• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip durum

Durumuna da Allahım seni sevene sevdir beni yazmış pehh

Allahım Brad Pitt gibi yakışıklısına sevdir beni yazsana

Siz madem ambalaja önem veriyorsunuz

Sen sevenleri ayırınca mutlu olacağına inanıyor musun?

En tuhafı da Allah inancı olan birinin bunu yapması

Neyse inş konu kapanır

Yoksa ban yicem

Hiç tahammül edemedim bu kadına

Oooooo sevgi anlayışın çok acayip

Aynen, çok acayiptir sevgi anlayışım

Mesela iki insanın ilişkisine burnumu sokmam

Mesela zeka, eğitim, kültür falan bunlar öncelikli gelir benim için

Tipi güzel, ağzını açtı mı saçmalayan birini istemem

Mesela insanlara zarar vermemek birincil kuralımdır hayatta

Bak bu da sevgi, insan sevgisi deniyor ona.

Son düzenleme:
Kızlar bir konu var içinden çıkamıyorum.
Konu Abim .Annem abime evlen evlen diye söylenir hep, uzaktan bir akrabamizin kızına bakmaya gidecegini söyledi abimde benim konuştuğum biri var dedi ona gidelim hem bi tanışmış olursunuz hemde kızı görürsünüz dedi , annemde tamam madem konuştuğun biri var gidelim bir tanisalim dedi. ben annem abim kız kardeşim gittik. Kız kısa boylu biraz kilolu yaşı büyük bir kız ( açık söyleyeyim beğenmedik kızı, daha doğrusu birbirlerine uygun bulmadık görüntü olarak) eve geldiğimizde annem beğenmedim vazgeç bu kızdan dedi. Abimde niye beğenmedin falan diye uzattı konuyu. Sonraki günlerde halam ile annem yine gittiler ( abim illa gidin dediği için ) halam da beğenmedi kızı, sana layık görmedim dedi (bu cümleye kızmayın lütfen çünkü insan görüntü olarak bile çiftlerin birbirine uygun olmasını ister ). Annem bu işin olmayacağını uygun bir dille söyle dedi , abim "anlamaz ki" dedi . Söyledi kıza ailem uygun bulmadı diye, sonra bir yerde buluşmuşlar Ağlamış kız, ceyizlerimi hep çöpe atıcam , daha kimseyle evlenmem ben falan demiş daha ne konuşuldu bilmiyoruz tabi .eve geldi ben bu kızla evlenicem dedi bizimkiler de abimi kararlı görünce mecburen kabul ettiler .bir kaç hafta sonra isteme töreni oldu. Kız evinden eve geçiyoruz asansörde abim " kız çok feci ya, güya da kuaföre gitmiş o saçının başının hali neydi öyle" dedi :KK57: . Bir kaç gün ağzını bıçak açmıyor abimin pişman oldu , konuştuk istemiyorsan vazgeç dedik anlamaz ki diyor . O gün karar verdi " bu işin olmayacağını soyluycem "dedi gece söylemiş kıza sonrada telefonunu kapatmış (abim) kız gece yarısı evi aramaya başladı bu sefer. Ertesi gün annesi aradı biraz söylendi (haklı olarak )yüzüğü geri gönderdiler konu kapandı sandık biz. Abim numarasini değişti o beni rahat bırakmaz dedi, bizlere de faceden engelleyin onu dedi bizde engelledik ama kardeşim engellememiş . Bir hafta geçmeden bizim karşıda ki cafe'ye gelmiş kız :KK57: facede fotoğrafını gördüm . Evimizi başka bir kız arayıp abimin numarasini istemeye başladı (kesinlikle o kız aratıyor, abim de öyle söyledi ,numaramı ogrenmeye çalışıyor dedi) . Bir kaç hafta geçti kardeşime faceden msj atmış kız abine söyle beni arasın aramazsa sizin oraya gelip rezillik çıkaracağım diye . Kardeşimde buyur gel ne rezilligi cikaracaksin demiş. Ben sizi Allah'a havale ediyorum Allah koymasın hakkımı ve intaar edecem falan falan birsürü şey yazmış. Annem de kendine bişey eder diye annesini aradı böyle böyle diye söyledi sonra kız bizim evi aradı anneme bir dünya laf saydı özellikle intaar edeceğini söylüyor sonra bitti Konu kapandı sanıyoruz biz yine 4 ay falan geçti üstünden, annem yine abime evlendireyim seni inşallah deyince abim o kızla yine görüştüğünü :KK57: ve onla evleneceğini söyledi. Karşımıza aldık abimi konuştuk. Nasıl olduğunu falan söyledik abimde , kardeşimin yüzünden olduğunu ona face'den engelle dediğim halde engellememiş gelip rezillik çıkaracam yazınca bende konuşmak için yanına gittim sonra yine başladı dedi ve kardeşime de bir dünya söylendi hep senin yüzünden falan diye:KK57: sana kaç defa söyledim engelle diye dedi ve yine görüşmeye başlamışlar Annem kesin bir dille söyledi ben o kızı bu eve gelin getirmem diye, ya anne çok kötü değil iyi ya fena değil yani falan diyor eminim ki sevse kesin bir dille bu kız olacak der ama kararlı değil .çözemedim bu işi sizce ne yapmaya çalışıyor bunlar? ??

Kızlar aileme kizmakta haklısınız evet, biz ama ilk gördüğümüzde söyledik begenmedigimizi sonrasında hiçbişey söylemedik eminim ki sevse bizleri karşısına alırdı. Ben özellikle abimin kız kardeşime sana faceden engelle dediğim halde niye engellemiyorsun, rezillik çıkaracam deyince bende konuşmak için gittim yeniden başladık senin yüzünden oldu. Bu cümleye takılın ve yorumu bunun üstünden yapın lütfen
kız ben olsam o pasıf abıni ben bırakırdım yazık kıza.sizeneee onlar bırbırını begenmıs yok kısa yok sısman he canm abınızıde isteyen bir sürür sırada beklıo kızlar.tuhaf olan sız ve abınız bence baska bırıyle evlendırıp kızın basını yakmayın!

Valla ben de erkek ablasıyım. Şimdi kardeşim abla ben biriyle görüşüyorum, evlenmeyi de düşünüyorum dese tamam ablam tanışalım derim. Pazardan sebze seçmiyorum yani, fikrimi dahi sorsa yok kısa yok şişman sana layık demem. Karakterine bakarım, kardeşimle mutlu olabilir mi, uyumlular mı ona bakarım. Bu konuda fikrimi sorarsa ablam valla karakter olarak iyi gibi geldi Allah mutlu etsin ya da ablacığım sanki biraz farklısınız minvalinde şeyler söylerim. Ama fikrimi sorarsa dedim bakın. Ama tutup da elin yavrusuna çirkin bize yakışmaz, evlenemezsin demem, diyemem. Güzellik her an kaybedilebilecek bir şeydir, buna bu kadar mana yüklemek anlamsız.
Sonuçta kardeşim beğenmişse mesele bitmiştir. Ben veya annem evlenmeyeceğiz o kızla, kardeşim evlenecek.
Ki zaten tahminimce kardeşimin kız arkadaşına, oğlum bu kız çirkin bize yakışmaz desem, kıyamet kopar herhalde. Abla aynaya bak der herhalde. :KK53: İş biraz erkekte bitiyor.

Zeynepp20 Zeynepp20 mantikli ve nezih bir davranis budur.
Konularinizdan bana sempatik ve icli biri gibi gelmistiniz. yasadiklarinizla gelin kizi anlayabilirdiniz. birinin gelinlik hayalleri ile oynamissiniz. bu konuda yazdiginiz her mesajla ilk izlenimimi yiktiniz.
Karakterini bilmiyoruz herhalde dis gorunusu ile degerlendirecegiz cumlesinin sacmaligini anlatsam da anlamayacaksiniz. ama nasil bir hareket mantikliydi derseniz alintiladigim mesaji okuyun derim.

Aynen, gariptir biraz sevgi anlayışıyım

Mesela iki insanın ikişkisine burnumu sokmam

Mesela zeka, eğitim, kültür falan bunlar öncelikli gelir benim için

Tipi güzel, ağzını açtı mı saçmalayan birini istemem

Mesela insanlara zarar vermemek birincil kuralımdır hayatta

Bak bu da sevgi, insan sevgisi deniyor ona.
Off bizim okulda bir tane vardı lisede. Saçları güneş gibi parlardı, gözleri ise tropik adaların denizleri gibi öyle göz görmedim ben yani. Ergeniz yani, ama çocuğun yüzünde pürüz yok. Bakan bir daha bakardı. Önünde dur seyret, hayran kalırsın. Ta ki ağzını açana kadar.:olamaz:
Bütün sihir bozuluyordu. :D İçimden hep keşke ağzını açmasan be çocuk derdim yani. :dondurma:

Kızlar hakikaten komiksiniz. Ben konuyu anlatamıyorum galiba evet biz görüntüsünü begenmedikkkkkkkkk (bu kadar) ama abim ben onla evlenicem deyince de karşısında durmadık (eğer karşısında olsaydık bu işin istemeye de gitmezdik . Abim vazgeçtigini söylediği gün kız için beni saf buldu kandiriyordu az kalsın, ben zaten ona görüşmeye başladığımız ilk hafta onla evlenmeyeceğimi söyledim , ona rağmen kabul etti bu durumu telefon numaramı değişiyorum birilerinden buluyor yine arıyor beni falan diye birsürü şey söyledi. Özellikle biz (o çok elestirdiginiz biz) bizim etkimizde kalma kendi kararını kendin ver dedik sizle alakası yok ben istemiyorum dedi ve telefon numarasini değiştirdi .kendi adına da hat almadı yine bulur diye ve çevresinde ki çok kişiye numarasini vermedi . Ayrıntılı yazamıyorum ama hedef ailem oldu o yüzden yazıyorum bunları ve daha çok şey söyledi bu kız hakkında eminim sevse böyle söylemez . Ben abimin bu kızı sevmediğini bir zorunluluktan dolayi evlenmek zorunda hissettiğini düşünüyorum. Ben de zamanında birini sevdim yemin ediyorum ayrıldıktan sonra bile kötü laf etmedim de ettirmedim de kader değilmiş dedim ,lütfen olayın ayrıntısınaı bilmeden vijdansizca yorum yapmayın

Kızlar hakikaten komiksiniz. Ben konuyu anlatamıyorum galiba evet biz görüntüsünü begenmedikkkkkkkkk (bu kadar) ama abim ben onla evlenicem deyince de karşısında durmadık (eğer karşısında olsaydık bu işin istemeye de gitmezdik . Abim vazgeçtigini söylediği gün kız için beni saf buldu kandiriyordu az kalsın, ben zaten ona görüşmeye başladığımız ilk hafta onla evlenmeyeceğimi söyledim , ona rağmen kabul etti bu durumu telefon numaramı değişiyorum birilerinden buluyor yine arıyor beni falan diye birsürü şey söyledi. Özellikle biz (o çok elestirdiginiz biz) bizim etkimizde kalma kendi kararını kendin ver dedik sizle alakası yok ben istemiyorum dedi ve telefon numarasini değiştirdi .kendi adına da hat almadı yine bulur diye ve çevresinde ki çok kişiye numarasini vermedi . Ayrıntılı yazamıyorum ama hedef ailem oldu o yüzden yazıyorum bunları ve daha çok şey söyledi bu kız hakkında eminim sevse böyle söylemez . Ben abimin bu kızı sevmediğini bir zorunluluktan dolayi evlenmek zorunda hissettiğini düşünüyorum. Ben de zamanında birini sevdim yemin ediyorum ayrıldıktan sonra bile kötü laf etmedim de ettirmedim de kader değilmiş dedim ,lütfen olayın ayrıntısınaı bilmeden vijdansizca yorum yapmayın

Bence şu konuda "vicdan" dan bahsedebilecek son kişi sizsiniz. Siz ve aileniz.

Kimbilir daha ne baskılar, oyunlar döndü ama yazdığınız şu bile o diğer entrikaların başlığı gibi:

Kararı abine bırakmıştınız da ondan mı anneniz "Ayrıl, ailem uygun görmedi de, vazgeç" diye baskı yaptı.

Bırakın şimdi, tepki gördünüz değiştiriyorsunuz, ilk mesajınızda böyle yazıyor.

Gerçi en son 15:19da düzenlemişsiniz, neleri değiştirdiniz bilmiyorum.

Kızda itici imiş abinizin aklı karışmış bu evlilik olsada tadı tuzunuz kalmaz görünen köy klavuz istemez

Off bizim okulda bir tane vardı lisede. Saçları güneş gibi parlardı, gözleri ise tropik adaların denizleri gibi öyle göz görmedim ben yani. Ergeniz yani, ama çocuğun yüzünde pürüz yok. Bakan bir daha bakardı. Önünde dur seyret, hayran kalırsın. Ta ki ağzını açana kadar.:olamaz:
Bütün sihir bozuluyordu. :KK70: İçimden hep keşke ağzını açmasan be çocuk derdim yani. :dondurma:

Aynen, adamda tipe bakıyorsun hey gidi hey

Ama sıkıcı mesela, hep aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor

Üzücü : D

Zeynepp20 Zeynepp20 mantikli ve nezih bir davranis budur.
Konularinizdan bana sempatik ve icli biri gibi gelmistiniz. yasadiklarinizla gelin kizi anlayabilirdiniz. birinin gelinlik hayalleri ile oynamissiniz. bu konuda yazdiginiz her mesajla ilk izlenimimi yiktiniz.
Karakterini bilmiyoruz herhalde dis gorunusu ile degerlendirecegiz cumlesinin sacmaligini anlatsam da anlamayacaksiniz. ama nasil bir hareket mantikliydi derseniz alintiladigim mesaji okuyun derim.
Ben yaşadıklarımı bilirim evet, biz yanlış söylemiş olabiliriz evet ama karşılarında durmadık istemeye gittik yüzük takıldı söz kesildi . Abim nişan sonrası pişman oldu vazgeçtim dedi, özellikle yukarda yazdığım msjı okumanı istiyorum Lütfen haksız yere elestirmeyin beni de ailemi de. Hangi anne, hangi aile oğullarının yanında güzel bir gelin görmek istemez, ama abim bu olacak deyince karşılarında durmadık kesin bir dille bu iş olmaz demedik. Konuyu bence tam okumadan yorum yapıyorsunuz

eve geldiğimizde annem beğenmedim vazgeç bu kızdan dedi. Abimde niye beğenmedin falan diye uzattı konuyu. Sonraki günlerde halam ile annem yine gittiler ( abim illa gidin dediği için ) halam da beğenmedi kızı, sana layık görmedim dedi (bu cümleye kızmayın lütfen çünkü insan görüntü olarak bile çiftlerin birbirine uygun olmasını ister ). Annem bu işin olmayacağını uygun bir dille söyle dedi , abim "anlamaz ki" dedi . Söyledi kıza ailem uygun bulmadı diye

Siz mi yazdiginizi anlamiyorsunuz biz mi anlatamiyoruz. bir daha bir okuyun bakalim.

Elanur abin sözüne güvenilmez biri.
Bugün evlencem der yarın vazgeçer, sonra barıştım der nikahta vazgeçer sizde elinde oyuncak olursunuz.
Gitmeyin istemeye ailecek her kimi istiyorsa.
Önce bi zihin olarak gelişsin sonra evlilik düşünsün.

Ben yaşadıklarımı bilirim evet, biz yanlış söylemiş olabiliriz evet ama karşılarında durmadık istemeye gittik yüzük takıldı söz kesildi . Abim nişan sonrası pişman oldu vazgeçtim dedi, özellikle yukarda yazdığım msjı okumanı istiyorum Lütfen haksız yere elestirmeyin beni de ailemi de. Hangi anne, hangi aile oğullarının yanında güzel bir gelin görmek istemez, ama abim bu olacak deyince karşılarında durmadık kesin bir dille bu iş olmaz demedik. Konuyu bence tam okumadan yorum yapıyorsunuz

Konuyu okudum merak etmeyim. benim kardesim de zamaninda yanina hic yakismayan resimlerini gorup de soktan 30 sn kimsenin yorum yapamadigi biri ile nisanlandi. biz de yakistiramadik ama bir kere dile gelmedi bu. kaldi ki bu is olmaz falan denilecek. neye dayanarak sadece dis gorunuse. ne kadar sig oldugunun farkinda misiniz. bakin ben sizin fiziksel olarak begenmemenizi anlayacak deneyim yasamisim. ama bunu dile getirmeniz olmaz denilmesi cok avam. demedik demeyin yukarda alintiladigim yere bakin.

Ha tabi butun hikayedeki en buyuk suclu abiniz. ama ben tanidigimi sandigim size bu konuda yazdiginiz hic bir seyi yakistiramadim. sizin bir cok konunuza uzulmus bir insanim cunku.

Kızda bir gram akıl varsa sizin ailenize gelin geleceğim diye tutturmaz.

Allah korusun böyle gorumce ve kayinvalide adayindan. Siz cok mu guzelsiniz? Kime gore neye göre guzelsiniz? Insanlari guzelliklerine gore ayırmak hangi vicdana edebe sığar?

abiniz anormal siz anormal aileniz anormal.

öncelikle daha huyunu suyunu bilmediğiniz insanı sırf dış görünüşü nedeni ile istemiyosunuz. bi kaynar suya bakar valla yüzünüz dağılır, bi hastalığa bakar kilo almanız... daha uzar gider bu. neyinize güvenip de layık değil bilmemne diyebiliyosunuz pes yani.

konunun gerisi için yorum yapmaya bile gerek yok. dediğim gibi, kimse normal dğeil.
+ 1000 :KK50:

Valla canim kusura bakma da abini cok garip buldum. Istemiyorsa kiz ne derse desin ne yaparsa yapsin yine istemez, beşyüz defa da konusmaya gitse kızın yanına, istemeyen yine istemez.
Kimsenin yüzünden değil bosuna abin kimseyi suçlamasın. Demekki abinle kiz arasında biseyler olmus kiz da belki bunu herkese yaymakla falan tehdit ediyor bilemedim o kısmı. Abin de hep istemem yan cebime koy yapmış sanki.

Bi de "o sac bas neydi öyle ya bu kiz tam bi felaket" falan ne kadar çirkin bi cümle.
Madem kiz bu kadar çirkin, abin neden ilk basta bu kizla tanisti? Neden konuştu? Neden sevgili oldu? Beğenmiyorsa baştan ümit verip bi seyler yaşamasaydı kizla! Kız abinin oyuncagi mi?!

Eminim abin de siz de kraliyet soyundan gelmiyorsunuzdur. Eminim siz de miss world güzelleri değilsiniz. Bu ne kendini beğenmişlik böyle?

Yani kimse kusura bakmasin da hani demissiniz ya "bize layik değil" diye. Eğer kiz iyi kalpli biriyse abini seviyorsa, evet bu güzel kalpli kiz sizin gibi kötü kalpli insanlara layik değil.

Ha yok kiz kötü kalpli cirkef bişeyse tam da sizin ailenize layikmis.

Back
X