Bir Ev Meselesi

Bunları önceden hesap edebilirdiniz. Bir de evi akrabanizdan çok uyguna alıp sonra büyük farkla satmak akrabayi kandırmak gibi olmuyor mu
Hayır kandırmakla ne alakası var o satarken üst konmsu 200 milyar fazla sattı bunu bile bile verdi ki kendi dedi hadi hayırlısı eviniz oldu biraz dişinizi sıkın sonra istediğiniz yere uçup gidersiniz demişti.

Evet seviyorum evimi. Tabi zaten ona kalacak ev...

Bana çok garip geldiniz
Kimse yan sokakta iş bulmuyor ki
Ben anadolu yakasında oturup avrupa yakasında çalışıyorum mesela
Herkes yazmış ama cevabınızı göremedim
Neden başka semtten iş bakmıyorsunuz?
Hep yakındaydım ben belki bu yüzden çok cesaret edemedim dün burada yazılanları düşündüm ne var gidebilirsin dedim kendi kendime. Yol parası yemek ne kalacak elime dedim ilk. Belki de hiç böyle uzak çalışmadığım içinde çekimser kaldım uzağa gitmeye... Şimdi tekrardan gözden geçireceğim iş ilanlarını.

Umarım inşallah canım hayırlısı olsun çok sağol yorumun için.

maalesef hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor...
ben yıllarca ilçede çalıştım 1:30-2 saat yol sürüyordu gidiş geliş 4 saat yapıyor..
sonra merkeze geldim evlendim eşim aynı yolu gitmeye başladı ki hala gidiyor..
ben merkezde yaşamayı seçtim dolayısıyla cebimden 3 bin lira fazla para çıktı.. ilçede yaşamayı seçseydim eşim de bende eve 3 dk mesafede olacaktık ve aylık 3 bin lira cebimize kalacaktı..
demek istediğim şartlar kimsede 4 4lük değil.. herkes o şartlara göre bi düzen kuruyor..
yaşın küçük, başka yerde iş garantin yok.. iş buluyorsan gidiş geliş yapabilirsin bulamıyorsan evi satmak falan bana çok mantıklı gelmedi..
ayrıca söylemeden geçemicem 24 yasındasın 2 yıl sonra bebek dusunuyorsun ve bebegı de kendın buyutmek ıstıyorsun.. yanı 2 yıllık gecıcı bı ıs arıyorsun. hepimiz bebeğimizi kendımız buyutmek ıstıyoruz ama hayat her zaman planladığın gıbı gıtmıyor. şuan mutlusun umarım hıc bı zaman sıkıntı yasamazsın ama aksi bişey yaşarsan kendine ve bebeğine bakacak gücün olsa daha rahat edersin.. ben senın yaslarında kpss çalışıyordum yaşın genç asgari ücretle çalışmaktansa bi mesleğinin olması daha mantıklı olur gibi

çocuğunuz yok henüz ne zaman olacağı belli değil Allah aratmadan nasip etsin istediğiniz zaman, ama ev satmak çok mantıksız, bu kadar panik olmanızada gerek yok şuanda, bizde geçen yıl ev aldık banka kredimiz var 2 maaşla gayet güzel geçindik ve ödedik ki kirada da olsak en kötü 1000 tl kira verecektik üzerine biraz ekleyip ev sahibi oluyoruz ve şuanda gebeyim doğum sonrası bebeğime bakacak kimse olmadığı için işten ayrılmam gerekecek, ama biz bile evi satalım derdine düşmedik herşey olacağına varır ve her çocuk rızkıyla gelir, ortada birşey yokken bu kadar panik olmayın elbet bulursunuz bir iş.

Teşekkürler buraları okuyunca biraz rahatladım açıkçası çok paniktim... Çok teşekkürler sizinde bebeğiniz sağlıkla hayırlısıyla doğsun insallah.

Dedikleriniz çok doğru uzakta olsa adım atıp çıkıcam yola... Evet bebegimi kendim buyutmek istiyorun inşallah öyle nasip olur işe girip hem birikim yapmak hemde ödemeye yardım etmek istiyorum. Ki bebeğim olduğunda bir sıkışıklıkta o birikimler kurtarsın bizi. Hayırlısı olsun..

Evinizi sakın satmayın derim çünkü sattınız mi bir daha zor alınır ki şuan ödemede güçlük filan cekmiyorsunuz anladığım kadarıyla ileride elinize toplu para geçince süreyi kisaltabilirsiniz.

Ayrica evi satıp araba almayın araba yatırım aracı değildir bana göre masrafı çoktur başına bir kaza gelse eserinden düşük gider.

Bir tanıdığım yıllar önce evini sattı araba aldı evi kadın almıştı onun zoruyla kocasida tam tersi işe çok uzak satalım araba alalım vs dedi satıp araba aldılar ki ise aman aman bir uzagida yoktu şimdi bin pismanlar bunu yaptiklarina evi satıp araba aldıklarına.

O zamanlar evler ucuzdu şimdi ise tam tersi pahalandi ev alamadılar

Çocuğu 3 sene kadar ertelemek lazım bence
Ayrıca sizin ev fiyatları artarken 3-5 sene sonra ödediğiniz miktarin bir değeri kalmayacak evet borç bitene kadar rahat edemeyeceksiniz ama ev sizin olmuş olacak borç bitince
Yani şuan en düşük kira 1200 falan 2 yada 3 seneye rahat 2000i bulacak bu miktar o yüzden herşeyden fedakarlık yapıp sabır diyerek zamanın geçmesini bekleyeceksiniz

maalesef ülke koşullarında maaşlı çalışanlar için bundan fazlası çok zorlayıcı. aynı anda hem ev kredisi ödemek hem birikim yapmak hayal.
önceliklerinizi iyi belirlemeniz lazım.

iş bulamama sebebiniz ne ? mesela çok uzun zaman mı ara verdiniz ? yada az istihdam olan bir iş kolumu ?

Evet aslında biz memnunduk neden böyle oldu bilmiyorum birden canımı sıkmaya başladı bu konu benim bir telaş geldi üstüme eşime sürekli söyleyince oda ya bekleyelim değerlensin evi satarız baska ev alacak kadar para geçer elimize ya da seçersen bir ev kiraya geçeriz sen bilirsin dedi...

Ah ahh 1500 tl 1+1 anca gitmek istediğimiz yerde :) Zor biraz malesef... Uzağa bu yüzden kaçtık ya...
İki kişiyken yetmez mi 1+1 . Amaç çocuk olana kadar para biriktirmekken bence çok mantıklı. Biz de yeni evlenince bir süre eşyalı 1+1’de yaşayıp birikim yapmayı, kendi evimizi alarak taşınmayı planlıyoruz. Hem ilk başta eşya masrafı yapmış olmayız hem de kiramız düşük olur dedik. Erkek arkadaşım 850 liraya oturuyor şu an eşyalı 1+1’de .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…