Bir evlilik nasıl eski haline döner?

ben izliyordum o programı :D Ama bir şey sorucam o küçük canavarları nasıl bir haftada muma döndürüyor orasını çözemedim :KK45:yani annesi ıspanak verse tabağı suratına fırlatacak çocuk dadı kıytırık bir yıldız verse temel reis gibi ıspanak yemeğe başlıyor:oops:
Bir de babalar gebetto baba gibi masallar okumaya başlıyorlar daha önce teme tokat girdikleri çocuklara falan :KK15:böyle bir sevgi yumağı oluyolar bir haftada hiç anlamıyorum :KK23:

tum bunlar ne kadar gercek, kamera arkası nasıl bilemem.
fakat asıl o 1hafta sonrasında tekrar gidip bakmak lazım.
acaba baba o degisen baba mı, anne degisen anne mi? bir cocugun degismesi tek degiskene baglı degil ki...

bu arada dadının kıytırık yıldızında evin icinde yabancı bir otorite olup anne babanın bile o kadının soylediklerinden cıkmamasıyla alakalı bence, cocuk bunu gorunce ohooo kim bilir bana ne yapar diyip korkuyor :KK53:

T.V 'a ticari kazanç için program yapılıyor,elbette 1 haftada kimse değişmiyordur ama değişim için bir yol uygulamalı olarak gösteriliyor yani bir fikir veriliyor.Kişi bu fikri araştırıp,inceleyip eğer mantıklı bulursa uygulayıp deneyebilir bence.Ama elbette tek kaynak T.V olmamalı ama kaçımız ihtiyacımız olduğu her an bir uzmana danışabiliyoruz.

bence eşinizle sorununuz biraz da eşinizin evden çalışmasıyla alakalı. bende de aynı şeyler olmuştu çünkü eşim evdeyken.eşin gündüz gidip akşam gelince bir bekleyiş oluyor. işini bitirip üstüne başına eve çeki düzen veriyorsun. aynı şekilde eşin seni gün boyunca görmediği için halini hatrını soruyor. ama sabahtan akşama birbirine bakınca o pc ye, sen temizliğe, bebeğe, üst baş hep eşofman.:KK45:

arkadaşlara katılıyorum. erkekler durumu hissetsin diye beklemek yerine, net görev dağılımı yapmak, beklentilerini söylemek gerek. havalar ısındığında bebek de büyür, gezmelere gidebilirsiniz.

aslında şimdi hayıflanıyorum, beraber geçirilen zamanda daha düzenli olunsa işler daha çabuk biter, birbimize ayıracak daha çok zaman olur. eşiniz spor salonuna yazılsa iyi olur. evde otururken vücudu yorulmadığı için erken de uyuyamaz. bu da sizin zamanınızı etkiler.

Kızlar hepinize ayrı ayrı çoook teşekkür ederim. Dün tavsiyelerinize uyup giyindim süslendim en sevdiği yemeklerden birini yaptım, eve geldi zaten yetişebiliyorsam hep kapıda karşılarım hoşgeldin dedim hiç surat yapmadım, baktı çok güzel olmuşsun dedi, yemek yedik, bebeği sevdik ettik birbirimize sarıldık öptük falan sonra ne mi oldu, hoop bilgisayar yine.
Şimdi tek tek alıntı yapmam uzun süreceği için cevapları burdan yazıvereyim kızlar kusura bakmayın e mi. Maddeler halinde yazayım karışmasın.
*Dışarı çık bi etkinlik yap demişsiniz, daha onbeş gün olmadı, çok bunaldım her gün bi yarım saat yürüyüş yapsam aslında açılırım hem biraz kilo da veririm iyi olur dedim. Kavga sebebi oldu. Kadın başına yürüyüşe mi çıkılırmış o beni avmde gezdirir gelirmiş, bizden ayrı mı takılmak istiyormuşum, aile olduğumuzu anlayamamışım, geçen de komşu çağırmıştı ona gitmek istemiştim, böyle komşudur yürüyüştür ilginç ilginç şeyler nerden aklıma gelirmiş. Komşunun ve yürüyüşün ilginç olduğunu hayatımda ilk kez duydum o gün.:KK53:
*Hoşlandığı şeyleri zaten ezberledim artık, arabanın a sını bilmeyen ben sayayım şimdi isterseniz hangi araba kaç tork, bagajı kaç litre, lastikleri kaç jant vsvs
*Nette başka türlü şeyler peşinde olabileceğini aklıma bile getirmek istemiyorum çünkü bu yıkım olur benim için. Güveniyorum ona o konuda. Beni utandırmaz umarım.
*Gel yatakta takıl bilgisayarla en azından aynı yerde oluruz dedim, beli ağrıyormuş rahat değilmiş orda oturması.
*Bebeğim daha 5 aylık oturamıyor, sandalyesine oturtup gidemem yani. Tam şu anda yatmaktan sıkıldığı ama daha da oturamadığı dönem. Yatırınca basıyor çığlığı. Zaten zor bi çocuk, keşke anlattığınız gibi olsa. Kaynanam da diyordu telde anlatınca sen abartıyorsun öyle olmaz diye ama görünce sen haklıymışsın valla ben abartıyorsun zannediyordum dedi. Her gören de aynı şeyi söylüyor zaten. Gündüz uykusu da yok en fazla 5 dk sadece gece iyi uyur. Şikayet etmek için değil bin şükür Rabbime ama durum bu.
*Yardım etmesini istedim, hamileyken de ederdi sağolsun. Ama erkek işi dışardaymış, arabayı bakıma götürmek, fatura yatırmak vs onun işiymiş. Zaten yardım falan da yerinde kalsın dağıtmasa yeter.
*Kocamın yaşam tarzı bu. Aman öyle arkadaşlarla dışarı çıkalım, şu etkinliği yapalım modunda bi insan değil. Eve bayılıyor. Sen bebeğimiz yeter bana başka kimse istemem diyor. Kendi ailesinden bile sıkılır yani. Arkadaş, misafir falan hak getire anlayacağınız üzere. Kimseyle samimi olmaz. Yüz yıl bu şekilde yaşasa bıkmazmış.
*Arkadaşın dediği doğru, her gün dışarı çıksa yine belki o gelecek diye bi hazırlık bi bekleyiş olabilir ama zaten tüm gün birlikte nasıl uyanıyorsan öyle geçiveriyor. İşe gidip gelmesi yolla beraber haftada 15 saati geçmez. Gerisi hep yapışıkızz :KK73:
*Bir de arkadaşlar yorumlarda şu dikkatimi çekti, genelde giyin süslen ilgilen aman biz kadınız çekip çeviririz imajı var. Evet tamam biz daha toparlayıcıyız ama insan hiç kendine sormaz mı, ben eve çocuğa kendime kocaya bakacam, kocaya cilve yapacam, dırdır yapmayıp isteklerini yerine getirecem, o erkek adam onu aile reisi bilip ona göre sınırımı aşmayacam, ikimizin de bu yaşa kadar getirdiği alışkanlıkları var ama o erkek olduğu için alışkanlıklardan vazgeçecem, ailemden uzakta yaşayıp hasret çekecem, ama erkek sadece gezmeye gidiyorum sanki diye tabir ettiği işine gelip gidip geri kalan zamanda istediği gibi takılacak.
Erkek adam boş bırakılmasın aman sıkılmasın kadın kendini paralasa da ilgilensin etsin iyi güzel de hayat arkadaşlığı bu mu sizce?

güncellemenizi okudum.
bebekten once de komsuya vs bir yere gidemez miydiniz?
eger bunu kabul ettiyseniz aslında su anki serzenişiniz boşa kurek cekmek gibi olabilir ama ufak ufak bunu degistirmeye calısabilirsiniz.

ayrıca madem aile olmaktan bahsediyor, 3ünüz beraber cıkın.
onun keyfi oturmak istiyor diye siz tüm gün oyle gecirmek zorunda degilsiniz.
ya o totosunu kaldırsın ya da sussun.

güncellemenizi okudum.
bebekten once de komsuya vs bir yere gidemez miydiniz?
eger bunu kabul ettiyseniz aslında su anki serzenişiniz boşa kurek cekmek gibi olabilir ama ufak ufak bunu degistirmeye calısabilirsiniz.

ayrıca madem aile olmaktan bahsediyor, 3ünüz beraber cıkın.
onun keyfi oturmak istiyor diye siz tüm gün oyle gecirmek zorunda degilsiniz.
ya o totosunu kaldırsın ya da sussun.

Buraya yeni taşındık komşular hep yaşlıydı apartmanda, kendi aralarında takılıyorlardı alakamız yoktu o yüzden. Yeni bi komşuyla tanıştım ilk kez çağrıldım yeni karşılaşıyorum böyle düşünmesiyle.
Avm ye falan gideriz zaten de ben kapalı mekan kapalı mekan hep bunaldım artık kaç zamandır evde. Dış mekana da bebeği çıkaramayız şimdi o yüzden yürüyüş aklıma gelmişti.

Buraya yeni taşındık komşular hep yaşlıydı apartmanda, kendi aralarında takılıyorlardı alakamız yoktu o yüzden. Yeni bi komşuyla tanıştım ilk kez çağrıldım yeni karşılaşıyorum böyle düşünmesiyle.
Avm ye falan gideriz zaten de ben kapalı mekan kapalı mekan hep bunaldım artık kaç zamandır evde. Dış mekana da bebeği çıkaramayız şimdi o yüzden yürüyüş aklıma gelmişti.

bence siz o teklifi reddetmeyin, alın bebeginizi kucagınıza oturmaya gidin,
ya da oncesinde siz onu cagırın, benim bebekle gelmem zor olur siz buyrun diye.
eşiniz eve gelip giden birinin varlıgına alısırsa gitmenize de o ilk basta o kadar tepki gostermez belki.

erkek-kadın işleri diye ayrım yapan biri degilim,
fakat belli ki eşiniz oyle, siz de kabul etmissiniz.
kalkıp aaa olur mu oyle sey??? demem yersiz. benim ongordugum bicimde yasasanız mutlu olacagınızın kendizini guvende hissedeceginizin de garantisi yok sonucta.

ancak eşiniz ihtiyac duymadıgını soylese de her gun bindigi o dolmusta ucreti uzatırken veya yanyana otururken bile insanlarla sosyal bir iliski kurmus oluyor.
sizin de buna ihtiyacınız var ve "bebekli anne evden mi cıkarmıs?" gibi sacma bir cumleye riayet etmenin hicbir anlamı yok.

yürüyüs mevzusunu bilemeyecegim, yalnız cıkmanızla ilgili derdi olabilir, o zaman arkadas edinmenize koşulsuz razı gelmesi gerek, ustelik bilimsel olarak bu sizin psikolojinizi de olumlu etkileyecek birsey.
bence hayatınızı bu kadar kısıtlamasına izin vermeyin,
o zaman yasadıgınız sey evlilik degil, mahkumiyete döner.

niye bebeği babanın kucağına vermiyosunuz?
ben olsam kucağından pc yi alıp çocuğu verirdim.

ev işi ve cocuk bakmak erkek işi olmazmıs...

ortak yasam alanlarındaki işleri kadın temizlik-yemek yaparken, erkegin de tamir işleri, faturaları odemesi gibi bir is bolumu yapmıs olabilirler, kendi kararları.

ancak konu sahibi de, eşi de unutuyor; cocuk ortak bir karardır ve ortak bir sorumluluktur.

ben tv izlerken nasıl belim agrıyor vs demiyorsam veririm kucagına cocugu bilgisayara bakacaksa bile cocuk kucagında baksın.
aman beyimizin beli agrımasın diye o kadar da hizmete de luzum yok bence.

bekar biri olarak KK'daki konular yüzünden evlilikten soğuyacağım :-)
Allah en kısa zamanda bir çıkış yolu göstersin inşallah size ve tüm sıkıntısı olanlara :KK37:

eşiniz eve gelip giden birinin varlıgına alısırsa gitmenize de o ilk basta o kadar tepki gostermez belki.

kalkıp aaa olur mu oyle sey??? demem yersiz. benim ongordugum bicimde yasasanız mutlu olacagınızın kendizini guvende hissedeceginizin de garantisi yok sonucta.

ancak eşiniz ihtiyac duymadıgını soylese de her gun bindigi o dolmusta ucreti uzatırken veya yanyana otururken bile insanlarla sosyal bir iliski kurmus oluyor.
sizin de buna ihtiyacınız var ve "bebekli anne evden mi cıkarmıs?" gibi sacma bir cumleye riayet etmenin hicbir anlamı yok.

yürüyüs mevzusunu bilemeyecegim, yalnız cıkmanızla ilgili derdi olabilir, o zaman arkadas edinmenize koşulsuz razı gelmesi gerek, ustelik bilimsel olarak bu sizin psikolojinizi de olumlu etkileyecek birsey.

Ah canım ben de erkek kadın is ayrımı yapmazdim ama talep et et karşılık alma bi sure sonra mecbur kabulleniyorsun yapacak başka bir şey kalmıyor adam yapmiyorsa yapmıyor yani. Evlenmeden önce aa canım seninle her isi yapmak çok zevkli olur ki ne varsa birlikte yaparız diyordu ama :D

Ah canım ben de erkek kadın is ayrımı yapmazdim ama talep et et karşılık alma bi sure sonra mecbur kabulleniyorsun yapacak başka bir şey kalmıyor adam yapmiyorsa yapmıyor yani. Evlenmeden önce aa canım seninle her isi yapmak çok zevkli olur ki ne varsa birlikte yaparız diyordu ama :D

pek oyle düsünmüyorum, biraz alıştırmanızın etkisi var bence.
yoksa kadın başına yürüyüse mi cıkılır cumlesini gectim komsuya gitmenize bile laf eden bir insan olmus, demek ki yüz bulmus...
yavas yavas bazı farklılıklara alısması gerek. yoksa ilerleyen yıllarda daha da zorlanırsınız. yine aynısı olur 10yıl sonra komsu işini mi cıkardın başımıza der.

ev işi ve cocuk bakmak erkek işi olmazmıs...

ortak yasam alanlarındaki işleri kadın temizlik-yemek yaparken, erkegin de tamir işleri, faturaları odemesi gibi bir is bolumu yapmıs olabilirler, kendi kararları.

ancak konu sahibi de, eşi de unutuyor; cocuk ortak bir karardır ve ortak bir sorumluluktur.

ben tv izlerken nasıl belim agrıyor vs demiyorsam veririm kucagına cocugu bilgisayara bakacaksa bile cocuk kucagında baksın.
aman beyimizin beli agrımasın diye o kadar da hizmete de luzum yok bence.

Ev işinde ayrım ben de yapmazdim ama bi sure sonra mecbur kabullenmek zorunda kaldım. Olmayınca olmuyor maalesef.

pek oyle düsünmüyorum, biraz alıştırmanızın etkisi var bence.
yoksa kadın başına yürüyüse mi cıkılır cumlesini gectim komsuya gitmenize bile laf eden bir insan olmus, demek ki yüz bulmus...
yavas yavas bazı farklılıklara alısması gerek. yoksa ilerleyen yıllarda daha da zorlanırsınız. yine aynısı olur 10yıl sonra komsu işini mi cıkardın başımıza der.

Kesinlikle haklisin, ben evlenmeden onceki vaatlerine bakarak uyumlu davrandim bu huylar sonradan çıktı, mücadele etmeye çalışıyorum.

Ya kusura bakmayinda bazilari sendede kabaht var suslen puslen vakit ayir demisler.yaa kadin dusa girmeye vakit ayiramiyorum diyor bayilip kaliyorum gun sonunda diyor anlamiyormusunuz.bebek bakimi okadar kolay degil. Her bebekte uslu degil.hepmi kadin ugrasacak biseyler icin hepmi kadin vakit ayirmaya calisacak.dogru siz yuvayi disi kus yapar tum agir sorumluluk altindada pestili cikar eee nede olsa kadin gozuyle bakanlardansiniz.ewde ugrasmak disarda calismaktan daha zor bide bebk varsa dahada zor.erkege verilsin kadinin tum sorumluluklari bakalim erkek kadina zaman ayirabiliyormu gorelim bi.valla 3 saate isyan edio pes etmezse bisey bilmiyorum ben. Hem adamin bi cabasi bile yok baksana o kafasini kaldirip biseyle ilgilenmiyor otele gelip gidiyor sanki.oda bilgisayra ara verip esine yardimci olsa elbette vakit grcirebilirler.hem hic sanmiyorumki onun erkek arkadaslarinin yaa hanimina vakit ayir ilgilen birak bilgisayarida vakit gecirin dedigini. Anca kadinlar der aman suslen puslen ama vakit ayir aman onu yap aman bunu yap.yazik erkek egemenligi en modernimizi bile sarmis.neden hep kadin soruyorum size neden erkek degil kadin mecbur

Siz eve yeni bir nefes getirmek için çalışıyorsunuz gördüğüm kadarıyla, eşinizse hiç bir çaba göstermiyor. Yarım saatlik yürüyüş fikri iyiymiş, hele de eşiniz çocukla evde kalabiliyorken. O kadarcık kendinize ayıracağınız zaman bile ne kadar iyi gelir, bebekli bir anne için. Çok hatalı buldum ben eşinizi. Ne demek kadın başına. Evde kadın başına çocuk büyüten biri, dışarıda kendi başının çaresine bakamayacak mı?

Fakat evlilikte tabi ki hep kadın toparlamalı diye bir şey yok. Yalnızca site bir kadın sitesi, sorunlar hanımlara ait ve eşin çok kötü demek yerine çözüm önerilerine yoğunlaşılıyor. Ne var ki, ne kadar tavsiyeleri bulunursa bulunsun, eşiniz de bir gayret göstermediği müddetçe rahat olamazsınız.

eşiniz pc basinda bence hic de sandiginz gibi masum diil bana gore. hergun saatlerce saat arabaya bakilirmi hemde kafasini kaldirip etrafindakileri gormeyecek kadae buyuk bi ilgiyle. siz ne yapin ne edin kurallari belirleryin. izin vermeyin saatlerce pcyle ugrasmasiiina. net tavrinizi koyun. iliskinin temeli ilesimdir iletisim olmadan hic birseyi cozemezsiniz

Back
X