Bir garip komsu derdi (artik yazicam)

Demek ki bu komşulardan her mahallede apt. var.
Sınır koymanızın vakti geldi.
Annemin apt bir aile taşındı, 2 erkek 2 kız çocukları var, hepsi büyük kadın dahil 5 kişi çalışıyor.
O koca aileye babam baktı :)) yedirdi içirdi.
Evlerine hiç sarımsak, kabartma tozu, zeytînyağı, pudra şekeri vs almadılar.
Ekmek sigara günlük isteklerden onları saymıyoruz.
Dolmuş parası haftada 1 .
Ben çıldırıyordum ama anne babam yok diyemezlerdi.
6 ay sonra kadın çok elimiz dar diye annemîn bileziklerini istemiş.
Annem korktu bilezikler için başıma bişey gelir diye kasaya koyduk.
Kapınızı açmayın nokta net

Benim yan komşu level atlamış demekki. Arada bişeyler getirirdi, ben de birşeyler koyar tabaklarını iade ederdim. Mutfak dolaplarımı sormadan açmak suretiyle aa şu tabak bizim mi? Şu da bizim sanki diyerekten toplayıp götürmeye çalışmışlığı çok var:KK70: Şunu şurdan aldım bunu buradan diye açıklama yapmaktan yorulmuştum artık.
Ki tabaklarını alamayan taraf bendim. Hala birkaç eşyam kaldı onda istemeye utanıyorum artık.

En son yine kızının yanında böyle bir girişiminde "x abla sen de her gördüğüne bizim mi acaba diyorsun" dememle bu durum bıçak gibi kesildi

Siz de bir tepki verin artık. Gerçekten fakirlik çeken insan bu derece yüzsüz olmaz.

Bence de bir şekilde rahatsizliginizi belli etmeniz lazım zira bazıları alışkanlık haline getirebiliyor. Bu resim tam uydu boylelerine.:stop:
karikatur.webp

Hemen hemen herkesin tipik bir komşu hikayesi varmış. Herkese yorumları için çok teşekkür ederim.

İstediği şeyleri vermek sizin bütçenizi sarsmıyorsa verin ne olacak ki ? Tek taraflı gözüyle bakmayın hiçbirşeye hayatta..karma diye birşey var, bugün siz ona burdan yardımcı olursunuz, yarın size bir başkası bambaşka bir durumda yardım eder..

Belkide ilk bu derdimi paylaşmak için üye oldum. Ama yazmadım boşver melike 2 küçük çocuğu var dışarı cikamiyordur kadın yazik günah kadincaza sevaptir,böyle şeyleri dert etme dedim ama belli bir noktadan sonra bu kadının bir kocası var artık diye düşünmeye başladım. 2.5 yıldır aynı apartmandayim fazla geliş gidiş yoktur sadece 2 kişiyle gorusuyorum. Bir yan komşum birde karşı kapilarimiz aynı katta. İlk onlar geldi hosgeldine. Yan komşum çalışıyor karşıda olan çalışmıyor. Bir 5 yasinda birde 10 aylık çocukları var. Zaman geçtikçe birseyler istemeye basladi. Yoğurt ekmek yumurta vs gibi şeyler hiç yok demedim her zaman verdim. Hatta evde biseyler yaptığımda cocuklari da yesin diye götürdüm hep. Gel zaman git zaman bu böyle devam etti. Sonra bu istemeler undur süt kremasidir çubuk tarcinidir çamaşır mandalidir hep devam etti. Hiç yok demedim evde olduğunda ne istediyse verdim. Bir sabah saat 8.30 da mesaj atmış 5 dakika bakkala gidicem bebekle bende durur musun diye o günde eşim rahatsizdi gelemem eşim evde dedim. Daha oncede eczaneye gittiğinde falan oğlunla kar topu oynamaya çıktığında bıraktı bana kendi evinde ama 10 dakika içinde geldiler. Esim3-4 kere küçük çocuğunun elinde bardak bulaşık detarjani yumuşatıcı çamaşır deterjani falan istediğini gördü. Tabiki komsuluklar bugünler için bunun farkındayım ve yok demeyi asla istemem,sevmem. Geçenlerde ağda yapıyorum dan dan dan kucuk çocuğu vuruyor kapıya müsait değilim o an acamadim giyindim yan komşuyla konusuyor galeta unun varmı diye. Melikeye vurdurdum yok galiba evde sende varsa verir misin falan diye konuşuyorlar. Geçen hafta ailemin yanına gittim esimle bazı sorunlarımiz vardı kafa dinlemek bir karar vermek için daha dün geldim. Bugün karşılaştık
kapıda saat 3 gibi arıyor evdemisin diye o anda da carsidayim hayır carsidayim otobusteyim hayırdır dedim limon isticektim dedi. Tamam istesin ben veririm ama eşim kesinlikle vermiceksin ekmek harici bu ne bunun kocası yokmu dedi. Durumu iyi değilmi dicekseniz kendi evleri esi emekli üstelik maasli bir istede çalışıyor. Sen mi çok birşeyler istedinde bu kadın haftada 3-4 kere birşeyler isteyebiliyor diye düşünmeyin. 2.5 senede sadece 1 diş sarimsak istedim oda misafirim vardı dışarı çıkamadım o an. Her zaman herşey isteyebilirsin diyor. Kayinvalideme anlattım. Ne isterse ver ama evine gidip bebekle yalnız kalma dedi tutki birşey oldu ne yaparız dedi. Esimde ekmek harici hiç birşey vermiceksin diyor ama o istemeye devam ediyor. Ben kesinlikle evde ne varsa paylasirim ama eşim yüzsüz bu kadın diyor kocası alsin eksiklerini kocasına söylesin akşamdan bu kadar genişlik olmaz diyor. Kızlar ben ne yapmalıyım?

bilemedim şimdi !!!!
maddi durumlarıda var diyorsunuz ama eksik birşeyler var gibi
Kadının gerçek anlamda ihtiyacı oluyor demekki ama bukadın biraz ileri gitmiş
Hani ben olsam sanırım var olan şeye yok diyemem ama
Belki kocası pintidir kadının ihtiyaçlarını varmiyordur ama bunu size fatura etmesi devamlı yanlış
Son sözü eşiniz demiş zaten gönlünüzden geçiyorsa ve gerçekten iyi niyetli olduğunu düşünüyorsanız yapın yardımınızı
Ha yok artık kabak tadı verdi diyorsanız bir iki istemesinde yok çekin bir daha istemez diye düşünüyorum

tamamen alışkanlıktan kolaycılıktan istediğini düşünüyorum. zira bizim de vardı bu tarz bir komşu. durumu benden iyi, hergün dışarı çıkıyor, kendi çalışıyor, koca çalışıyor, oğlanlar çalışıyor.
gece gündüz estikçe kapıda bişey ister. yeme içme sorun değil veririm ama suyunu çıkarmıştı. para, arkadaşıyla denize giderken mayosunu unutmuş arkadaşına mayo ki hayatta vermem. en olmadığı ve tepemin tasını attırdığı; gece yarısı arabamı istemesi oldu. merak etmemeliymişim, kocası çok dikkatli araba kullanırmış. zaten bu da son oldu.
huy bu değişmez.

Teyzemin komsusuda aynı bu ayar

Kadının bi çocuğu var ya cocuk iki yaşında hemen altlarında bakkal var sepeti aşağı sallasa marketci verir o ne isterse

Yaşı kadının teyzemden 15 yaş küçük teuzeme kim geldirse oda gelir oturur kalkmaz mesela biz gideriz bizi hiç konusturmaz hep kendi konuşur:)

Teyzem ilk başlarda baya yakın davrandı kimi kimsesi yok diye sonra teyzem çalışmaya başladı ve asıl film ondan sonra koptu teyzeminde hep en küçük okuldan so ra yani öğleden sonra evde oluyo

Bu hatun her gün bu küçük kızdan 12 yaşında bu arada iki yumurta istiyormuş kahvaltı yapmak için , soğan yeşil biber iki günde bir bir çay bardağı salça , peynir , zeytin, maydonoz , siviyag, zeytinyag deterjan pecete kakao aklınıza ne gelirse bizim saftirik de veritomus nasılsa annemle araları iyi biliyordur diye soylememis

Teyzem bakiyo evde sürekli yu.urfa bitiyo sabah da kahvaltı eden yok saniyoki kızı okuldan gelince iki yumurta kırıp yiyo , ışte peynir yoğurt vs vs kızı yiyo saniyo ve kuzenim o kadar istahsiz ki bi gün evde teyzemin yigeni varken geliyor yine yumurta diğer gün yine yumurta yiğenoğlu demis ki sen her gün niye yumurta istiyosun?? Oda kahvaltı ediyoruz eşimle demis :) teyzem diyoki ben eve dört ay yumurta yetistiremedim sonra teyzem kızına sormuş neler oldu diye oda anlatmış hepsini hatta bazen girip kendi sen bulmazsin duyup dolaptan alıp cikiyomus banyoya girip deterjan aliyomus canı ne isterse yani teyzem sormuş böyle böyle olmuş evime giriyomussun ben yokken diye oda demis ki kızın kendi getiriyodu şu an teyzem konusmuyo:)

Sizi iyi niyetli gormus de olabilir..Alistirmayin bence de sizi bu sekilde kullanmaya calisiyor.Boyle uyanik komsu cok var..Su da olabilir yuksek sesle tartismaniz olduysa veya esinizle probleminiz olduğunu biliyorsa bahaneyle ogrenmek laf almak icn de geliyor olabilir

Teyzemin komsusuda aynı bu ayar

Kadının bi çocuğu var ya cocuk iki yaşında hemen altlarında bakkal var sepeti aşağı sallasa marketci verir o ne isterse

Yaşı kadının teyzemden 15 yaş küçük teuzeme kim geldirse oda gelir oturur kalkmaz mesela biz gideriz bizi hiç konusturmaz hep kendi konuşur:)

Teyzem ilk başlarda baya yakın davrandı kimi kimsesi yok diye sonra teyzem çalışmaya başladı ve asıl film ondan sonra koptu teyzeminde hep en küçük okuldan so ra yani öğleden sonra evde oluyo

Bu hatun her gün bu küçük kızdan 12 yaşında bu arada iki yumurta istiyormuş kahvaltı yapmak için , soğan yeşil biber iki günde bir bir çay bardağı salça , peynir , zeytin, maydonoz , siviyag, zeytinyag deterjan pecete kakao aklınıza ne gelirse bizim saftirik de veritomus nasılsa annemle araları iyi biliyordur diye soylememis

Teyzem bakiyo evde sürekli yu.urfa bitiyo sabah da kahvaltı eden yok saniyoki kızı okuldan gelince iki yumurta kırıp yiyo , ışte peynir yoğurt vs vs kızı yiyo saniyo ve kuzenim o kadar istahsiz ki bi gün evde teyzemin yigeni varken geliyor yine yumurta diğer gün yine yumurta yiğenoğlu demis ki sen her gün niye yumurta istiyosun?? Oda kahvaltı ediyoruz eşimle demis :) teyzem diyoki ben eve dört ay yumurta yetistiremedim sonra teyzem kızına sormuş neler oldu diye oda anlatmış hepsini hatta bazen girip kendi sen bulmazsin duyup dolaptan alıp cikiyomus banyoya girip deterjan aliyomus canı ne isterse yani teyzem sormuş böyle böyle olmuş evime giriyomussun ben yokken diye oda demis ki kızın kendi getiriyodu şu an teyzem konusmuyo:)
Özür dilerim ama, oha yani!
Her gün kahvaltılığını teyzenden mi alıyormuş? Doğru mu ya cidden?:KK57:

Yahu evet anlıyorum tuzu biter bir çay bardağı istersin, yoğurt biter 2 kaşık istersin acil dersin yumurta limonuda verirsin de Süt kreması, çubuk tarçında ne, abla işi ticarete dökmüş sanki...Valla benim eşim da aynı tepkiyi koyardı..
Siz anladığım kadarıyla hayır demeyi bilmiyorsunuz ama bence bu biraz sizi kullanmaya gitmiş, her zaman olmasada arada yok diyin, yoksa daha da suistimal eder

Bunun bi degisik versiyonuda bende var
Bizim ki devamli kizini bana birakma pesinde onceden cok baktim yüz buldu resmen artik benimde bebegim var genede birakiyordu kizida cok yaramaz 3 yasinda en son pazar gunu msj atmis pazara gidicem sana birakayim mi kizi diye hastayim hic halim yok kusura bakma yazdim cevap olarak sadece ok yazmis insan bi gecmis olsun der ama etkili oldu birakmadi o gun bugundur
Sadece limon vs bisiy istemek icin caliyor kapimizi utanmasi da yok tanidigim gunden nefret ettim asırı cahil

Sut kremasina takildim bendeo_O
Cheese kek neyim yapacaksa ondan olabilir:KK53:
Benim aklıma su geldi acaba kocası para vermiyomu sorumsuzmu. Eve birşey almıyor olabilir hic markete giderken falan görmüyormusunuz. Ama sut kremasida ne bileyim taktim ben ona hic masum degil:KK53:

ay benim ananeninde böyle bir komşusu vardı kadin misal ananemden un karşı komsundan yumurta diğerinden kabartma tozu oburunden süt böyle apartmanı dolanırdı sözde kek yapıyor utanmazlık bence

Sut kremasina takildim bendeo_O
Cheese kek neyim yapacaksa ondan olabilir:KK53:
Benim aklıma su geldi acaba kocası para vermiyomu sorumsuzmu. Eve birşey almıyor olabilir hic markete giderken falan görmüyormusunuz. Ama sut kremasida ne bileyim taktim ben ona hic masum degil:KK53:
Bizimde hemen yanda bakkal aslında. 1 kere görmüştüm bakkaldan gelirken arada gidiyor dur herhalde. Esimde bu ne geniş bir kadın akşamdan söylesin kocasına alsin evin eksiğini demeye başladı.Bu kadar yorumdan sonra bence tamamen rahatlık onunkisi.

Benim de vardı öyle komşu bitane biz yoğurt sevmeyiz derdi yoğurda ihtiyacı olunca bana az lazım eve alırsam kokar derdi sürekli benden isterdi yoğurt lazım olunca bide annem bana bişeyler getirirdi gezmeye gelince ev tereyağı,ev salçası falan hep isterdi azcıkta bana ver diye taki benimde ona ihtiyacım oldu toz karabiber istedim bir çay kaşığı veriyor banada iki üç çay kaşığı lazımdı ikinci çay kaşığını koymaya eli gitmiyor o gün bugün oldu bende bidaha ona hiç birşey vermedim ne sorduysa yok dedim kimse kendini kullandıracak enayi değil sonuçta

Bence hastalik yada takinti olabilir sizde varsa.bile daha aksam.bitti.bende.yok gibi seyler soyleyi verilecek acil seyleri verin tarcinin sut ktemasinin.ne gibi aciliyeti olabilir benim alt katta kayinvalidem oturuyor onda bile istemem esirgemz saolsun ama evde.ne varsa onu kullanirm sur.kremasi ne yaaa Allah im :D sinir koyun artk wsiniz se istemiyomus haram olur ki zaten

Çubuk tarçın , galeta unu, bunlar verilmeyecek şeyler değil. Eksik kalmıştır istemiştir o anda. Büyütülecek meseleler değil komsulukta.
Alışkanlık mi yapmış gerçekten ihtiyacı mi var orasını siz bileceksiniz.
Bazen istediğinde yok deyin mesela, zamanla isteği azalabilir.
Ben şuana kadar hiç istemedim ama isteyeni hiç geri cevirmedim. Tabi devamlı kapımı çalan ve samimi olmadığım biri olursa ( maddi durumu olan) nasıl davranirim bilemiyorum.

Eşi emekli demişsiniz, yaşları çok mu ileri ?

Back
X