Bir garip bulaşık konusu

Yahu yıkamayın oğlan evinde şu bulaşıkları sanki hora geçiyorsunuz sanki takdir eden var,şu oğlan evleri hemen bi kızı hizmetçi kıvamına getirme çabaları da ayrı yani,bi gün kveme gittim evi süpürüyordu anne ben de arkandan sileyim ev temiz olsun dedim banyoya gittim su hazırlamaya almış eline kuran okuyor süpürge ortada,dedim çakal karlos hem süpürüp hem silerim ama bu son olur ve son oldu bi daha süpürge almadım evinde elime,begendirme cabası filan şeklinde yapıyorsanız bi cacık olmaz haberiniz olsun

Hayır lütfen,ben kimseye laf edip sokmak amaçlı yazmadım.
Beni alıntılayan arkadaş eleştiri yazmama laf sokmaya çalışmış eleştiri değil değerlendirme diye,kendisi benim beynimin içerisinde olduğu için eleştiri mi değerlendirme mi yapıp yapmayacağıma aklı sıra karar veriyor,e sopa öyle saçma sapan şekilde gösterilmez böyle gösterilir.
Öyle genel foruma yazılan bir yorum değildi,utanmaniz beni kendime karşı kötü hissettirir:)

evet hazmedememişsiniz ki cevap yazmayacağım deyip cevap yazmışsınız.bir de üniversite kazanmak zor gibi bunla övünüyorsunuz. öğretmenliklere odtü itü gibi okullara gidebilirdim ama gitmedim benim amacım belli ve kusura bakmayın ilçelere bile üniversite açıldığı şu dönemde üniversite mezunu olmakla övünmek çok komik duruyor kusura bakmayın üst düzey bir öğrenci olsaydınız tıp ya da odtü itü'deki mühendislikler için mezun kalanları bilirdiniz.çapınız belli ...

Tekrar döneklik yapmayın lütfen komik duruyor

Ahahahah iyi güldüm buna. Ben de kimsenin evinde iş yapamam. Her gittiği evde evin kızı moduna girip hemen kolları sıvayıp işe girenleri de anlamıyorum. Yardım edilir de ev sahibinden fazla sahiplenmek yersiz.

Bak az evvel biride benim profilime bakmis incelemis.Profilinize baktim bekarmissiniz yazmis. Ben dulum. Kimliklere artik dul yazilmadigi icin bekar yaziyorum profilime :)))
ben hanımefendinin profiline bakmadım o benimkine bakmış ben lise mezunuyum ama bana hala daha okuyorsun yazmış

Konu sahibi erkek arkadaşın biraz odunmuş.. Bunu sana yansıtmamalıydı.. Yıkayabilirdin ama yıkamamışsın olsun.. Düşünememişsindir çok normal bir durum.. Yalnız bir şey söylemek isterim genele yani.. İki tabak yıkayıp kenara kaldırmakla kimse ezik olmaz.. Yıkamamakla da burnundan kıl aldırmaz konumuna gelmez..Altı üstü İki tabak.. Atla deve değil.. Ben yıkarım hemen girişirim gittiğim yerde...Hele kikev sahibi benden yaşça büyükse.. Kızım yapma der elbette ama ben duramam..Öule yiyip içip kalkıp gidemem.. Annem bana böyle öğrettii.. Ben de OĞLUMA öyle öğretiyorum... Karısına yardım etsin ilerde diye..

Hanımlar siz sakin olun, biz de uyarı verip banlamak zorunda kalmayalım olur mu?
Mune hanimcim bu banlanma konusunda benim anlayamadigim seyler var. Bazi insanlar burada rendice edici kiskirtici konusuyor. ee haliyle insan terbiyeyi bozmadan gereken cevabi vermek istiyor. Tahrik edeni banliyorsunuz anladimda cevap vereni niye banliyorsunuz. Bazen insan cevap vermeyim hadi susayim diyor insanin ustune ustune geliyorlar ama.

aslında annesi laf etmiş bile olsa kusur annede değil de, sanırım oğlunda. Sevgilisinin açığının üstünü örtebilirdi. Zira o bulaşığı yıkamak görgü kuralı.
Avcı-toplayıcılık meselesine gelince, aslında söyledikleriniz tam akla yatacak gibi oluyor ama çatının tamiri için, pimapenlerin takılması ya da odun kesmek için erkeğe ihtiyaç duyulması geliyor aklıma. Bunları yapan kadın görmedim, varsa da tek tük. Çalışan ve yalnız kadın, bu işleri kocasına/sevgilisine yaptırmayacaksa bile parayla bir “erkek” tutup yaptırıyor. Yani her şekilde erkeğe kalıyor ihale. Bu açıdan, cinsiyetler arasında doğal bir iş bölümü olduğunu düşünüyorum. O dönemle ilgili okuyorum bu aralar, ilgim o yüzden. “Homosapiens hayvanlardan tanrılara” tavsiye ederim.
Ha annesi kızdı diye sevgiliye çemkirmek maalesef ortadoğu kültürü. Üstte yazdıklarım o çemkiren adamı haklı kılmıyor.

Ya o kadar biliyorsa film seçme işini sana verseydi kendi yıkasaydı bulaşığı, resmen sen kadınsın sen yapacaksın ev işlerine getirmiş. Benim erkek arkadaşım böyle bir iş bölümü yapsa, ben misafirim sen topla masayı derim.

Bu adamşa evlenirsen hayatı burnundan getirecek çok belli. Yol yakınken uzak dur.

Yalnız kimse evine ilk defa gelen damat aday adayından çatı tamiri veya odun kırma işi beklemiyor, onu atlamışsınız. hatta bilmem kaç senelik damadın da beklemiyor, parasını verip işin ustasına yaptırıyor. Bu kv adayı ve sevgili kişisi de az yesin de bi uşak tutsun.

Aslında ben o konuda “yediğimiz yemeğin bulaşığını yıkamak görgü kuralıdır” demiştim. Fikrim bu. Ana, dana, kv dinlemem yediğimi yıkarım. Küçük ilişkiler içine hapsolmamak lazım. Kahvaltı hazırlanmış, emek verilmiş, nezaketen yediğim tabağı temiz bırakırım. Misafirperverlik de bir ortadoğu kültürüdür. Ve ben kadınların hizmet etmek zorunda olduklarına inanmadığım ama emeğe hürmet ettiğim gibi, misafirperverliği de desteklemem. Kimse bana hizmet etmek zorunda değil. Hele ki yaşlı bir kadın... Geniş pencereden bakmak lazım.

Bana dır dır eden adamı da sepetlerim bu arada. Annesi üzüldü diye bana çemkiren adam da görgüsüzdür çünkü.
Hak hukuk tabakları pis bırakarak savunulmaz. Kadınlar, bu küçük ilişkilerin içine hapsolarak zaten hürlüğünü kaybediyor.

Son düzenleme:
açıkçası ben olsam ben de yıkardım bir de az vardı, diyorsunuz ayıp olmuş biraz. annesi mutlaka bir şey demiştir, ağzına laf vermişsiniz.

Başlarda konu sahibini hatalı buldum, akabinde "Yeni nesil böyle, şimdiki kızlar ye, iç, süslen, gez başka şey bilmiyorlar" gibi birtakım yorumlar okuyunca yazmadan geçemedim. Size sesleniyorum yeni nesil kızları: en doğrusunu yapıyorsunuz. Sizler bu dünyaya kimseye hizmet etmek için gelmediniz. Kendinizin kıymetini bilin. Sırf kendinize saygınız var ve en doğal hakkınız olan şeyleri yapıyorsunuz diye sizi eleştiren insanlara asla kulak asmayın, kendinizi yetersiz hissetmeyin. Gezmek, tozmak, yemek, içmek süslenmek sizin en doğal hakkınız nasıl olur da bu haklarınızdan hemcinsleriniz rahatsız olabilir? Ben de bunu anlamıyorum... Yeni nesil şöyle böyle diye kendine dert edinen güzel ablalarim, erkeklerden çok erkek egemen toplum sevdalısı olmayınız, rica ediyorum. Siz de bilirsiniz ki artık kızlar eski zamanlardaki gibi evde oturup nakış işlemiyor, evi de erkek geçindirmiyor. Bu kızlar okuyor, kendini geliştiriyor, çalışıp ev geçindiriyor. Erkeklere ve erkek analarına hizmet etmek için değil herhalde bunca emek, eğitim ve zahmet. Hal böyle olunca gezip tozmak, tembellik etmek kendi inisiyatiflerine kalmış bir şey oluyor ve size de fikrinizi sormuyorlar.

Ben de kişinin kendi bulaşıklarını yıkaması taraftarıyım, ama burada evine gelen misafirden bulaşık yıkamasını bekleyen yeni nesil erkeği üzerinden tüm erkeklere laf söylemeyip, kadınlara saldıran zihniyeti yıkanmayan bulaşıklardan çok daha kirli görüyorum.

Son düzenleme:
Kendi konum için söylemiyorum genel olarak o kadar haklısınız ki,teşekkür ederim yorumunuz için

Hatalisin,
O masayi sen topla dedigi anda, neden ben topluyorum birlikte toplayalim demeliydin.
Insan evine gelen misafire sen bulasik yika ben film seceyim der mi yahu? Tam tersi olmaliydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…