• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip bulaşık konusu

Eskiden annelerimiz aman kendine, bize laf söyleme diye tembihlerlerdi. Şimdi nerelere gelmişiz. Evin hanimi evde yokken yedigin yemegin kabini yıkamak kendini ezdirmek değil, görgudur. Bu kadın için de erkek içinde böyle. İlk defa gitmek falan bahane bence. Gorumceniz, kv.niz siz evde yokken böyle yapsa yine aman hiç de mecbur değil dermiyiz?

İyi geceler herkese. Hemen konuya gireyim;
Dün erkek arkadaşımın evine kahvaltıya gittim. Annesi de vardı. Oturduk üçümüz güzelce kahvaltı ettik. Sonra annesine telefon geldi çıkmak durumunda kaldı. Biz sofrada devam ettik kahvaltıya. Yedik,içtik sonra erkek arkadaşım kendince görev dağılımı yaptı. Sen masayı topla,ben film seçiyim diye. Tamam dedim kaldırdım masayı. Herşeyi yerleştirdim yerine güzelce. Bulaşıkları akıtıp lavabonun kenarına koydum. Bulaşık dediğim üç bardak,çatal ikide tabak.
Akşama eve geldik,bana bi mesaj. Vay efendim sen bulaşıkları niye yıkamadın. Nasıl onları öyle bırakırsın. Ne kadar ayıp falan baya ciddi ciddi trip atıyor bana. Dedim annen bişey mi dedi,noluyor diye. Yok benim annem ben üzülmeyeyim diye demez bişey ama bozulmuştur. Kalktı sabahın köründe bize kahvaltı hazırladı o falan. Bi kere beni ısrar kıyamet çağıran sensin. Madem kıyamıyosun annene geçip sen yıkasaydın,ben misafir gelmişim o eve. Ayrıca tamam ilişkimiz ciddileşiyor giderek ama ben ne o evin kızıyım,ne de gelin konumundayım şu an . Yalakalık yapar gibi de olmak istemiyorum ve annesini tanıyorum,gerçekten çok tatlı bi kadın bişey diyeceğine gerçekten ihtimal vermiyorum ama dünden beri bozuğuz hala bu nedenden.
Haklılık payı var mı sizce? Yıkamam gerekir miydi?
Haklilik payi yok kesinlikle. Gorev dagilimini yaparken ben film seceyim sen bulasiklari yika demeliydiniz. Bulasiklari yikamak zorunda degilsiniz o evde yasamiyorsunuz sonucta. Bence erkek arkaasinizin annesini yanlis taniyorsunuz. Doldurusa geldigi cok belli. Erkekler bunun lafini etmez bence şu aşamada yani eger çok titiz biri degilse. Geri adim atmayin.

Yıkanmaz. Yıkarım ne olacak diyenler de biraz kendine değer versin derim. Sofrayı da toplamazdim. Bunları yapması gereken sevgiliniz. Siz oraya anne ile tanışmak için onlarin daveti uzerine gittiniz. kadın kahvaltı bitmeden nasıl niye sizi bırakıp çıkıyor. Kadın terbiyesizlik yapmış üstüne muhtemelen bulaşıkları niye bıraktınız diye söylenmiş. Üstüne oğlu annesi sizi davet ettiği halde annem sabah erken kalkıp kahvaltı hazırladı gibisinden abuk sabuk konuşmuş. Misafir ağırlamayı, davet kültürünü bilmeyen insanlar.

3 tabak 3 çatalsa yıkayıverseydin keşke. Yani o aileyi yakın görüyosun ki kahvaltıya gidiyosun netice. Bence yıkamalıydın sevgili konu sahibi. Gerçekten erken kalkmış ve özenmiş olabilir. Ama bunda trip atılacak hatta dile getirilecek bi şey bile yok bence. Kv ye dikkat bu arada dolduranlardan gibi geldi.

Burada yikasaydin diyenler ( ozel yakin arkadaslar haric) herhangi bir ortama misafirlige gittiklerinde mutfakta bulasik mi yikiyorlar acaba? Hatta ben mutfaga girmeye bile cekinirim bir nevi hanimin en cok vakit gecirdigi bir alan mutfak...

ben de ilk zamanlarimda buna nisanlilik da dahil sadece masayi toplamaya yardim ettim ornegin benim kv titiz her sungeri her bulasiga kullanmiyor kadin tabii bunu ben o zamanlar bilmiyorum simdi zorla hadi akitayim makineye yerlestireyim diye zorlasaydim ben gittikten sonra belki tekrar yikacakti...bunun gibi farkli seyler..

Siz bence onlarin tavrini gordunuz sevgilinizin tavri da hic hos degil... erkek kardesim bizi kizla tanistirsa ondan asla bir sey beklemem zaten heyecanli oluyor insan cok cok sacma yani.... siz durusunuzu bozmayin.

Yikamadin diye sana trip atmaya laf söylemeye hakkin yok. Arti yikamana gerek de yok. Erkek arkd uyanik seni denemis. Masayi birlikte toplayıp birlikte film secebilirdiniz.

Birisi yemek hazirlarsa ben bulasigi toplarim. Ama vay efendim niye yikamadin diye tepki gorsem o eve misafir gibi gelir giderdim. 3 tabak eline yapismaz, erkek arkadasin yıkasaymış

O nasıl görev dağılı mıymış öyle?
Daha evine ilk defa gittiğin halde bulaşık,masa toplatma derdine düşmüş way babam way..
Eğer çalışıyorsan evlendiğiniz zaman muhtemelen işten yorgun argın gelip,tek başınıza sofra,yemek vs hazırlayıp,üstüne kalan günlük işleri de yapıp,pert bir şekilde yatağa gireceksiniz.
Eşinizde elinde kumanda yayıla yayıla koltukta uzanacak.

"O kadar yemişsin yıkamasını da bilmeliydin ayıp etmişsin" diyenler var genelde de, oğlan yemedi mi acaba? Kendi evinde misafire bulaşık yıkatıp kendi koltuğa yayılıyor asıl ayıp o. Konu sahibi bu adam evlenirseniz de film seçer bütün iş yine sizde olur. Zihniyeti bu bence adamın.

:kahve:Ben misafirliğe gittiğimde çöpü bile atmıştım:KK48: yıkasaydınız çok iyi olurdu. Şimdi keşke demeye gerek yok. Erkek arkadaşınıza pardon hiç düşünemedim gibi bir şey yazın. Çünkü burada haklı olabilir erkek arkadaşınız. Bir bulaşık yüzünden aranız bozulmasın bence ben misafir geldim yıkamam demeniz iyi olmamış. Şimdi top sizde. Güzelce atmanız yeterli. Biraz alttan almaya çalışın.

İyi geceler herkese. Hemen konuya gireyim;
Dün erkek arkadaşımın evine kahvaltıya gittim. Annesi de vardı. Oturduk üçümüz güzelce kahvaltı ettik. Sonra annesine telefon geldi çıkmak durumunda kaldı. Biz sofrada devam ettik kahvaltıya. Yedik,içtik sonra erkek arkadaşım kendince görev dağılımı yaptı. Sen masayı topla,ben film seçiyim diye. Tamam dedim kaldırdım masayı. Herşeyi yerleştirdim yerine güzelce. Bulaşıkları akıtıp lavabonun kenarına koydum. Bulaşık dediğim üç bardak,çatal ikide tabak.
Akşama eve geldik,bana bi mesaj. Vay efendim sen bulaşıkları niye yıkamadın. Nasıl onları öyle bırakırsın. Ne kadar ayıp falan baya ciddi ciddi trip atıyor bana. Dedim annen bişey mi dedi,noluyor diye. Yok benim annem ben üzülmeyeyim diye demez bişey ama bozulmuştur. Kalktı sabahın köründe bize kahvaltı hazırladı o falan. Bi kere beni ısrar kıyamet çağıran sensin. Madem kıyamıyosun annene geçip sen yıkasaydın,ben misafir gelmişim o eve. Ayrıca tamam ilişkimiz ciddileşiyor giderek ama ben ne o evin kızıyım,ne de gelin konumundayım şu an . Yalakalık yapar gibi de olmak istemiyorum ve annesini tanıyorum,gerçekten çok tatlı bi kadın bişey diyeceğine gerçekten ihtimal vermiyorum ama dünden beri bozuğuz hala bu nedenden.
Haklılık payı var mı sizce? Yıkamam gerekir miydi?
Yıkamak zorunda değilsin.o evin kızı gelini de olsan zorunda olduğun için yıkamazsın.içinden gelir yıkarsın.gelmemiş yıkamamışsın.bu konunun uzatılması sana mesaj atılması çok saçma

Ben olsam yikardim yani sende abartmissin en azindan makine varsa oraya koysaydin?? Dalga gecer gibi su tutup kenara koymak nedir ya :KK53:

ben de yıkamazdım.
en fazla makineye koyardım.
çünkü bulaşık yıkamayı sevmiyorum.

sevgilim bana bu konuda çemkirirse; "madem rahatsız oldun, sen yıkasaydın" derdim.

sevmediğim işi neden yapayım ki?
yapsam yalakalık diye düşünürdüm.

evin gelini gibi düşünmeyelim, evin gencinin kız arkadaşınız. o genç de bana göre yediğini temizlemeli siz de...

tartışmaya bile gerek yok.

Ben küçükken misafir geldi annem yok daha işten gelicek kadın ben toplarım mutfağı dedi annem geldi mutfak temiz meğme toplamış tezgahın altına koymuş çok garip gelmişti bana yıkansan iyi olurdu ama onun yaptığıda çok ayıp

Ben yikardim
Çünkü bende yedim benimde bulasigim var benim için hazırlanmış emek var diye

Altı üstü 3 tabak 3 bardaktan kacmazdim onlarda 3 tabak için hizmetçi yerine koymaz zaten

Erkek arkadaşınızın tribide sizin hiç el atmamanizda yanlış

içinden gelseydi yıkardın. gelmemişki yıkamamışsın. kimseye hizmet etmek zorunda da değilsin.

Sofrayıda toplamasan olurdu . Zahmet etmişsin, erkek arkadaşına sofrayı kuran kaldırır deseydin. Ye ,iç ,uzat ayağını filmini izle, sonra çık git evine. Sen misafirsin . Evine kahvaltıya gelin adayını çağırmasını bilen kaynana senin arkanı toplamayımı bilmeyecek . Ne kadar ayıp, Birde utanmadan sana hesap sormuşlar.
(Oldu mu?)

Back
X