- 9 Haziran 2013
- 7.909
- 12.730
- 248
kesinlikle anlatmaya çalıştığım şey buydu teşekkür ederim. Ki zaten başta haklısın düşünemedim dedim buna rağmen üstüme gelmeye büyütmeye devam etti. Bende geri adım atmadım sonraIki bulaşığı yıkayıp kaldırmamakla herkes çok.yüklenmis sanki konu sahibine.. evet yıkama hoş ve şık olurdu ev sahibine ama iki bulasıgi yıkayıp kaldırmamak bu sek bir tepkiyi haketmemiş bence. Çocuğun annesi söylendiyse ufak hataları bile tolere edecek bir.olgunluga sahip değil demek ki. Oğluna bile yansıtmadan uygun bir dille ya da dolaylı yoldan bunu bir şekilde bir büyük olarak ögretebilirdi. Yok çocuk kendi dert edip söylediyse onun azarlaması ve tribi kızınkinden daha büyük bir hata..
Burda konu açıp bizden doğrusunu öğrenmek istiyorsa, olumlu eleştiriye açık biri demek ki, "unutmussun herhalde, bir dahakine dikkat edersen sevinirim" demek çok mu zordu?
Hmmss o zmn anne bulasiklari yikadiysa bunlarin hizmetcisi mi olmus oldu yani?:)Ya ne yapacaktin evin hizmetcisu misin eve erkek arkadasini davet etseydi bulasiklari yikamadan gittin mi diyecekti? Wtf
ben olsam yıkardım.insan ilk kez gittiği bir yerde bile yardım eder gerekirse yıkar bile ne olucak ki.bunun yalakalıklada alakası yok sevgilin daha güzel bir dille anlatabilirdi o ayrı..İyi geceler herkese. Hemen konuya gireyim;
Dün erkek arkadaşımın evine kahvaltıya gittim. Annesi de vardı. Oturduk üçümüz güzelce kahvaltı ettik. Sonra annesine telefon geldi çıkmak durumunda kaldı. Biz sofrada devam ettik kahvaltıya. Yedik,içtik sonra erkek arkadaşım kendince görev dağılımı yaptı. Sen masayı topla,ben film seçiyim diye. Tamam dedim kaldırdım masayı. Herşeyi yerleştirdim yerine güzelce. Bulaşıkları akıtıp lavabonun kenarına koydum. Bulaşık dediğim üç bardak,çatal ikide tabak.
Akşama eve geldik,bana bi mesaj. Vay efendim sen bulaşıkları niye yıkamadın. Nasıl onları öyle bırakırsın. Ne kadar ayıp falan baya ciddi ciddi trip atıyor bana. Dedim annen bişey mi dedi,noluyor diye. Yok benim annem ben üzülmeyeyim diye demez bişey ama bozulmuştur. Kalktı sabahın köründe bize kahvaltı hazırladı o falan. Bi kere beni ısrar kıyamet çağıran sensin. Madem kıyamıyosun annene geçip sen yıkasaydın,ben misafir gelmişim o eve. Ayrıca tamam ilişkimiz ciddileşiyor giderek ama ben ne o evin kızıyım,ne de gelin konumundayım şu an . Yalakalık yapar gibi de olmak istemiyorum ve annesini tanıyorum,gerçekten çok tatlı bi kadın bişey diyeceğine gerçekten ihtimal vermiyorum ama dünden beri bozuğuz hala bu nedenden.
Haklılık payı var mı sizce? Yıkamam gerekir miydi?
Ben artık şaşırmıyorum bu gözler gelinlik yapmak istiyorum diyen konu gördü oda neyse artık gelinlik yapmak demek de ev işi yapmakmış gerçekten kv mi başımda taşımak istiyorum bunları gördükçe biz yeriz içeriz beraber yaparız bir gün laf demedi aksine herkesin eli ayağı tutuyor herkes kendi işini yapsın der kadın iyi ki diyorum başka türlü insana denk gelsem kafayı yerdimBende hatta şu andan itibaren bunu normalleştiren hanımlara da
Cok tebrik ediyorum sizi. Dogru tespitHmmss o zmn anne bulasiklari yikadiysa bunlarin hizmetcisi mi olmus oldu yani?:)
Gercek hayretler icinde okuyorum bazi yorumlari:) iki bulasiktan hizmetciye nerden gelirsiniz? Bu kdr rahatina duskun insan varsa ev bark sahibi olmamali cocuk sahibi olursan hele hapi yuttun. Camasiri bulasigi bitmiyo malum..
Cok tebrik ediyorum sizi. Dogru tespit
Ayseninde gittigi evde daha onemli isleri vardi dimi veya cok acelesi vardi bulasigi yikamamak icin.kimse bulaşık yıkamam demiyor mesela size ayse gelmis olsun gün yapiosunuz kizcagiz ayip olmasin diye ttuttu tabagini mutfaga birakti ama yikamadi napiosunuz gidip baska gun "ayse sen ne terbiyesizsin kizz bulasiklari yikamamissin "dior musunuz yani olay ev sahiplerinin kiza tavri kizi darlamalari
Anne olunca değil erkek annesi olunca belki anlayabiliriz diyeceğim ama onu da sanmıyorum. Büyüğümsünüz anladığım kadarıyla sizi kırmak istemiyorum gece gece ama iki tabak yıkamadım diye neden ve nasıl kötü yetiştirilmiş oluyorum? Anneciğim gayette güzel yetiştirdi beni. Bu arada eğer benim de bi kızım olursa onu da aynı bu şekilde yetiştiricem. Ve tekrar söylüyorum; ev sahibini yakınen tanımadığım bi evde ekstra bi durum yoksa gidipte bulaşığını yıkamam,benim misafirim gelip benim evimde bulaşık yıkamaya kalksa aynı şekilde yıkatmam. Aldı üstünde misafir. Bizde misafirden bişey beklenmez,genç kız olduğu için ekstra beklentilere hiç girilmezAnne olunca anlarsiniz kizlar. Kiz annesi bile olsam kizimi boyle yetistirmezdim. Birazda yetistirilmeyle alakali bir durum bu. Benim oglum oldugu halde masayi kurar toplar. Ayy sen erkeksin elleme demem. Ilerde evlendiginde esinede yardim etsin isterim. Hele birde erkek annesi olunda o zaman daha iyi anlarsiniz.
Ilk defa gitmissiniz veya gitmemissiniz. Isterseniz bu gittiginiz halaniz olsun. Nolursa olsun sonucta aksamdan kalan bulasigi yikamaniz istenmiyor sizden. Davet edilmissiniz o bulasihi yikamaniz gerekirdi. Maalesef yeni nesil kotu yetisiyor bence. Benim nacizane fikrim bu.
Inan bana yeni nesilin durumu vahim. Diller bir karis. Burada hep kaynanalar sikayet ediliyor ya ilerde gelinler sikayet edilecek emin olun.Gercek hayretler icinde okuyorum bazi yorumlari:) iki bulasiktan hizmetciye nerden gelirsiniz? Bu kdr rahatina duskun insan varsa ev bark sahibi olmamali cocuk sahibi olursan hele hapi yuttun. Camasiri bulasigi bitmiyo malum..
Şimdiki gençler iş söz konusu olunca nedense hep"dusunemedim"diyorlar.
Öyle birde her şeyi düşünüp biliyorsunuz ki!tek yapmak istediginiz: ye, iç ,süslen ,gez toz.20 yaşındaki kızlara hizmet etmekte koyuyor insanatembel bir nesil var malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?