aslına bakarsan nişanlında ince düşünmüş sadece düşündükleriniz farklı bu 1.
Bu konuyu annenle paylaş, zamanı gelince zaten öğrenecek ama sen yine de konuş, büyük ihtimalle o da olmaz öyle şey diyecektir ve ileride konu açıldığında kayınvalidene minasip bir dille düğünden sonra belli bir süre damat ve gelinin başbaşa takılmak istediklerinden bahsedecektir o duvak olayını daha ileri bir tarihe atmayı filan önerecektir artık annenin yaratıcılığına bağlı bu 2.
Canım aslında evet ilk gece kayınvalidede kalmak sonra bir telaş o duvak olayı dediğin hadise pek istenilesi bir durum değil ama belli ki nişanlın senle geçireceği bir ömrün hayalinde, seni seviyor, konuşması bile(yazdıklarına göre) gayet nazik, nişanlını düşünerek bu günü atlatmaya bak derim zaten sonra balayına gidecekmişsiniz ohh mis bu da 3.

Bize ne sizin nişanlınızla ilk geceki konuşmalarınızdan özene bezene yazmışsınız
Ortada dert edilecek bir şey yok ilk günler yorgunluk olur çok büyütmüşsünüz
Kayınvalidenizi çok dert etmişsiniz kafanızda

Tekrar hayırlı olsun canım

eşin tatlı dilli konuşmuş fakat erkek tarafı olarak hep dedikleri olsun istiyorlar

şu kaynana evinde sabahlama adetini toplumumuz ne zaman bırakacak acaba?

Hadi diyelim o "Duvak" adetinden vaz geçmicekler kalacaksınız orda

peki af edersin kaynananın evinde gerdek de ne demek?

Ertesi gün de kaynana çarşaf çarşaf diye tutturur Allah bilir
sonra o halde kalk 2 gün misafir içine çık.....

Bu adetten vazgeçmicekse balayı ısrarını sürdür derim

neden hep dediğini yaptırıyo anlamadım doğrusu.....

alemsin asude bahar =)

ne güzel birbirlerine sevgi gösterisinde bulunuyorlar. Allah muhabbetlerini artırırsın. ben de nişanlıyım, 1 yıldan fazladır da tanışıyoruz ama nişanlımın bana sevgi konusunda sınırları zorlayarak söylediği kelimeler, 2 defa ''canım'' demesi oldu böyle muhabbetleri okuyunca çok özeniyorum da ne yapalım. herkesin sevgisini gösterme tarzı farklı =)

konuya gelince civciv...nişanlınının birşeyleri kendine başına anlamasını beklemek yerine tercihlerini net olarak söylemeni tavsiye ederim. sana sorduğu zaman ne istiyorsan onu söyle, onun tercihlerine peki demek yerine ben bunu istiyorum de. sonra da orta yolu bulmaya çalışırsınız...böylece onun ince düşünmesini beklemek zorunda da kalmazsın.

hitaplara niye bu kadar taktınız ki, bende düğün sonrası adet madet dinlemem mesela, ne güzel birbirini seven bi çift var karşımızda nişanlısıda olumlu birine benziyo, konuşarak halledilebilir

Aslında Asudeyi çok güzel yazmış burada önemli olan düğün adetlerinden gerçekleşen bir sorunu dile getirmek ilk gece muhabbetinden bize ne
Bunları yazana kadar çok güzel bir ilişkimiz var nişanlım bana değer verir dese yeter anlarız yani

herkesin üslubu farklı, bu kadar kadının hepsinden TRT Türkçesiyle konuşmasını fabrika çıkışı ifadeler kullanmasını bekleyemeyiz çok rahatsız oldysanız konusuna yazmazsınız

Aynen katılıyorum

Şımarıklık yapıyorsunuz,insanların ne derdi var .Allah mesut etsin bir yastıkda kocatsın ancak biraz da etrafınıza bakın lütfen.

herkesin üslubu farklı, bu kadar kadının hepsinden TRT Türkçesiyle konuşmasını fabrika çıkışı ifadeler kullanmasını bekleyemeyiz çok rahatsız oldysanız konusuna yazmazsınız

Bu yazdıklarınız banaysa bunun üslupla ne alakası var üslup ilk gece fantazilerini anlatmak mı:26:

evet gerdek gecesinden sorna yanlız kalmak gerekir ama benim nişanlımın tarafındada böyle gerdekten hemen sonra hatta sabahın erken saatlerinde eve erkek tarafının gelmesi, gelinin onlara hizmetler etmesi fln gibi adetler var..
bende yanlız kalmayı tercih ederim ama bunun asla ona söylemedim çünkü bunlar güzel şeyler,
onun ve ailesinin adetlerinede -biraz garipte olsalar- saygı duymak zorundayım..
ki bunları seve sevede yapıcam çünkü sizin nişanlınızında dediği gibi, bi ömür tüm günler sizin artık,
düğün haftası varsın yanlız bırakmasınlar sizi ne olacak?
bence hiç kendi canınızı da, nişanlınızın canını da sıkmayın böyle şeyler için..
kaldı ki nişanlınızın size bu konudaki düşüncelerinizi ifade ediş tarzı fln çok güzel..
hiç durduk yere gerilmeyin çünkü gerek yok..

ilahi asude_bahar sana bu kadar hak verecegim aklımın ucundan gecmezdi

Bu yazdıklarınız banaysa bunun üslupla ne alakası var üslup ilk gece fantazilerini anlatmak mı:26:

hangi cümlenin fantazi olduğunuza kanaat ettiniz ki?
şunu yapıcaz bunu yapıcaz bunu giyicem vs dese anlarımda kız stresinden yorgun olacağından bahsetmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…