• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir fikir lütfen çok bunaldim:(

AamirKhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2012
300
271
53
Ya Arkadaslar 2,5 yaşında çocuğum var. Ona şimdiye kadar babannesi ve teyzesi baktı. Babannesi her babannenin olduğu gibi herseyine aşırı musamaha gösteriyor. Her dediğini yaptığı için de şuan en çok onu seviyor tabi. Bu sene düzene girsin diye kreşe verdik. Teyze zaten evlenecek düğün telaşı falan bu yıl bakamaz.. yalniz kreşe başladıgindan beri çocuk delirdi resmen. Yani aldigimda bakiyorum oynuyor mutlu falan ama sabah bırakması tam bir kabus. E evde de her zaman dedikleri olmadığı için sürekli babanneme gidicem götür diye ağlıyor. Eşimin de en son tepesi atti kreşe gitmeyecek babannesi bakacak dedi. Aslina bakarsaniz babanne de bu yıl eve bağlı kalmak istemediginden mi yoksa çok yoruldugundan midir nedir neden kreşe veriyorsunuz diye sormadi. Iyi yaptiniz dedi başka bi yorum yapmadı. Şimdi eşim onu öyle böyle ikna edecek de ben zaten suan kontrolü kaybetmiş gibi hissediyorum öyle iyice kopacak çocuk benden...ya da kopmaz mi nasil hareket etmeliyim sizin fikriniz nedir.

İşin çok zor canım benim,
Çok küçük daha bir müddet dişinizi sıksanız daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
Şimdi her istediğini ağlayarak elde etmeye devam edecek minik.

İşin çok zor canım benim,
Çok küçük daha bir müddet dişinizi sıksanız daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
Şimdi her istediğini ağlayarak elde etmeye devam edecek minik.
Yani şimdi kreş mi yoksa babanne mi olmalı? Okuduğumu bile anlayamayacak haldeyim öyle büyük bir kavga ettik ki bu yüzden kusuruma bakmayin:((

Birincisi cocukta bir guvensizlik olusmus size karsi. Anladigim kadariyla calisan bir bayansiniz ve cocugunuzla vakit gecirmedigniz icin sizin onu sevmediginizi falan dusunuyor olabilir. Bu hircinligi da ondan kaynaklaniyor sanirim. Eger imkaniniz varsa onunla siz ilgilenin bir sure.

Şahsi fikrim kreşe devam etmesi gerektiği yönünde,
Babanne her istediğini yapıyorsa kreşe gitmek istememesi çok normal ama gelişimi açısından her istediğinin yapılması doğru değil.
İlerde siz çok zor duruma düşersiniz ki şimdiden zorlanıyorsunuz anladığım kadarıyla.
Çok küçük daha, bir müddet inat eder sonra alışır unutur hatta sosyalleşmesi paylaşmayı ve bazı şeyleri öğrenmesi açısından çok iyi olur kreş.
Bu arada babanneye de yazık ya kendi teklif etmediğine göre yorulmuştur belki de :)

Ya Arkadaslar 2,5 yaşında çocuğum var. Ona şimdiye kadar babannesi ve teyzesi baktı. Babannesi her babannenin olduğu gibi herseyine aşırı musamaha gösteriyor. Her dediğini yaptığı için de şuan en çok onu seviyor tabi. Bu sene düzene girsin diye kreşe verdik. Teyze zaten evlenecek düğün telaşı falan bu yıl bakamaz.. yalniz kreşe başladıgindan beri çocuk delirdi resmen. Yani aldigimda bakiyorum oynuyor mutlu falan ama sabah bırakması tam bir kabus. E evde de her zaman dedikleri olmadığı için sürekli babanneme gidicem götür diye ağlıyor. Eşimin de en son tepesi atti kreşe gitmeyecek babannesi bakacak dedi. Aslina bakarsaniz babanne de bu yıl eve bağlı kalmak istemediginden mi yoksa çok yoruldugundan midir nedir neden kreşe veriyorsunuz diye sormadi. Iyi yaptiniz dedi başka bi yorum yapmadı. Şimdi eşim onu öyle böyle ikna edecek de ben zaten suan kontrolü kaybetmiş gibi hissediyorum öyle iyice kopacak çocuk benden...ya da kopmaz mi nasil hareket etmeliyim sizin fikriniz nedir.
Bnce babanne

Birincisi cocukta bir guvensizlik olusmus size karsi. Anladigim kadariyla calisan bir bayansiniz ve cocugunuzla vakit gecirmedigniz icin sizin onu sevmediginizi falan dusunuyor olabilir. Bu hircinligi da ondan kaynaklaniyor sanirim. Eger imkaniniz varsa onunla siz ilgilenin bir sure.
Iki aydir evdeyim ve onun öncesinde de sadece 3-4saat ayri kaldik hep yaninda olmaya çalıştım. Zorunda kalmadikca babannesi birakmadim bile ama işte onda bulduklarinu bende bulamıyor. Ben gezdiriyorum ediyorum oynuyorum ama ondaki o coşkuyu veremiyorum galiba babannesi yoksa anca benle ilgilenir. O varsa annesi yok allahim sesleniyorum bakmiyor bile hele kreşe ben götürüyorum ya iyice gıcık kapti bana :(

Şahsi fikrim kreşe devam etmesi gerektiği yönünde,
Babanne her istediğini yapıyorsa kreşe gitmek istememesi çok normal ama gelişimi açısından her istediğinin yapılması doğru değil.
İlerde siz çok zor duruma düşersiniz ki şimdiden zorlanıyorsunuz anladığım kadarıyla.
Çok küçük daha, bir müddet inat eder sonra alışır unutur hatta sosyalleşmesi paylaşmayı ve bazı şeyleri öğrenmesi açısından çok iyi olur kreş.
Bu arada babanneye de yazık ya kendi teklif etmediğine göre yorulmuştur belki de :)
Aynen çok yoruluyor çünkü inun sınırlarıni da sonuna kadar zorluyor onun çekeri daha fazla söylemiyor ama anlayabiliyorum. fikir için tesekkur ederim

ilk cümleyi okuyunca ben yazdım sandım :) benim kızım da 2,5 yaşını 3 ay geçti ilk sene tamamen anneanne bakıyordu, geçen sene dönüşümlü hale getirdik. çocuk zaten üç ayrı evde üç ayrı kural biçimiyle kafası karıştı iyice :( müsamaha sıralaması yaparsam babaanne evinde kızıma resmen tapılıyor, her istediği önünde, tehlikeli bir durum olmadığı sürece "yok" denmiyor, annemlerde durum bunun biraz daha hafifi, annem şımartma taraftarı değil ama babam inanılmaz özgürlük tanıyor, Allahtan evde az duruyor :)

ben çalışıyorum ama geçen kıştan beri kızımı sabah-akşam bıraktım. onun öncesinde mesaim rahat, amirlerim anlayışlı annemin evi de 2 dk mesafe olduğu için yokluğumu pek hissettirmezdim. bir yere giderken mutlaka vedalaşırım geri geleceğimi bilir, her ne kadar "anneanneme/babaanneme gidelim" diye tuttursa da zaman zaman, (hatta şu an babaannesinde, akşamüstü tutturunca götürdük orada uyumuş diye almadık) en çok evde bizimle birlikte olmayı seviyor.
her iki anneden de Allah razı olsun çiçek gibi bakıyorlar çocuğa, birşey dersem nankörlük ederim. Zaman zaman yumuşak bir dille büyük ebeveyn sevgisini ne kadar önemsediğimi, çocuğun tabi ki nine-dede yanında şımarmasının olağan olduğunu söylüyorum ama her istediğini yaparsak, her ağladığında sussun diye istediğini verirsek ona kötülük edeceğimizi söylüyorum.
bana hak verip öyle davranmadıklarını söylüyorlar ama yanımda da olup bitiyor olaylar, görebiliyorum :)

kızımın akran eksikliği ve özlemi had safhada, yolda gördüğü çocuklara gidip sarılıyor biraz bu yüzden biraz da benmerkezcilikten kopsun, sınır bilsin diye ben de kreşe yazdırdım bu sene ama bayramdan sonra açılacak.
şimdi korktum konuyu görünce, acaba durum bizde de böyle olur mu?

ben azar azar başlatmayı düşünmüştüm alışıp kendisi gitmek isteyene kadar haftada 2-3 gün götüreyim demiştim. bir de daha tuvalet alışkanlığını tam kazanamadı, bir aydır uğraşıyorum, inatlaşıyor zaman zaman :(
kendi derdimi döktüm kusura bakmayın ama ben de günlerdir aynı kaygıdayım bilemiyorum ne yapsak?

başıma gelmeden yorum yapamam ama bir arkadaşımın kızı da başlarda çok zor gidiyordu kreşe, bir müddet sonra tatil günlerinde bile gitmek için ısrar eder olmuştu.
takip edeceğim konunuzu, gelişmelerden haberdar edin :) umarım iyi olur herşey
sadece şunu düşünün, siz çocuğunuzun iyiliğini istiyorsunuz.

belki çocuklarımızla yaşadıklarımız dönemseldir ama bu davranışlar desteklendiği sürece kalıcı olabilir diye düşünüyorum ben...
büyük konuşmayayım ama bencil, herşeyi başkalarından bekleyen duygu sömürüsüyle iş yürüten bir çocuğum olmasını hiç istemiyorum :(

Gerekli.sevgi bakımı görebilir diye düşünüyorum

bana bir uzman demişti ki "gün boyunca sizden 30 hatta 50-60 yaş büyük insanlarla vakit geçirdiğinizi düşünün. sıkılmaz mısınız? çocukların da gelişebilmek için yaşıtlarına ihtiyacı var."
sevgi eksikliği söz konusu değil ki yine sever yine görür çocuğu. bakım deseniz, kreşlerde de gayet güzel fiziksel bakım yapılıyor.
bir de şöyle düşünüyorum, evi bir sürü oyuncakla eğitici aktiviteyle doldursam, üstüne bir de ücretsiz izin alıp 7/24 çocuğa ben baksam yine de kreşteki aktivite zenginliğini, akran ihtiyacını ve toplumsallaşma bilincini veremem.
benim kreşten anladığım çocuğumun eğlenerek kendini geliştirmesi sanırım konu sahibi de benimle aynı fikirde.
2 yaş ve öncesi kreşe göndermek bakım mantığıyla oluyor ama 2,5-3 yaştan sonra çocukların sosyalleşme ihtiyacı ön plana çıkıyor. maalesef bizim gibi kalabalık kardeşli kuzenli evlerde, sabahtan akşama trafiksiz sokaklarda onlarca çocukla oynayamadıkları için kreş tek alternatif oluyor :(

müdahil olup cevap verdim kusura bakmayın :)

Çocuğunuz kesinlikle kreşe devam etmeli.
Eğer söylediğiniz gibi babaannesi her istenileni yapıyorsa çocuğunuza haliyle daha cazip gelecektir.
Fakat çocuğunuzun gelişimi bakımından kreşte hem yaşıtlarıyla vakit geçirir,hemde kreşte geçirdiği vakitte eğitimi açısından çok daha verimli olur.
Benim kuzenimde aynı sıkıntıyı yaşadı,kızına da aynı yaşlarda anneanne baktı,sonra da kreşe verdiler.Alışması kısa zaman aldı.
Ayrıca çocuğunuz sırf bu yüzden sizden kopmaz.Sadece kreşten sonraki boş vaktinizi verimli geçirin,çok kolay alışır.
Çocuğunuzun kendini kaybetmesi çok ciddi boyuttaysa öğretmeniyle ve rehberlik uzmanından yardım alın derim,fakat bu bir alışma süreci

Kreş tabi ki. Kreşe yeni başlamışsınız ve sabah ağlaması çok doğal, hiç dert etmeyin. Güvenilir bir yer olduğunu düşünüyorsanız sabredin, yaşıtlarıyla birlikte daha mutlu olacak ve zamanla değişecektir.

Çocuğunuz kesinlikle kreşe devam etmeli.
Eğer söylediğiniz gibi babaannesi her istenileni yapıyorsa çocuğunuza haliyle daha cazip gelecektir.
Fakat çocuğunuzun gelişimi bakımından kreşte hem yaşıtlarıyla vakit geçirir,hemde kreşte geçirdiği vakitte eğitimi açısından çok daha verimli olur.
Benim kuzenimde aynı sıkıntıyı yaşadı,kızına da aynı yaşlarda anneanne baktı,sonra da kreşe verdiler.Alışması kısa zaman aldı.
Ayrıca çocuğunuz sırf bu yüzden sizden kopmaz.Sadece kreşten sonraki boş vaktinizi verimli geçirin,çok kolay alışır.
Çocuğunuzun kendini kaybetmesi çok ciddi boyuttaysa öğretmeniyle ve rehberlik uzmanından yardım alın derim,fakat bu bir alışma süreci
Bugün randevumuzu aldık yarin gidecegiz inşallah evde her kafadan bi ses çıkıyor çocuk da kullanıyor bir güzel bakalim bizi bi ortak fikirde bulusturacaktir inşallah çocuk psikologu teşekkür ederimm

Benim kendi çocuk büyütme felsefeme göre 2,5 yaş kreş ortamı için biraz erken..Eğer babanne iyi bir seçenekse devam edebilir.
Ancak kreşte direnmesi çok normal. Bunu yaşamayan çocuk neredeyse çok azdır.
Akşam mutlu aldığını söylüyorsun. Zamanla alışacaktır ancak tuvaletini söylemiyorsa özellikle babannede devam etmesi daha iyi olur.

eşiniz işin kolayına kaçıyor gibi sanki alışacaktır zamanla yeni ortam orası... babaanne bağımlısı çocuk yetişiyor sonra ne mi oluyor istediği olmayınca hırçınlaşan söz geçirilmeyen evlat...

Bence de çocuğunuzun kreş yaşı.
Benim çocuklarım çok erken kreşe başlayanlardan.
İkisi için de iyi ki diyorum.
Siz şimdi çocuğu okuldan aldınız ya..
İnanılmaz kullanacak sizi..
Her istediğini bu yolla yaptıracak.
Ve ayrıca ilkokula başladığında napacaksınız?
Ağlarsa alacak mısınız?
Çocuk ağlıyor diye onun her istediğini yapan babanneye vermekle aslında büyük kötülük edeceksiniz çocuğunuza..

Ben kızımı iki yaşından önce başlattım.
Sebep de evimizdeki yardımcı kadının onun her istediğini yapmasıydı..

Babaanne bakmaya devam ederse çocuğunun karakteri her zaman kendi istedigi olmasını isteyen , bencil , şımarık olabilir .
Arkadaşları tarafından da sevilmez , sosyal hayatta çok sıkıntısı olur .
Böyle ağır yazdım ama anne babası tarafından çok şımartılan arkadaşlarımız pek sevilmiyor okul hayatında . Uyumsuz oluyorlar .
Kreşe devam zamanla alışır , babaanne ile de sürekli görüşmesin ebeveyninin sen olduğunu anlayana kadar .( BENCE)

Back
X