Bir garip arkadaş... Çok ilginç, sorunlu bir profil anlatacağım

Ben niye mutlu olayım ki bu durumdan bana artı değer mi katıyor? hayır. Eğlenmiyorum da kadasına göre takılıyır düştükçe düşüyor ve bu onun suçu....
Bence bilicaltinizda icten ice bir kiskanclik sozkunusu gibi geldi bana seytan tuyu oldugu ve birsekilde insanlarin ona olan iyimser tutumundan da sikayetcisiniz. Tamam biz onu degerlendirdik. Kendi capimizda psikolojik bir durum soz konusu olabilir belki diyebiliyoruz. Peki sizi hangi dusunsel konuma getirmeliyiz ? anlatiminzi bizler abartmiyoruz. Sana nasil ters ve garip geliyorsa bu durum sizin icinizde bulundugunuz tanimi bile belli olmayan bu ruh halinizi izin verin de insanlar elestirsin. Hic hos degil gercekten. Sosyal sorumluluk vicdan denen olgu birsekilde gormezden gelip birde bunu anlatim ve emojilerle susluyorsa iste en tehlikelisi budur..

Gerekli iste ona komik gelen bu olayin altin da yatan neden onu ilgilendirmiyor cunku cocuklugunda basi oksanmamis sevgi gormemis hor gorulmus yada baska hadiseler le karsilamis etki tepki olayini bu yonlu surdurrken birileri de bunu boyle malzeme yapip eglence haline donusturmus..ben huzunleniyorum bu tarz insanlara muhakkak bir sebep oldugunu dusunuyorum hemde hafife alinmayacak bir sorundur.
Tam tersi sevgi görmüş bir çocuk ailesi gayet ilgili annesini telefonda dize getiriyor. Aile pervane çocugunun etrafında. Daha ne yapsın bu şnsankar ankatmadığım bir sürü ayrıntı biz güllik gğlistanlık mı yetştik hangimiz çok iyi yetiştik yalsn ota saoa yalan söylemeyle sevgi ne alaka. o yüzden bular afaki söylemler. bir de bana eğleniyor demişsinz yahu bir dünya insana zar zurt kurgu şeklinde yalan söykeyen mi eglenip kıs kıs gülüyor, yoksa yalanlarına tanık olan anlam veremeyen ben mi....

Arkadaşınız yalan söylüyor veya söylemiyor bunu neden bu kadar çok araştırma gereği duymanızı anlamadım.
Rahatsız oluyorsanız ya aranıza mesafe koyun ya da dürüstçe gidip yüzene karşı konuşun. Zira burda fuzuli çabalamayı da hiç hoş göremedim. Biri yalan söylerken diğeri de arkasından afişe etmeye çalışıyor gibi.
Neyi afişe edecegim burdan kimlik bilgisi mi paylaştım. Hayır

Benim okul arkadasim benim annemi bu kadar sorgulasa ben bir daha gorusmezdim onunla. Cok tehlikeli bu tipler bana gore ve her turlu kotuluk bekletim ben boyle birinden. Arkadaslik bu degildir cunku. Konu sahibi arkadaslik ayagina acik arayanlardan.
Yalan soyledigine inaniyorsan arkadasligini kesersin degil mi? Buna ragmen gorusuyorsan da sen sadece karsindaki kisinin aciklarini yakalayip onunla gununu geciren avunan bir tipsindir bana gore. Bos adam isi bence bu.
Bu arada sizi alintilamisim kusuruma bakmayin. Lafim konu sahibine idi. Affedersiniz, bagislayin.
Anlatamıyırum sanırım tanıştıgım ilk vakitlerdi bir şeylerden şüphelendim ki merak ettim neden böyle dedim tanımaya çalıştım kesin bir yargıya varmadan. Samimiyet arıyordum çünkü. Ne kadar düz düşünüyorsnz. her arkadaşıma annenin fotosunu at diye baskı yapacak kadar sapkın degilim herhalde. Ve ne kadar normalleştiriyorsunuz yalan gibi bir olguyu bu daha da ilginç doğrusu...

Tam tersi sevgi görmüş bir çocuk ailesi gayet ilgili annesini telefonda dize getiriyor. Aile pervane çocugunun etrafında. Daha ne yapsın bu şnsankar ankatmadığım bir sürü ayrıntı biz güllik gğlistanlık mı yetştik hangimiz çok iyi yetiştik yalsn ota saoa yalan söylemeyle sevgi ne alaka. o yüzden bular afaki söylemler. bir de bana eğleniyor demişsinz yahu bir dünya insana zar zurt kurgu şeklinde yalan söykeyen mi eglenip kıs kıs gülüyor, yoksa yalanlarına tanık olan anlam veremeyen ben mi....
Peki oyle olsun sabit bir fikriniz var alintilayip 1 kac kisye o mutlu ben degildim onun durumu iyi benim degildi gibi bir dusunceniz var..4 yilda ne guzel tanimissiniz yalanci arkadasinizi aile yapisini ne ala cozmussunuz..

Benim okul arkadasim benim annemi bu kadar sorgulasa ben bir daha gorusmezdim onunla. Cok tehlikeli bu tipler bana gore ve her turlu kotuluk bekletim ben boyle birinden. Arkadaslik bu degildir cunku. Konu sahibi arkadaslik ayagina acik arayanlardan.
Yalan soyledigine inaniyorsan arkadasligini kesersin degil mi? Buna ragmen gorusuyorsan da sen sadece karsindaki kisinin aciklarini yakalayip onunla gununu geciren avunan bir tipsindir bana gore. Bos adam isi bence bu.
Bu arada sizi alintilamisim kusuruma bakmayin. Lafim konu sahibine idi. Affedersiniz, bagislayin.
Habire yalan söyleyen iyi ama kesin bir yargıya varmadan şüphelendiği için tanımya çalışan samimiyet arayan kötü öyle mi. Kim bilir belki de siz de aynı mantelidedensiniz bu şekilde yalanı dolanı legalize edip, aptal olmayıp her şeyin farkında olan birinde
de hatayı aradıgınıza göre...

Peki oyle olsun sabit bir fikriniz var alintilayip 1 kac kisye o mutlu ben degildim onun durumu iyi benim degildi gibi bir dusunceniz var..4 yilda ne guzel tanimissiniz yalanci arkadasinizi aile yapisini ne ala cozmussunuz..
Siz sevgdşzlik gibi saikerle bu haldedir diyorsunuz ben de hayır diyorum nedeni aile vs. degil. Niçin bu kadar normal geliyır size bir kişinin yalan söylemesirutin olarak. ?insan irade sahibi bir varlık öyle değil mi...?

Size göre Mutsuz herkes yalan mı söylemeli yani? bunun aşagılık kompleksiyle aç gözlülükle ilgisi yok yani...?

Böyle insanlar çok var bu konudan görüldüğü gibi. Tabii haklı çıkarmaz yalan söylemelerini ama parası var ailesi pervane ‘gibi’ gözüküyor olsa bile hayatı sadece sizin gördüğünüz anlardan ibaret değildir. İllaki sizin bilmediğiniz çeşit çeşit sorunları olabilir.
Ayrıca kötü olduğunu düşündüğünüz ve yalan söyleyen birisiyle arkadaşlık etmeyin. Kendinize de o kişiye de yazık edersiniz.

Tam okumadım konunu, mitomani deniyor psikolojide bu duruma, yalan söyleme hastalığı

Bence bilicaltinizda icten ice bir kiskanclik sozkunusu gibi geldi bana seytan tuyu oldugu ve birsekilde insanlarin ona olan iyimser tutumundan da sikayetcisiniz. Tamam biz onu degerlendirdik. Kendi capimizda psikolojik bir durum soz konusu olabilir belki diyebiliyoruz. Peki sizi hangi dusunsel konuma getirmeliyiz ? anlatiminzi bizler abartmiyoruz. Sana nasil ters ve garip geliyorsa bu durum sizin icinizde bulundugunuz tanimi bile belli olmayan bu ruh halinizi izin verin de insanlar elestirsin. Hic hos degil gercekten. Sosyal sorumluluk vicdan denen olgu birsekilde gormezden gelip birde bunu anlatim ve emojilerle susluyorsa iste en tehlikelisi budur..
Aklınızın havsalınızın alamayacagı kadar çok şükür ki vicdan sahibiyim... ki insanların problemleri böyle dikkatimi çekir başkaları gibi pisliğinde boğulsun aman banane demiyrm dikkatimi çekiyır... Siz katiyen olayı saptırıyorsunuz içselleştirmişsiniz bir şeyleri fena halde ve çok tehlikeli... Dünyaya bak yahu yalanla dolanla konuşan, hayatını idame ettiren insanlara koruma kalkanı oluşturuluyor . Ben zurt pırt yalan söylemediğim için durup dururken, bunlar bana anormal gelir ha size normal gelebilir o sizlerin problemi...

bunun aşagılık kompleksiyle aç gözlülükle ilgisi yok yani...?
O kişi zaten olmak istediği kişiye dönüşmek için yalan söylüyordur. Gerçekte kendisini yetersiz gördüğü için. Bi dünya oluşturuyor ve onun içinde yaşıyor. Siz eğer bi karşılık bekliyorsanız merak etmeyin yalancının mumu yatsıya kadar yanar zaten. Belli olur onun da yalan söylediği.

On
O kişi zaten olmak istediği kişiye dönüşmek için yalan söylüyordur. Gerçekte kendisini yetersiz gördüğü için. Bi dünya oluşturuyor ve onun içinde yaşıyor. Siz eğer bi karşılık bekliyorsanız merak etmeyin yalancının mumu yatsıya kadar yanar zaten. Belli olur onun da yalan söylediği.
da şüphe yok zaten illaki açık veriyor benim gibler fark ediyor. Fakat burada yalcının rutin yalan söyleyenin bu kadar meşrulaştırılması ve saçma sapan bir şekilde bana saldırıya geçilmesi, yalanın toplumda ne kadar yaygın olduğunu ve normal karşılandığını bazıları tarafından bir kez daha göstermiş oldu. Belki de yalanlarla uyutulmayı ve de uyutmayı seven güruhun hakkettiği insan tipi bahsettiğim arkadaşım...

Siz katiyen olayı saptırıyorsunuz içselleştirmişsiniz bir şeyleri fena halde ve çok tehlikeli... Dünyaya bak yahu yalanla dolanla konuşan, hayatını idame ettiren insanlara koruma kalkanı oluşturuluyor . Ben zurt pırt yalan söylemediğim için durup dururken, bunlar bana anormal gelir ha size normal gelebilir sizlerin problemi...
Eger ki siz buraya bu sekil de degide soyle bir konu acip :
Benim bir arkadadlsim var ben onu 4 yildir taniyorum ve hic hoslanmadigim bir ozelligi var yalan soyluyor. Neden? Oldugunu bilemiyorum tam olarak gozlemlerim su dogrultu da iyi bir yasami ve ailesi var ama hayal dunyasin da bir takim o yazdiginiz ornekleri verip daha sonra ben bu durumuna uzuluyorum. Ve nepmam gerkli diye yazssydiniz cok az elestiri alirdiniz.
Insanlar sizin 4 yil boyunca arkadaslik kurmanizi elestirmezdi. Insanlara yalani mesrulastiriyorsunuz diyorsunuz ama diger yandan boyle suc islemis biriyle arkadaslik kuruyorsunz celiskili davranis bicimide elestiriye aciktir. O zaman..

Habire yalan söyleyen iyi ama kesin bir yargıya varmadan şüphelendiği için tanımya çalışan samimiyet arayan kötü öyle mi. Kim bilir belki de siz de aynı mantelidedensiniz bu şekilde yalanı dolanı legalize edip, aptal olmayıp her şeyin farkında olan birinde
de hatayı aradıgınıza göre...
Umarım ne yalanlarla uyutan tayfadansınızdur ne de uyutulan ...

Madem ilk gun yalanci oldugunu hissettin neden 4 yil boyunca irtibatini koparmadin

Benim bir arkadadlsim var ben onu 4 yildir taniyorum ve hic hoslanmadigim bir ozelligi var yalan soyluyor. Neden? Oldugunu bilemiyorum tam olarak gozlemlerim su dogrultu da iyi bir yasami ve ailesi var ama hayal dunyasin da bir takim o yazdiginiz ornekleri verip daha sonra ben bu durumuna uzuluyorum. Ve nepmam gerkli diye yazssydiniz cok az elestiri alirdiniz.
Insanlar sizin 4 yil boyunca arkadaslik kurmanizi elestirmezdi. Insanlara yalani mesrulastiriyorsunuz diyorsunuz ama diger yandan boyle suc islemis biriyle arkadaslik kuruyorsunz celiskili davranis bicimide elestiriye aciktir. O zaman..
Ben meşrulaştırıp rasyonalize etmiyorum işte sıkıntı burda
bana ve herkese acımadan hunharca yalan söyleyen biri için niçin üzüleyim o gayet güle oynaya insanlara
yalan söylerken... içimi dökmek istedim burda bu konu ile yalnızca

A
Canım kesinlikle rezil etme olayına girme. Büyük ihtimalle kendi yalanlarına gerçekmiş gibi inanıyor. Bizim lisede de vardı böyle bir arkadaş yalanlarını ortaya çıkardık, tüm lise duydu ve kız okul değiştirmek zorunda kalmıştı ailesi perişan olmuştu. Şimdi vicdan azabı çekiyorum açıkcası çünkü psikolojik olarak desteğe ihtiyacı olan birine bir darbe de biz indirmiş olduk.
amacım rezil etmek değil zaten o tıyniyette olsaydım çoktan ederdim. Tuhaf anormal sadece..

Afişe etmenin kimlik bilgisini paylaşmakla ilgisi yok. Kurduğum cümlede demek istediğim anlaşılmamış sanırım. Siz sordunuz ben de fikirlerimi dile getirdim,böyle tepki vereceğinizi bilseydim; baştan yazmazdım.İyi forumlar.
Neyi afişe edecegim burdan kimlik bilgisi mi paylaştım. Hayır

Back
X