bir ev meselesi de benden ;(((

Ev almak cok zor heleki istanbuldaysaniz... Benim gobegim catladi 2 sene odendi kaldi 8 sene.. Cok ev baktim begenemedim cok iyi anliyorum sizi, artik evleride dogru duzgun yapmiyorlar bende esimle cok tartismalar yasadim begenmiyorum diye, en sonunda bi eve eh fena degil dedim ertesi gun gidip anlasmis mutahitle. Ki esimde insaat sektorunde bir suru secenegimiz olmasina ragmen yoktu, cunku cok pimpiriktim. Farketmedi onun istedigi oldu. iyiki olmus evi aldikdan 1 ay sonra faizler uctu, yani kader kismet canim hic bilemiyosun hayirliysa olsun demek lazim. Keske benim yada esimin ailesinin yardim edecek gucu olsaydi bu cok guzel bisey. Evi almadan once bende kabul etme diyebilirdim, esin ezilmesin vs diye ama,, o is bence o kadar gurur meselesi degil bence, cocugu damadi rahat edecekse yardim etmek gucu oldugu takdirde boyunlarinin borcu diye bakiyorum ben artik olaya. ( baska kardeslere yada nedugu belirsi bi cok yere para gidince dedim bende bunu ) hicbir zaman istedigin standartlarda olmayabilir ev, distan begenirsin oturmaya baslarsin nerden aldim bu evi lanet olsun dersin. Hic belli olmuyo, o yuzden birak karissinlar ortak bi yol bulursunuz, sen evi al, ilerde satarsinda hic problem etme yani

ya bazı kişiler tez canlı oluyor. ben de aileniz gibiyim.

ancak sizin yöntem daha doğru, sonradan pişman olmak var, iyi düşünmek lazım ev alırken.

ama ailenize kızmayın, onlar hayatı sizin gibi yaşamıyorlar demek ki, hızlı karar veren insanlar.

Seni hiç yargılamıyorum hatta takdir ediyorum ailene eşini ezdirmiyorsun
Çocugun olacak o kredi 1-2 yıllık degil 10 yıllık falan eşinin maaşı düşükse ona daha fazla yük bindirmiş oluyorsun aslında ücretsiz izine ayrıldıgını düşün Allah korusun ani bir tedavi gerektiren durum olsa bunları ailene açıkla 1 yıl kirada otursan fazla bir kaybın olmaz ama önünde büyük nir belirsizlik var ve bu seni huzursuz edecek

canım benım esımde ınsaat sektorunde (malzeme satıyor), evler genelde metrekare olarak ufak, bızım esyamızda cok daha evden almadıgım ceyızlerım var dusun artık, o nedenle 3+1 genıs ve ferah ev lazım muhıte hıc takılmıyorum bıle esımde sırket aracı var , bana da tek vesaıtle ıse gıt gel yapacagım yer olsun yeter... bırde bugun aldım yarın satarım gıbı luksumuz yok bızım borc bıtmeden kılımızı kıpırtamayız o nedenle yenı ev olsun ıstıyorum zaten ıc ve dıs etkenlerden ev eskıyecek borcu bıtene kadar ve cocukta gelecek..... o da kırıp dokecek yerı gelecek duvarları hasat edecek buyuyene kadar
o nedenle bır kere olsun tamolsun yada hıc olmasın modundayım. yardıma gelırsek ben zaten tek cocugum aılemın durumu ıyı , o paraya ıhtıyacları da yok, benım ev almam ıcın ayrılan bırpara ve ben asla para ıstemedım huyum degıldır acımdan olurum de soylemem oyle bırıyım ama onlar destek olmak ıstedıgınden kabul ettım bende ama boyle de olmuyor, sırf söz sahıbı olmasınlar -eşimde ezılmesın dıye hep erteledım ben bu olayı..
anlaşılan o ki bıraz daha erteleyecegız zaten su an evden daha onemlı ıslerım var benı...

Ailenin destek olması aslında bir şans.
bu zaman da ev almak gerçekten çok zorlaştı, madem istiyorlar bunaltıyorlar diye geri çevirme bence.
Onlar sadece dogumdan önce kendi evine geçmeni ve sorun yaşamanı istemiyor gibiler.
Ev arama işini biraz hızlandırabilirsin.
Gezdikçe baktıkça illaki içine sinen bir ev bulacaksın.

aslında kılı kırk yararlar

sadece bır an once evımız olsun davasına acele edıyorlar... kucukte olsa bır evınız olsun kıra vermeyın derdındeler ama ben farklı dusunuyorum...

fıkır ayrılıgı yasıyoruz...

Yav 2 kişisiniz çok eşyayı, annenlerin evinde ki çeyizleri alıp napcaksın :))
Evin en az 100 m2 olsun fazlaca yeter size.
Eşya dedigin kasvetten başka bişeye yaramıyor, bırak heryer ferah açık olsun, temizligide kolay olur :)))

bence kendin öde hic destek alma kimse karismasin

yok canım olanlarında parası bızı asıyor, bellı krıterlerım var bu krıterler esımle ortak krıterler aslında ve o evde bız oturacagız o nedenle gec olsun ama güç olmasın derdındeyım...
zaten bız ev bakmıyoruz degıl bakıyoruz ama sırf ev sahıbı olayım dıyede ev almak bana mantıksız gelıyor..
bırde esımın ıs garantısı yok ozel sektor, bebek gelıyo masraflar artacak, esyalarımız eskı ev alırsak en azından salonu yenıleyım ıstıyorum bunlarda para ( gercı bunun ıcın nakıt hazır , arabam vardı satmıstım o parayı dogum ve esya ıcın saklıyorum) yanı herseyıyle ıcıme sınmelı, kredıye bulasmadan ıkı kere dusunmelı ve ayagımızı yorganımıza gore uzatmalıyız ama ılla ev ev dıyede kendımıze maddı ve manevı anlamda zora sokmamalıyız....

temizliği kolay ev, çalışan kadının bence en büyük gereksinimi :)

eşime diyorum, daha küçük bir eve taşınalım, fazlalık eşyaları atalım diye, yavaş yavaş bu fikre alışıyor.

eskiden illa evimizde 5-6 kişilik yatağımız olsun falan diyordu, uzaktan misafirlerimiz gelir diye. şimdi o da görüyor, kırk yılın başı misafir gelecek diye çileyi sürekli biz çekiyoruz.
yoksa dediğiniz gibi 2 oda yeter 3 kişiye.

canım kullanılacak esya oyle car cop degıl , zaten eskılerı hep atarım ben evde gereksız esya tutmam ama onlar evde dolabım ve yerım yok dıye alamadıklarım...

bırde 100 m2 dedıgın evlerı gor ıcın sıser.. su an oturdugumuz ev aynen o kadar 2+1 bır oda gıyınme odası cunku yatak odası takımını oda almadı gardropu dıger odaya atmak zorunda kaldık, mutfak ehhh, banyo ıkı kısı gıremez aynı anda, eee bebekte gelıyor kırada sıkıntı yok ama kendı evım olacaksa odası olsun ısterım...

not: yakında 3 kısı olacagız..

Tabi canım yaa, çok eşya olan eve gittigimde bile ruhum daralıyor benim :)
Salonum 24 m2, sadece 2 koltuk, tv ve yemek masası var. yatak odasını alırken şifonyer, komidinleri hiç almadım zaten, sadece yatak ve gardırop :)
Misafir için ekstra eşya bulundurmak zorunda da hissetmiyorum kendimi,
misafir dedgin koltukta yatar :) bi yastık bi pike tamam işte

2+1 deyız su an yetmıyor...

bır oda bıze bır oda bebege desenız kalan odada hem otur hem yemek ye hem mısafır agırla zor oluyor cunku gelenıde orda yatırmanız gerekıyor kı benım aılem bebek olunca yanımıza gelecek ( ben ıstemıyorum ama cok heveslıler dıye bırsey dıyemıyorum) ve buyuk ıhtımal uzun sure kalacaklar bızımle onlara da oda sart....

Bence aldığın ev içine sinsin yoksu epey mutsuz olursun ki birde bebek geliyor zor dönemlerin olacak ev ferah, güneş görsün ama
odalarında çok ve büyük olmasına takılma ama mutfağın kullanışlı olmasına bak hayatımızın yarısı mutfakta geçiyor

E eftelya2015 Canım sen nasıl istiyorsan öyle yap tabi ki, ama ben hatırı sayılır bir peşinat teklifi alsaydım bunu geri çevirmez, harıl harıl ev bakardım :) İçime sineni de illaki bulurdum.
Benim evim 110 m2 3+1 ,
Bütün binanın planı aynı oldugu halde komşularım sizin ev bizimkinden büyük diyorlar :)))
Aslında olay tamamen doğru yerleşimle alakalı.
Sen kendi içine nasıl siniyorsa öyle yap. sonuçta sen yaşayacaksın, sen ne diyorsan o :)

Bence cocuklu bir aile icin 3+1 gereklilik. Aileler geliyor kaliyor, tek odada hem otur hem ye hem geleni kalani yatir cok zor oluyor. Acikcasi ev alacak olsam yeni 2+1 dense eski 3+1 i tercih ederim.
Eger desteksiz ev alma sansiniz yoksa biraz alttan alin derim ben. 3 kisilik hayat 2 kisilik hayattan cok farkli oluyor. Insan daha duzenli bir hayat istiyor, tasinmak cok daha zor geliyor falan filan.
Biz evlenirken babam ev almaya kalkisti bize, esim de ben de bazi nedenlerle tribe girdik kabul etmedik, kendi evimizi aliriz dedik velhasil 10 yillik kiraciyiz, simdiki aklim olsa hayatta gurur yapmazdim, baba degil mi alsin :)

uzun süreli misafirliklerde dediğiniz doğru ama, fazladan bir oda da insana bir sürü iş çıkarıyor.

uzun süreli misafirliklerde dediğiniz doğru ama, fazladan bir oda da insana bir sürü iş çıkarıyor.
ya işte evımız 3+1 olsa suankı oturma takımını atarım bır odaya , salona yenı esya almak ıstıyom, o odaya bırde tv koyarım 2 tv var evde su an bırı yatak odamızda , orda yatsınlar kalksınlar farklı bırsey ızlemek ısterlerse orda ızlesınler, yıne gıyın soyun odası olsun yoksa su an ıkı gunde kalsalar sıkıntı oluyor her yerde yatak döşek, bırı oturmak ıster dıgerı uyumak herkes bırbırını ıdare edecek dıye evın duzenı bozuluyor resmen

anladım.

yanlış anlamazsanız bir öneri daha vereceğim.
yeni tv almayın, mevcudu yeni odaya taşıyın, salonda tv olmasın ki, bebiş çok maruz kalmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…