Bir garip ev meselesi

Şimdi okudum.Keşke kayınvaldeden 1 lira bile almasaydınız.Başınıza kakıp duracaklar o evde benimde payım var diyecek.Kayınvalde,görümce ,kayınbirader bunlardan uzak durmanız gerektikçe siz fırsat veriyorsunuz.

hayırlı ugurlu olsun Güle güle oturun
Keşke almasaydiniz kadına gelip yerleşmesi için koz vermissiniz
Yaaa aslında yaklaşık 6,7 aydır eşimde bir parası vardı
Hani senin hesapta dursun uzun vadeli ben senden sonra alırım demişti
Çok birşey değil bir kaç aya halledilir ama
İşte uyanıklık yapıp buraya gelmeye çalışabileceklerini hiç düşünmedim
Eşimle kopma noktasına geldiğimiz için buna müsade edeceğini düşünmüyorum ama güvenmiyorum da
Dur ben bunu akşam bir konuşayım

Allah önce ödeme kolaylığı versin sonra da evliliğine sağlık afiyet ve huzur versin. Burda herkes herkesin üzerine gidebiliyor bosan ya da boşanma diyebiliyor çünkü herkes kendi fikrini sunuyor. Önemli olan senin aldığın tavsiyeler sonucunda nasıl bir yol izlediğin. Rabbim huzur versin.

Arkadaşlar ev hakkında bir konu açmıştım
Ama o konum kapandığı için buradan yazıyorum
Kredi çekmedik aile dışında bir kişiden borç alarak
Ev olayını hallettik gibi
Yarın resmi olarak satın alacağız
Borç ödemesi önceliğimiz dışardan aldığımız insan
3,4 ay içerisinde ödemeye çalışasacağız Allah izin verirse
Borç gözümü çok korkutuyor ama
Bu şans bir daha elimize geçmezdi
135 bin liraya büyük şehirde 3+1 daha 2 yıllık yeni bir evi bulmak çok zordu
Bismillah dedik girdik bu işe
Sizden isteğim huzur dileyin bana
Önce ki konumda
Kimisi evliliğin kötü, boşanacaksın
Kocan sana iyi dayanmış, boşar yakında gibi yorumlarda vardı
Boşanmak veyahutta evli kalmak Allahın bileceği birşey
İnsanoğlu herşey mükemmel der ama bir bakar ki her şeyin yeri değişmiş
Bazı hükümleri ne ben nede buradan bir kaç kişi veremez...
Ha bende hiç aklıma gelmemişti sormak ama
Eşim evin tapusunu beni üzerime yapacakmış o söyledi
Evin hayirli olsun insallah huzurla,saglikla,askla kullanirsin.evliliginizi sorgulamk kimsenin haddi degil olumsuz yorumlara kulagini kapa tebdili mekanda ferrahlik vardir yeni ev belki cok iyi gelir size.en son sordugun tapunun sizin uzerinize olmasi veya esinizin uzerine olmasi bisey degistirmiiyor bildigim kadariyla evlilikte edinilen mallar ortak.
Bunlari hic dusunme yeni evine yerlesip dayayip doseyip misafirlerini agirlayacagini dusun:KK66:
Mutluluklar dilerim.

Son düzenleme:
Şimdi okudum.Keşke kayınvaldeden 1 lira bile almasaydınız.Başınıza kakıp duracaklar o evde benimde payım var diyecek.Kayınvalde,görümce ,kayınbirader bunlardan uzak durmanız gerektikçe siz fırsat veriyorsunuz.
Hiç gelmedi ki aklıma
Onun parası aylardır eşimde olduğu için hiç öyle düşünmedim
Eşimin nabzını yoklamam lazım
Yoksa inanın kendi ailemden alırım onun parasını veririm

Eşimle kopma noktasına geldiğimiz için buna müsade edeceğini düşünmüyorum ama güvenmiyorum da

Bence konuşmak yerine artık olan olmuş
ilk fırsatta onun parasini odemelisiniz ki yükten Kurtulmuş olun

yok yok açma konuyu artık, eğer teşebbüs olursa çok sert tepki verirsin. şimdi eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmuş gibi olmayasın

Allah önce ödeme kolaylığı versin sonra da evliliğine sağlık afiyet ve huzur versin. Burda herkes herkesin üzerine gidebiliyor bosan ya da boşanma diyebiliyor çünkü herkes kendi fikrini sunuyor. Önemli olan senin aldığın tavsiyeler sonucunda nasıl bir yol izlediğin. Rabbim huzur versin.
Amin cümlemize inşaallah
Teşekkür ederim
Sizde sağlıkla bebeğinizi alırsınız kucağınıza inşaallah

yok yok açma konuyu artık, eğer teşebbüs olursa çok sert tepki verirsin. şimdi eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmuş gibi olmayasın
evet konuşmamak en doğrusu
Öyle birşey olursa da
O zaman borç aldığımız herkes gelsin bizim evimizde otursun o zaman derim
ya benim ailemden alıpta
eşimede senin annenden almayalım desem olmazdı
en fazla yapabileceğim evi aldırmamak olurdu

Bence hiç konuyu açmayın.
Gelip kalmaları ile bu ev için borç arasında herhangi bir bağlantı yokmuş gibi davranın.

Eğer ki yarın öbür gün yine uzun kalmalı gelmeye kalkarlarsa o zaman eşinize "biz senle böyle mi konuşmuştuk" diye söylersiniz. Evle ve ev parası ile hiç bir şekilde bağlantı kurmayın siz.

Onlar kurabilir ama siz kurmayın.

Sonuçta borç aldığınız herkes gelip evinize kalacak mı yani. Böyle dersiniz ileride sözü açılırsa.

Şimdi hiç açmayın.

Bence hiç konuyu açmayın.
Gelip kalmaları ile bu ev için borç arasında herhangi bir bağlantı yokmuş gibi davranın.

Eğer ki yarın öbür gün yine uzun kalmalı gelmeye kalkarlarsa o zaman eşinize "biz senle böyle mi konuşmuştuk" diye söylersiniz. Evle ve ev parası ile hiç bir şekilde bağlantı kurmayın siz.

Onlar kurabilir ama siz kurmayın.

Sonuçta borç aldığınız herkes gelip evinize kalacak mı yani. Böyle dersiniz ileride sözü açılırsa.

Şimdi hiç açmayın.
En mantıklısı açmamak
Çünkü eşim söz verdi
Asla gelip kalmayacaklar diye
Şimdi böyle birşey açarsam
Akıllarına düşürmüş olurum

Evin hayirli olsun insallah huzurla,saglikla,askla kullanirsin.evliliginizi sorgulamk kimsenin haddi degil olumsuz yorumlara kulagini kapa tebdili mekanda ferrahlik vardir yeni ev belki cok iyi gelir size.en son sordugun tapunun sizin uzerinize olmasi veya esinizin uzerine olmasi bisey degistirmiiyor bildigim kadariyla evlilikte edinilen mallar ortak.
Bunlari hic dusunme yeni evine yerlesip dayayip doseyip misafirlerini agirlayacagini dusun:KK66:
Mutluluklar dilerim.
Öncelikle bütün güzel dileklerin için teşekkür ederim
Allah razı olsun
Bazı arkadaşlar eşimin alıp gideceğini düşündüğü için
Onu özellikle belirttim yoksa bende biliyorum canım ortak olduğunu

Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin inşallah.ve birde ödeme kolaylığı tabi

evet konuşmamak en doğrusu
Öyle birşey olursa da
O zaman borç aldığımız herkes gelsin bizim evimizde otursun o zaman derim
ya benim ailemden alıpta
eşimede senin annenden almayalım desem olmazdı
en fazla yapabileceğim evi aldırmamak olurdu

bize de 10 bin lazımdı peşinatta, iki taraftan da 5er alırız diye konuştuk eşimle, babam daha ben sormadan kendisi teklif etti sıkışıksanız kenarda param var vereyim diye, 5 istedim gönderdi hemen, kvden istemiş eşim onun üstüne kv bileziklerim var gramı belli vereyim sonra yaptırır yine verirsiniz demiş:KK53:

lafa gelince "siz ev alın yeter ki arabamı satar yardım ederim sıkıştığınızda" demişliği olan insanlar :olamaz: o sıra benim maaşa hesapta olmayan bir zam geldi de bileziklerini almak zorunda kalmadık çok şükür. eşim de ısrar etti alalım yea nolcak diye, borç bilezik alacağıma kendi bileziğimi satarım, saçmalama diye geri çevirdim.

amannn Allah kimseye muhtaç etmesin , yapmayan da yapmasın:63:

Eviniz hayırlı olsun, güle güle oturun ağız tadıyla:)
Yalnız tapunun sizin üzerinize olmasının pek bi önemi yok gerçi bunu siz de biliyorsunuzdur.
Darısı evi olmayanların başına ''bize de'' inşallah:)

Back
X