Bir Evladı Kaybettik😢

Ailesi bir de sinir krizi mi geçirmiş? Yap, et, söyle sonra?
Bilinç çocuğa baskıyla aşılanmaz.
Eğitim sistemi değişmedikçe anksiyeteden, ruhsal problemlerden ilaç içen çocuklar olacak okullarda..

Üstelik ergenlikteki çocuklar bunlar. Her şeyi uçlarda yaşayan bir yaş. Hassas olmak evladı herşeyin üstünde tutmak çok mu zor?
Haber okuyunca daha fazla şey söyledim de burada yazamıyorum.

Hangi haberden bahsediyorsunuz

Lgs intiharı diye internette aratın çıkar.

haberleri seyretmedim sizin yazını gördüm şöyle bir durum var Anne baba çocuklarını yarış atı gibi kullanıyorlar falanca ın çocugu tıp, hukuk kazandı sende kazan.. Özellikle Anneler yapıyor bunu sırf gittikleri ortamda çocuklarının okudukları okulla hava atma çabası ama çocuklar ellerinden kayıp gidiyor farkında degil
Yanlişmıyım arkadaşlar

Haberi görmedim, okumadım, okumak da istemiyorum açıkçası. Tahmin ediyorum ama ne olduğunu. 2 kızım var. Allah korusun ya, hangi sınav, hangi akademik başarı onların canından, mutluluğundan kıymetli olabilir. Bu çocukları bu hale nasıl getiriyorlar? Nasıl bir baskı altında, nasıl böylesine hedefe kilitlendirerek, bu gencecik yaşta üstlerine böyle bir ağırlık bindiriyorlar? Aklım almıyor. Korkunç bir şey. Hayat sınavlardan ibaret mi ya? Of, gerçekten of!

Almanyada bir okul müdürünün yazdigi not; cok güzel ve cok anlamli, kisaca tercüme etmeye calisacam:

„Degerli ebeveynler,

Cocuklarinizin sinavlari baslamak üzere. Sizin cocugunun iyi bir not almasini umdugunuzu biliyorum, fakat unutmayin ki ögrencilerin arasinda matematikle ilgisi olmayan bir sanatci olabilir, aralarinda ingiliz edebiyetin tarihi ile alakasi olmayan bir is adami var ve aralarinda kimya notunun anlamsiz oldugu bir müzisyen.
Cocugunuz iyi bir not alirsa, bu cok iyi. Eger alamazsa o zaman lütfen onun özgüvenini ve onurunu kirmayin.
Cocugunuz daha büyük yerlere ulasabilir. Cocugunuza onu sevdiginizi ve hangi not alirsa alsin yargilamiyacaginizi söyleyin. Cocugunuzun dünyayi fethettigini göreceksiniz. Bir sinav veya kötü bir not buna engel olmicaktir.
Ve lütfen tek mutlu olan insanlarin doktor veya mühendis olduguna inanmayin.“

heleki son cümlesi harika, bir ülkeye cöpcü de lazim, Temizlikci de, büro sekreteri telefonlara bakmazsa olmaz, veya firinda ekmek pismezse insanlar zorlanirc. Restoranlards yemek yapilmazsa hic disari cikip gezemeyip, her gün evde yemek yapmak zorunda kaliriz. Her isin bir önemi var. Yeterki insan isini severek yapsin.

Yazim hatalari icin simdiden özür dilerim, telefondan yaziyorum

tövbe estagfurullah ya..
Allah kimsenin başına vermesin.
Genellemek istemiyorum ama müge anlı da falan da bu sene her kötü olayda Kocaeli nde geçiyor

Tamam sistem sınavlar üzerine kurulu ama bu çocukları bu hale daha çok bizler getiriyoruz. Sonuçta sistem de muhakkak bir sınav olacak burada velilerin tavrı önemli.

Anneler daha 1. sınıfta benim çocuğum çok zeki, üstün zekalı, sınıfın en iyisi vb. ifadelerle dolanıp duruyorlar. Çocuğa 100 değil 95 alsa neden 5 puanın eksik olduğunu hem çocuktan hem öğretmenden soruyorlar. Herkes sürekli çocuğunun aslında çok zeki olduğunu ama çalışmadığı için sınıfın en iyilerinden olmadığını savunuyor.

Birlikte yaşayabilen, yardımlaşmaya önem veren çocuklar değilde sürekli rekabetçi çocuklar yetiştiriyoruz. Çocuklarınızın sınıflarına bakın mesela. Kaç tane öğretmen çocuklarımıza hoşgörülü olmayı, toplumda kurallara uymayı, arkadaşlarıyla yarışarak değil ortak çalışmanın önemli olduğunu vb. konuları öğretiyor.

Öğretmenler de velilerin beklentilerine uymuş sürekli en çalışkan en zeki benim sınıfım olmalı modundalar...
Maalesef eğitim sistemi değil toplumsal bakış açımız bozuk.

Dun gece hastaneletin acilletinde intihar eden cocuklar varmis. Istanbul, Kocaeli, Antalya... Simdi sosyal medyadan okudum. Cocuklara yazik...

Baştan sona yanlış bir düzen içinde yaşayınca olaylar silsilesi böyle oluyor.
Kapitalizmin yıktığı dünyalardan biri, neden dersek manevi değerleri sattık bolca ego ve gösteriş aldık.
Desinler diye veya geleceğin olsun diye at yarışına hazırlar gibi çocuk büyütüyorlar. Baskıdan stresten gençler kendini kaybediyor.
Sonuç elde patlıyor.
Kardeşimize Allahtan rahmet bizlere de akıl fikir diliyorum...

esimden azicik destek alsam okula gondermeyecegim cocuklarimi... okulsuz egitim en iyisi... daha el kadar bebeye kres diye tutturuyorlar hatta. birak sinavi... girmesin sinava da istemiyorsa... biz girdik de neoldu?

Aynen hep başkaları ne der kaygısı mi desem egosu mu? Ama olan o tazecik yavruya oldu..Amin ne denir ki

Bunun sebebi tamamen aileler. Psikolojik egitim sart bu ulkede. Okul egitimi kimseye bir sey katmiyor.
Özellikle o anne babalar var ya onların çok bilinçli, özguvenlerini tamamlamış olmaları lazım kendi basarisizliklarini çocuklara baskı kurarak tatmin ediyorlar.

sınav sisteminde sorun yok. fen liselerine secme yapilmadan ögrenci alinamaz.

sorun bilincsiz velilerde.

kendi cocugunun farkinda olmadan elalem ne der diye cocuguna yüklenen velilerde.

Matematik ögretmeniyim ve 8. siniflarin rehber ogretmeniydim bu yıl.

bir velim var ve asiri derecede kizinin fen veya anadolu lisesine gitmesini istiyor. Kızına onlarca test kitabı almış fakat kizda temel yok ve sirf annesi baskı yapiyor diye cozmus gibi yapiyor soruları. Kiz sınıfta kac kere sebepsiz yere aglamaya basladı, kaygısı hat safhada.

Okulumuzun rehber ögretmeniyle konustum ve veliyi cagirdik. Veliye her ogrencinin farkli oldugunu herkesin fen lisesi okumak zorunda olmadığını anlattik. Bu arada bu oğrencim cok guzel cizimler yapiyor.

Görsel sanatlar hocamiz kızın guzel sanatlar lisesine giderse cok basarılı olacağını cizimlerinin cok guzel oldugunu soyledi veliye.

veli basta olmaz dedi guzel sanatlara giderse para kazanacak bir meslegi olmaz. Görsel sanatlar ogretmenimiz olur mu oyle sey ben o liseden mezunum ve ögretmenim diye ikna etti veliyi.

ogrencim guzel sanatlar lisesinin yetenek sınavına girmek icin cizim kurslarına basladı.

Görseniz o depresyonda suratı asık her seye ağlayan ögrencim gitti yerine yüzünde güller acan mutlu bir cocuk geldi.

coklu zeka kuramı diye bir terim var. Herkes cok iyi matematik cok iyi fen yapmak zorunda degil. kimi ogrenci cok guzel resim yapar kimi oğrenci cok hızlı kosar. kimi ögrenci cok guzel siir yazar.

siz eger ogrencinin basarılı oldugu alanda degilde basarısız oldugu alanda onu zorlar ustune gider baskı yaparsanız sonuc böyle sonuclar malesef kacınılmaz olur.

üzüldüm gercekten ögrenciye. Allah rahmet eylesin.

Dilimizin kemiği yok..Çocuklara ve gençlere karşı her zaman olumlu dil kullanmalıyız. Gelişimleri tam olmadığı için ne yapabileceklerini kestiremeyiz.
Ruhlarında koca koca yara açmaya gerek var mı?
O anne -baba da bir ömür bunu unutmaz onlara da Allah yardım etsin çok zor çok. .

Çok haklısınız hocam ..Peki sosyal yönden gelişmiş çocuklarımız nereye gidecek okullar da doğru dürüst öğretmen yok.Lütfen sizi tenzih ediyorum.
Her çocuk resim de yapamaz. .
Öğretmenlerimiz de proje okullarında görev yapmak istiyor. .
Çocuklarımız gerçekten kötü değil ama %10'luk dilimin içinde napacak bu çocuk. .Okul başarısı 99 küsür,sosyal ilişkileri güzel

Şimdi ben bu çocuğu aylak aylak gezen,okuldan öğretmenden bi haber ,kötü alışkanlık sahibi çocukların olduğu mahalle okuluna mı yazdırayım. .
Aslında baskıların bir çoğuda bu kaygıyla başlıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…