- 3 Şubat 2012
- 4.843
- 7.927
- 358
- 37
- Konu Sahibi eftelya2015
-
Ev almak cok zor heleki istanbuldaysaniz... Benim gobegim catladi 2 sene odendi kaldi 8 sene.. Cok ev baktim begenemedim cok iyi anliyorum sizi, artik evleride dogru duzgun yapmiyorlar bende esimle cok tartismalar yasadim begenmiyorum diye, en sonunda bi eve eh fena degil dedim ertesi gun gidip anlasmis mutahitle. Ki esimde insaat sektorunde bir suru secenegimiz olmasina ragmen yoktu, cunku cok pimpiriktim. Farketmedi onun istedigi oldu. iyiki olmus evi aldikdan 1 ay sonra faizler uctu, yani kader kismet canim hic bilemiyosun hayirliysa olsun demek lazim. Keske benim yada esimin ailesinin yardim edecek gucu olsaydi bu cok guzel bisey. Evi almadan once bende kabul etme diyebilirdim, esin ezilmesin vs diye ama,, o is bence o kadar gurur meselesi degil bence, cocugu damadi rahat edecekse yardim etmek gucu oldugu takdirde boyunlarinin borcu diye bakiyorum ben artik olaya. ( baska kardeslere yada nedugu belirsi bi cok yere para gidince dedim bende bunu ) hicbir zaman istedigin standartlarda olmayabilir ev, distan begenirsin oturmaya baslarsin nerden aldim bu evi lanet olsun dersin. Hic belli olmuyo, o yuzden birak karissinlar ortak bi yol bulursunuz, sen evi al, ilerde satarsinda hic problem etme yaniŞimdi bizim ev alma planımız var pesınatı aılem verecek, gerısını bız kredı cekıp odeyecegız.
esımın aılesının destek olacak durumu yok, beklentımız de yok..
ben bu zamana kadar hep erteledım bu ev işini çünkü borçlarımız vardı, hala da var ama yuku azaldı, bırde evın pesınatı aılemden cıkınca onların da soz hakkı olur dıye olacaksa kendımız yapalım bırseyler ıstedım ama hayat sartları da malum desteksız bu devırde ev almak cok zor..
gelelım ıstedıgım eve, ben bıraz ferah-banyosu mutfagı yapılı yenı bır ev ıstıyorum,esım son kararı bana bırakıyor ama aılemde de sureklı bır ev alın-bakın - cokta takılmayın modu var..
evı alacaksak pesınattan fazlasını bız kredı cekecegız, Allah razı olsun destekler ama en az 10 yıl borc oducek bızız ve o evde bız oturcaz, içime sınmeyen evı sırf evım olsun dıye almak ıstemıyorum.
Sonucta verırsın parayı tum evler senın.... Ki suanda kıradayız ama cık gıt dıyen yok, derselerde ev cok bırı olmasa dıgerı olur hani illa evim olsun kafasında da değilim...Sadece aılemde cok ıstıyor , bebegımız de olacak yerımız sabıtlensın falan dıye dusunmeye basladım o kadar..
Neyse aılem sımdı yanımızda gıtmısler ev bakıyorlar, hıcbırı benım ıstedıgım standartta degıl, ben o evlerın hepsını gezdım, ıstedıgım bellı benım, aileme bıze para verın demedım asla da demem teklıfı onlar yaptı bende okey dedım ama sırf destek olacaklar dıye onların begendıgı evıde almam yani...Babam gelmıs ıste bu evıde begenmezsen ev bakmayın sız dıyor, ee dedım ev alın dıyen sızsınız ben meraklı degılım ve ben o evlerı gezdım daha önce bılıyorum ıcını dısını vsss...
Tamam iyi niyetliler ama fazlası zarar, ya bırakın zamanı gelınce ıstedıgımız evı alalım sızde destek olun, ya da sız gıdın ıstedıgınız evı alın kendınız oturun , bana da laf yapmayın, bakmayın bız baktık dıyoruz yok anlamıyorlar..
Sınır oluyorum ama kalplerını kırmakta ıstemıyorum napsam kı??
Bu arada esimde olaya cok mudahl olmuyor cunku kendısının bu olaya pek katkısı olmayacak, kredıyı de en cekıcem ev alırsak , pesınat aılemden , adam zaten ezılıyor ıcten ıce ondan karısmıyor, sadece evlere bakıyor begendıgı olursa bana gosterıyor o kadar..
Seni hiç yargılamıyorum hatta takdir ediyorum ailene eşini ezdirmiyorsunçalışıyor ama mevzu bu degıl kı, kredıyı ben cekecegım ben memurum esımın sıcılı bozuk ve maası dusuk..
dedıgım gıbı aılesının destegı de yok çünkü durumları yok insanların bır kuru maaşı var onada göz koyamam... o nedenle eşim olayın dısında duruyor , karar mekanızması benım su anda..
tabıkı ben kredı oderken esımde kalan masrafı karsılayacak ama yukun cogu benım omuzlarımda olacak bu bir gerçek..
not: yanlıs anlaşılmasın bu konuda esımden beklentım yok, manevıyatı yeter bana ama herseyı de dusunmem lazım zorlugunu cekecek olan bızlerız....
canım benım esımde ınsaat sektorunde (malzeme satıyor), evler genelde metrekare olarak ufak, bızım esyamızda cok daha evden almadıgım ceyızlerım var dusun artık, o nedenle 3+1 genıs ve ferah ev lazım muhıte hıc takılmıyorum bıle esımde sırket aracı var , bana da tek vesaıtle ıse gıt gel yapacagım yer olsun yeter... bırde bugun aldım yarın satarım gıbı luksumuz yok bızım borc bıtmeden kılımızı kıpırtamayız o nedenle yenı ev olsun ıstıyorum zaten ıc ve dıs etkenlerden ev eskıyecek borcu bıtene kadar ve cocukta gelecek..... o da kırıp dokecek yerı gelecek duvarları hasat edecek buyuyene kadarEv almak cok zor heleki istanbuldaysaniz... Benim gobegim catladi 2 sene odendi kaldi 8 sene.. Cok ev baktim begenemedim cok iyi anliyorum sizi, artik evleride dogru duzgun yapmiyorlar bende esimle cok tartismalar yasadim begenmiyorum diye, en sonunda bi eve eh fena degil dedim ertesi gun gidip anlasmis mutahitle. Ki esimde insaat sektorunde bir suru secenegimiz olmasina ragmen yoktu, cunku cok pimpiriktim. Farketmedi onun istedigi oldu. iyiki olmus evi aldikdan 1 ay sonra faizler uctu, yani kader kismet canim hic bilemiyosun hayirliysa olsun demek lazim. Keske benim yada esimin ailesinin yardim edecek gucu olsaydi bu cok guzel bisey. Evi almadan once bende kabul etme diyebilirdim, esin ezilmesin vs diye ama,, o is bence o kadar gurur meselesi degil bence, cocugu damadi rahat edecekse yardim etmek gucu oldugu takdirde boyunlarinin borcu diye bakiyorum ben artik olaya. ( baska kardeslere yada nedugu belirsi bi cok yere para gidince dedim bende bunu ) hicbir zaman istedigin standartlarda olmayabilir ev, distan begenirsin oturmaya baslarsin nerden aldim bu evi lanet olsun dersin. Hic belli olmuyo, o yuzden birak karissinlar ortak bi yol bulursunuz, sen evi al, ilerde satarsinda hic problem etme yani
aslında kılı kırk yararlarya bazı kişiler tez canlı oluyor. ben de aileniz gibiyim.
ancak sizin yöntem daha doğru, sonradan pişman olmak var, iyi düşünmek lazım ev alırken.
ama ailenize kızmayın, onlar hayatı sizin gibi yaşamıyorlar demek ki, hızlı karar veren insanlar.
bence kendin öde hic destek alma kimse karismasinŞimdi bizim ev alma planımız var pesınatı aılem verecek, gerısını bız kredı cekıp odeyecegız.
esımın aılesının destek olacak durumu yok, beklentımız de yok..
ben bu zamana kadar hep erteledım bu ev işini çünkü borçlarımız vardı, hala da var ama yuku azaldı, bırde evın pesınatı aılemden cıkınca onların da soz hakkı olur dıye olacaksa kendımız yapalım bırseyler ıstedım ama hayat sartları da malum desteksız bu devırde ev almak cok zor..
gelelım ıstedıgım eve, ben bıraz ferah-banyosu mutfagı yapılı yenı bır ev ıstıyorum,esım son kararı bana bırakıyor ama aılemde de sureklı bır ev alın-bakın - cokta takılmayın modu var..
evı alacaksak pesınattan fazlasını bız kredı cekecegız, Allah razı olsun destekler ama en az 10 yıl borc oducek bızız ve o evde bız oturcaz, içime sınmeyen evı sırf evım olsun dıye almak ıstemıyorum.
Sonucta verırsın parayı tum evler senın.... Ki suanda kıradayız ama cık gıt dıyen yok, derselerde ev cok bırı olmasa dıgerı olur hani illa evim olsun kafasında da değilim...Sadece aılemde cok ıstıyor , bebegımız de olacak yerımız sabıtlensın falan dıye dusunmeye basladım o kadar..
Neyse aılem sımdı yanımızda gıtmısler ev bakıyorlar, hıcbırı benım ıstedıgım standartta degıl, ben o evlerın hepsını gezdım, ıstedıgım bellı benım, aileme bıze para verın demedım asla da demem teklıfı onlar yaptı bende okey dedım ama sırf destek olacaklar dıye onların begendıgı evıde almam yani...Babam gelmıs ıste bu evıde begenmezsen ev bakmayın sız dıyor, ee dedım ev alın dıyen sızsınız ben meraklı degılım ve ben o evlerı gezdım daha önce bılıyorum ıcını dısını vsss...
Tamam iyi niyetliler ama fazlası zarar, ya bırakın zamanı gelınce ıstedıgımız evı alalım sızde destek olun, ya da sız gıdın ıstedıgınız evı alın kendınız oturun , bana da laf yapmayın, bakmayın bız baktık dıyoruz yok anlamıyorlar..
Sınır oluyorum ama kalplerını kırmakta ıstemıyorum napsam kı??
Bu arada esimde olaya cok mudahl olmuyor cunku kendısının bu olaya pek katkısı olmayacak, kredıyı de en cekıcem ev alırsak , pesınat aılemden , adam zaten ezılıyor ıcten ıce ondan karısmıyor, sadece evlere bakıyor begendıgı olursa bana gosterıyor o kadar..
yok canım olanlarında parası bızı asıyor, bellı krıterlerım var bu krıterler esımle ortak krıterler aslında ve o evde bız oturacagız o nedenle gec olsun ama güç olmasın derdındeyım...Ailenin destek olması aslında bir şans.
bu zaman da ev almak gerçekten çok zorlaştı, madem istiyorlar bunaltıyorlar diye geri çevirme bence.
Onlar sadece dogumdan önce kendi evine geçmeni ve sorun yaşamanı istemiyor gibiler.
Ev arama işini biraz hızlandırabilirsin.
Gezdikçe baktıkça illaki içine sinen bir ev bulacaksın.
Yav 2 kişisiniz çok eşyayı, annenlerin evinde ki çeyizleri alıp napcaksın :))
Evin en az 100 m2 olsun fazlaca yeter size.
Eşya dedigin kasvetten başka bişeye yaramıyor, bırak heryer ferah açık olsun, temizligide kolay olur :)))
canım kullanılacak esya oyle car cop degıl , zaten eskılerı hep atarım ben evde gereksız esya tutmam ama onlar evde dolabım ve yerım yok dıye alamadıklarım...Yav 2 kişisiniz çok eşyayı, annenlerin evinde ki çeyizleri alıp napcaksın :))
Evin en az 100 m2 olsun fazlaca yeter size.
Eşya dedigin kasvetten başka bişeye yaramıyor, bırak heryer ferah açık olsun, temizligide kolay olur :)))
bu durumda ev almamam lazım, su an o kafadayım zatenbence kendin öde hic destek alma kimse karismasin
temizliği kolay ev, çalışan kadının bence en büyük gereksinimi :)
eşime diyorum, daha küçük bir eve taşınalım, fazlalık eşyaları atalım diye, yavaş yavaş bu fikre alışıyor.
eskiden illa evimizde 5-6 kişilik yatağımız olsun falan diyordu, uzaktan misafirlerimiz gelir diye. şimdi o da görüyor, kırk yılın başı misafir gelecek diye çileyi sürekli biz çekiyoruz.
yoksa dediğiniz gibi 2 oda yeter 3 kişiye.
2+1 deyız su an yetmıyor...temizliği kolay ev, çalışan kadının bence en büyük gereksinimi :)
eşime diyorum, daha küçük bir eve taşınalım, fazlalık eşyaları atalım diye, yavaş yavaş bu fikre alışıyor.
eskiden illa evimizde 5-6 kişilik yatağımız olsun falan diyordu, uzaktan misafirlerimiz gelir diye. şimdi o da görüyor, kırk yılın başı misafir gelecek diye çileyi sürekli biz çekiyoruz.
yoksa dediğiniz gibi 2 oda yeter 3 kişiye.
2+1 deyız su an yetmıyor...
bır oda bıze bır oda bebege desenız kalan odada hem otur hem yemek ye hem mısafır agırla zor oluyor cunku gelenıde orda yatırmanız gerekıyor kı benım aılem bebek olunca yanımıza gelecek ( ben ıstemıyorum ama cok heveslıler dıye bırsey dıyemıyorum) ve buyuk ıhtımal uzun sure kalacaklar bızımle onlara da oda sart....
ya işte evımız 3+1 olsa suankı oturma takımını atarım bır odaya , salona yenı esya almak ıstıyom, o odaya bırde tv koyarım 2 tv var evde su an bırı yatak odamızda , orda yatsınlar kalksınlar farklı bırsey ızlemek ısterlerse orda ızlesınler, yıne gıyın soyun odası olsun yoksa su an ıkı gunde kalsalar sıkıntı oluyor her yerde yatak döşek, bırı oturmak ıster dıgerı uyumak herkes bırbırını ıdare edecek dıye evın duzenı bozuluyor resmenuzun süreli misafirliklerde dediğiniz doğru ama, fazladan bir oda da insana bir sürü iş çıkarıyor.
ya işte evımız 3+1 olsa suankı oturma takımını atarım bır odaya , salona yenı esya almak ıstıyom, o odaya bırde tv koyarım 2 tv var evde su an bırı yatak odamızda , orda yatsınlar kalksınlar farklı bırsey ızlemek ısterlerse orda ızlesınler, yıne gıyın soyun odası olsun yoksa su an ıkı gunde kalsalar sıkıntı oluyor her yerde yatak döşek, bırı oturmak ıster dıgerı uyumak herkes bırbırını ıdare edecek dıye evın duzenı bozuluyor resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?