Bir ev meselesi

Siz olsaydınız napardınız?

• Evi kiraya verip aynı muhitte başka eve geçerdim.

OY: 14 24,1%
  • Kendi evimi alırdım kredi çekerek.

OY: 24 41,4%
  • Bu evde oturmaya devam ederdim

OY: 20 34,5%

• Ankete Katılan
    58
Merhaba 12 senelik evliyim,evlendiğinizden beri oturduğumuz ev kayınvalidenin üzerinde,yan dairede de eşimin akraba çocukları oturuyor,onlar da aynı durumda ancak onlar evi sattı ve üzerine koyup yeni ev alacaklar.Sorunum da tam da burada başlıyor ev zaten kaç senelik baya eski ve küçük ancak bulunduğu muhit iyi bir muhit.Eşim evi sattırma fikrinin sözünü bile ettirmiyor çünkü biliyor ki annesi asla sattırmaz ancak geçen annesi eskiyse kiraya verip kiraya geçin diye izin verdiği için böyle bir imkanımız var.Ancak ben artık kendi evimin sahibi olmak istiyorum ancak bu muhitten yeni ev almam mümkün değil fiyatlar uçmuş,bir miktar birikimimiz var ancak yeni eve yetmez eski evi almanın da bir anlamı yok.Kızım bu sene ortaokula başlatacak ve devlet okula gidecekse iyi okullar bu da muhitte.Yeni ev alacaksam maddi durumum anca şehir dışına doğru olan evlere yetiyor tabi bir miktar kredi çekerek.Şimdi sorum şu :Sizce bu evde mi oturmaya devam edeyim ancak dediğim gibi eski ve artık küçük geliyor yoksa şehir dışına doğru bile olsa kendi evimi mi alayım?Malesef yan komşu gibi satma şansım yok ,kayınvalidem asla kendi evini sattırmaz.Fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız napardınız?Not: Bir de bu eve evlendiğimizden beri çok yatırım yaptık,içini yaptırdık devamlı tadilat ama ev hep kayınvalidenin olarak geçti o yüzden bu evi sevemedim bir türlü ama dediğim gibi iyi bir muhitte olduğu için oturmaya devam ettim attık içimden de yaptırmak gelmiyor açıkçası.Ve bu evi kayınpederin çok kazandığı bir dönemde almışlar ancak kayınvalide kendi üzerine yazdırmış neden önemli benim için çünkü kayınpederin üzerine olsaydı şimdiye çoktan sattıp üzerine koyup belki de borçsuz bir evimiz olmuştu.
Eşiniz tek çocuk mu

Bence bir evin en onemli ozelligi muhitidir. O yuzden o evde devam diyorum.
Kendi evinizi alsaniz muhit degisecek. Kiraya cikmak da mantikli ama tek neden eski yeni ev olayi olmasi garip geldi bana. Hani daha buyuk bir ev ihtiyaci olsa kiraya cikin derdim. Ama ev eski olsun ne olacak ki, tadilat da yaptirmissiniz zaten.

Ay keske benim kv nin de iyi muhitte bi evi olsaydi da 12 sene bedava otursaydim. O sirada da kesin parami biriktirip bi ev alirdim. Elinizdeki nimet resmen. Tekrar kadin satmiyor diye soyleniyorsunuz. Pess.
Ama yerinizde olsam bu evi kiraya verip kirasinin uzerine biseyler koyup kredi oderdim.

Kayınvalideniz evin satılmasına izin verse ve siz üzerine biraz daha para koyup yeni ev alsanız, yeni ev yine kayınvalidenizin üzerine olsa kabul eder misiniz bunu? Eminim ki "o kadar para koyduk, niye bizim üzerimize olmuyor" derdiniz.
Kadın sizden almadığı 12 senelik kirayla yeni ev alırdı. Siz tadilat yaptırdık derdindesiniz.
Ayrıca çok soran olmuş ama cevap vermemişsiniz sanırım, eşiniz tek kardeş mi? O evde başka çocukların hakkı yok mu?

Kendi evinizi alsaniz muhit degisecek. Kiraya cikmak da mantikli ama tek neden eski yeni ev olayi olmasi garip geldi bana. Hani daha buyuk bir ev ihtiyaci olsa kiraya cikin derdim. Ama ev eski olsun ne olacak ki, tadilat da yaptirmissiniz zaten.
En başta da belirtmiştim eski ve küçük diye

kadının evini sattırmaya çalışmak nedir?

ben olsam orda yaşamaya devam ederim muhitten ötürü. çocuğunuz için iyi okullarda oradaymış madem.
onun dışında kredi çekip ev alırım orayı da kiraya veririm. hem ev sahibi olmş olurum hemde düzenim bozulmaz.

Çok merak eden olmuş tek çocuk değil,küçük kardeşi var,ona da düşen ev var tasalanmayın.Evi sattırmak için bir çabam olmadı zaten şimdiye kadar sadece kendi evladıma ev versem böyle yapardım,en başta belirtmeyi unutmuşum evin en önemli sorunu asansörlüksüz.

Back
X