Başlarda konu sahibini hatalı buldum, akabinde "Yeni nesil böyle, şimdiki kızlar ye, iç, süslen, gez başka şey bilmiyorlar" gibi birtakım yorumlar okuyunca yazmadan geçemedim. Size sesleniyorum yeni nesil kızları: en doğrusunu yapıyorsunuz. Sizler bu dünyaya kimseye hizmet etmek için gelmediniz. Kendinizin kıymetini bilin. Sırf kendinize saygınız var ve en doğal hakkınız olan şeyleri yapıyorsunuz diye sizi eleştiren insanlara asla kulak asmayın, kendinizi yetersiz hissetmeyin. Gezmek, tozmak, yemek, içmek süslenmek sizin en doğal hakkınız nasıl olur da bu haklarınızdan hemcinsleriniz rahatsız olabilir? Ben de bunu anlamıyorum... Yeni nesil şöyle böyle diye kendine dert edinen güzel ablalarim, erkeklerden çok erkek egemen toplum sevdalısı olmayınız, rica ediyorum. Siz de bilirsiniz ki artık kızlar eski zamanlardaki gibi evde oturup nakış işlemiyor, evi de erkek geçindirmiyor. Bu kızlar okuyor, kendini geliştiriyor, çalışıp ev geçindiriyor. Erkeklere ve erkek analarına hizmet etmek için değil herhalde bunca emek, eğitim ve zahmet. Hal böyle olunca gezip tozmak, tembellik etmek kendi inisiyatiflerine kalmış bir şey oluyor ve size de fikrinizi sormuyorlar.
Ben de kişinin kendi bulaşıklarını yıkaması taraftarıyım, ama burada evine gelen misafirden bulaşık yıkamasını bekleyen yeni nesil erkeği üzerinden tüm erkeklere laf söylemeyip, kadınlara saldıran zihniyeti yıkanmayan bulaşıklardan çok daha kirli görüyorum.