bağımlılıklar kolay bırakılmaz. 7 yıllık evliyim ,iradesi yüksek bir eşim var ama sigara konusunda bu iradeyi sergileyemiyor. Size söylemesi kolay geliyor.Yalan söylüyor olması beni yıkan.... Beni aptal yerine koyması... Ben Kocam sigara içmiyor derken onun yan odamda sigara içmesi.... Ve 2 3 günde bir içecek kadar tiryakilikten uzak birisi. Bırakmak asla zor değil ama benimle inatlaşıyor.
Katılıyorum. Benim eşim sigara içmez ama geçen gün eve geldiğinde üstüne sigara kokusu sinmisti hemen farkettim. Arkadaşlar kapalı alanda içti dedi.Aşiri abartmişsiniz.Birakmanin zor olmadigini nerden biliyorsunuz ?
Benim anlamadığım sigara içtiğini siz hiç mi anlamadınız.Boğuluyorum,nefes alamıyorum demişsiniz ama baya baya anlamamişsiniz.Ya başkasından duymuşsunuz,ya kendi ağzından kaçırmış.Demekki o kadar da rahatsız etmiyor sizi.
Babam sigarayı sigara ile yakardı.4 paket içerdi.Babami cam önünde yanında kulluk duman haresi içinde hatırlarım .Eşim içer ama evde değil balkonda.Siz zaten eşinizi sevmiyorsun baska birini bulurdum demeniz ondan.Bana çok sağlıklı düşünmüyorsunuz gibi geldi.Herseyin fazlası zarar tepkilerindeBen nefret ediyorum nefes alamıyorum uzerine sinen koku bile beni boğuyor... Küçükken babam sigara çok içerdi ve doktor ona bırakmasını ciğerlerinin ciddi zarar gördüğünü söylemişti.. Ben hep babam ölecek kaygisi taşıdım küçücük yaşta ve asla kendim içmem ve içen birisiylede evlenmem dedim. Baştan diyebilirdi, ben bırakmam diye. Nefret eden bir dünya adam var bulurdum illa kendim gibi birini.
Sigara için yalan söylemesi tabi ki doğru değil... Yalan söylerken de seni kaybetme korkusuyla söylemiş gibi...Ona bırak diye ben dayatmadım evlenecegim adamın sigara kullanmasını istemiyorum dedim kaldırdı attı paketi... Zamana yayıp bırakırım diyebilirdi.. Söz verdiği halde asla bırakmadığını evlendigimiz gun öğrendim. Yalan üzerine bir evlilik kurmak bende travma sebebi oldu.
E o zaman içmeyen biriyle evlenseydiniz. Babanızdan bilmiyor muydunuz sigara bağımlılığının zor bırakıldığını?Ben nefret ediyorum nefes alamıyorum uzerine sinen koku bile beni boğuyor... Küçükken babam sigara çok içerdi ve doktor ona bırakmasını ciğerlerinin ciddi zarar gördüğünü söylemişti.. Ben hep babam ölecek kaygisi taşıdım küçücük yaşta ve asla kendim içmem ve içen birisiylede evlenmem dedim. Baştan diyebilirdi, ben bırakmam diye. Nefret eden bir dünya adam var bulurdum illa kendim gibi birini.
Tanışma faslinda söyledim bunu.Adam vurmuş suçlu ama sizin de bu kadar derdiniz varsa sigara içen biriyle hiç ilişkiye başlamasaydınız evlenme zamani gelince ben sigara içenle evlenmem ne demek, ne alaka??? Baya kafanızda kurmuşsunuz sanki
Ne kadar ufak şeylerden travma yaşıyorsunuz...Ona bırak diye ben dayatmadım evlenecegim adamın sigara kullanmasını istemiyorum dedim kaldırdı attı paketi... Zamana yayıp bırakırım diyebilirdi.. Söz verdiği halde asla bırakmadığını evlendigimiz gun öğrendim. Yalan üzerine bir evlilik kurmak bende travma sebebi oldu.
Misafirliğe gitmiştik... Biz mutfaktayken o ev sahibi beyle salonun balkonunda içmiş. ev sahibinin çocuğu icerde sigara içiyorlar dedi. İnanamadım git bir daha bak sadece baban iciyordur dedim. Gitti bakti her ikiside içiyor dedi. Ve benim evlendik evleneli içmiyor sandığım adam bana yalan söyleyerek devam ediyormuş. Ne kadar onur kırıcı birsey.Üzerine sinen kokudan boguluyorsunuz ama.yan odada sigara içince haberiniz olmuyor? Ben sigara içtiğim halde balkonda açık havada biri sigara içse kokusunu salondan duyuyorum ya?
Uzeri les gibi sigara kokuyordu her gelişinde adamlar içti diyip duş alıp Üstünü değişirdi hemen. Sorardım bak içiyor musun diye hayır derdi.Aşiri abartmişsiniz.Birakmanin zor olmadigini nerden biliyorsunuz ?
Benim anlamadığım sigara içtiğini siz hiç mi anlamadınız.Boğuluyorum,nefes alamıyorum demişsiniz ama baya baya anlamamişsiniz.Ya başkasından duymuşsunuz,ya kendi ağzından kaçırmış.Demekki o kadar da rahatsız etmiyor sizi.
Çok bunaltıcı tavırlarınız var. Misafirlikte bile rahat bırakmamışsınız adamı. Onur kırıcı olan ne biliyor musunuz ev sahibinin çocuğuna eşinizi kontrol ettirmenizMisafirliğe gitmiştik... Biz mutfaktayken o ev sahibi beyle salonun balkonunda içmiş. ev sahibinin çocuğu icerde sigara içiyorlar dedi. İnanamadım git bir daha bak sadece baban iciyordur dedim. Gitti bakti her ikiside içiyor dedi. Ve benim evlendik evleneli içmiyor sandığım adam bana yalan söyleyerek devam ediyormuş. Ne kadar onur kırıcı birsey.
olayı biriyle öpüşürken yakalamışsınız gibi anlatmışsınızMisafirliğe gitmiştik... Biz mutfaktayken o ev sahibi beyle salonun balkonunda içmiş. ev sahibinin çocuğu icerde sigara içiyorlar dedi. İnanamadım git bir daha bak sadece baban iciyordur dedim. Gitti bakti her ikiside içiyor dedi. Ve benim evlendik evleneli içmiyor sandığım adam bana yalan söyleyerek devam ediyormuş. Ne kadar onur kırıcı birsey.
Eşinizi kontrol ettirmeniz gayet normal bir davranış haklısınız.Misafirliğe gitmiştik... Biz mutfaktayken o ev sahibi beyle salonun balkonunda içmiş. ev sahibinin çocuğu icerde sigara içiyorlar dedi. İnanamadım git bir daha bak sadece baban iciyordur dedim. Gitti bakti her ikiside içiyor dedi. Ve benim evlendik evleneli içmiyor sandığım adam bana yalan söyleyerek devam ediyormuş. Ne kadar onur kırıcı birsey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?