Bir eski fotoğraf

minnos26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
5.478
3.737
248
Nasıl başlasam bilemiyorum. Eşimin benden önce bir nişan mevzusu geçmiş başından. Onu çok sevdiğini falan biliyorum işte. Neyse ayrılmışlar. O bana kendisinin ayrıldığını söylese de, kız istememiş aslında. Bunu da bi şekilde öğrendim. Evlendik ama içim içimi kemirir bazen. Acaba onu daha mı çok seviyodu. Evlendiyse tabi ki seviyor tamam, ama sanki bana hiç aşık olmadı gibi hissederim ara ara. Kafamda oturamadığım şeyler varkeeen..
Evimizi düzenlediğimiz zamanlarda onun eşyaları arasında eski bir ajanda buldum. Ajandanın son sayfasında ikisinin fotoğrafı vardı. Hiç ellemeden yerine koydum. Ne yapacağını merak ettim. O fotoğrafı yırtıp atacak mı, yoksa saklayacak mı. Belki de içimi kemiren bazı sorular yerini bulacaktı. Tamam diyecektim, bu kişi artık onun için bir şey ifade etmiyor. Sonra bir ara kayboldu o ajanda, bulamadım. Geçen gün bi baktım masasının üzerinde duruyor. İçi dolu, bir işe yaramayan ajanda. Yani yeniden kullanılabilir durumda değil. Fotoğraf yerinde duruyor.
Sadece o fotoğrafa ne tepki vereceğini anlamak istiyorum. Salak gibi fotoğrafı kontrol edip duruyorum. Psikopata bağladım resmen. Çok basit bir konu aslında uzattıkça uzattım kusura bakmayın. Ama o fotoğrafa bakıp bakmadığını nasıl anlarım. Hafif yapıştırsam bi ucundan mesela

Ne zmn atmayi dusunuyor acaba. Ne isi var masanin uzerinde.
Acaba bi muddet saklasan sorarmi sana " nerde?" Diye. Yoksa umursamazmi?

Bir koli aşk mektubu var evimde yahu!
Açıp bir gün okudu gülmekten helak olduk.....
Takılmayın böyle şeylere....

Takmamak guzel ama neden bi koli ask mektubunu evinizde sakliyorsnuz hala? Esinizin eski sevgiliyle olan ask cumlelerini?

Ajandanın içerisine sen yerleştir , fotoğrafın yerini bil. Eşin bakıyorsa zaten anlarsın o zaman hangi sayfaya koyduğunu hatırlayıp.
Ama , ben olsam sanırım dayanamayıp sorardım , bu fotoğraf neden halâ var ve saklamayı düşünüyormusun diye...

Geçmişe mazi derler canım. Muhtemelen eşine söylesen farkında bile değildir öyle bir fotoğraf kaldığından.

Eski olduğu için olabilir mi?Ayrıca bir değil bir kaç sevgilisi:)

Evet aynende eski. Ben daha kendi esyalarimi sigdiramiyorum evime. Bide eski sevgililerin eski mektuplarini, benim olan adamin bi ara asik oldugu kizlarin anilarini saklayacak yerim yok. Okurum belki haha derim. Sonra cope basarim.

Bunu cidden yazmis yaw dedigim bir yorum oldu. Zaten daha ilk baslarda evime sokmazdim o koliyi. Ki okumak gulmek cabasi.. Sizin ki iyiymis genissiniz heralde bu konularda

Bunu cidden yazmis yaw dedigim bir yorum oldu. Zaten daha ilk baslarda evime sokmazdim o koliyi. Ki okumak gulmek cabasi.. Sizin ki iyiymis genissiniz heralde bu konularda
ESKİ mevzularda oldukça!Hani eski ya,geçmiş gitmiş ya....
Merak ettim,ilk evliliğimden olma çocuğumu da çöpe atmalımıyım?

ESKİ mevzularda oldukça!Hani eski ya,geçmiş gitmiş ya....
Merak ettim,ilk evliliğimden olma çocuğumu da çöpe atmalımıyım?
Vay anasini konuyu nereye getirmis!! Ask mektuplari nereee cocuk neree aboow senle biraz daha konussak torununu anlatacan neyse neyse iyi gunler

bende önceki yorumlara katiliyorum, fazla kasma derim.. sahsen benim de uzuuun süre unutamadigim bir sevgilim olmustu, nisanliyken bile hala aklim biraz ondaydi. evlendim, hala yer yer aklima gelir eski sevgilim, ama bu esimi sevmedigim, onunla isteyerek evlenmedigim anlamina gelmez ki.. sonucta ortada bi yasanmislik var.. resim saklama konusuna gelirse, bunu dogru bulmuyorum.. acik acik konusmasanda, bence sadece resmi al ve baska bi yere koy. fark ederse, en azindan bundan senin haberin oldugunu bilecek ve icten ice biraz belki utanacaktir. acik acik da sana resim nerde diye asla sormaya cesaret edemez sanirim.. bu da böylelikle kapanir gider :) ben hesap sormaman taraftariyim, iliskiyi zedeleyebiliyor böyle gereksiz kiskancliklar.. resmi kaldir, tutup da sana eski nisanlimin resmini niye kaldirdin, ben her gün ona bakiyodum diyecek degildir yani :) bakiyosa da artik bakamayacak, bu kadar basit.. ama eminim bakmiyodur. erkekler bazi konularda bildigin odun olduklari icin, bizim gibi ince düsünemiyolar..

Alt tarafı bi fotoğraf der geçerim, çöpe atarım.
Ama ara ara fotoğrafa bakıyorsa sıkıntı.

Belki kocanın haberi bile yok fotoğrafın orada olduğundan.Açık açık sorsana kendini yiyeceğine canım.
Aklında hala biri olsa fotoğraf olsa ne olur.Olmadan da hayali gözünün önünde olur.
Bırak geçmişi hiç kurcalama.Eşin seni seviyormuş ki seninle şu an.Yok yere huzursuz etme kendini.

Daha ortada bir şey yokken adamın geçmişini didiklemeye başlamışsınız, yapmayın.
Nişanlı iken o ayrılmış bu ayrılmış ne önemi var?
Bunu öğrenmek için neden çabaladınız?
Fotoğrafı boşverin.
Çöpe falan atmaya kalkmayın sakın.
Eşi bile olsanız eşyaları hakkında kafanıza göre karar veremezsiniz.
Çok içinize oturduysa, ikinizin bir fotoğrafını gördüm, diye muhabbet açın, fotoğrafla ilgili yorum yapın. Burada mı çekildi, şöyle miydi vs.. ama bence ona bile gerek yok..

Bunun genişlikle ne alakası var yahu?
Lisede bir arkadaşım vardı; aşık mıydım hala emin değilim.
Ben belki hoşlanıyordum, belki o sadece arkadaş olarak görüyordu.
Sevgili anlamında ilişkimiz olmadı.
Sevgilililikten daha çok kıskanılacak bir arkadaşlığımız oldu.

Son sene başka okula geçti ve üniversitenin iki senesi, maili mektup gibi kullandık; 3 yılda gelen 50 ye yakın mail var, bir o kadar da giden. Sonra zamanla iletişimimiz koptu zaten.
Şimdi mailler duruyor. Silmeye kıyamadım. O zamanlar benim hayatımın bir parçası.
O yaşlardaki önem verdiğim şeyler, kimi komik, kimi toy, kimi ergenlik :)
Bunların ne zararı olabilir ki şimdiki evliliğime?
Hatıra sadece.

Arkadaşlar kapladığı alana bakıyor sanırım:)
Onlara göre şimdiki eşim bayağı geniş foto değil ama ilk evliliğimden oğlum yanımda.....
Sonrada ne alaka diyorlar yahu geçmiş aklınızla birlikte geliyor ,yanında mektup,foto,çocuk getirmiş ne alaka....Size verdiği değer bununla mı ölçülüyor:)))
3nity 3nity

Arkadaşlar kapladığı alana bakıyor sanırım:)
Onlara göre şimdiki eşim bayağı geniş foto değil ama ilk evliliğimden oğlum yanımda.....
Sonrada ne alaka diyorlar yahu geçmiş aklınızla birlikte geliyor ,yanında mektup,foto,çocuk getirmiş ne alaka....Size verdiği değer bununla mı ölçülüyor:)))
3nity 3nity

Çocugunuz eski eşinize benziyorsa,
baktıkça aklınıza eski eşiniz geliyordur, mazallah.
İyisi mi siz benziyorsa onu babaya verin :))

Hayret niye atmamış.
Belki eskileri atmama huyu olan biridir. Saklayıcı yani..

Back
X