Bir garip komsu derdi (artik yazicam)

Hahaa dikkat adiyorumda böyle tipler hep evi barkı malı mülkü olanlar ... uyanıkmık edip mal sahibi oluyıorlar.. bizm bi komsu vardı üç çockla gelir otururdu saatlerce çocklara tatlı bişey yokmu pasta kek derdi en son.. hala evinde çay içmez orda burda... üç evi var

Benim de komşu bir gün benden; 2 yumurta istedi verdim.. aradan 5 dakika geçti, 1 bardak süt istedi, onu da vermiş.. 10 dakika geçti kabartma tozu, vanilya istedi, onu da verdim.. aradan 5 dakika geçince, kek tepsisini bana getirdi, keki fırında pişir diye.. bende pişirdim 1 tabak keki kendime aldım, gerisini de verdim. Bana küsmüş.. o günden beri konuşmuyor..

Benim de komşu bir gün benden; 2 yumurta istedi verdim.. aradan 5 dakika geçti, 1 bardak süt istedi, onu da vermiş.. 10 dakika geçti kabartma tozu, vanilya istedi, onu da verdim.. aradan 5 dakika geçince, kek tepsisini bana getirdi, keki fırında pişir diye.. bende pişirdim 1 tabak keki kendime aldım, gerisini de verdim. Bana küsmüş.. o günden beri konuşmuyor..
çok ayıp etmişsin, onun kekini izinsiz nasıl alırsın :KK70:

Eşi biliyor mu acaba ? Eşinin verdiği mutfak harçlığıni harcamamak için kendi çapında çözüm bulmuş galiba.

Krema istemesi tuhaf geldi bana.Deterjan salça sebze bakliyat istenirde kremayida ilk defa duydum.

Bencede bebekle kalmayın Allah korusun bir şey gelirse falan kalirsanizda gözünüzü ayırmayın emeklerken falan başını vurur düşer Allah korusun.

çok ayıp etmişsin, onun kekini izinsiz nasıl alırsın :KK70:
ee kekin yumurtası benden, sütü benden, kabartma tozu vanilyası benden, ee 40 dakika da benim fırınım da pişti.. bize de düştü, düşmesi gerekirdi.. onun yaptığı da ayrıca ayıp. hadi yumurta istersin de, süt ve kabartma tozu da ne oluyor. malzemen yoksa, ya markete git. ya da hiç yapma. fırını da bozukmuş. bozuk olduğunu bile bile neden yapıyor yapmasın.. kimse enayi değil..

millet uyanık valla. herkes, birbirinin sırtından geçinme derdin de. uyanık, kurnaz çok.. bu devir de geçim çok zor. mutfak malzemesi, eskisi kadar da ucuz değil. en basiti soğanın kilosu dahi 3.5 lira olmuş.. evde yoksa, komşudan alırım devri de bitti artık. millet kendini anca geçindiriyor. bir de komşuyu mu düşüneceksin..
ayda yılda bir komşu bir şey istediğin de, evde varsa verirsin. ama bu durum sık sık oluyorsa, hayır demesini bilmek lazım. el adama acımıyor..

Keki aldığınız için mi ?
Ay keki öyle kesilmiş görünce ne dedi yüz ifadesi basılsı anlatsanjza :D

aaa keki neden kestin dedi, ben de kekin yarı malzemesini benden aldın, benim fırın da pişti. bir tabakta benim hakkımdı dedim. küstü gitti..
Iyi yapmışsınız malzeme yoksa pisirmesin hadi pisirdi mahalle fırınlarında bile kek pisiriyorlar tepsisini versin pisirirler hem çok düşük fiyata hadi onu geçtim ocakta bile pişen kekler var.

Krema istemesi tuhaf geldi bana.Deterjan salça sebze bakliyat istenirde kremayida ilk defa duydum.

Bencede bebekle kalmayın Allah korusun bir şey gelirse falan kalirsanizda gözünüzü ayırmayın emeklerken falan başını vurur düşer Allah korusun.
Ya Mandal ve cubuk tarçın :) çok acil ihtiyaç heralde.

Bu zamana kadar evde bulunmayan şeylerden yemek yapmaya kalkışmadım. durumum iyi olmadığında bile istemedim, istemek zor birşeydir bence. Ama bazı dilenenler vardır verdiğini bile beğenmez artık utanmazlar bundan. Karşı tarafın istediği şeylere göre birşeyler verebilirsin sonuçta komşun ama durumu iyi ise ben vermezdim. Çünkü biz duyguları sömürülen ve her zaman kullanılan ve kullanan bir milletiz. Bir kaç kez yok dersen o da istemeyecektir ama dikkat et kötü olabilirsin sonra seni kötülemeye başlayabilir yani

Bu mesajınız bana küçüklüğümü hatırlattı:) ilkokuldAydım, okuldan ben öğlen geliyorum annemle babam akşam iş çıkışı geliyorlar, haliyle evde bir sürü boş vaktim oluyor, bütün apartmanda biliyor durumumu. O gün annemin doğum günü, yeni yeni pasta, kek yapmayı öğrenmişim tek başıma, ocağı kullanmam yasak ama mini fırın serbest. Hediye diye kek yapmaya karar verdim. Verdim de evde undan, süte yumurtadan yağa hiçbirşey yok. Ya da vardı da ben bulamadım bilemiyorum :KK45:

Neyse başladım komşulardan tarifin malzemelerini tek tek toplamaya.

3 yumurta Berrin Teyzelerden, bir çay bardağı sıvı yağ Sadettin Amcalardan... Böyle böyle, ölçüyle herkesten bişi istiyorum.

Sadece komşulardan biri sormuştu neden istediğimi, ondan da kabartma tozu istedim garibine gitti adamın:))

Diğerleri sanırım arkamdan acıdışar bize, yazık evlerinde un bile yok demiş bile olabilirler. Tüh keşke kekteb dağıtsaydım herkese en azından şanım yürürdü :KK51:

Kusura bakma melikelike melikelike konunu trollemişim gibi oldu ama aklıma geldi paylaşayım istedim :))

Valla bilemiyorum ama bir kere gün muhabbeti olmuştu eşime ne soylucem güne girdigimi ona ne demişti şaşırmıştım.
O zaman parası var canım parası yoksa güne nasıl girsin demek ki eşi bırakıyor Para eve. Söyleme gereği bile duymuyor.

Bitti mi kızlar hikâyeler :)okurken gülsemde hepsi sıkıntı biliyorum İnşallah hepinizin ki bir an önce düzelir:KK51:

Bende de vardı bitane böyle komşu.Mantı yapcamda un verirmisin dedi ilk taşındığımda verdim kovayı ver dei ( plastik kovaya koyuyordum unu ve 5 kiloluk) ağzına kadar doluydu götürdü ben ödeyecek sandım geri getirmedi.Sonra iki güne bir blender istemeye başladı.Ondan sonra bigün elektrikli sobayı istedi.Bir gitti üç ay gelmedi soba.En son yemek takımının çorbalığını istedi.Bir gün yine blender için genç kızını göndermiş bende sayenizde bozuldu deyip gönderdim kızı.Ütü masasına geldi bundan sonra bende dedimki oldu olacak beraber yaşayalım bari dedim.O oldu bidaha kapıma gelemediler.

eşin açsın sinirle kapıyı bi kere daha gelmez benım koşumda öyleydi kavga ettik normalde herkesle paylaşırım herşeyi
mesela alt komşum çok iyidir ve yaşlılar misafırı geleceği zaman bi kek çırpar yollarım kahvaltıya çağırır peynır götürürüm yada ben markete giderken görse kızım neyın eksık boşa gitme bende var fln der hiç lafı olmaz ama
üst komşum öldürdü beni
gece saat 3 ben hamileyim midem kötüydü uyandım birden zil çaldı panıkle açtım ki üst komşu ışığın yanıyordu da benım kızın canı yumurta çekmiş 2 yumurta ver dedi şok oldum ya kızı da 36 yaşında bu arada

sakin vermeyin. yaptigi yuzsuzluk arsizlik.esiniz cok hakli... ben boyle onursuz insana asla tahammul edemiyorum.keyfi olarak birinden birsey isteyen insani anlamam mumkun degil zaten...vermeyin ve konuyu dusunmeyin bile derim...

Back
X