• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir fikir lütfen çok bunaldim:(

Ya Arkadaslar 2,5 yaşında çocuğum var. Ona şimdiye kadar babannesi ve teyzesi baktı. Babannesi her babannenin olduğu gibi herseyine aşırı musamaha gösteriyor. Her dediğini yaptığı için de şuan en çok onu seviyor tabi. Bu sene düzene girsin diye kreşe verdik. Teyze zaten evlenecek düğün telaşı falan bu yıl bakamaz.. yalniz kreşe başladıgindan beri çocuk delirdi resmen. Yani aldigimda bakiyorum oynuyor mutlu falan ama sabah bırakması tam bir kabus. E evde de her zaman dedikleri olmadığı için sürekli babanneme gidicem götür diye ağlıyor. Eşimin de en son tepesi atti kreşe gitmeyecek babannesi bakacak dedi. Aslina bakarsaniz babanne de bu yıl eve bağlı kalmak istemediginden mi yoksa çok yoruldugundan midir nedir neden kreşe veriyorsunuz diye sormadi. Iyi yaptiniz dedi başka bi yorum yapmadı. Şimdi eşim onu öyle böyle ikna edecek de ben zaten suan kontrolü kaybetmiş gibi hissediyorum öyle iyice kopacak çocuk benden...ya da kopmaz mi nasil hareket etmeliyim sizin fikriniz nedir.[/QUO

hangi çocuk kreşe isteyerek gider ki? bende kreşlerde büyüdüm, zorluklarını bilirim. Ama çocuğu evebeyn olarak siz yöneteceksiniz, onun bir ağlamasıyla düzeni değiştirmek olmaz. iki gün sabredin 3. gün düzene girecek her ağlaması sonucu dediğini yapacak mısınız?

Ya Arkadaslar 2,5 yaşında çocuğum var. Ona şimdiye kadar babannesi ve teyzesi baktı. Babannesi her babannenin olduğu gibi herseyine aşırı musamaha gösteriyor. Her dediğini yaptığı için de şuan en çok onu seviyor tabi. Bu sene düzene girsin diye kreşe verdik. Teyze zaten evlenecek düğün telaşı falan bu yıl bakamaz.. yalniz kreşe başladıgindan beri çocuk delirdi resmen. Yani aldigimda bakiyorum oynuyor mutlu falan ama sabah bırakması tam bir kabus. E evde de her zaman dedikleri olmadığı için sürekli babanneme gidicem götür diye ağlıyor. Eşimin de en son tepesi atti kreşe gitmeyecek babannesi bakacak dedi. Aslina bakarsaniz babanne de bu yıl eve bağlı kalmak istemediginden mi yoksa çok yoruldugundan midir nedir neden kreşe veriyorsunuz diye sormadi. Iyi yaptiniz dedi başka bi yorum yapmadı. Şimdi eşim onu öyle böyle ikna edecek de ben zaten suan kontrolü kaybetmiş gibi hissediyorum öyle iyice kopacak çocuk benden...ya da kopmaz mi nasil hareket etmeliyim sizin fikriniz nedir.
ayni seyleri yigenimde yasadik daha yeni. aglamaktan kusuyordu krese giderken. cunku ben ve annem onu aairi simartarak buyurmustuk

ayni seyleri yigenimde yasadik daha yeni. aglamaktan kusuyordu krese giderken. cunku ben ve annem onu aairi simartarak buyurmustuk
yanlislkta yarida yolladim. :( neyse bu kusa kusa gitti alisamaz derken de alisti. cunku sonsuza kadar biz bakamazdik. ben evlendim annem de asiri yorulmustu. ayni sizin durumunuzdu kisaca. bence asla kresten almayin alsaniz da seneye yine gidicek...ne degisicek. cocuk iyice gitmez seneye aglayinca aliyorlar diye. ve iyice de dengesi sasar bence asla almayin kresten

yanlislkta yarida yolladim. :( neyse bu kusa kusa gitti alisamaz derken de alisti. cunku sonsuza kadar biz bakamazdik. ben evlendim annem de asiri yorulmustu. ayni sizin durumunuzdu kisaca. bence asla kresten almayin alsaniz da seneye yine gidicek...ne degisicek. cocuk iyice gitmez seneye aglayinca aliyorlar diye. ve iyice de dengesi sasar bence asla almayin kresten

Iki aydir evdeyim ve onun öncesinde de sadece 3-4saat ayri kaldik hep yaninda olmaya çalıştım. Zorunda kalmadikca babannesi birakmadim bile ama işte onda bulduklarinu bende bulamıyor. Ben gezdiriyorum ediyorum oynuyorum ama ondaki o coşkuyu veremiyorum galiba babannesi yoksa anca benle ilgilenir. O varsa annesi yok allahim sesleniyorum bakmiyor bile hele kreşe ben götürüyorum ya iyice gıcık kapti bana :(
Cunku her istediginin yerine getirilmesi hosuna gidiyor. Oyle olunca sevildigini istedikleri olmayinca da dislandigini falan saniyor sanirim. Krese gitmesi daha mantikli o yuzden. Orada her istediginin aninda olamayacagini ogretirler bence.

kreşe ne zaman başladı ki.
2 yaşındaki oğlum yeni kreşe başladı ve bana daha başlamadan ilk 2 haftanın zor olacağını söylemişlerdi.
Hatta oğlum kreşe başlayacak diye anlattığım herkes sen psikolojik olarak buna hazır mısın diye sordu, çünkü ilk zamanlar çok zor oluyormuş alışması.
Oğlumun sınıfında 2,5 yaş çocukları da var, onlar güle oynaya gidiyorlar ama benim oğlum gibi yeni başlayanlar salya sümükler. Ama sabah verirken ve akşam alırken, orada gayet güzel vakit geçiriyormuş :)

Bence kreşe biraz daha zaman verin, alışması için, sevmesi için siz de bir şeyler yapın. Ama yeterince zaman verdiyseniz babanneden başka alternatifiniz yok gibi görünüyor.

Şahsi fikrim sosyalleşmesi , paylaşmayı öğrenmesi açısından kreş olur.
Babaanne ile kalırsa sanki ağlamaları artar gibi geliyor.

Kreş egitimini görmesi daha sağlıklı bence.. hem krese gide gide alışır ya..

A
Ya Arkadaslar 2,5 yaşında çocuğum var. Ona şimdiye kadar babannesi ve teyzesi baktı. Babannesi her babannenin olduğu gibi herseyine aşırı musamaha gösteriyor. Her dediğini yaptığı için de şuan en çok onu seviyor tabi. Bu sene düzene girsin diye kreşe verdik. Teyze zaten evlenecek düğün telaşı falan bu yıl bakamaz.. yalniz kreşe başladıgindan beri çocuk delirdi resmen. Yani aldigimda bakiyorum oynuyor mutlu falan ama sabah bırakması tam bir kabus. E evde de her zaman dedikleri olmadığı için sürekli babanneme gidicem götür diye ağlıyor. Eşimin de en son tepesi atti kreşe gitmeyecek babannesi bakacak dedi. Aslina bakarsaniz babanne de bu yıl eve bağlı kalmak istemediginden mi yoksa çok yoruldugundan midir nedir neden kreşe veriyorsunuz diye sormadi. Iyi yaptiniz dedi başka bi yorum yapmadı. Şimdi eşim onu öyle böyle ikna edecek de ben zaten suan kontrolü kaybetmiş gibi hissediyorum öyle iyice kopacak çocuk benden...ya da kopmaz mi nasil hareket etmeliyim sizin fikriniz nedir.
aynı şeyleri bende yaşadım ve yaşıyorum babaneler,ananeler malesef toronlarını ne yaptıklarını farketmeden her dediklerini yopıyo sevgileri aslında kullanıldıklarını görmelerine engel oluyo ben didişmekten yoruldum ve kendi haline bıraktım korkma oğlunu kaybetmezsin bırak hatta öyle bırak ki kendi sıkılıp seni istesin çok zor ben sinir krizleri geçirdim bu yüzden seni iyi anlıyorum
Oğlunun kreşe gitmek istememesinin de tek sebebi orda disiplin olması böyle babaneyle yada ananeyle büyüyen çocuklarda disiplin sorunu oluyo benim kızımdada var 5-6 yaşına kadar sabret sonra yavaş yavaş sana dönücektir...

Canım ben de öğretmenim,
Sana bir anımı anlatayım; ilk görev yerinde ilkokul ve ortaokul aynı binadaydı, dönem başı birinci sınıf öğrencilerinden biri okula babannesiyle geliyor, sırada onunla oturuyor, kadıncağız az bi kalkmış olsa feryat figan başlıyordu bağırmaya, bir dönem boyunca böyle devam etti ne yaptılarsa zerre kadar ilerleme olmadı,
En son çocuğun kaydını başka okula aldılar ama yine babanneyle refakate devam sonra be oldu bilmiyorum.

Öğretmeninden öğrendiğimiz kadarıyla çocuğa babannesi bakmış, kreşe göndermek istemişler babAnneyi istemiş gitmemiş, anaokulu falan da gitmemiş tabi yine babanneyle... Babanne de artık bunalmış ama ne yapsa olmuyor... Bir kere çocuğa o kozu verince böyle uç örnekler olabiliyor malesef...
Birkaç gün sıkıntı olur sonra alışır gider...

kreşe ne zaman başladı ki.
2 yaşındaki oğlum yeni kreşe başladı ve bana daha başlamadan ilk 2 haftanın zor olacağını söylemişlerdi.
Hatta oğlum kreşe başlayacak diye anlattığım herkes sen psikolojik olarak buna hazır mısın diye sordu, çünkü ilk zamanlar çok zor oluyormuş alışması.
Oğlumun sınıfında 2,5 yaş çocukları da var, onlar güle oynaya gidiyorlar ama benim oğlum gibi yeni başlayanlar salya sümükler. Ama sabah verirken ve akşam alırken, orada gayet güzel vakit geçiriyormuş :)

Bence kreşe biraz daha zaman verin, alışması için, sevmesi için siz de bir şeyler yapın. Ama yeterince zaman verdiyseniz babanneden başka alternatifiniz yok gibi görünüyor.

Arkadaşlarınıza katıldım; geçen bir konuya ben de yazdım

önce siz hazır olun; bırakıp ve alırken çocuğu kötü bir yerden kurtarıyormuş gibi davranmayın diye

bir süre sonra hafta sonu da okula gitmek isteyecekler diye anlatırlardı inanmazdım

benim oğlum 2 yaşında başladı, 2,5 civarında hafta sonu okulun önüne gider kapalı diye bakar; geri gelirdik

Benim 3 çoçuğumda kreşlerde büyüdü ilk bir kaç ay çok ağladılar yakama yapışırlardı bırakma diye öyle böyle anne kararlı alışmışlardı geçen yıl türkiyeye gittiğimde kızkardeşimin çoçuklarıyla ablamın çoçuklarını annem bakdı büyüttü aradaki fark şu benimkiler ilgisiz büyüdüler yaptıkları yanlışlarda hemen eleştirilip cezada aldılar kreş tarafından ama yaptıklarının yalnış olduğunu öğrenip daha çabuk olgunlaştılar ablamın kızları en ufak şeyde anneme babama kapa çeneni diye bağırıp kapıları kıracak şekilde vuruyorlar benimkilerde asla büyüye saygısızlık yok küçüğü ezikleme bunları daha 1 yaşında öğrendiler kardeşimin çoçukları ellerinde tornavida bütün eşyaları annemin hasarlı yapma deyincede yaparız sanane anneannemin evi defol git terbiyesiz saygısızlar annem bile şaşırdı yavrularım elin yabancılarıyla büyüdüler sevgisiz ama bunlar nasıl çoçuk kızım büyük adam gibiler her şeyi biliyorlar yalnışı doğruyu zararı ziyanı demem okiii büyüklerin yanında büyüyen çoçuklar şımarık oluyor ve ben herşeyi yaparım ederim diye disiplinsiz saygısız olabiliyorlar bu noktada çoçuğu eğitmek anne babayı çok yıpratıyor zaten biz çalışan bayanlar yeteri kadar yoğun tempoda yoruluyoruz stresliyiz bide çoçuklarda dahil olunca allah hepimizin yardımcısı olsun amin

Arkadaşlarınıza katıldım; geçen bir konuya ben de yazdım

önce siz hazır olun; bırakıp ve alırken çocuğu kötü bir yerden kurtarıyormuş gibi davranmayın diye

bir süre sonra hafta sonu da okula gitmek isteyecekler diye anlatırlardı inanmazdım

benim oğlum 2 yaşında başladı, 2,5 civarında hafta sonu okulun önüne gider kapalı diye bakar; geri gelirdik

şu yazdıklarınız bana da umut.
oğlum 2. haftasında, geçen hafta yarım gün gitti, bu hafta tam gün gidiyor.
alırken ve bırakırken çok ağlıyor.
orada çok iyimiş, hatta ben de bir gün sınıfın kapısından izledim, gayet keyifliydi.
sabahları ben de kötü oluyorum açıkçası.

Ay inşallah bi kriz de ben geçirdim ilk defa bu kadar büyük bi kavga yaşadık hem de maalesef yaninda oldu.korkudan galiba kuzu gibiydi bugün ama kreşe göndermedi babasi :((
A

aynı şeyleri bende yaşadım ve yaşıyorum babaneler,ananeler malesef toronlarını ne yaptıklarını farketmeden her dediklerini yopıyo sevgileri aslında kullanıldıklarını görmelerine engel oluyo ben didişmekten yoruldum ve kendi haline bıraktım korkma oğlunu kaybetmezsin bırak hatta öyle bırak ki kendi sıkılıp seni istesin çok zor ben sinir krizleri geçirdim bu yüzden seni iyi anlıyorum
Oğlunun kreşe gitmek istememesinin de tek sebebi orda disiplin olması böyle babaneyle yada ananeyle büyüyen çocuklarda disiplin sorunu oluyo benim kızımdada var 5-6 yaşına kadar sabret sonra yavaş yavaş sana dönücektir...

Bence de çocuğunuzun kreş yaşı.
Benim çocuklarım çok erken kreşe başlayanlardan.
İkisi için de iyi ki diyorum.
Siz şimdi çocuğu okuldan aldınız ya..
İnanılmaz kullanacak sizi..
Her istediğini bu yolla yaptıracak.
Ve ayrıca ilkokula başladığında napacaksınız?
Ağlarsa alacak mısınız?
Çocuk ağlıyor diye onun her istediğini yapan babanneye vermekle aslında büyük kötülük edeceksiniz çocuğunuza..
Ben kızımı iki yaşından önce başlattım.
Sebep de evimizdeki yardımcı kadının onun her istediğini yapmasıydı..
Kesinlikle ayni seyi ben de söyledim yani bu çocuk ilkokula da gitmek istemezse ne yapicaz alicaz mi oradan da diye...öyle çok okul değiştiren öğrenciler gördüm çocuklar en küçük olumsuzlukta ortamdan kaçmak istiyorlar. Şimdi evde bu yüzden çıkan tartismalara da şahit oldu nasil yapacagiz bakalım umarim yarinki psikolog hepimize bi yol gösterir

Babaanne bakmaya devam ederse çocuğunun karakteri her zaman kendi istedigi olmasını isteyen , bencil , şımarık olabilir .
Arkadaşları tarafından da sevilmez , sosyal hayatta çok sıkıntısı olur .
Böyle ağır yazdım ama anne babası tarafından çok şımartılan arkadaşlarımız pek sevilmiyor okul hayatında . Uyumsuz oluyorlar .
Kreşe devam zamanla alışır , babaanne ile de sürekli görüşmesin ebeveyninin sen olduğunu anlayana kadar .( BENCE)
Aslında bi süre çocuğumu çekmiştim kendime cok fazla goturmuyordum yanina ama bu kreşe alışma süresinde çıkışta iki uc gün yanına götürdüm ödül olsun diye orada film koptu. Bi kaçış yolu olarak gördü orayı..

şu yazdıklarınız bana da umut.
oğlum 2. haftasında, geçen hafta yarım gün gitti, bu hafta tam gün gidiyor.
alırken ve bırakırken çok ağlıyor.
orada çok iyimiş, hatta ben de bir gün sınıfın kapısından izledim, gayet keyifliydi.
sabahları ben de kötü oluyorum açıkçası.
O sabah evden çıkması... yani mahalle ayağa kalkiyor. Ama iki haftada baya da faydasini gördük. Yumurta yemezdi yemeye başladı. Oyuncaklarıyla oynamayi bilmiyordu şimdi öğrenmiş tek başına oynuyor. Sürekli ben ben diye bağırıp vurmaya kalktigi bi arkadasi vardi ona çok güzel davranmaya başladı hem oyuncaklarini paylaşıyor hem koruyor onu...ama işte o sabah aglamalari...

Sormanız bile hata tabii ki kreş.
Babaanne elinde şımarık, paylaşmayı bilmeyin, her istediğinin her zaman olacağını düşünen bir birey olmasındansa yaşıtlarıyla paylaşarak oynamayı öğreneceği yer daha sağlıklı. Eşin tamamen kolaya kaçıyor. Kreş çocuk için en doğrusu. Okul vakti çok zorlanırsınız...

Aslında bi süre çocuğumu çekmiştim kendime cok fazla goturmuyordum yanina ama bu kreşe alışma süresinde çıkışta iki uc gün yanına götürdüm ödül olsun diye orada film koptu. Bi kaçış yolu olarak gördü orayı..

Eskiden bakan babaannelerin bazıları anne dedirtiyormuş , çok sinir bozucu . Şimdi gene iyi zamandayız.

Back
X