Bir ev meselesi

Siz olsaydınız napardınız?

• Evi kiraya verip aynı muhitte başka eve geçerdim.

OY: 14 24,1%
  • Kendi evimi alırdım kredi çekerek.

OY: 24 41,4%
  • Bu evde oturmaya devam ederdim

OY: 20 34,5%

• Ankete Katılan
    58

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
Merhaba 12 senelik evliyim,evlendiğinizden beri oturduğumuz ev kayınvalidenin üzerinde,yan dairede de eşimin akraba çocukları oturuyor,onlar da aynı durumda ancak onlar evi sattı ve üzerine koyup yeni ev alacaklar.Sorunum da tam da burada başlıyor ev zaten kaç senelik baya eski ve küçük ancak bulunduğu muhit iyi bir muhit.Eşim evi sattırma fikrinin sözünü bile ettirmiyor çünkü biliyor ki annesi asla sattırmaz ancak geçen annesi eskiyse kiraya verip kiraya geçin diye izin verdiği için böyle bir imkanımız var.Ancak ben artık kendi evimin sahibi olmak istiyorum ancak bu muhitten yeni ev almam mümkün değil fiyatlar uçmuş,bir miktar birikimimiz var ancak yeni eve yetmez eski evi almanın da bir anlamı yok.Kızım bu sene ortaokula başlatacak ve devlet okula gidecekse iyi okullar bu da muhitte.Yeni ev alacaksam maddi durumum anca şehir dışına doğru olan evlere yetiyor tabi bir miktar kredi çekerek.Şimdi sorum şu :Sizce bu evde mi oturmaya devam edeyim ancak dediğim gibi eski ve artık küçük geliyor yoksa şehir dışına doğru bile olsa kendi evimi mi alayım?Malesef yan komşu gibi satma şansım yok ,kayınvalidem asla kendi evini sattırmaz.Fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız napardınız?Not: Bir de bu eve evlendiğimizden beri çok yatırım yaptık,içini yaptırdık devamlı tadilat ama ev hep kayınvalidenin olarak geçti o yüzden bu evi sevemedim bir türlü ama dediğim gibi iyi bir muhitte olduğu için oturmaya devam ettim attık içimden de yaptırmak gelmiyor açıkçası.Ve bu evi kayınpederin çok kazandığı bir dönemde almışlar ancak kayınvalide kendi üzerine yazdırmış neden önemli benim için çünkü kayınpederin üzerine olsaydı şimdiye çoktan sattıp üzerine koyup belki de borçsuz bir evimiz olmuştu.

Eşiniz tek çocuk mu?
Neden kayınvalidenin evini satmaya çalışıyorsunuz ?Zaten yıllardır bedava oturuyorsunuz .
Birde evimi sattırmaya çalışıyorsunuz anlamadım. Kayınpederinin olsaydıda satılsaydı gene size hakkınız düşecekti.

Bence bu kafadan kurtulun ve gücünüzün yettiği evi alın.

Merhaba 12 senelik evliyim,evlendiğinizden beri oturduğumuz ev kayınvalidenin üzerinde,yan dairede de eşimin akraba çocukları oturuyor,onlar da aynı durumda ancak onlar evi sattı ve üzerine koyup yeni ev alacaklar.Sorunum da tam da burada başlıyor ev zaten kaç senelik baya eski ve küçük ancak bulunduğu muhit iyi bir muhit.Eşim evi sattırma fikrinin sözünü bile ettirmiyor çünkü biliyor ki annesi asla sattırmaz ancak geçen annesi eskiyse kiraya verip kiraya geçin diye izin verdiği için böyle bir imkanımız var.Ancak ben artık kendi evimin sahibi olmak istiyorum ancak bu muhitten yeni ev almam mümkün değil fiyatlar uçmuş,bir miktar birikimimiz var ancak yeni eve yetmez eski evi almanın da bir anlamı yok.Kızım bu sene ortaokula başlatacak ve devlet okula gidecekse iyi okullar bu da muhitte.Yeni ev alacaksam maddi durumum anca şehir dışına doğru olan evlere yetiyor tabi bir miktar kredi çekerek.Şimdi sorum şu :Sizce bu evde mi oturmaya devam edeyim ancak dediğim gibi eski ve artık küçük geliyor yoksa şehir dışına doğru bile olsa kendi evimi mi alayım?Malesef yan komşu gibi satma şansım yok ,kayınvalidem asla kendi evini sattırmaz.Fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız napardınız?Not: Bir de bu eve evlendiğimizden beri çok yatırım yaptık,içini yaptırdık devamlı tadilat ama ev hep kayınvalidenin olarak geçti o yüzden bu evi sevemedim bir türlü ama dediğim gibi iyi bir muhitte olduğu için oturmaya devam ettim attık içimden de yaptırmak gelmiyor açıkçası.Ve bu evi kayınpederin çok kazandığı bir dönemde almışlar ancak kayınvalide kendi üzerine yazdırmış neden önemli benim için çünkü kayınpederin üzerine olsaydı şimdiye çoktan sattıp üzerine koyup belki de borçsuz bir evimiz olmuştu.

önerim: kiraya ver ve ev satın al. o evden gelen kirayla da üzerini biraz tamamlayıp kredini ödersin.
küçük eski vb fark etmez yıllarca bir kuruş kira masrafı yapmadan oturdun mu oturdun. şimdi kv evi sattırmaz diye şikayetlenme hakkın yok sonuçta o kazanmış o almış. kiraya vermeni ve oradan gelen kirayı da almana müsaade ediyor. e daha ne istiyorsun. kimse çocuğuna ev almak zorunda değil veya mevcut evini vermek gibi.
içine masraf yaptık diyebilirsin ok ama o da kendi zevkin sonuçta..

Kayın valideniz hayatta ve o evi başkasına verip kirasını da alabilirdi ama sağolsun evladını oturtmuş kira vermiyorsunuz kadına teşekkür edeceğiniz yerde evini sattırmadığı için kızıyorsunuz. Ne biçim iş ya. Ben ev alıcam çocuğuma vericem otursun diye bide gelin bana kızacak evi sattırmıyorum diye.
O kadında geleceğini düşünüyor o ev güvencesi bunun yaşlılığı var hastalığı var. Hem evi satarsanız para koyup yeni alırsanız kimin üzerine yapacaksınız? Diğer çocuklarda hak ister diye kv üzerine yapmicaksınız. E bu kadına ne olucak yarın bi gün. Eve masraf yapmaya gelince oturup kira vermiyosunuz yapıcaksınız o kadar biz kirada olsak bile yaptırıyoruz ihtiyaç olunca. Tamam kv delerden gelinler olarak çok çekiyoruz ama çalışın alın kv malına hırs yapmayın.

Insanların evinde senelerce zaten bedava oturmuşsunuz.
Tadilatı da odemediginiz kiraya sayın, hoş yerini tutmaz ama.

Kiraya verip bütçenize göre ev bakın kiranın üstünü tamamlayıp ( gerekiyorsa ) krediyi ödeyin ev sahibi olun.

Kimse kimseye ev vermek zorunda değil, kv olsun kp olsun niye insanların evini zorla sattırmak istiyorsunuz onu hiç anlamadım.

Cocuklar ıcın ıyı bı muhıtte oturmak cok onemlı madem boyle bı sansınız var bence kaybetmeyın

Kayın valideniz hayatta ve o evi başkasına verip kirasını da alabilirdi ama sağolsun evladını oturtmuş kira vermiyorsunuz kadına teşekkür edeceğiniz yerde evini sattırmadığı için kızıyorsunuz. Ne biçim iş ya. Ben ev alıcam çocuğuma vericem otursun diye bide gelin bana kızacak evi sattırmıyorum diye.
O kadında geleceğini düşünüyor o ev güvencesi bunun yaşlılığı var hastalığı var. Hem evi satarsanız para koyup yeni alırsanız kimin üzerine yapacaksınız? Diğer çocuklarda hak ister diye kv üzerine yapmicaksınız. E bu kadına ne olucak yarın bi gün. Eve masraf yapmaya gelince oturup kira vermiyosunuz yapıcaksınız o kadar biz kirada olsak bile yaptırıyoruz ihtiyaç olunca. Tamam kv delerden gelinler olarak çok çekiyoruz ama çalışın alın kv malına hırs yapmayın.
Ben zaten çalışıyorum hatta eşimden bile daha çok para kazanıyorum ancak ne kadar çalışırsam çalışım 450/ 500bin liralık bir evi alamam.

Insanların evinde senelerce zaten bedava oturmuşsunuz.
Tadilatı da odemediginiz kiraya sayın, hoş yerini tutmaz ama.

Kiraya verip bütçenize göre ev bakın kiranın üstünü tamamlayıp ( gerekiyorsa ) krediyi ödeyin ev sahibi olun.

Kimse kimseye ev vermek zorunda değil, kv olsun kp olsun niye insanların evini zorla sattırmak istiyorsunuz onu hiç anlamadım.
Zorla sattırmak gibi bir şey zaten söz konusu değil ,ancak oturduğumuz ev asansörsüz eski ve küçük ,konuda zaten ayrıntılı yazdım tek iyi yanı muhiti

Siz hiç kirada oturup ev sahiplerinin kaprisini çekmediniz degil mi? O tadilat paralarıni seve seve sayın vermediginiz kiralara.gücünüz yetiyorsa ev alın yetmiyorsa almayın.bugünlerde bu ev alma meselelerinden çok dertliyim ben de.kv sine bir seyler sattırıp da ev almayı bekleyen biri de bizde var.çok gıcık oluyorum böyle tiplere kusura bakmayın.senelerce birisinin evinde oturup da hala ondan bir sey beklenmesine , insanın kendi malını satmak istememesine laf edilmesine gıcık oluyorum.aynısı bizim başımızda var dedigim gibi.çok şükür benim calıştıgım paramla edindiğim bir evim var.ben degilim bir tanıdık diyelim:))

Evinizi kiraya verin ,
Kredinin bi kısmını o kira ile ödeyin.
Yoksa kimse kimsenin evini satamaz.
Miras kalınca düşünürsünüz.

Samimiyetle söylüyorum bunca zaman oturmaniz için bir ev verilmiş olması,kirada oturmamaniz bile bir şans.Kiraya verebileceginizi söylemeleri ayrı bir jest .Kayinvalidenize bilenmeyin bence.Ben kirada oturuyorum kayınvalidem esyamin yerine bile karışır ,yani size ev vermelerine özgü değil tavırları.Cok benimsemiyorsaniz verin oturdugunuz evikiraya çıkin kiraya sizin bileceginiz şey ama satıp da parasını elinize vermedi diye gönül koymayin.Ben de yapmazdim

Ben zaten çalışıyorum hatta eşimden bile daha çok para kazanıyorum ancak ne kadar çalışırsam çalışım 450/ 500bin liralık bir evi alamam.
Alamazsanız kayınvalidenin evini mi satalım dyosunuz? Kadına bişey olsa bakıcak mısınız ayrıca nerede yaşıyosunuz o para bi ev için fazla bende büyük bi şehirdeyim 250 bine gayet güzel sıfır evler var

O evde otururken birikim yapın işte. Orayı kiraya verip kredi ödeyemezsiniz ki çünkü yine kirada oturacaksınız. Şükredin oturacak iyi kötü bir ev var işte bakın ha deyince ev sahibi olunuyor mu... Ben olsam ben de satmazdım ki.

Ev kayınpederin olsa çoktan sattirmis miydiniz:)) sizce öyle olsa bile kadınin sözü geçmez mıydı yine? Geçiyor ki ev onun üstüne olmuş. Yani kadın istemediği halde evi satilsa mutlu olacaksınız demek ki...
Kayınpederim çok düşünceli ince ruhlu biraz da bu dünyaya bir kere geliyorsunuz mutlu olun modunda bir insan tabi belki satmazdı ama bana öyle geliyor

Back
X