Nasıl başlasam bilemiyorum. Eşimin benden önce bir nişan mevzusu geçmiş başından. Onu çok sevdiğini falan biliyorum işte. Neyse ayrılmışlar. O bana kendisinin ayrıldığını söylese de, kız istememiş aslında. Bunu da bi şekilde öğrendim. Evlendik ama içim içimi kemirir bazen. Acaba onu daha mı çok seviyodu. Evlendiyse tabi ki seviyor tamam, ama sanki bana hiç aşık olmadı gibi hissederim ara ara. Kafamda oturamadığım şeyler varkeeen..
Evimizi düzenlediğimiz zamanlarda onun eşyaları arasında eski bir ajanda buldum. Ajandanın son sayfasında ikisinin fotoğrafı vardı. Hiç ellemeden yerine koydum. Ne yapacağını merak ettim. O fotoğrafı yırtıp atacak mı, yoksa saklayacak mı. Belki de içimi kemiren bazı sorular yerini bulacaktı. Tamam diyecektim, bu kişi artık onun için bir şey ifade etmiyor. Sonra bir ara kayboldu o ajanda, bulamadım. Geçen gün bi baktım masasının üzerinde duruyor. İçi dolu, bir işe yaramayan ajanda. Yani yeniden kullanılabilir durumda değil. Fotoğraf yerinde duruyor.
Sadece o fotoğrafa ne tepki vereceğini anlamak istiyorum. Salak gibi fotoğrafı kontrol edip duruyorum. Psikopata bağladım resmen. Çok basit bir konu aslında uzattıkça uzattım kusura bakmayın. Ama o fotoğrafa bakıp bakmadığını nasıl anlarım. Hafif yapıştırsam bi ucundan mesela