- 1 Kasım 2017
- 172
- 191
- 18
Ben de olsam yikardim. Arkadasima, ablama ve ya akrabalarima gittiyimde bile bulasiklari ben yikarim. Bulasik yikamak icin evin gelini olmaniza gerek yok. En onemlisi sizi kahvaltiya davet etmisler, ne kadar dusunceli, becerikli oldugunuzu kaynananiza gostermeliydiniz. Eger ben anne olsam oglumun sevdiyi kiz ayni seyi yapsa bu kiz cok beceriksiz derdim. Hic kusura bakmayin, cocuk hakli. O da kesin annesinin yaninda utanmisdir ...
Siz etmeyin zaten. Ben zorla davet ettirmedim kendimi onlar davet ettiler. Sofrayı kaldır kısmında da güzel vakit geçiriyorduk ve tatlı tatlı söyledi. Ben de isteyerek kaldırdım zaten. Böyle bi tepkiyle karşılaşacağımı bilseydim elimi bile sürmezdim masaya. Bunu da kendisine dediğim için olay büyüdü bu kadar zateno kadinda sana kahvalti hazirlmak zorundamiydi ? erkek arkadasinda ataerkil belli ...sen orda ben niye yapiyorum demiyorsun buraya gelip erkek arkadasim boyle dedi diyorsun..buyuk ihtimal erkek arkadasina ben yapmak zorundamiyim demedin ...bulasiklari sen yikasydin da demedin .klavyede sallamak kolay ..isteniyorsan bastan diyeceksin ben bu isleri yapmam beklemesin diye..karsisinda demeyip burda soylemenin mantigi yok..bende cici kiz modeli sevmiyorum ama yedigini yikamamamkta senin ayibin ..ben olsam sana kahvalti hazirlmam davette etmem
Hayır anlamadığım bi noktada o zaten öyle bile olsa iki tabak yıkamak ne gibi bi beceri gerektiriyor da böyle bi sınava tabi tutuluyorum :)Beceriksiz olsa ne olacak oğluna almayacak mi :) Ayrica oğlan niye utanıyor,kendi yikayaymis madem.
Evlilik için kriter "ev hanimliligi becerisi" olunca böyle oluyor işte.
Bunun net bi cevabı yok galiba bende onu anladım. Çünkü bende bana misafir gelse onunla çıksam döndüğümde bulaşıkları niye yıkamamış diye söylenmek aklıma bile gelmez mesela. Ama eş olayı ayrı,o da ev sahibi bu durumda. Aynı şekilde müstakbel kayınvalidem birine söylendiyse en fazla oğluna söylenebilir bence sende bu evde yaşıyosun,bunlar ne diyeBen de cok ikilemde kaldim. Evet anne evde olsa yikamazdim ama anne mecburen gitmis oyle birakmak icime sinmezdi, ama bu neresi olursa olsun oyle hissedersim. Evet erkek arkadas da yikayabilir ama yikamamak onun ayibi. Hele sana sonradan laf etmesi tam densizlik.
Kendimi annenin yerine koyuyorum kim oldugu onemli degil eve bir geliyorum bulasiklar bile duruyor acayip sinirlenirdim ki esim birakinca burnundan getiriyorum.
O eve bi daha gidersen kendinle birlik de yiyecegin yemekleri de götür. Yoksa onun da lafini eder bunlar.Siz etmeyin zaten. Ben zorla davet ettirmedim kendimi onlar davet ettiler. Sofrayı kaldır kısmında da güzel vakit geçiriyorduk ve tatlı tatlı söyledi. Ben de isteyerek kaldırdım zaten. Böyle bi tepkiyle karşılaşacağımı bilseydim elimi bile sürmezdim masaya. Bunu da kendisine dediğim için olay büyüdü bu kadar zaten
Siz etmeyin zaten. Ben zorla davet ettirmedim kendimi onlar davet ettiler. Sofrayı kaldır kısmında da güzel vakit geçiriyorduk ve tatlı tatlı söyledi. Ben de isteyerek kaldırdım zaten. Böyle bi tepkiyle karşılaşacağımı bilseydim elimi bile sürmezdim masaya. Bunu da kendisine dediğim için olay büyüdü bu kadar zaten
Doğru valla tek kullanımlık paketlerde hem de bulaşık derdi yok direk çöpe. Oh missO eve bi daha gidersen kendinle birlik de yiyecegin yemekleri de götür. Yoksa onun da lafini eder bunlar.
Böyle devam edin.bana bir zorlugunuz yok!20 yaşındaki erkeklere hizmet etmek koymuyor demek ki.erkeklerin de bizim gibi 2 eli gelişmiş bir beyni var .peki bu işleri yapmak neden erkeklerden hiç beklenmiyor? göze hep genç kızlar batıyor?
Bence erkek arkadasin yikamadiginon bile farkina varmadi, annesi gelince gordu ve soylendi o da sinirini senden cikardi.Bunun net bi cevabı yok galiba bende onu anladım. Çünkü bende bana misafir gelse onunla çıksam döndüğümde bulaşıkları niye yıkamamış diye söylenmek aklıma bile gelmez mesela. Ama eş olayı ayrı,o da ev sahibi bu durumda. Aynı şekilde müstakbel kayınvalidem birine söylendiyse en fazla oğluna söylenebilir bence sende bu evde yaşıyosun,bunlar ne diye
Samimi konusayim mi sana ? Benim 23 yasinda oglum var. Anne olarak empati kuruyorum simdi.Sofrayi hazirladim seni davettim isim cikti gittim. Aksam eve geldim bulasiklar duruyor. Sasiririm cidden. Ve oglumada derim yani nolurdu 2 bulasigi yikasaydi ellerimi bozulurdu derim yani. Bak bende kimseden bir sey beklemeyen bir kadinim. Sonucta ogluna bile dese, kadin senden ev temizligi beklemiyor yani. Senin kendiliginden yapman gerekirdi bunu. Benim oglumunda kiz arkadasi geliyor pervane oluyor kiz. Hic bir sey yaptirmam kiza. Cayini bile getiririm nolacak ayagina cay goturmekle bir yerim mi eksilecek.. Toplayim yikayim diye hemen kosar. Yaptirmam ama yapmak istemeside hosuma gidiyor. Cunku benim kizim yok bu beni mutlu ediyor.
Koni sahibi yikamamis hatali siz de oglan ve kizi ayirmakla hata yapiyorsunuz. Sizin gibi anneler yuzundendir biz kadinlarin cektigi.Anne olunca anlarsiniz kizlar. Kiz annesi bile olsam kizimi boyle yetistirmezdim. Birazda yetistirilmeyle alakali bir durum bu. Benim oglum oldugu halde masayi kurar toplar. Ayy sen erkeksin elleme demem. Ilerde evlendiginde esinede yardim etsin isterim. Hele birde erkek annesi olunda o zaman daha iyi anlarsiniz.
Ilk defa gitmissiniz veya gitmemissiniz. Isterseniz bu gittiginiz halaniz olsun. Nolursa olsun sonucta aksamdan kalan bulasigi yikamaniz istenmiyor sizden. Davet edilmissiniz o bulasigi yikamaniz gerekirdi. Maalesef yeni nesil kotu yetisiyor bence. Benim nacizane fikrim bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?