Bir ev olayı da benden

Bu söylediğinden çok daha kötü ve sertini tecrübe etmiş bir çocuk olarak sana kesinlikle böyle bir işe kalkışmamanı öneriyorum. Biz İstanbula taşındık yaşadığımız şehirden bundan tam 20 küsür yıl evvel neyse babamın 2 genç erkek kardeşi de geldiler sonradan İstanbul da çalışmak için ve yıllarca bizimle yaşadılar... Annemi dövmelerini mi söylesem... 18 yaşındaki şerefsiz amcamın Anneme gelip kocanın donlarını ütüleyip ütülememen umrumda değil benim çorabıma kadar ütülüceksin demelerini mi söylesem...her sene aylarca kalmaya gelen dedemin, anneme yaptığı baskılar ve dayaklar mı desem.. Daha sayamadığım zibilyon tane olay ve bir çocuk olarak bunların hepsine şahit olduğum için kaç yaşına geldim halen etkileri üzerimde mevcut... Tabii tüm bunlar olurken de pasif ve ailem ailem her konuda onlar haklıdır diyen Vasıfsız bir "Baba" vardı. Yani anlıcağın sevgiline bel bağlayıp asla böyle Kayınpeder, koca, kayın üçgenine girme... Bermuda şeytan üçgeni gibi yemin ederim düşününce bile başıma kramp giriyor.

Of annene çok üzüldüm. Amcaların annenr nasıl el kaldırabildi? Ne cesaret bu. Ne hadsizlik. Allah belâlarını verdi mi bari? Anneniz kurtulmuştur umarım

insan yeri gelince kocasina cocuguna tahammul edemezken neden ki birde 3 erkegin yukunu bindireceksin ? birde gunluk isler var yemek bulasik sil supur hepsi sana bakacakk adin gelin 😬 yapsan olmaz yapmasan olmaz hep sikinti..
o cicim aylari cabuk gecer sakin basini yakma..ev ev ustune olmaz demis atalar ne kadarda dogruu..
hatta bu sartlarda evlenme daha iyi ..

4 katlı villada oturan ailenin oğlunun kira derdine düşmesi de bi tuhaf geldi. Yok mu mesleği maaşı yaşlar mı çok küçük anlamadım hayal aleminde gibi iyilik melekliği derdine düşmüşsünüz. Adam o kadar bakıma muhtaçsa tutar birini yardımcı ki bi iki seneye evlenir zaten. Siz hizmetçi misiniz de 3 erkeğin temizliğini yemeğini üstleneceksiniz saçma sapan işlere kalkışmayın. Aileniz azıcık mantıklı biriyse zaten evlenmenize izin vermez bu şartlarda. Azıcık kendinizin kıymetini bilin bakın sevgiliniz nasıl babasını düşünüyor sizden önce. Siz de kendi ailenizi düşünün oturun onlara hizmet edin çok meraklıysanız

Of annene çok üzüldüm. Amcaların annenr nasıl el kaldırabildi? Ne cesaret bu. Ne hadsizlik. Allah belâlarını verdi mi bari? Anneniz kurtulmuştur umarım
Valla evlendiğinde kendi eşini, 3 çocuğunu ailesi olarak görmeyip, kendisine sürekli zararı dokunan tek bir faydası olmamış Anne, baba, kardeşi ailesi olarak gören şerefsiz bir "baba" olunca herkes herşeye cesaret ediyor maalesef... Bak aradan 30 sene geçmiş Annem ve babam evleneli geçen şerefsiz babaya yine öfke kustum hatta bu meseleyi söyledim biliyor musunuz.dedim ki senin şerefsiz kardeşin karını döverken bile sen kardeşini savunan haysiyetsiz bir adamsın dedim bana verdiği cevap şu... Eee annen onlara küfretmiştir ondan dövmüşler. Yani küfretmediğini çok iyi biliyor ki niye küfretsin ki zaten donlarını bile yıkayan kadın... Aradan onca yıl geçmiş şuan babam bile o şerefsiz kardeşiyle konuşmuyor kendisine kazık atmaya çalıştı diye defettiler onu ama konu annemle, kardeşlerinin meseleye gelince şuan kendisinin bile ne mal olduğunu hatta o zamanlar bile bildiği kardeşlerini, annesini, babasını 30 senelik eşinden daha üstte görüyor... Neyse bunları neden anlattım 🤣🤣 Konu sahibi sakın böyle bir hata yapma yok olur gidersin...

Yeri geliyor ayağını kaldırasın gelmiyor evde, yemek yapmak istemiyorsun. Öyle durumlarda dolaptan bişeyler ayarlıyorum ya da eşime söylüyorum dışarıdan söylüyoruz. En basitinden seni bekleyen 3 tane erkek boğazına hergün en az 2 çeşit yemek yapmak ne demek düşüneniliyor musun? Erkeklerin dağınıklığı da cabası...

yaşın ufakmış aile yanında her şey çok kolay gelir uzaktan ama işin içine girince öyle olmuyor işte. Bırak herkes kendi babasını düşünsün, başının çaresine baksın. Sen böyle düşününce kimse sana altın madalya takmayacak emin ol. Hatta bir süre sonra bunlar senin görevin olarak görülmeye başlanacak.

Çık kirana rahat et, babasının gitmesi de hikaye... o eve yerleşirsin 2 ay sonra babası damlmazsa bende hiçbir şey bilmiyorum. Ağzını açmaya kalksan “burası onun evi nereye gitsin” derler.

Adam oyuncak değil ki. Bir katta kalsın tamam ama sonuçta o adama 3 öğün yemek hazırlanacak. Çamaşırı yıkanıp ütüsü yapılacak. Ev temizlenecek. Adam bu katta yaşamalıyım demeyecek , burası benim evim ,oğlum gelin getirdi diyecek. Oturacak baş köşeye. Haklı da aslında adamın evi çünkü. Konu sahibi ful hizmet ,hep hizmet modunda olacak. Eşinin kardeşi de gelince mis. Adam 2 oğluyla evde takılacak,tüm sorumluluk geline . Konu sahibi 5 yıl hizmet etsin en ufak bir sorunda sen bizim evimize geldin lafını yiyecek.
Bilemiyorum.

Sizce babasıyla birlikte beraber kalsak ilk yıllarda rahat eder miyiz ? Kardeşi de yazın gelecek kalacak 3 erkekle rahat edebilir miyim sizin görüşünüz nedir ?
Ev iyice kıraathaneye döner. Dört kişi okey de oynarsınız mis.

bence birlikte olmaz,
tek basiniza size o ev fazla,

en guzeli kayinpeder o evde kalsa haftasonlari vs o evde toplansaniz, etkinlik yapsaniz falan filan.
Ama kayinpederiniz yanliz yasamak istemiyor sanirsam.
O yuzden karar kendisine ait, evi kiraya vermeyi dusunebilir belki, veya bos tutup belki ileride yeniden evlilik dusunebilir.

Her durumda siz kiraya cikin bence.

o evi satıp ayrı ayrı ev almak daha mantıklı.. 4 katlı ev diyorsunuz hem.. sevgilinizin ailesi gerçekten düzgün ve medeni insanlarsa (bu siteye bakmayın eş ailesini tü kaka diye gösteriyorlar herkes öyle değildir illaki) aynı binadan iki daire falan alabilirsiniz..

Kp iyi anlayışlı biri ise neden olmasın. Farzedelim kiraya çıktınız ama kp bakıma muhtaç oldu yine yanınıza alıp bakacaksınız, ayrıca kv niz hayatta olsaydı ayrı eve çıkın derdim. Evin muhiti size uygun mu mesela? Evlendikten sonra evinize düzenli bir yardımcı alma imkanınız var mı?

Benim teyzem eşinin ailesi ile yanyana evlerde otururlardı, düzenli olarak evlerine temizlikçi gelirdi, teyzem de yemeklerini yapıp kapıdan verirdi bir sorun yaşamadılar hem çocukları olduğunda yardım da gördü eş ailesinden. Burada karşınızdaki insanların karakteri çok önemli.

Sevgiliniz bu kadar kira vermek istemiyorsa katlardan birini satın baska yerden ev alın. Siz de sacini süpürge edecek bir potansiyel görüyorum

Kp iyi anlayışlı biri ise neden olmasın. Farzedelim kiraya çıktınız ama kp bakıma muhtaç oldu yine yanınıza alıp bakacaksınız, ayrıca kv niz hayatta olsaydı ayrı eve çıkın derdim. Evin muhiti size uygun mu mesela? Evlendikten sonra evinize düzenli bir yardımcı alma imkanınız var mı?

Benim teyzem eşinin ailesi ile yanyana evlerde otururlardı, düzenli olarak evlerine temizlikçi gelirdi, teyzem de yemeklerini yapıp kapıdan verirdi bir sorun yaşamadılar hem çocukları olduğunda yardım da gördü eş ailesinden. Burada karşınızdaki insanların karakteri çok önemli.
Yardimci alabilecek insan kiradan kaçmaz ki ama bir de neden yanina alsin ki kp i hasta bakici tutarlar. Konu sahibi de muhtemelen calısmayacak. Hem erkek kardeşin işi hem kocanin işi hem kpin isi ona kalacak. Hicbiri ev isi yaomayacak yapan var diye

Back
X