bir ev meselesi de benden ;(((

eftelya2015

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.985
7.192
398
Şimdi bizim ev alma planımız var pesınatı aılem verecek, gerısını bız kredı cekıp odeyecegız.

esımın aılesının destek olacak durumu yok, beklentımız de yok..

ben bu zamana kadar hep erteledım bu ev işini çünkü borçlarımız vardı, hala da var ama yuku azaldı, bırde evın pesınatı aılemden cıkınca onların da soz hakkı olur dıye olacaksa kendımız yapalım bırseyler ıstedım ama hayat sartları da malum desteksız bu devırde ev almak cok zor..

gelelım ıstedıgım eve, ben bıraz ferah-banyosu mutfagı yapılı yenı bır ev ıstıyorum,esım son kararı bana bırakıyor ama aılemde de sureklı bır ev alın-bakın - cokta takılmayın modu var..

evı alacaksak pesınattan fazlasını bız kredı cekecegız, Allah razı olsun destekler ama en az 10 yıl borc oducek bızız ve o evde bız oturcaz, içime sınmeyen evı sırf evım olsun dıye almak ıstemıyorum.

Sonucta verırsın parayı tum evler senın.... Ki suanda kıradayız ama cık gıt dıyen yok, derselerde ev cok bırı olmasa dıgerı olur hani illa evim olsun kafasında da değilim...Sadece aılemde cok ıstıyor , bebegımız de olacak yerımız sabıtlensın falan dıye dusunmeye basladım o kadar..

Neyse aılem sımdı yanımızda gıtmısler ev bakıyorlar, hıcbırı benım ıstedıgım standartta degıl, ben o evlerın hepsını gezdım, ıstedıgım bellı benım, aileme bıze para verın demedım asla da demem teklıfı onlar yaptı bende okey dedım ama sırf destek olacaklar dıye onların begendıgı evıde almam yani...Babam gelmıs ıste bu evıde begenmezsen ev bakmayın sız dıyor, ee dedım ev alın dıyen sızsınız ben meraklı degılım ve ben o evlerı gezdım daha önce bılıyorum ıcını dısını vsss...

Tamam iyi niyetliler ama fazlası zarar, ya bırakın zamanı gelınce ıstedıgımız evı alalım sızde destek olun, ya da sız gıdın ıstedıgınız evı alın kendınız oturun , bana da laf yapmayın, bakmayın bız baktık dıyoruz yok anlamıyorlar..

Sınır oluyorum ama kalplerını kırmakta ıstemıyorum napsam kı??

Bu arada esimde olaya cok mudahl olmuyor cunku kendısının bu olaya pek katkısı olmayacak, kredıyı de en cekıcem ev alırsak , pesınat aılemden , adam zaten ezılıyor ıcten ıce ondan karısmıyor, sadece evlere bakıyor begendıgı olursa bana gosterıyor o kadar..

Zoraki yapılan işten hayır gelmez istemiyorsan onlar ısrarcı diye alma.

Zorlayarak ev işine girmeyin, sonra satmaya çalışırsınız zarara girersiniz benim gibi

Zoraki yapılan işten hayır gelmez istemiyorsan onlar ısrarcı diye alma.
bende su an bakmıyorum bıle evlere...

zaten oncelıgım ev degıl dogacak bebegım ve onun ıhtıyacları.. ama uzerıme gelıyorlar, laftan da anlamıyorlar, söz söyleyınce de alınıyorlar, kırmak ıstemıyorum ama bazen mecbur bırakıyorlar ınsanı...

Valla şu anlattığın kafa yapısına göre ailene vermeyin de ille de evim olsun diyenlerden değilsin zira

Ilerde hastalık sağlık var para size de lazım olur de kapat konuyu

Eşine de böyle bir psikolojik baskıya gerek yok

Yarın bir tartışmada başka bir şey söylerken konumsenin evin benim evime gelir boş yere üzülürsünüz

Bir de çocuk olunca bakış açınız değişir evin özelliklerine vs acelesi yok deyin ailenize başka yerde yaşıyorlar galiba he deyin geçin onlar gidince bakın

o krediyi öderken zorluk çekecek olan sizsiniz maddi manevi hazır hissedince alırsınız

Eşin çalışmıyor mu kredi ödemesini birlikte yapmayacak mısınız

o muhabbete gıren babam aslında, annem de heveslı kadın ıstıyor bır evımız olsun o sadece bızım özellıkle benım mutlulugumu düşünüyor.

ama babam cok detaycı, her seyı ınceler, eve gelır atıyorum fış takılıdır bır yerde bosuna nıye prızde cıkar der ona takar , sana ne adam bızım evde duzen boyle, ben senın evıne karısmıyorsam sende bana karısma yani.....

yoksa ıyı nıyetlı ama bazen ıyı nıyet , sınırı asıyor... bızlerde yetıskın ınsanlarız sonucta aklımız ve kendımıze gore bır dusuncemız bır duzenımız var onu anlamıyor..

bırde pesınatın cogunuda annem verecek yanı, kendı evı vardı sattı parasını bana ayırdı.. ama babam ondan cok konusuyor..

Ya bence destek olmak istemeleri çok güzel
biz 0 destekle bu işe girdik çok zor geçti o dönemler..
bence güzelce ailenle konuş daha ılımlı ol
neticede ben eve çok meraklı değilim demekde onları kırabilir
ayrıca emin ol yapmak istedikleri çok büyük nimet çoookkkkkkkk

bu arada nerede oturuyorsun
nerden ev almaya çalışıyorsun
biz istanbuldayız ve burada el değmiyor

Eşin çalışmıyor mu kredi ödemesini birlikte yapmayacak mısınız
çalışıyor ama mevzu bu degıl kı, kredıyı ben cekecegım ben memurum esımın sıcılı bozuk ve maası dusuk..

dedıgım gıbı aılesının destegı de yok çünkü durumları yok insanların bır kuru maaşı var onada göz koyamam... o nedenle eşim olayın dısında duruyor , karar mekanızması benım su anda..

tabıkı ben kredı oderken esımde kalan masrafı karsılayacak ama yukun cogu benım omuzlarımda olacak bu bir gerçek..

not: yanlıs anlaşılmasın bu konuda esımden beklentım yok, manevıyatı yeter bana ama herseyı de dusunmem lazım zorlugunu cekecek olan bızlerız....

bursadayım, evı burdan alacagız alırsak, bızım begendıklerımız ortalama 250.000 bızım maksımum butcemız 220.000, ailemden gelecek pesınat bır kısmı gerısını bız kredıyle tamamlıcaz.. ama dedıgım gıbı ıcıme sınmeyen evı ıstemıyorum.

ailenizden Allah razı olsun öncelikle.
peşinatta az değildir nerden baksanız..
ama açık açık deyin. benim içime sinsin. zaten borca gireceğim ha 3-5 bin az olmuş ha çok olmuş önemli değil.
ama içime sinsin ki ömür boyu güzel güzel oturayım deyin..
olmazsa da teşekkür edip geri çevirin yardım taleplerini..

Durum böyleyse kabul etmeyin kendiniz hazır olunca alın evinizi ilerde babanız bir laf eder eşiniz ezilir. Eve karışma hakkını kendinde bulur herkesin evi olacak diye birşey yok

Ben ilk olarak eşinizi düşündüm.
Kayınpederinin bu tavrı, bir erkek olarak onu oldukça üzüyor olmalı.
Sanki evine yetemeyen, bir şey beceremeyen bir koca, kayınpederi sağolsun her şeyi yapıyor ama parayı verdiği için de onun beğendiği olmalı gibi bir durum söz konusu olmuş, zaten anladığım kadarıyla kocanıza danışan bile yok.
Sadece çekirdek aile olarak anne babanız ve sizin arasında geçiyor bu mevzu ve siz eşinizle ortak karar vermeye çalışsanız da babanız devre dışı bırakıyor 'bunu da beğenmezsen ev bakma' gibi cümlelerle.
Kendimi eşinizin yerine koyduğumda gururumdan delirirdim, o da öyledir bence.
Annenizle açık açık konuşmayı deneyin.
Sonuçta 3 mü verecekler, 5 mi verecekler her ne kadarsa bellidir.
Peşinat olarak size nakadar ayırdılarsa direkt size versinler, gerisine de karışmasınlar.
Belki bugün alırsınız, belki üzerine para koymaya çalışır 3 yıl sonra alırsınız.
Belki de parayı başka şekilde değerlendirip katlarsınız.
Bunun dışında bir yardımı kabul etmezdim hem eşiniz hem de babanızın bu müdahil tavrı için.

Icine sinmeyen bir evi almayin. Içi yapisiz ev alirsan onun bir de tadilatı var bir dünya parada tadilata girer.

ailenize ev konusunu kapattığınızı ve yardım istemediğinizi söyleyin.

peişnatı veriyoruz diye evi biz alıyoruz havasına girmesinler.

benim annem çocuğuma bi sene baktı. ben büyüttüm benim sayesinde boyu uzun muhabbeti yapıyor. sanki doğurup kucağına verdim yıllarcada arayıp sormadım. o hesap yani sizinki de.

ah babalar, ah babalar, korumacı ve herşeyi bilen hallerinden hiç taviz vermezler ama ne mutlu ki sizin arkanızdalar ve sizin için birşeyler yapmak istiyorlar, elbette ki öncelik sizin ne istediğiniz, yardım edecekleri için değil sadece fikir vermek için bile bu konuya müdahil olacaklardır, nacizane fikrim ev işini biraz ağırdan alın madem peşinat olarak düşünülen bir para var o bir kenarda dursun, size ayırılmış madem, şimdilik önceliğinizin bebek olduğuna, bebek dünyaya geldikten sonra ki şartlara göre ev bakacağınıza, işe, kreşe, hastaneye ulaşımda en uygun olan evi aradığınıza inandırın ailenizi, bu arada sizde kedi kafanıza göre ev bakmaya ve eşinizle beraber içinize sinecek bir ev bulmaya çalışın, hem hepinizin sinirleri yatışır hemde eşiniz ile beraber ev bakarak onu da onure etmiş olursunuz. maddi olarak her ikinizi de yıpratacak olan borç meselesine birde aile krizi eklenmesin üstüne birde eşinizin içten içe büyüteceği gücenmişlik eklenirse gereksiz yere gerilir ve kırılırsınız, bebeğinize sağlıkla kavuşmanız ve gönlünüze göre bir ev bulmanız dileğiyle, saygılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…