• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ev olayı da benden

Çıldırmışsınız.
İlla bir aile büyüğüyle yaşayacaksanız kendi ana babanız ne güne duruyor.
Üç kişilik temizlik, üç kişilik yemek, üç kişinin klozetini ovma, üç kişinin kokuşul donu ve çorabını makineye atma, bulaşıklarını yıkamak için evlenilir mi?
Dünyada erkek kalmasa, ben aşkından leyla olsam yine istemem.
Millet de ne cesur. Düşündüğü hayal ettiği hayata bak.

Çoğumuz çekirdek aile olarak bile işlere yetişemiyorken 3 erkeğin sorumluluğunu almayı nasıl cesaret ediyorsunuz hayret ettim. Galiba bekarken evde işlere pek yardımcı olmadığınız için kolay geliyor size. 3 erkeğin çamaşırları karışmasın ,çorapları karışmasın derken işler bitmiyor. Ütü deseb hiç bitmez. Bir gün yemek yapmak istemesen çorba makarna ile geçirtirirsin eşinle . Ama evde kayınpeder olunca tam menü çıkarman gerekecek. Kesinlikle bu fikirden uzaklaş ayrı evde kiraya çıkın. Nişanlına evlerden birinin kirasını babam bize versin bizde kiramızı ödeyelim desen nişanlın babama söyleyemem der. O yüzden bu fikirle gitme nişanlına, ben ayrı bir düzen istiyorum de. O kendi babasına kirayı almak istediğini demek zorunda kalsın.

Erkek arkadaşın babasına kıyamıyor sanırım. Çok ince ve güzel bir düşünce. İyi bir evlat bence. Yakınlarında oturp, yardımcı kadın ayarlayıp haftada 1 yemeğe almak daha makul geldi bana. Aynı ev çok zor. Hem sana hem baba ve diğer kardeşe. 4ünüz de rahat edemezsiniz

3 erkeği doyurmak zor birde çamaşır bulaşık
Bugün yemek pişirmem diyemezsin senin sorumluluğunda olacak

Kızlar bir derdimiz var sevgilimle. Açıkçası çok kararsız kaldığımız bir konu biz yakında aileleri tanıştıracağız ve Bir terslik olmazsa evleneceğiz. Kayınvalidem rahmetli oldu bir yıl önce . Sevgilimin bir kardeşi ve babasıyla birlikte kendi evlerinde yaşıyorlar . Kardeşi üniversiteyi kazanıp şehir dışına gidecek muhtemelen. Kaldıkları ev 4 katlı müstakil bir ev .
Şimdi soruna gelelim . Biz evlenince sevgilim o evde kalmak istiyor kira derdimiz olmaz diye . Babası da zaten bir başıma tek evde ne yapacağım annemlerin (sevgilimin babaannesi işte) yanına gider kalırım diyor. Kararsız kaldığımız konuda tam bu noktada başlıyor. Ben babasının oradan oraya gidip düzeninin bozulmasını istemiyorum bizimle kalsın istiyorum ama ilk bir iki yıl için de değil. Çünkü evliliğe alışma ve birbirimize alışma sürecimiz olacak ne kadar rahat ederiz o var ilk iki yıl içinde.

Sizce babasıyla birlikte beraber kalsak ilk yıllarda rahat eder miyiz ? Kardeşi de yazın gelecek kalacak 3 erkekle rahat edebilir miyim sizin görüşünüz nedir ?
Carsıdan aldım 1 tane eve geldim 3 tane💆🏻‍♀️
1 ine bak da sülalesi kusur kalsın bacım🤣
Zira ilk yıllar o 1 bile fazla gelecek evden atmayaa yer arayacaksın🤷🏻‍♀️

Kızlar bir derdimiz var sevgilimle. Açıkçası çok kararsız kaldığımız bir konu biz yakında aileleri tanıştıracağız ve Bir terslik olmazsa evleneceğiz. Kayınvalidem rahmetli oldu bir yıl önce . Sevgilimin bir kardeşi ve babasıyla birlikte kendi evlerinde yaşıyorlar . Kardeşi üniversiteyi kazanıp şehir dışına gidecek muhtemelen. Kaldıkları ev 4 katlı müstakil bir ev .
Şimdi soruna gelelim . Biz evlenince sevgilim o evde kalmak istiyor kira derdimiz olmaz diye . Babası da zaten bir başıma tek evde ne yapacağım annemlerin (sevgilimin babaannesi işte) yanına gider kalırım diyor. Kararsız kaldığımız konuda tam bu noktada başlıyor. Ben babasının oradan oraya gidip düzeninin bozulmasını istemiyorum bizimle kalsın istiyorum ama ilk bir iki yıl için de değil. Çünkü evliliğe alışma ve birbirimize alışma sürecimiz olacak ne kadar rahat ederiz o var ilk iki yıl içinde.

Sizce babasıyla birlikte beraber kalsak ilk yıllarda rahat eder miyiz ? Kardeşi de yazın gelecek kalacak 3 erkekle rahat edebilir miyim sizin görüşünüz nedir ?
Ev ev uztunde olmaz diye buradan bagirip duruyoruz ama kizlarimiz bunu bir turlu anlamak istemiyor. Sevgi herseyi halketmiyor iste. Ayni evin icinde olur mu ya? Kocanla agiz tadinda kavga bile exemezsin. Uzanip tv bile seyredemezdin. Herkesin camadiri, utusu, herkesin agiz tadina gore yemek. Sen kolay mi saniyorsun birarada yasamayi.

Babasi ve kardesi senin problemin mi? Onlar cozsun bu durumu. Sen yuvani ayri kur. Bastan net ol. Asla olmaz de. Cok sorunlar yasarsin. Ayni apartmanda yasayanlar bile yapamiyor. Istediginde banyoya bile giremiyeceksin banyo yapmaya, utanacaksin. Kendi evinde misafir olacaksin. Omur boyu hizmetcilik.. asl kabul etme. Ayri ev kuralim de.

Valla en başta kayinpeder ler pek bir sevilir . Ancak söyle soyleyeyim zamanla kayınvalide bile çekiliyor ama kayinpeder çekilmiyor göze batıyor . Kayinvalidenin yaptığı batmaz kayinpederin yaptığı batar. . Kayınvalideniz vefat etmis gerçi .
Ev üstüne ev olmaz birde kayniniz gelecekmiş yazın olucak is değil . Katlariniz ayrı evin kilidi ayrı ise belki düşünülebilir. Hakkında hayırlısı olsun ince eleyip ,sık doku mutlaka .

Canm duyuldgu görüldüğü gibi kolay değil eşin yada senin ailenden birinin sizinle kalması çok yıpranır sin uzulursun

4 katlı ev (temizliği, düzeni,...)
Kp, kardeş, eş, siz (4 kişilik çamaşır, bulaşık,yemek...)
29 yaşımda evlendim. Küçük bir ev, minimal eşya, ve iki kişi (eşim ve ben)... Bu sorumlulukların altında perişan olmuştum.

Herkesin becerisi, kapasitesi, duygusal sağlamlığı, beklentisi,... farklıdır.

Ben şahsen yeni evliyken kesinlikle yapamazdım. Üstesinden gelemezdim.

Haa... Vakit geçer, hayat, evliliğiniz ve siz bir seviyeye gelirsiniz, şartlar o zaman farklı olabilir. Bu problemin cevabı değişebilir.

Fakat, bu şartlarda pek mantıklı değil gibi...

Eşinizin kardeşi ve babasının bir muhtaçlığı var mı (felç vs)? Yani bakıma muhtaçsa bilemiyorum...

Eşinizin duygusal düşünmesi normal. Ben olsam ben de babamı bırakmak istemezdim.

Ama evlilik nasıl bir şey bilmiyorsunuz.

Hayırlı olsun evlilik kararınız.
Şimdiden mutluluklar dilerim..

Çok teşekkür ederim felç durumu yok bin şükür ama bende sanırım vazgeçtim herşeyden önce bir kız olarak zorlanacağım aşikar

Kp iyi anlayışlı biri ise neden olmasın. Farzedelim kiraya çıktınız ama kp bakıma muhtaç oldu yine yanınıza alıp bakacaksınız, ayrıca kv niz hayatta olsaydı ayrı eve çıkın derdim. Evin muhiti size uygun mu mesela? Evlendikten sonra evinize düzenli bir yardımcı alma imkanınız var mı?

Benim teyzem eşinin ailesi ile yanyana evlerde otururlardı, düzenli olarak evlerine temizlikçi gelirdi, teyzem de yemeklerini yapıp kapıdan verirdi bir sorun yaşamadılar hem çocukları olduğunda yardım da gördü eş ailesinden. Burada karşınızdaki insanların karakteri çok önemli.
Şuana kadar tek bu yönde yorum yapan sizsiniz ☺️ Eve ayda bir temizlik için gelen olacak muhtemelen onun dışında sevgilim temizliğe düşkün bir erkek yemek temizlik filan onun kalemi resmen . Ev sessiz sakin ve hayvan sever bir yerde ki o tarz bahçeli bir evimiz olursa sokaktan bir can sahiplenmek yuva olmak istiyorum. Kp çalışıyor zaten Sabah gidip akşam geliyor ama illa ki evde durduğu zamanlarda olacak . Rahatlık olarak kendime güvenmiyorum. Yani benim erkek kardeşim bile yok şuan evde ki rahatlığı bulman imkansiz olur ve yeni evli olarak onların yanında kendimi kasarım muhtemelen

Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim . Buraya bunu sorarken zaten bana tatlı tatlı cevap verenlerin olacağını biliyordum . Bu fikirden uzaklaştım ki bende kararsızdım ve size danıştım. Kalben cevap veren herkese çok teşekkür ederim tekrardan . Birşey danıştım ve ve sizin de cevaplarınızı dikkate alarak düşündüm. Gerçekten hastalık durumu olur birlikte yaşarız ben teklif ederim ama şimdiden böyle bir karar fazla olur gerçekten de 💁

Back
X