Bir garip elti

empula

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
336
232
18
35
Buraya eltim diye konu acacagimi hic dusunmemistim ama tecrubelerinizden yararlanmak isterim :)

uzak sehirdeyiz.kayinvalideme yakin yasiyor eltim.gorumcemlede konusmuyorlar.ben hakkinda bile konusturmadim bugune kadar ama gittigimizde şok gecirdim :) kayinvalidem pamuk gibi bir insan kadin bir sey dediginde "sacmaladın " "sana kac defa daha anlaticam bu 5.oldu " falan diye azarliyor yanimda.kusunce cocuklari gondermiyormus.sanirim kayinvalidemi cocuklarla korkutuyor.cevap vermemesinin sebebini buna bagliyorum.cunku gercekten inanilmaz rahatsiz edici bir buyuge o sekilde konusmak.cocuklara bagiriyor.surekli agresifti evde ister istemez sasirdim.kocasi ise adamcagiz sesssiz biri.kendini ise vermis elinden gelse eve gelmeyecek.

Bana surekli bir sey soyledigimde ustunluk kurma mucadelesi icinde gibi geliyor.uzmanlik alanimda bile konusuyor kendisi biliyormus gibi davraniyor..cocuk egitimi konusunda konusuyorum ortaya (egitimciyim) cocugun olsun gorurum diyor :) inanin cocuklara uzuldum amacim akil vermek degil ama surekli bagiriyor,evin icinde bile cocuklari ariyor.sonra cocuk neden hircin diyor.anlattgimda karsi tepki gelistiriyor. beni aramasi dugunden sonra esyalar alindiginda esyalar nasil ? tatilden dondun mu ?diye oldu.baska gorusmedik.

Kendisi lise mezunu.benim atamam olmadi . ortamda konusurken biri sordu naptin diye daha agzimi acmadan onun atamasi olmadi ki diye yerime cevap verdi.

Konusayim diyorum sunu aldim ucuzda almadm 150 liraya aldim surekli fiyat soyluyor.sanirim gorumcemde bunlardan rahatsizdi ki baya buyuk bir kavga etmisler.ben ikisine karsida notr durdum hep.

Uzagiz ama benim sormak istedigim esimin kardesini gercekten cok seviyorum.2 erkek kardesin arasinin bozulmasini hic istemiyorum ama boyle bir muamele gorup kendime saygsizlikta yaptirmam.inanin cok moralim bozuldu ev icindeki davranislara.esim ve abisi arasinda dengeyi bulabilir miyim ?

Son düzenleme:
Ağır görgüsüzmüş eltiniz.Zaten uzakmışsınız diyaloğa geçmemek en güzeli.

Size çok bir zararı yokmuş kendi gorgusuzlugu..Allah başka dert vermesin caniniz sıkılıyor galiba:işsiz:

Bir eltin olduğunu unut , görüşme sıklığını azalt .. iletişim az olursa olumsuzluklar da az olur . Bide kafaya takacak kadar önemseme ..kişi kendinden sorumludur ..

Bulursunuz,kaynimi cok severim kırmak da istemem o yüzden eltimi görmezden geliyorum,özellikle de görgüsüzluk ve kıskanclik belirtileri bas gosterdiginde gülümseyip lafı agzina yerlestiriyorum...Bir daha ki görüsmede daha temkinli oluyor ama yine de değişemiyor tabi....Ben alıstım sahsen....Ne kadar komik duruma düştüklerinin farkında değiller....

Ağır görgüsüzmüş eltiniz.Zaten uzakmışsınız diyaloğa geçmemek en güzeli.
Size çok bir zararı yokmuş kendi gorgusuzlugu..Allah başka dert vermesin caniniz sıkılıyor galiba:işsiz:
Bir sey demek istemiyorum suan bile ama herkes ayni dusuncede.yetismesi biraz sıkıntılı olmus ama insan kendini egitebilir.bu zamana kadar kimsenin bir seyini kiskanmadim ve bu duyguyu anlayamiyorum.anneme karsi tavri ve annemin sesini cikarmayisi cok rahatsiz etti.uzuldum.koskoca kadin cocuk gibi azarlarken gıkı cıkmıyor

Bulursunuz,kaynimi cok severim kırmak da istemem o yüzden eltimi görmezden geliyorum,özellikle de görgüsüzluk ve kıskanclik belirtileri bas gosterdiginde gülümseyip lafı agzina yerlestiriyorum...Bir daha ki görüsmede daha temkinli oluyor ama yine de değişemiyor tabi....Ben alıstım sahsen....Ne kadar komik duruma düştüklerinin farkında değiller....
Bizimkisi aliniyor kusuyormus.eltim calisiyir ev kadinlarina ozeniyorum dedi diye bile alinmis bunuda duyunca bana nasil bilenmistir dedim icimden cunku bende haksizliga gelemeyen bir yapidayim.o kada komik oluyor ki farkinda degil benim takmamam lazim ama sinirleri zipliyor insanin.inadina yapasim geliyor bu sefer.o oyle yaptikca gicik oldugu ne varsa damarina basasim geliyor inan.

Zaten uzak yerlerdeymişsiniz mesafeli durursan sorun çıkmaz sana tavrı olursa duymazdan gel geç hergün görmeyeceksin sonuçta

eşinizle abisi arasında zaten bir sorun yok ki..
neyin dengesini bulacaksınız?

sorun çıkartayım sonra dengeyi mi bulayım diyorsunuz?

eşinizle abisi arasında zaten bir sorun yok ki..
neyin dengesini bulacaksınız?

sorun çıkartayım sonra dengeyi mi bulayım diyorsunuz?
Hayir gittigimizde yuzu dusuyor.kayinvalidemin bana davranislari rahatsiz ediyor diye dusunuyorum ki esini goremiyoruz bile.gondermiyor vs..ben yakin davrandim baslarda ama kendisi degisik sogukluk girsin istemiyorum

Zaten uzak yerlerdeymişsiniz mesafeli durursan sorun çıkmaz sana tavrı olursa duymazdan gel geç hergün görmeyeceksin sonuçta
Oyle yapmaya calistim ama katlanilmaz hal aliyo bi zamandan sonra davranislari.

Hayir gittigimizde yuzu dusuyor.kayinvalidemin bana davranislari rahatsiz ediyor diye dusunuyorum ki esini goremiyoruz bile.gondermiyor vs..ben yakin davrandim baslarda ama kendisi degisik sogukluk girsin istemiyorum

e düşsün yüzü zaten aynı şehirde bile değilmişsiniz kırk yılda bir gördüğünüz biri. soğuk davranırsınız hoşlanmıyorsanız olur biter.

e düşsün yüzü zaten aynı şehirde bile değilmişsiniz kırk yılda bir gördüğünüz biri. soğuk davranırsınız hoşlanmıyorsanız olur biter.
Bir yerlerde patlak verecek iste kimse kendisine saygisizlik yaptirmak istemez.herkes bir tartisma yasamis kendisiyle.korkum ondan ve en son istedigim sey.

Kayınvalidene davranışları kayınvalideni ilgilendirir, çocuklara davranışları ise eltini neticede onun çocuğu. Bir öğretmen bana da akıl verse ben de uyuz olabilirim, ya da bir diş hekimi o şekilde fırçalanmaz diye uyarsa. Bence insanlar kendilerine sorulmadan başkasına tavsiye vermemeli. Ataması olmadı onun lafı ise kıskançlık belirtisi, üzerinde durmam zaten sürekli görüşmüyormuşsunuz. Bence takılacak bir konu değil.

Kayınvalidene davranışları kayınvalideni ilgilendirir, çocuklara davranışları ise eltini neticede onun çocuğu. Bir öğretmen bana da akıl verse ben de uyuz olabilirim, ya da bir diş hekimi o şekilde fırçalanmaz diye uyarsa. Bence insanlar kendilerine sorulmadan başkasına tavsiye vermemeli. Ataması olmadı onun lafı ise kıskançlık belirtisi, üzerinde durmam zaten sürekli görüşmüyormuşsunuz. Bence takılacak bir konu değil.
Bana dokunmayan yilan bin yil yasasin mantigi sizinki.Ben acik acik su sekilde yetistir demiyorum mudahalede etmiyorum konu acilinca gorusumu belirtiyorum kendisi yaptigi davranisi bildigi icin uzerine alinip senide gorucez diyor.. onun cocugu olsada cocuklara uzuluyor insan.ben kayitsiz kalabilen biri olsam bu meslegide birakmam lazimdi anneleri oyle yetistiriyor diyerek.

Ben abarttığınızı düşünüyorum.
Yani direk size karşı ağır bir şekilde çıkışmamış,sizinle tartışmak arayı bozmak istese zaten bunu yapar.Ayda yılda bir görüyormuşsunuz,az biraz dişinizi sıkın,mesafeli davranın.
Çocuk konusunda hassas olabilirsiniz belki ama bence sizin karışmanızı istemiyor.Çocuğa psikolojik şiddet,fiziksel şiddet uygulamadığı sürece ben de fazla karışmamanız taraftarıyım.Aile içinde ne olduğunu kimse bilemez çünkü.

Bana dokunmayan yilan bin yil yasasin mantigi sizinki.Ben acik acik su sekilde yetistir demiyorum mudahalede etmiyorum konu acilinca gorusumu belirtiyorum kendisi yaptigi davranisi bildigi icin uzerine alinip senide gorucez diyor.. onun cocugu olsada cocuklara uzuluyor insan.ben kayitsiz kalabilen biri olsam bu meslegide birakmam lazimdi anneleri oyle yetistiriyor diyerek.

Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın değil, üzerine vazife olmayan işe karışmama benimki daha çok. Herkesin bir uzmanlık alanı var, benim uzmanlık alanım atıyorum diş hekimliği diye herkese dişini şöyle fırçalamalısın diye akıl vermiyorum, ya da inşaat mühendisiysem ev alacak olana bak şu özellikler olması lazım diye atlamıyorum. Tavsiyem istenirse konuşuyorum, makulu da bu, gerisi ukalalık.

Back
X