• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ev olayı da benden

Kızlar bir derdimiz var sevgilimle. Açıkçası çok kararsız kaldığımız bir konu biz yakında aileleri tanıştıracağız ve Bir terslik olmazsa evleneceğiz. Kayınvalidem rahmetli oldu bir yıl önce . Sevgilimin bir kardeşi ve babasıyla birlikte kendi evlerinde yaşıyorlar . Kardeşi üniversiteyi kazanıp şehir dışına gidecek muhtemelen. Kaldıkları ev 4 katlı müstakil bir ev .
Şimdi soruna gelelim . Biz evlenince sevgilim o evde kalmak istiyor kira derdimiz olmaz diye . Babası da zaten bir başıma tek evde ne yapacağım annemlerin (sevgilimin babaannesi işte) yanına gider kalırım diyor. Kararsız kaldığımız konuda tam bu noktada başlıyor. Ben babasının oradan oraya gidip düzeninin bozulmasını istemiyorum bizimle kalsın istiyorum ama ilk bir iki yıl için de değil. Çünkü evliliğe alışma ve birbirimize alışma sürecimiz olacak ne kadar rahat ederiz o var ilk iki yıl içinde.

Sizce babasıyla birlikte beraber kalsak ilk yıllarda rahat eder miyiz ? Kardeşi de yazın gelecek kalacak 3 erkekle rahat edebilir miyim sizin görüşünüz nedir ?

Çok küçüksün belli ki, evcilik gibi görünüyor sana sanırım. kp kayın ile kaldığın evde nasıl rahat etmeyi düşünüyorsun?

yani gün içinde karşılaşma ihtimalinize bağlı bence. mesela şu an o baba ve kardeş nasıl yaşıyor, ev işlerini kendileri mi hallediyor, yemek vb. birlikte yaşasanız onların işi size mi kalacak? böyle bir ihtimal varsa ben saray olsa aynı evde kalmam. ama onlar kendi kendilerine aşağıda takılacak, biz yukardaysak olabilir. kardeş ve babanın evliliğinize salça olma ihtimaliyle ilgili bir durum.

villada oturucam diye kayınpeder, kayınbirader derdi çekmeyi düşünmüyorsunuzdur umarım.
Hayır tâbi ki☺️ bin şükür kendi ailem de güzel yerlerde güzel şekilde yaşattı villa için birilerine razı gelecek biri değilim ama eşi vefat ettikten sonra tek kalmasına günlüm razı gelmiyor ama kararsızım da işte

2

26 yaşıma gireceğim birkaç ay içinde ama kararsız olduğum nokta da orada başlıyor işte nasıl rahat edeceğim diye

Edemezsin kuzucum iyi niyetin çok güzel ama evde sen hariç bayan yok, yemek sana kalacak bir süre sonra çamaşır ütü bulaşık bilen birine kalacak hele ki, aman onlar yorulmasın ben yapayım diye baştan alıştırırsan herşey üzerine kalır, ( ihtiyaç olur o zaman elbettr yardım edilir) ama rahat edemezsin yüzde yüz uyumlu insanlar olsunkar muhakkak ki senin sevmeyeceğin sana dokunan herhangi bir hareket, konuşma olacak sana cehennem olur sonra iyi değerlendir bence imkan varsa çık başka yere arada gider gelirsiniz kendi yuvanızın tadını alırsınız diğer türlü çok zor.

Hayır tâbi ki☺ bin şükür kendi ailem de güzel yerlerde güzel şekilde yaşattı villa için birilerine razı gelecek biri değilim ama eşi vefat ettikten sonra tek kalmasına günlüm razı gelmiyor ama kararsızım da işte
Sen yorgun olacaksın mesela eşine yemek söyleyelim dışardan dersin , olur ama kp varken o evde 3 öğün yemek pişireceksin. Eşinle 2 hafta sonu çıkarsın,3.de noluyor der adam gıcık olursun. Kocanla sarılıp film izlemek , romantik yemek yemek,evin içinde oynaşmak yok. Hasta olursun mecbur kalkıp tüm işleri yapacaksın çünkü sen varken yapmayacak diğerleri. Evin kızı gibi olacağından bir süre sonra kp oğullarına nasıl davranıyorsa sanada yapacak. İyiliğine söylese bile batacak sana. Hele gebelik ve loğusalıkta bittin. Kesinlikle yapma böyle bir şey.

2

26 yaşıma gireceğim birkaç ay içinde ama kararsız olduğum nokta da orada başlıyor işte nasıl rahat edeceğim diye
Bu söylediğinden çok daha kötü ve sertini tecrübe etmiş bir çocuk olarak sana kesinlikle böyle bir işe kalkışmamanı öneriyorum. Biz İstanbula taşındık yaşadığımız şehirden bundan tam 20 küsür yıl evvel neyse babamın 2 genç erkek kardeşi de geldiler sonradan İstanbul da çalışmak için ve yıllarca bizimle yaşadılar... Annemi dövmelerini mi söylesem... 18 yaşındaki şerefsiz amcamın Anneme gelip kocanın donlarını ütüleyip ütülememen umrumda değil benim çorabıma kadar ütülüceksin demelerini mi söylesem...her sene aylarca kalmaya gelen dedemin, anneme yaptığı baskılar ve dayaklar mı desem.. Daha sayamadığım zibilyon tane olay ve bir çocuk olarak bunların hepsine şahit olduğum için kaç yaşına geldim halen etkileri üzerimde mevcut... Tabii tüm bunlar olurken de pasif ve ailem ailem her konuda onlar haklıdır diyen Vasıfsız bir "Baba" vardı. Yani anlıcağın sevgiline bel bağlayıp asla böyle Kayınpeder, koca, kayın üçgenine girme... Bermuda şeytan üçgeni gibi yemin ederim düşününce bile başıma kramp giriyor.

Hayır tâbi ki☺️ bin şükür kendi ailem de güzel yerlerde güzel şekilde yaşattı villa için birilerine razı gelecek biri değilim ama eşi vefat ettikten sonra tek kalmasına günlüm razı gelmiyor ama kararsızım da işte

Adam yakında evlenir, siz kendinizi düşünün ve başınızı yakmayın

Hayır tâbi ki☺ bin şükür kendi ailem de güzel yerlerde güzel şekilde yaşattı villa için birilerine razı gelecek biri değilim ama eşi vefat ettikten sonra tek kalmasına günlüm razı gelmiyor ama kararsızım da işte
Her şeyden önce kendini düşün bence. Sakın böyle bir hata yapma. :kahve:

Kızlar bir derdimiz var sevgilimle. Açıkçası çok kararsız kaldığımız bir konu biz yakında aileleri tanıştıracağız ve Bir terslik olmazsa evleneceğiz. Kayınvalidem rahmetli oldu bir yıl önce . Sevgilimin bir kardeşi ve babasıyla birlikte kendi evlerinde yaşıyorlar . Kardeşi üniversiteyi kazanıp şehir dışına gidecek muhtemelen. Kaldıkları ev 4 katlı müstakil bir ev .
Şimdi soruna gelelim . Biz evlenince sevgilim o evde kalmak istiyor kira derdimiz olmaz diye . Babası da zaten bir başıma tek evde ne yapacağım annemlerin (sevgilimin babaannesi işte) yanına gider kalırım diyor. Kararsız kaldığımız konuda tam bu noktada başlıyor. Ben babasının oradan oraya gidip düzeninin bozulmasını istemiyorum bizimle kalsın istiyorum ama ilk bir iki yıl için de değil. Çünkü evliliğe alışma ve birbirimize alışma sürecimiz olacak ne kadar rahat ederiz o var ilk iki yıl içinde.

Sizce babasıyla birlikte beraber kalsak ilk yıllarda rahat eder miyiz ? Kardeşi de yazın gelecek kalacak 3 erkekle rahat edebilir miyim sizin görüşünüz nedir ?
Ben 3 saat uzaklikta oturuyorum istanbulda nerdeyse gelip 1 gun kalsalar dayanamiyorum kendi evleri gibi goryp gerseye karisip kusur bulmalarina sizin gibi olsam dedim dusunemedim bile. Iyi gelin olmayin olmaya calismayin ne kadar iyi olmak isterseniz isteyin adiniz gelin ve hep kotusunuz

4 katlı ev (temizliği, düzeni,...)
Kp, kardeş, eş, siz (4 kişilik çamaşır, bulaşık,yemek...)
29 yaşımda evlendim. Küçük bir ev, minimal eşya, ve iki kişi (eşim ve ben)... Bu sorumlulukların altında perişan olmuştum.

Herkesin becerisi, kapasitesi, duygusal sağlamlığı, beklentisi,... farklıdır.

Ben şahsen yeni evliyken kesinlikle yapamazdım. Üstesinden gelemezdim.

Haa... Vakit geçer, hayat, evliliğiniz ve siz bir seviyeye gelirsiniz, şartlar o zaman farklı olabilir. Bu problemin cevabı değişebilir.

Fakat, bu şartlarda pek mantıklı değil gibi...

Eşinizin kardeşi ve babasının bir muhtaçlığı var mı (felç vs)? Yani bakıma muhtaçsa bilemiyorum...

Eşinizin duygusal düşünmesi normal. Ben olsam ben de babamı bırakmak istemezdim.

Ama evlilik nasıl bir şey bilmiyorsunuz.

Hayırlı olsun evlilik kararınız.
Şimdiden mutluluklar dilerim..

gereksiz maceralara atılmayın, sık sık yemeğe çağırısınız. ev için bir yardımcı ayarlarsınız, siz başında durursunuz. dünyanın bin türlü hali var sizin kendi düzeniniz olsun. ya ilerde kayınpederiniz evlenmeye karar verirse, aşiret dizileri gibi maaile aynı evde mi kalacaksınız. sizin şimdiden kendi düzeniniz olmalı.

O zaman neden adam gidiyor ki. Dört katlı evin bir katinda o kalabilir demek ki ?
Adam oyuncak değil ki. Bir katta kalsın tamam ama sonuçta o adama 3 öğün yemek hazırlanacak. Çamaşırı yıkanıp ütüsü yapılacak. Ev temizlenecek. Adam bu katta yaşamalıyım demeyecek , burası benim evim ,oğlum gelin getirdi diyecek. Oturacak baş köşeye. Haklı da aslında adamın evi çünkü. Konu sahibi ful hizmet ,hep hizmet modunda olacak. Eşinin kardeşi de gelince mis. Adam 2 oğluyla evde takılacak,tüm sorumluluk geline . Konu sahibi 5 yıl hizmet etsin en ufak bir sorunda sen bizim evimize geldin lafını yiyecek.

Back
X