bir garip MUZ olayi ve bana hırsizlik suçlaması..

Hanevin

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
563
776
18
32
kizlar konum şu (almanyada yasiyorum)...dün kizim meyve tabagina baktik aksam muz istedi ve bitmisti kızımda öyle bir sey isteyen biri degildir normalde bnde cok üzüldüm tekrar almadigim icin kahvaltidan sonra almaya gittik...
Alis veris yerinde kizim muz u gördü cok ısrar etti bi tane küçük seçtim kizima yariya kadar soydum verdim...yarisinida alisveris sepetine attim kizim muzu bitirince kabugunu torbasina geri koyacaktim kasada gorsunler diye...
sonra bi görevli geldi veremezsin falan soyledi anliyordum almanca ama konusamadim o an "seni anlamiyorum "dedim yanimda 30 yaş üzeri bir adamda annesiyle alisverise gelmistiki bnim olayi gorunce araya girdi oda türktu ve olay burda başlıyo
adam gorevliye bi sorunmu var diye sordu görevlide demesin mi muz u cocuk yiyor ve bu hirsizlik kabuğunu cope atarsa hirsizlik yapmis olucak diye
adam birden sinirlendi bu nasil bir sey küçük bir muz ve cocuk israr etmis ve su an yiyor kabugunuda cope atmis degiller hirsizlikla suclamaniz ayip
gorevli gitti bi kadin geldi ve arkami tutan adam israrla onlara kizmaya devam etti bu kez o kadin gitti baska biri geldi toplam bir muz icin 3 kisi gelmis oldu ve bir alman kadinda bnim yanimda oldu bunda kötü bir sey yok dedi...adamda gerekirse 50 cent(kurus)yani veririz cok buyuttunuz bir anneyi cocuguna küçük bir muz verdi diye hirsiz yapamazsiniz bende tam gidicem bakiyorum adamla hala munakasa icindeler tekrar gidiyordum adamin bnim yanimda oldugu icin yaninda olmaliyim diye birakip gitmek terbiyesizlik olurdu...
en sonda adama dedim soyleyin ben gerekirse bir euru da veririm yada 2 euro o muzun yerine yeterki sussunlar ...baktilar olucak gibi degil cekildiler ben bi an hamilelikten olsa gerek duygulandim adama cok tesekkur ettim ve özür diledim sizi böyle bir seyin icine cektim diye adam sorun degil ben haksizliga gelemiyorum kimse kimseye boyle davranmamali dedi tekrar tesekkur ettim ayrildim ordan...yani kizlar cok utandim ilk defa boyle bir sey oldu ve orda herkese rezil oldum... :KK43:ekleme yapiyorum yazmadigim icin yalnis anlasiliyor kizlar en sonda bir muz aldigim diger muzlara eklendi ve kasada gectikten sonra bir muzu geri verdik...bunuda biz adamla kendimiz zorla yaptik ...

Son düzenleme:
kizlar konum şu (almanyada yasiyorum)...dün kizim meyve tabagina baktik aksam muz istedi ve bitmisti kızımda öyle bir sey isteyen biri degildir normalde bnde cok üzüldüm tekrar almadigim icin kahvaltidan sonra almaya gittik...
Alis veris yerinde kizim muz u gördü cok ısrar etti bi tane küçük seçtim kizima yariya kadar soydum verdim...yarisinida alisveris sepetine attim kizim muzu bitirince kabugunu torbasina geri koyacaktim kasada gorsunler diye...
sonra bi görevli geldi veremezsin falan soyledi anliyordum almanca ama konusamadim o an "seni anlamiyorum "dedim yanimda 30 yaş üzeri bir adamda annesiyle alisverise gelmistiki bnim olayi gorunce araya girdi oda türktu ve olay burda başlıyo
adam gorevliye bi sorunmu var diye sordu görevlide demesin mi muz u cocuk yiyor ve bu hirsizlik kabuğunu cope atarsa hirsizlik yapmis olucak diye
adam birden sinirlendi bu nasil bir sey küçük bir muz ve cocuk israr etmis ve su an yiyor kabugunuda cope atmis degiller hirsizlikla suclamaniz ayip
gorevli gitti bi kadin geldi ve arkami tutan adam israrla onlara kizmaya devam etti bu kez o kadin gitti baska biri geldi toplam bir muz icin 3 kisi gelmis oldu ve bir alman kadinda bnim yanimda oldu bunda kötü bir sey yok dedi...adamda gerekirse 50 cent(kurus)yani veririz cok buyuttunuz bir anneyi cocuguna küçük bir muz verdi diye hirsiz yapamazsiniz bende tam gidicem bakiyorum adamla hala munakasa icindeler tekrar gidiyordum adamin bnim yanimda oldugu icin yaninda olmaliyim diye birakip gitmek terbiyesizlik olurdu...
en sonda adama dedim soyleyin ben gerekirse bir euru da veririm yada 2 euro o muzun yerine yeterki sussunlar ...baktilar olucak gibi degil cekildiler ben bi an hamilelikten olsa gerek duygulandim adama cok tesekkur ettim ve özür diledim sizi böyle bir seyin icine cektim diye adam sorun degil ben haksizliga gelemiyorum kimse kimseye boyle davranmamali dedi tekrar tesekkur ettim ayrildim ordan...yani kizlar cok utandim ilk defa boyle bir sey oldu ve orda herkese rezil oldum... :KK43:

Marketin içinde zor durumda kalırsanız, su içip kasada şişesini okutabilirsiniz, veya bisküviyi yiyip kutusunu okutabilirsiniz. Ama muz gibi şeyleri yiyip okutamazsınız çünkü üzerinde kaç gram olduğu yazmıyor. Bu bir kuraldır.

Hele Almanya gibi kuralcı ülkede hiç yapılmaz. "Ben kuralları tanımam, kafama göre hareket ederim" gibi bir imajınız olur.

Bulunduğunuz yerin kültürüne uyum sağlamalısınız. Almanca bilmiyorsunuz ama Türk adama "haklılar, ben boşta bulundum, başka bir muzu tarttırırız, onun parasını veririm" deyip olayın büyümesini önleyebilirdiniz.

Hemen kasaya gidip ödemesini yapsaydınız keşke. Sonra verirdiniz çocuğun eline. Yaptıüınız elbette hırsızlık değil. Türkiye de olsa derdini anlatırsın da elin memleketinde zor.
canim kizim dayanmadiki ve burda kimse kimseye yerde vermio kasa bi kactane ama bir tanesi tek acikti pazar gunleride her yer kapali oldugu icin cok kalabalik oluyo haliyle bnde vereyim gosteririm dedim ama rezil ettiler kurbab olayim memleketime...

canim kizim dayanmadiki ve burda kimse kimseye yerde vermio kasa bi kactane ama bir tanesi tek acikti pazar gunleride her yer kapali oldugu icin cok kalabalik oluyo haliyle bnde vereyim gosteririm dedim ama rezil ettiler kurbab olayim memleketime...

Rezillik bir şey yok o çalışanlığın pisliği. Bu noktada üzülmeyin.
Elin memleketi olunca dert anlatmak zor sadece.

Marketin içinde zor durumda kalırsanız, su içip kasada şişesini okutabilirsiniz, veya bisküviyi yiyip kutusunu okutabilirsiniz. Ama muz gibi şeyleri yiyip okutamazsınız çünkü üzerinde kaç gram olduğu yazmıyor. Bu bir kuraldır.

Hele Almanya gibi kuralcı ülkede hiç yapılmaz. "Ben kuralları tanımam, kafama göre hareket ederim" gibi bir imajınız olur.

Bulunduğunuz yerin kültürüne uyum sağlamalısınız. Almanca bilmiyorsunuz ama Türk adama "haklılar, ben boşta bulundum, başka bir muzu tarttırırız, onun parasını veririm" deyip olayın büyümesini önleyebilirdiniz.
adam oyle dedi cnm ve zaten en sonda oyle yaptık aldigim muzlarin icine bi tane koyduk kasada gecirdikten sonra bi tanesini geri verdik...

en sonda adama dedim soyleyin ben gerekirse bir euru da veririm yada 2 euro o muzun yerine yeterki sussunlar ...baktilar olucak gibi degil cekildiler ben bi an hamilelikten olsa gerek duygulandim adama cok tesekkur ettim ve özür diledim sizi böyle bir seyin icine cektim diye adam sorun degil ben haksizliga gelemiyorum kimse kimseye boyle davranmamali dedi tekrar tesekkur ettim ayrildim ordan...yani kizlar cok utandim ilk defa boyle bir sey oldu ve orda herkese rezil oldum... :KK43:
Açıkçası markette birşeyleri açıp yiyen insanları bende doğru bulmuyorum tabi o çocuk ama bunu yapan koca koca insanlar var boşverin onlar utansın

Açıkçası markette birşeyleri açıp yiyen insanları bende doğru bulmuyorum tabi o çocuk ama bunu yapan koca koca insanlar var boşverin onlar utansın
bunda hepimiz bilincliyiz cnm cocuk olunca ve henuz iki bucuk yasinda degil tam inat ve anlasada anlamamazliktan geldigi aylar

bunda hepimiz bilincliyiz cnm cocuk olunca ve henuz iki bucuk yasinda degil tam inat ve anlasada anlamamazliktan geldigi aylar
Doğrudur çocuğum yok bilemem bu zamana kadar çok büyük konuştum olsa nasıl bir canavar olur kestiremiyorum :))

adam oyle dedi cnm ve zaten en sonda oyle yaptık aldigim muzlarin icine bi tane koyduk kasada gecirdikten sonra bi tanesini geri verdik...

Israrlarının sebebi kurallara bağlılıkları. Size özel bir durum yok. Oraya Almanya'da ünlü, güçlü olan biri de gitse aynısını söylerlerdi. Bu arada Türkiye'de de olsanız yapmayın. Burada da hoş karşılanmıyor. Pazar tezgahında bile önce izin almak lazım.

Adam kurali kesin bir sekilde uygulamaya calismis, yaptigi sey yanlis mi hayir ama bizim kulturumuze ters.
Bizde cocuk kilosu 60 liralik x urune bakinca bir avuc verirler, ya da pazarda dolasirken alsin tatsin diye her seyden uzatirlar, boyle alistigimiz icin bize garip geliyor.

O davranışı burda da yapsaydınız rezil olurdunuz başka bir yerde de yapsaydınız rezil olurdunuz. Burda yapsaydiniz belki dil açısından kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz icin rahat olurdunuz ama anlatana kadar da zaten rezil olurdunuz. Siz çok iyi niyetli olabilirsiniz ama Ben çok gördüm manav reyonunda etrafta gorevli yoksa bir şeyler yiyip de sonra cikip gideni. Sonuçta yenilen üründe alarm yok ki ötsün barkod yok ki kasada okutsun. O yuzden kimse kimsenin niyetini bilemiyor bir urunu ne amacla actiniz bu alninizda yazmiyor ve kurallar da bunun icin var. niyetle alakali durumlarda riskli davranışlardan kaçınmak gerekiyor. Bir çikolata açarsın ama kasaya gittiğinde okutur geçersin ki bu bile yanlış kasaya gidinceye kadar zan altındasınızdır. Yaptığınız şey mantıklı değil.
Cok da kafaya takılacak bir seu değil geçmiş gitmiş bir daha dikkatli davranın geçmiş olsun

Kıyamam ya dayanamamış canı çok çekmiş :)
Ama muz bu yani gramajı ile tartıldığı için o şekilde yapmışlardır. Türkiyede bile meyve veya sevze bu şekilde tartılıyor yani aynı sorunu burda da yaşayabilirsiniz :)

Ben sizi de haksız buldum. Çocuk istediyse bile her istediğini aynı anda almak zorunda mı? Bazı etikleri sizden görerek öğrense keşke.
Alır almaz kasaya götürüp ödemesini yapıverseydiniz. Almanya Yozgat değil, hoşgörmezler. Hoş Yozgat bile olsa yaptığınız hoş birşey değil. ben mesela yurtdışında ayrı bir ihtimam gösteriyorum davranışlarıma, Türklere birşey demesinler diye.

Dayanamadı derken?
Nefesi mi kesildi?
Kriz mi geldi?
Panzehir gibi ısırmasa o an ölecek miydi?

Gram ile satılan bir ürün
Bence hata yapmışsınız

Kızınıza her istediğinin anında olmayacağını, bazen “sabırla” beklemesi gerektiğini öğretin.

Back
X