• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ev olayı da benden

Ne kadar 4 katli da olsa kendi eviniz kadar rahat edemezsiniz. Bir sure sonra malesef o evin gelini degil annesi olursunuz insanlar yeri geliyo kendi eslerine ayni evde alisamiyi 3 erkege nasil alisicaksiniz yemegi bulasigi utusu temizligi nasil altindan kalkicaksiniz , herkes isini kendi yapar demeyin basta herkes kendi yapsa da eninde sonunda o isler size kalacaktir hadi bunlari gectim kayinpederinize misafir gelmeyecek mi tum gelen misafirler hasta olsaniz dahi o gun agirlamak zorunda kalacaksiniz ya da kayninizinda evi sonucta o de evine arkadas getirmek isteyecektir ne o ne siz rahat edersiniz kayninizin yasini bilmiyorum ama o da evlenecek yasta ise ilerde gelin villa buyusune kapilip o da orda yasamak isteyecek belki ki kalabilirde esinin evi olacak sonucta kabile gibi yasamak mi istiyorsunuz
 
Sizin aileniz aile ise sizi 3 erkeğin arasına atmaz yem gibi.
Tövbe estafurullah ya.
Akıl mantık
Kızım bana bunu dese eve kapatırım hele böyle biriyle Bu zihniyetle zaten evlenemez
 
Evin gelini olduğun için senden yemek temizlik beklerler. 3 erkeği doyurmaya çalışırsın. Onların hizmetçisi olursun. Kabul edersen, kolay gelsin.
 
Bu konuda kendimi zor tutuyorum.

Villa dört katlı diyorsunuz, sadece eşiniz ve siz olsaydınız bile in çık in çık o evi temizlemek kişiyi mahveder. Sırf merdiven olmasın diye evini değiştiren var.

Kayınpederiniz hasta olsa iyilik olsun diye bakarsınız, eli ayağı tutuyor. Kullanmadığı odaları kapatsa arada temizlikçi gelse o evi toparlar.

Bir de ağabeyler diyorsunuz onlar size yabancı. Açıkça kirli çamaşırlarını dolap altından toplayıp meyvalarını soyup servis edeceksiniz.

Bakın ilişkinize acilen sahip çıkın.
Yok kayınpederin keyfi, kardeşin rahatı, kira kolaylığı derken herşeyden fedakarlık yaparsanız yılı devirmeden boşanmayı düşünürsünüz. 😡
 
Yardimci alabilecek insan kiradan kaçmaz ki ama bir de neden yanina alsin ki kp i hasta bakici tutarlar. Konu sahibi de muhtemelen calısmayacak. Hem erkek kardeşin işi hem kocanin işi hem kpin isi ona kalacak. Hicbiri ev isi yaomayacak yapan var diye
Konunun tamamını okumadım ama sevgilisinin kiradan kaçtığını düşünmedim, kardeşi başka şehire gidecek, babası annesinin yanına gidecek 4 katlı ev orada boş dururken kiraya çıkmak mantıklı değil. Herkes anne babası hastalanınca hasta bakıcı tutmuyor ki birçok insan yanına alıp bakıyor. Şu durumda maddi durumu yerinde olsa bile adamın, bakıcı tutsa dahi aynı evde yaşamak ister diye düşünüyorum. Dediğim gibi ailenin karakterini bilmiyoruz. İçlerine girdikçe iş resmiyete döküldükçe dahi iyi anlar konu sahibi.

Kaynı ile 20 sene beraber oturan bir tanıdığım var (kaynı ortaokul okumaya abisinin yanına gelmiş evlenene kadar kaldı abisiyle) kaynının çok iyi bir kariyeri var, yengesini anne yerine koymuş. Anneler günün de en pahalı hediyeleri alır, yeğenlerinin okul- işe girme- düğün masraflarına destek oldu. Tatillere götürür, yengesi kaynının hiç onu üzmediğini her zaman destek olduğunu anlatır.

Yani demek istediğim önyargılı olmaya gerek yok, iyicene bir gözlemlesin. Zaten sorunlu insanlarsa o eve gelin olmayı bile düşünmesin
 
4 katlı evin ve 3 erkegin sorumlulugu alinir mi? Bölmek mümkünse bir katini kendinize bölün. Amerikan mutfakli bir salon ve yatak odasi bile yeter ilk etapta. Yeter ki kapiniz ayri olsun
 
Son bir notum olacak
Bu tarz büyük evlerde ev işleri hanımlar veya erkekler arasında bölüşülür

Yani siz çamaşırları ütülerken kayınvalide yemek pişirir, eşinizin kardeşinin eşi de kalan çamaşırları toparlar.

Bekar evlerinde ise beyler arasında halleder.
Zaten siz yokken de böyleydi, kiraya çıkarsanız da öyle olacak.

Sizin durumunuz gerçekten sıkıntılı, bu kadar işe yetişemeyeceksiniz. İhtimal bile veremiyorum hiç şansınız yok.
 
Kayınpeder kayın evde de yeni evli çift. ohoooo...anlamıyorum ben genç kızlarımızı gercekten.Bak şimdi.eşinle bir peynir ekmek karpuzla bile geçiştirebileceğin kahvaltı ya da günün herhangi bir menüsünü kayınbaba var diye ayrıntılı yapmak zorunda kalacaksın.sofradan kalkıp bulasıği tamamen sana bırakacaklar.eşinin yapacağı varsa da babası kardeşi ayıplar diye sana yardım etmeyecek.üc erkeğin dağinıklığı, kirli çamaşırı bilmem nesi.kek yap meyve getir su ver ortada dolanan sen olacaksın.eşinle özelin kalmayacak.yazın evde sütyensiz yada kısa şortla dolaşamayacaksın.banyodan sonra bornozla keyif yapmak, mutfakta , film izlerken eşinle birbirinize kur yapmalarınız olamayacak.banyonu bile rahat yapamazsın.kayınbaba duymasın diyesadece yatak odasında sessizce sevişeceksin.mutluluklar dilerim; daha evliliğin ne olduğunu anlamadan 3 adamın sorumluluğuyla başbaşa...
 
Istedigini giyemeyeceksin,sortla gecelikle evde dolasayim dersen olmayacak.Esinle problem yasasan herkez dahil olacak,gonlunce misafir cagiramayacaksin,istedigin gibi gezip tozamayacaksin "bugun yorgunum yemek yapmayayim" dusunmen garip karsilanicak,cocugun olsa illaki mudahale edilecek.Bu liste daha uzar gider.Yaslidir bakima muhtactir ,o ayri mesele ama kaynin ne alaka?Cok iyi insanlar deme dip dipe insanin esi bile batiyor geri geldimi.
 
4 katlı evi olan insan evi Kıraya verir parasıyla gül gibi geçinir. Siz aklınızı mi yitirdiniz elalemin erkeğinin evine yerleşeceksiniz?
Ayrıca kayınbaba adayı 'ne yapayım tek başıma,köye giderim' demiş. Sen ve oğlu hatta torunu olunca tek olmayacak ki. Gayet de kalır. Diğer oğlan da belki üniversiteye gidemez. Belki o şehri kazanır. Belki de gider ama her üni ogrencisi gibi vize sonrası bir hafta tatilde, üç aylık tatilde - yani yılın yarısı evine gelir .
Sen de evin icinde oturmana kalkmana dikkat eder,elin çorabini donunu yıkar,asar , ütüler, çeşit çeşit yemekler yapar,herkes kalkınca sofrayı toplar bulaşığı yıkarsın. İnsanlar TV izlerken kendi dizini odada telefondan izler,arada millete çay servisi yaparsin
Sevgilin de ne uyanık ya. Hazır ev, hazır eşya... düğünden kazandigiyla da araba alır / yeniler.
Hem baba evinde sıfır sorumluluk, hem yatağında genç bir kadın. Ne oradan sorumluluk alıyor ne buradan...kim istemez böyle hayat?



Edit:
Kızlar toplu cevap vereyim bina değil villa gibi düşünün. Her kat ayrı ayrı değil tek bir kapı var .
4 katlı villası olan adamın oğlu kiraya para yettiremiyor . Şaka gibi
 
Son düzenleme:
Kayınpederi de evlendirin sonra😇 kendi babanla bile evlendikten sonra rahat edemezken nsl eşinin babası ile rahat etmeyi umuyorsun. Bir de kaynın gelicek. Çok zor derim . Ayrı ev açmayı beceremeyen birisi de evlenmesin zaten
 
Kızlar bir derdimiz var sevgilimle. Açıkçası çok kararsız kaldığımız bir konu biz yakında aileleri tanıştıracağız ve Bir terslik olmazsa evleneceğiz. Kayınvalidem rahmetli oldu bir yıl önce . Sevgilimin bir kardeşi ve babasıyla birlikte kendi evlerinde yaşıyorlar . Kardeşi üniversiteyi kazanıp şehir dışına gidecek muhtemelen. Kaldıkları ev 4 katlı müstakil bir ev .
Şimdi soruna gelelim . Biz evlenince sevgilim o evde kalmak istiyor kira derdimiz olmaz diye . Babası da zaten bir başıma tek evde ne yapacağım annemlerin (sevgilimin babaannesi işte) yanına gider kalırım diyor. Kararsız kaldığımız konuda tam bu noktada başlıyor. Ben babasının oradan oraya gidip düzeninin bozulmasını istemiyorum bizimle kalsın istiyorum ama ilk bir iki yıl için de değil. Çünkü evliliğe alışma ve birbirimize alışma sürecimiz olacak ne kadar rahat ederiz o var ilk iki yıl içinde.

Sizce babasıyla birlikte beraber kalsak ilk yıllarda rahat eder miyiz ? Kardeşi de yazın gelecek kalacak 3 erkekle rahat edebilir miyim sizin görüşünüz nedir ?
Ne alaka canım.Herkes kendı evine yakışır.
 
Back
X