Misafire hizmet zevktir. Misafir sevmeyen arkasından bulaşığının lafını yapıcak olan evine misafir almasın kendi tabak çanağıyla uğraşsın :)Hmmss o zmn anne bulasiklari yikadiysa bunlarin hizmetcisi mi olmus oldu yani?:)
O soz kesinlikle sahsina soylenmis bir soz degil. Ortaya konustum. Canim benim bizdede misafirden bir sey beklenmez. Hele ki yasitlarimdan buyuklerimden hic bir sey beklemem. Ama soz konusu gelin adayi olursa is degisir bende. Herseyine dikkat ederim. Karsimda oturmasindan tutunda yiyip icmesine kadar incelerim. Ben oglumu guzel yetistirmeye calisiyorum oglumada layik bir gelin isterim.Anne olunca değil erkek annesi olunca belki anlayabiliriz diyeceğim ama onu da sanmıyorum. Büyüğümsünüz anladığım kadarıyla sizi kırmak istemiyorum gece gece ama iki tabak yıkamadım diye neden ve nasıl kötü yetiştirilmiş oluyorum? Anneciğim gayette güzel yetiştirdi beni. Bu arada eğer benim de bi kızım olursa onu da aynı bu şekilde yetiştiricem. Ve tekrar söylüyorum; ev sahibini yakınen tanımadığım bi evde ekstra bi durum yoksa gidipte bulaşığını yıkamam,benim misafirim gelip benim evimde bulaşık yıkamaya kalksa aynı şekilde yıkatmam. Aldı üstünde misafir. Bizde misafirden bişey beklenmez,genç kız olduğu için ekstra beklentilere hiç girilmez
Ay allah razı olsun yakimse bulaşık yıkamam demiyor mesela size ayse gelmis olsun gün yapiosunuz kizcagiz ayip olmasin diye ttuttu tabagini mutfaga birakti ama yikamadi napiosunuz gidip baska gun "ayse sen ne terbiyesizsin kizz bulasiklari yikamamissin "dior musunuz yani olay ev sahiplerinin kiza tavri kizi darlamalari
Uslübunuza dikkat edin lütfenAy bu fena bir kezban
Her misafir premses olmuyor. anne olmadan o evde hiç iş yapmadın mı?
Sevgilin de hangi gezegenin kamili acaba?
annesini tanıyorum,gerçekten çok tatlı bi kadın bişey diyeceğine gerçekten ihtimal vermiyorum
Ya hu niye yıkasın? İlk tanıştığım ilk gittiğim evlerde bende yıkamam çekinirim bi kere. Evin oğlu totosunu yayıp film seçsin misafir de bulaşık yıkasın. Hem de buna zorunlu olsun. Niye çünkü kadın öyle mi. Dünyaya hizmet etmeye gelmişiz valla. Ama biz kadınların zihniyeti değişmedikçe erkekler naapsa bize az. Oh olsun ezilen kadınlara. Ez beni diyorsa ezerler.Anne olunca anlarsiniz kizlar. Kiz annesi bile olsam kizimi boyle yetistirmezdim. Birazda yetistirilmeyle alakali bir durum bu. Benim oglum oldugu halde masayi kurar toplar. Ayy sen erkeksin elleme demem. Ilerde evlendiginde esinede yardim etsin isterim. Hele birde erkek annesi olunda o zaman daha iyi anlarsiniz.
Ilk defa gitmissiniz veya gitmemissiniz. Isterseniz bu gittiginiz halaniz olsun. Nolursa olsun sonucta aksamdan kalan bulasigi yikamaniz istenmiyor sizden. Davet edilmissiniz o bulasigi yikamaniz gerekirdi. Maalesef yeni nesil kotu yetisiyor bence. Benim nacizane fikrim bu.
Bu görgüden falan gelmiyor. Görgü ağırladığın misafirin arkasından konuşmamak olabilir mesela. Ve bu tamamen yıllardır süre gelen genç kızlarda. ekstra hizmet beklentisine girmekten geliyorkusura bakma ama hatalısın ben bir yere misafirliğe gittiğim zaman bile yardım edeyim vs derim bu görgüden yetiştirilmeden ileri gelir.
Is dagilimi yapmislar. Davet eden kisiyle yasit degil biraksin bulasigi.Valla benim yasitim bile olsa ben yikardim.Davet etmis emek vermis. Kadin bilerek birakip gitmemis bulasigi.Saygidir bu görgüdür bu.Ya hu niye yıkasın? İlk tanıştığım ilk gittiğim evlerde bende yıkamam çekinirim bi kere. Evin oğlu totosunu yayıp film seçsin misafir de bulaşık yıkasın. Hem de buna zorunlu olsun. Niye çünkü kadın öyle mi. Dünyaya hizmet etmeye gelmişiz valla. Ama biz kadınların zihniyeti değişmedikçe erkekler naapsa bize az. Oh olsun ezilen kadınlara. Ez beni diyorsa ezerler.
Bu görgüden falan gelmiyor. Görgü ağırladığın misafirin arkasından konuşmamak olabilir mesela. Ve bu tamamen yıllardır süre gelen genç kızlarda. ekstra hizmet beklentisine girmekten geliyor
Sen anlamak istemiosun bence :) sen siradan bi misafir degilsin o evde:) kaldiki ben kimsenin arkasindan laf etmem ama kendim yaparim her gittigim yerde yardim ederim :)Misafire hizmet zevktir. Misafir sevmeyen arkasından bulaşığının lafını yapıcak olan evine misafir almasın kendi tabak çanağıyla uğraşsın :)
Aynen ole.. biri yazmis ye ic gez suslen modundalar :) bak bende bi gelinim buyuk cocuklarim vs yok ama ona ragmen garipsiyorum son donem nesli.. bizim cocuklara kdr neler olacak Allah bilir.Inan bana yeni nesilin durumu vahim. Diller bir karis. Burada hep kaynanalar sikayet ediliyor ya ilerde gelinler sikayet edilecek emin olun.
Sizin elinize sağlık o halde, beni de beğenmeyen oğluna almaz artık napalım :)Sen anlamak istemiosun bence :) sen siradan bi misafir degilsin o evde:) kaldiki ben kimsenin arkasindan laf etmem ama kendim yaparim her gittigim yerde yardim ederim :)
İş,dağılımı anlayışınız mükemmel. Bu kız misafir ilk defa gitmiş anasını kendi düşünsün kendi toplasın niye kadın? Niye illaki ortamda kadın varsa o yapmalı.Is dagilimi yapmislar. Davet eden kisiyle yasit degil biraksin bulasigi.Valla benim yasitim bile olsa ben yikardim.Davet etmis emek vermis. Kadin bilerek birakip gitmemis bulasigi.Saygidir bu görgüdür bu.
Oglanin soyleyis tarzida cok kotu onuda ayipladim cidden. Guzel bir dille soyleyebilirdi.
Bu gidisle almaz muhtemelen zaten :) ki ben sevgilinin yaptigini dogru bulmuyorum, ama senin tavrinin yanlis oldugunu soyluyorum sadece :)Sizin elinize sağlık o halde, beni de beğenmeyen oğluna almaz artık napalım :)
Ben de yıkamazdım,üstelik ilk kez evine gittiğim bir evde niye bulaşık yıkayım misafirim sonuçta,madem bulaşığın yıkanması gerekiyordu kendisi yıkasaydı erkek arkadaşınızın.İyi geceler herkese. Hemen konuya gireyim;
Dün erkek arkadaşımın evine kahvaltıya gittim. Annesi de vardı. Oturduk üçümüz güzelce kahvaltı ettik. Sonra annesine telefon geldi çıkmak durumunda kaldı. Biz sofrada devam ettik kahvaltıya. Yedik,içtik sonra erkek arkadaşım kendince görev dağılımı yaptı. Sen masayı topla,ben film seçiyim diye. Tamam dedim kaldırdım masayı. Herşeyi yerleştirdim yerine güzelce. Bulaşıkları akıtıp lavabonun kenarına koydum. Bulaşık dediğim üç bardak,çatal ikide tabak.
Akşama eve geldik,bana bi mesaj. Vay efendim sen bulaşıkları niye yıkamadın. Nasıl onları öyle bırakırsın. Ne kadar ayıp falan baya ciddi ciddi trip atıyor bana. Dedim annen bişey mi dedi,noluyor diye. Yok benim annem ben üzülmeyeyim diye demez bişey ama bozulmuştur. Kalktı sabahın köründe bize kahvaltı hazırladı o falan. Bi kere beni ısrar kıyamet çağıran sensin. Madem kıyamıyosun annene geçip sen yıkasaydın,ben misafir gelmişim o eve. Ayrıca tamam ilişkimiz ciddileşiyor giderek ama ben ne o evin kızıyım,ne de gelin konumundayım şu an . Yalakalık yapar gibi de olmak istemiyorum ve annesini tanıyorum,gerçekten çok tatlı bi kadın bişey diyeceğine gerçekten ihtimal vermiyorum ama dünden beri bozuğuz hala bu nedenden.
Haklılık payı var mı sizce? Yıkamam gerekir miydi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?