Haklısınız fakat öyle bir şey empoze ediliyor ki aileler de çaresiz kalıyor. .Çocuklara sınav hayattır empoze ediliyor bunu sorumlusu aileler. Ortalık diplomalı işsiz dolu. Yaratıcı düşünüp girişimci olup risk almayı öğretmiyorlar takmışlar bir diploma. Belirli meslekler hariç diplomalar artık iş yapmıyor. Dil bilmek bile bir ayrıcalık değil. Girişimci olayım desen ülke ekonomisi zaten kötü. Herkes çaresiz. Her geçen sene fiyatlar daha da artıyor.
Yıllarca okul okuyup bir ton para dökülüyor ama mezun olunca iş bulamıyorsun üstüne borçlarla kalıyorsun.
Çocuklarınıza sınavlar onların tek seçeneğiymiş gibi davranmayın onları yaratıcı düşünmeye itin cesaretlendirin.
Ne oldu şimdi o yavru yok artık. Çocuğu nasıl üzmüşlerse koşarak balkondan atlamış. .Kesinlikle dediğiniz gibi anne babaları eğitmek lazım ..bizde sınavlara giriyorduk.Hic böyle stresler yaşamadık yani lisede fen bölümleri arasında 1.iken üniversite sınavını ilk giruste kazanamadim ve tek laf duymadım .
Alsınlar şimdi sınavı ,başarıyı ni taraflarına soksunlar günah değil mi küçücük çocuk yok artık .Rabbim mekanını cennet etsin yavrumun
Aman Allahim. Cigerim yandi benim bileNe oldu şimdi o yavru yok artık. Çocuğu nasıl üzmüşlerse koşarak balkondan atlamış. .
Iste bu yuzden iyiki anasinifi ogretmeni olmusum diyorum hocam.. brans ogretmenlerinin halini gordukce ben sukrediyorum miniklerime. Ki bizde bile cok ucari kacari istekler oluyor ama sinava hazirlanan cocuklari okutmak cok daha farkli bir durum. Velilerin ve idarenin beklentileri hem cocuklari hem ogretmenleri bunaltiyor ne yazik kiİyi lise kötü lise diye bir ayrımın olmadığı gün eğitimde çağ atlayacağız.İşte o gün gelir mi biz görür müyüz meçhul. Bir öğretmen olarak çocukları yarış atı gibi hazırlamaktan inanın memnun değiliz.Ama veli için ne kadar ders o kadar iyi eğitim.Çocuklara sadece etüt,soru çözümü,ders olmalı çünkü.Çocukla yapılan bir ders konuşma bile boş ders veli için.
Ben de çocuk gelişimi lisans okuyorum şu an.En azından yarış atı yetiştirmem diyorumIste bu yuzden iyiki anasinifi ogretmeni olmusum diyorum hocam.. brans ogretmenlerinin halini gordukce ben sukrediyorum miniklerime. Ki bizde bile cok ucari kacari istekler oluyor ama sinava hazirlanan cocuklari okutmak cok daha farkli bir durum. Velilerin ve idarenin beklentileri hem cocuklari hem ogretmenleri bunaltiyor ne yazik ki
Aynen oyle. Uzuluyorum o cocuklari gorunce. Cocukluklarini yasatmiyorlarBen de çocuk gelişimi lisans okuyorum şu an.En azından yarış atı yetiştirmem diyorum
Ćok üzücü çok. .AminHic unutmam biz bir kere Türkiyede tatildeydik bir amcami ziyaret etmeye gittik. Eve girer girmez bağırma sesleri geliyor. O gün üniversite sınavların sonuçları açıklanmış ve çocuk/genç beklenen puanları kazanamamış. Ama amcam nasıl bağırıyor. Küfürlerin yanında, aşağılıyor da. "Senin kurslarına kaç para saydım haberin var mı beyinsiz" gibi cümleler havada uçuşuyor. Genç de sessiz ağlayarak yatağının üstüne çökmüş vaziyette başına dikilen babasını dinliyor. Amcam sinirlenince ağır konuşur herkes bilir. Bizi fark edince küfürler azalsada yine kızmaya devam ediyor.ben de ne yapacağımı bilmedim "Amca olan olmuş. Bunun ikinize de faydası yok. Gel mutfakta önce bir su iç. Sakinleşince konuşursunuz" diyerek odadan yavas iterek çıkarttım. O gencin hali bazen aklıma gelir. Ertesi sene puanı da tutturdu, okudu felan, ama gönül kırıldığı ile kalıyor. Türkiyenin bu sinav sistemi zehir gibi hem çocuklara hem gençlere, ailelere eziyet resmen. Aileler ama çocuklarından sorumlu. Sistem yeterli kadar kötü bari onlar çocukların arkasında dursun. Benim iki evladım var. "Üniversiteye gitmek istemiyorum" deseler kabul ederim. Yeter ki mutlu olsunlar. Meleğe Allahtan rahmet diliyorum. Mekani cennet olsun insallah. Cok aci gerçekten
Ćocugunuzu rahatlatın. .Onun canından hiçbir şey önemli değil. .Çıkarın gezdirin nefes alsın.14 yasindaki cocuklara sinav olmamali. Bu cocuklar daha oyun cocugu iken butun sene gunduz okul, okul sonrasi kurs, aksam da yatana kadar testlerle bogustu. Haberi okuyunca nasil uzuldum.
Butun sene hem cocuk hem de ben gerildikce gerildik. Sanki onunla birlikte sinava ben de girdim. Gun oldu ben yeterince calismiyorsun dedim o da biktim dedi. Okuldaki ogretmenin kurdugu whatsapp grubuyla aksamlari da zirt pirt mesajlarla o gunku kurstaki deneme sinavinin degerlendirmesi, kimin kacinci sirada oldugu mesajlariyla sistem bizi iyice mahvetti. Su sinav yuzunden bazen oglumla iliskim bile bozuldu. Sonunda sinav oldu. Aciklanana kadar kac alirim muhabbetleri dondu. Sonuclar aciklandi. Simdi de su okula girer miyim diye iki gundur cocuk basimin etini yiyor. Once ilk yerlestirmeler sonra nakillerden dolayi yapilacak ikinci ve ucuncu yerlestirmeler derken tatil yok bize....Su yasadigim iki gunku muhabbet bile beni biktirdi ki o yastaki cocuk nasil dayansin? Yavrum ya.
Bunun bir cozumu olmali. Bu cocuklar cocuklugunu da gencligini de yasamali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?